Papa Franjo u Sarajevu
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#101 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ocigledno ne znam citati .
Na misljenje tudje , ja dajem vlastito.
Na misljenje tudje , ja dajem vlastito.
- Thorgerson
#102 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ja mislim da cemo mi puno vise zaraditi nego sto cemo potrositi.Ludzak wrote:samo se pitam koliko će nam od penzije ukinuti zbog svih ovih ceremonija oko pape.
Jeste, dignuto je vise policije, angazovano je sve zivo, ali zato su i hoteli puni, pa zamisli kad se ovdje sjarga min 60k ljudi? Moraju jesti, moraju kupiti vodu, dosta ce ih prenociti ovdje, neki ce ostati i koji dan duze, obici grad itd...
- Thorgerson
#103 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ma vidi, znamo valjda da je religija zajebana stvar. Njen uticaj uopste nije smanjen, nego je samo 'sklonjen'.Black swan wrote:paša moraš shvatiti da smo recimo nijemcima švicarcima i svim ostalima u europi mi balkanci barbari bez obzira je li riječ o katolicima muslimanima ili pravolsavnima
Uostalom, mozda je i ovo samo jedan test. Sasvim slucajno u istoj sedmici je aktiviran SSP i dosao je Papa.
- O'zone
- Globalni moderator
#104 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Znači pogled na sve nam je

Čovječe na jedan dan nakon dugo vremena Sarajevo postaje centar gdje su uperene sve oči, svi mediji, gdje se svi trude da dođu i od toga se pravi nešto negativno. Ja uhljupaškog naroda

Čovječe na jedan dan nakon dugo vremena Sarajevo postaje centar gdje su uperene sve oči, svi mediji, gdje se svi trude da dođu i od toga se pravi nešto negativno. Ja uhljupaškog naroda
- nosara
#105 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Sjebat ce saobracaj...

Cybernetic wrote:U Tuzli pendrece radnike koji pola godine nisu primili platu, ali je papin dolazak svaka druga vijest. To je valjda izraz sarajevskog provincijalizma i beznacajnosti. Prvo onaj brkati turski govnar, a sada ovaj ublehas u suknji. Cuj, donosi vam poruku mira. U kakvom vi ocaju zivite kada pusite najpateticnije izjave medjunarodnih hohstaplera. Ne smeta mi dolazak pape u Sarajevo, ali njegove smijesne poruke i dobronamjernost nemaju veze sa realnoscu ljudi u BiH i ne samo tu nego na cijelom svijetu. Gledam i na ovim stranicama "najposjecenijih" portala kada su objavili vijest o sukobu radnika s policijom, clanak je dobio mozda 6 lajkova i nijedan komentar. Ali zato je bilo na stotine komentara, lajkova i masovnog turcenja kada je dosao Erdogan ili sada u slucaju papinog dolaska gdje se prepiru muslimanski trolovi i urbane cool raje koja misli da je papa simbol kozmopolitizma i napretka. I tako dok IMF diktira totalnu rasprodaju svega sto su ljudi u BiH gradili pola stoljeca, a domace politicke garniture sve vjerno izvrsavaju, zabavljaju vas Erdoganom, papom i slicnima.
- Ludzak
#106 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Političari hoće, a narod sigurno neće.Thorgerson wrote:Ja mislim da cemo mi puno vise zaraditi nego sto cemo potrositi.Ludzak wrote:samo se pitam koliko će nam od penzije ukinuti zbog svih ovih ceremonija oko pape.
Jeste, dignuto je vise policije, angazovano je sve zivo, ali zato su i hoteli puni, pa zamisli kad se ovdje sjarga min 60k ljudi? Moraju jesti, moraju kupiti vodu, dosta ce ih prenociti ovdje, neki ce ostati i koji dan duze, obici grad itd...
-
walk_M-A-N
#107 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hvala na povezicniciplain vanilla wrote:http://e-posavina.com/index.php/kolumne ... lazi-svima
Fra Peter Jelec kao i uvijek
- Thorgerson
#108 Re: Papa Franjo u Sarajevu
A kako si to izracunao?Ludzak wrote:Političari hoće, a narod sigurno neće.Thorgerson wrote:Ja mislim da cemo mi puno vise zaraditi nego sto cemo potrositi.Ludzak wrote:samo se pitam koliko će nam od penzije ukinuti zbog svih ovih ceremonija oko pape.
Drzis granap, drzis hotel, hostel...pa ne drze sve politicari jeboga ti.
A to sto ide dobar dio politicarima, opet smo mi krivi. Niko nam ne brani da sutra izadje 200.000 ljudi i trazi snizenje plate ministrima, trazi prodaju automobila itd itd... Dakle, stanje je dobro, ja ne vidim da se iko buni protiv ovoga. Osim po forumima i fejbuk grupama.
- karanana
#109 Re: Papa Franjo u Sarajevu
i meni su oni artefakti malo cudni.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#110 Re: Papa Franjo u Sarajevu
to su nabožni ilitiga religiozni predmeti
-
breuer
#111 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Cybernetic wrote:U Tuzli pendrece radnike koji pola godine nisu primili platu, ali je papin dolazak svaka druga vijest. To je valjda izraz sarajevskog provincijalizma i beznacajnosti. Prvo onaj brkati turski govnar, a sada ovaj ublehas u suknji. Cuj, donosi vam poruku mira. U kakvom vi ocaju zivite kada pusite najpateticnije izjave medjunarodnih hohstaplera. Ne smeta mi dolazak pape u Sarajevo, ali njegove smijesne poruke i dobronamjernost nemaju veze sa realnoscu ljudi u BiH i ne samo tu nego na cijelom svijetu. Gledam i na ovim stranicama "najposjecenijih" portala kada su objavili vijest o sukobu radnika s policijom, clanak je dobio mozda 6 lajkova i nijedan komentar. Ali zato je bilo na stotine komentara, lajkova i masovnog turcenja kada je dosao Erdogan ili sada u slucaju papinog dolaska gdje se prepiru muslimanski trolovi i urbane cool raje koja misli da je papa simbol kozmopolitizma i napretka. I tako dok IMF diktira totalnu rasprodaju svega sto su ljudi u BiH gradili pola stoljeca, a domace politicke garniture sve vjerno izvrsavaju, zabavljaju vas Erdoganom, papom i slicnima.
- karanana
#112 Re: Papa Franjo u Sarajevu
sve je ovo vatikansko-nemacko-americka zavera.
- kamen spoticanja
#113 Re: Papa Franjo u Sarajevu
A i onaj shupak blatter podnio ostavkukaranana wrote:sve je ovo vatikansko-nemacko-americka zavera.
Nista se ovo meni ne svidja
Odo kupit 50 kila makarona i koju konzervu ribe
- Truba
#114 Re: Papa Franjo u Sarajevu
50 nijansi makarona 
-
razonoda
#115 Re: Papa Franjo u Sarajevu
- Truba
#116 Re: Papa Franjo u Sarajevu
da ne obori i onaj križ na stadionu

