SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bingov buraz

#101 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by bingov buraz »

Radi se o postovanju i nista vise,nekad se nije glasno pustala muzika mjesec dana kad ti neko u komsiluku umre.
Otisli smo u penis kolektivno.

Relativizatori i oni sto drze stranu onima koji su povlacili kanafe bi se trebali uzdrzati od komentarisanja na ovoj temi.
salik79

#102 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:
TheWatcher wrote:Vidis, fali ti nesto sto se ne uci u knjigama istorije
Iskustvo zivljenja u tom vremenu u Jugoslaviji
Nije to ko danas, sistem je stalno nametao, propagirao i favorizovo to bratstvo i jedinstvo
Boro i Ramiz...

I nije to samo jedna zabludjela ovcica sin Ruzice i Jovana, to su maltene citavi narodi
Milisevic je rastur'o na izborima, od intelektualaca do nepismenih, skoro pa citav srpski kadar u JNA samo je okrenuo znakove na kapama, isto tako i policija, citavi gradovi ili dijelovi gradova...
Po Podrinju su zabiljezena necidjena zvjerstva od strane dojuceradnjih komsija, kolega, prijatelja... velika vecina je gledala i odobravala
A sve od reda Jugisloveni, rodjeni, skolovani, zaposleni u Jugoslaviji i u vrijeme bratstva i jedinstva

e sad si me sjebO jarane :oops: ja reko ti pametan,skolovan, nacitan covjek a ti dva-tri razreda osnovne :lol: :lol:
Sukno si mi, nema govora
Kad sam pit'o teslu ono vezano za skolu nisam mislio na visinu skolske spreme, strucnjace
Vec na to da decko ima nekih 19 godina

Koliko je to tebi bilo u ratu svega ti na svijetu. Najglasniji si na temi i spocitavas ljudima godine, a ti ih imao 5 u ratu.

Lijepo je neko napisao, skoro svaki dan je dan neke tragedije u bosni i to samo 92-95. Treba onda zabraniti vatromete zauvijek. I sto samo vatromet? Vidim niko ne prebacuje derneke i muziku po kaficima ili koncerte. To nije problem ali je problem eto bas vatromet. I vidim samo su datumi i dogadjaji 92-95 tragedije. Da uzmemo malo duzi period od 70 godina, dva puta dnevno bi nam trebala minuta sutnje...

Ti k'o da si samouki matematicar :D
Capri

#103 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Capri »

A što na forumu ima Tuzlaka... :roll:
VjecitiStudent

#104 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vatromet ... /150525126

Hoce li biti vatromet i dernek na godisnjicu Markala?

Nek se srami ko god da je organizovao ovo sranje

Da ne bi rasprava isla u pogresnom smjeru, prepravit cu uvodni post.

Nek jedu govna oni koji su organizovali ovu proslavu, oni koji su slavili i oni koji podrzavaju istu, pa bili oni iz Sarajeva, Tuzle,...
+1
I da nije Kapije, s obzirom ko proslavu organizuje, prvi kafićlija u Ž. Komšića (i obratno), događaj je oduvijek samo jeftini, licemjerni politički marketing, jer kafićliju u Željka i samog Željka, sa Titom i njegovim vremenom, veže samo ime kafića i apsolutno ništa više.

Licemjerje bez granica je itekako prisutno i kod njihovih bivših i budućih (bit će uskoro budući, čim se opet sližu u ujedinjenu guzicu, pardon, ljevicu) partijskih drugova iz Tuzle, Pašića i ostalih, koji su, dok su istu stranku dijelili, uredno šutjeli. a sad kad treba jeftine lokalne poene skupljati, sad im je cijelo Sarajevo krivo, pa se salve preko Karaule šalju.
KIseljak12

#105 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by KIseljak12 »

