Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

PM72

#101 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by PM72 »

Pokaži mi samo ko je u ovoj državi robijao za privredni kriminal. :-) Biće pušteni,onda će protiv tužbe,procesi,trakavica i feljtoni u Avazu i nikom ništa.Pa će se praviti da su političke žrtve.Ne bi me čudilo da za godinu postanu ministri ili ambasadori.Imaju sve predispozicije.
VjecitiStudent

#102 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by VjecitiStudent »

PM72 wrote:Pokaži mi samo ko je u ovoj državi robijao za privredni kriminal. :-) Biće pušteni,onda će protiv tužbe,procesi,trakavica i feljtoni u Avazu i nikom ništa.Pa će se praviti da su političke žrtve.Ne bi me čudilo da za godinu postanu ministri ili ambasadori.Imaju sve predispozicije.
Sudinica na procesu Adisa Zahiragić, pravosudna prvakinja SDA u KS, ni dlaka sa glave im neće nedostajati.
Drinski

#103 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Drinski »

VjecitiStudent wrote:
PM72 wrote:Pokaži mi samo ko je u ovoj državi robijao za privredni kriminal. :-) Biće pušteni,onda će protiv tužbe,procesi,trakavica i feljtoni u Avazu i nikom ništa.Pa će se praviti da su političke žrtve.Ne bi me čudilo da za godinu postanu ministri ili ambasadori.Imaju sve predispozicije.
Sudinica na procesu Adisa Zahiragić, pravosudna prvakinja SDA u KS, ni dlaka sa glave im neće nedostajati.
:thumbup:
inace, prepotentna i glupa, u istoj mjeri.
na zajedničkom nekom seminaru, prije 10-tak godina, neka simulacija postupka pred ustavnim sudom na Jahorini, one moderator, hoce da ona meni nesto objasni, valjda misli ako sam mlad da sam i zelen, kad se završilo drugi moderator izvadi odluku ustavnog suda i potvrdi moju priču.
karanana

#104 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by karanana »

molim za promjenu zadnje dvije rijeci naziva teme.

gospodu i velike biznismene optuzujete prije nego je casni sud nase nam divne domovine rekao svoje.
VjecitiStudent

#105 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by VjecitiStudent »

Očekivano, Adisa ih je pustila da se brane sa slobode.
Nikad oni više zatvora vidjeti neće.
PM72

#106 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by PM72 »

Postby PM72 » 09/06/2015 19:39
Pokaži mi samo ko je u ovoj državi robijao za privredni kriminal. :-) Biće pušteni,onda će protiv tužbe,procesi,trakavica i feljtoni u Avazu i nikom ništa.Pa će se praviti da su političke žrtve.Ne bi me čudilo da za godinu postanu ministri ili ambasadori.Imaju sve predispozicije.
Evo šta sam napisao prije mjesec i po.Nisam vidovit niti gledam u grah nego mi iskustvo govori...
leffe

#107 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by leffe »

Citam ovo, kad na radiju Kurvini sinovi. Zgodno bas...
dezurni_ucenik

#108 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by dezurni_ucenik »

Trebam te wrote:
dječak sa šibicama wrote:
SmokingMan wrote:Bez zeancije,imalo se i šoldi za nepokretne imovine preko bare...!?
Edinov sin Vedad ima kucu u Atlanti.

Ne samo to, sincine se vole hvaliti slikama iz Aspena, sa Floride, znaci provod ko americka bogataska elita.

Nije to nista cudno, niti su oni jedini, Vlahovljakov sin orgija po Dohi i Dubaiju takmici se sa sinovima lokalnih seika ko ce napraviti veci ceh u hotelskoj kafani, ex premijer Terzic dobio GP Put budposto i iz Dublina vodi posao, citava familija se preserava ne mogu potrositi koliko imaju.
Za ove primjere znam iz prve ruke, nista sto mediji pisu.

http://zurnal.ba/novost/11739/otac-godi ... 50.000-km-

Jedino članovi uprave uživaju u zaradi Bosnalijeka iako nisu većinski dioničari. Povjerenje koje su dobili zloupotrijebljeno je zaradom na najsiromašnijim i bolesnim stanovnicima Bosne i Hercegovine a onda trošeno na preskupe usluge bliskih kompanija i nezasluženo visoka primanja dvojice Arslanagića na direktorskim pozicijama.

Pozicije koje su za sebe osigurali u Bosnalijeku i način na koji vode kompaniju omogućili su Edinu i Amaru ali i drugom sinu Vedadu da postanu svojevrsni jet-set. Njihov način života više podsjeća na vlasnike korporacija nego na ljude koji tek upravljaju kompanijom u kojoj država ima najveći dio vlasništva. Omiljeni sportovi su odavno tenis i golf, tu i tamo skijanje na mondenskim mjestima poput Aspena. Kupovina auta podrazumijeva najskuplje modele najboljih proizvođača. Sav taj luksuz nije smetao brzom rastu nekretnina porodice Arslanagić koje je već preraslo šest miliona maraka.