- kamen spoticanja
#117 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Bice "sta onaj u suknji ima veci lanac od mene"Black swan wrote:da ne obori i onaj križ na stadionu![]()
![]()
- BHCluster
#118 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dolaze nam i gosti iz Izraela, pa se sve fino poklopi kao u snu.karanana wrote:sve je ovo vatikansko-nemacko-americka zavera.
Vatikan
Nemacka
Amerika
Izrael
- GeeTnT
#119 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dobio je kosku...Miran je heftu...razonoda wrote:Nadam se da je SDA----objasnila malom Haticu
ko je Franjo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#120 Re: Papa Franjo u Sarajevu
nema na cemuwalk_M-A-N wrote:Hvala na povezicniciplain vanilla wrote:http://e-posavina.com/index.php/kolumne ... lazi-svima
Fra Peter Jelec kao i uvijekpreporuka.
Jeleca uvijek vrijedi procitati
- madner
#121 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ovi ovdje zaboravili Biljino polje prije manje od 1000 godina. Persona non grata bi trebao biti.
-
Hafis
#122 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Eh, kada bi gledali Jajce i Ključ prije manje od 600 godina, onda ne bi Erdogan trebao prismrditi ni zračnom prostoru Bosne, a ne još persona non grata.madner wrote:Ovi ovdje zaboravili Biljino polje prije manje od 1000 godina. Persona non grata bi trebao biti.
- skafiskafsnjak
#123 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Da li ce autobusi voziti iz Sarajeva u subotu ? Mislim na ove medjugradske... Za Mostar i dr
- JohnnyS
#124 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Kažu, skraćeno radno vrijeme da se ljudi pripreme za Papin dolazak... Imal koja krštena duša da nam pojasni kako se to priprema za Papin dolazak? Jel se očekuje gužva u frizera pa zato skraćeno radno vrijeme? 
-
Margita81
#125 Re: Papa Franjo u Sarajevu
U petak- ulice slobodne? Moram u bolnicu, a ne znam kako, kuda i s cim