Sjetim se one pedercine od forumasa "sam sda treba podrzat na svim nivoima", pa imate li obraza bar imalo. Pu , mamu vam jebem
PM72

#109 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by PM72 »

ista ti govna i SDP i SBB i DF u kojima su prebjezi iz SDP-a i SDA...da ne pominjem onu halu od Harisove stranke čiji su kadrovi srozali i uništili gdje su god bili.
sumirprimus

#110 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by sumirprimus »

E al pazi troskova....nevjerovatno...
Mislim vrlo vjerovatno.a opet nevjerovatno....
sumirprimus

#111 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by sumirprimus »

Ne ne ponovo.pa nevjerica.ostale usluge 120k.pokloni 50 k.reprezentacija 150k.dnevnice 280k... :lol: :lol: :lol: :lol: sjest i plakat.
Dnevnice i putni troskovi pa stavka ispod gorivo :lol:
Literatura...
PM72

#112 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by PM72 »

A ja se jadan ibretio kad je jedan od optuženih (znam ga lično) kupovao za svoje pašče džempere i dukserice u Italiji.Komad 50 KM i to mi klima glavom - biva,jeftino pravo. :-) Ja gutam knedle.Njegovo pašče imalo zdravstveni karton a nema ga 90% boraca.Napravio bazen za 50 000 KM a vode ni blizu pa mu vatrogasci cisternama dovozili.Dva apartmana na Bjelašnici u koje je otišao par puta.

Tad sam Aliji pomenuo i prananu...
O'zone
Globalni moderator

#113 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by O'zone »

Ko se snaš'o, snaš'o se.....
Tako je, primjera radi, Amar Arslanagić, iako u zatvoru, podigao sa svog računa 220.000 KM pa je potom uplatio kredit u iznosu od 76. 000 KM, platio kaznu u iznosu od 36.000 KM, advokate iznosom od 81.900 KM te podigao gotovinu u iznosu od 65.000 KM"
:izet:

Rezultat
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedog tužilaštva da osumnjičeni u predmetu Bosnalijek budu zadržani pritvoru naredna 3 mjeseca. Nakon toga su Edin i Amar Arslanagić, Šefik Handžić i Hasan Šepo, pušteni na slobodu. Kako je za FTV potvrđeno u Katonalnom sudu, osumnjičenima su određene mjere zabrane i to zabrana napuštanja Kantona Sarajevo, oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja novih, zabrana korištenja lične karte za prelazak granice, te obavezno javljanje policiji jednom sedmično.

Osumnjičeni u ovom slučaju se terete da su kao organizirana grupa i uposlenici firme „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo, „Brštanica“ d.o.o. Sarajevo i „Carpe Diem“ počinili više krivičnih djela, uključujući zloupotrebu položaja ili ovlasti, poreznu utaju, krivotvorenje službene isprave i sklapanje štetnog ugovora.
ultima_palabra

#114 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by ultima_palabra »

Sve ovo zvuči groteskno, ali njima su vlasnici firme (Skupština i NO) izričito ili prećutno odobravali te troškove. Tu će se teško dokazati krivično djelo, tužilac (ako uopšte želi da ih osude) se treba fokusirati na slučajeve gdje nije plaćen porez, odnosno gdje je država oštećena.
sumirprimus

#115 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by sumirprimus »

PM72 wrote:A ja se jadan ibretio kad je jedan od optuženih (znam ga lično) kupovao za svoje pašče džempere i dukserice u Italiji.Komad 50 KM i to mi klima glavom - biva,jeftino pravo. :-) Ja gutam knedle.Njegovo pašče imalo zdravstveni karton a nema ga 90% boraca.Napravio bazen za 50 000 KM a vode ni blizu pa mu vatrogasci cisternama dovozili.Dva apartmana na Bjelašnici u koje je otišao par puta.

Tad sam Aliji pomenuo i prananu...
ma dobro ima sad bazena za dvije cvaje k...nije nesto ko jaca fabija jebga... :D
mudrac2

#116 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by mudrac2 »

krupne ribe u bih NE idu u zatvor. (tačka)
Drinski

#117 Re: Kriminal u Bosnalijeku - dolijali Arslanagići

Post by Drinski »

VjecitiStudent wrote:
i ovdje se pominje:

http://tuzla.danas.info/2015/09/22/mrez ... -zavrsile/
Post Reply