Kao sto neko vec rece, ima 10 godina da kafic Tito organizuje ovo. Svake godine bude diskusija o tome je li primjereno. Po mom misljenju nije, sve i da se nije Kapija desila taj dan. Da je sluzbeno dan zalosti, moglo bi im se i s pravnog aspekta zamjeriti. Sto je najgore, slave najvecim dijelom ljudi koji se nisu ni rodili dok je Tito bio ziv. To je ista mitomanija kao i sjecanje na bitke vodjene prije nekoliko stotina godina, samo je ideologija drugacija. Cinjenica je da je JNA izdala narod koji se zaklela stititi, te da ce crvena petokraka zbog toga mnogim ljudima biti simbol zlocina. Oni koji to ne shvataju su zabili glavu u pijesak i nikad je nece izvaditi.
zateznistub

#106 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by zateznistub »

Mene za Tuzlu vežu jako lijepe uspomene iz mladosti i ne mogu (a i ne želim) ostati ravnodušan na masakr koji se desio u Tuzli 25. maja. Ne mogu i ne zelim biti imun na bilo koji masakr koji se desio u mome gradu koji sam, by the way, branio...

Ali se ne može spočitavati nekome što proslavlja neki drugi datum koji nikakve veze nema sa masakrom u bilo kojem gradu u BiH.

Isto tako niko, kako neko primjeti, ne žali i ne gasi muziku po kafanama niti prolongira proslave bilo koje vrste na datume velikih masakara koji se desiše u Sarajevu.

Dvostruki aršini su uvijek bili problem ovih prostora!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#107 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by plain vanilla »

Zviz wrote:
plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj

Nek jedu govna oni koji su organizovali ovu proslavu, oni koji su slavili i oni koji podrzavaju istu, pa bili oni iz Sarajeva, Tuzle,...
Eto tebi su Tito i partija krivi, jer ti caca nije "mr prezident" svijeta :-) Kome to smeta dan mladosti? Ja debilizma od strane ultra desnicara i pm.
wow, sto dajes dobre dijagnoze
kako si znao da sam ultra desnicar? covjece, da ti nisi prorocica Kleopatra :shock: :-)
sumirprimus

#108 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

bačena je kost i vi se glođete...
nema potrebe...
zašto ne reći i daj bila delegacija iz sarajva i položila vijenca na kapiji,fk sarajvo sa malim bekicem...
tacno moglo je proci i bez vatrometa, iz znaka solidarnosti,neakvog kolektiviteta,ako mi nećemo ko će jbmu život...
isto ko što je mene i većinu tuzlaka sramota kad klošari počnu prozivat markale ,tako je i većinu sarajlija sramot njihovih budala...
pretpostavljam...ne treba generalizovat...nece niko zaustavit zivot,i ne treba,samo treba malo vise uzajamnog respekta,i lijepih rijeci,a manje upiranja prstima i medjusobnog optuzivanja..ne treba nam to majka mu stara...
Drvosjeca iz Dejcica

#109 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tako ti je to u jednonacionalnim sredinama gdje vlada mrak, svako slavi ono što mu odgovara. U pravim multinacionalnim sredinama tipa Širokog, Banja Luke i ostalih slavi se samo ono što je u interesu vladajuće oligarhije. Izvini ako te ova manifestacija od 78 ljudi plaho dirnula, digla pritisak, eto nećemo više, časna pionirska, Tita mi. :oops:

P.S Nešto te ne vidjeh na temama koje izražavaju protest hapšenja i progona povratnika tako da tvoja licemjernost baš dovoljno govori o tebi.
I da umalo da zaboravim post ti je prijavljen pa sa ukućanima dijeli te fekalije. Prijatno.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/05/2015 08:33, edited 1 time in total.
bvcx

#110 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by bvcx »

Ako je vatromet plaćen iz privatnog džepa, nemam ništa protiv.
Gojeni H

#111 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Narod koji ne uci iz svoje historije i ne pamti svoje zrtve i heroje je osudjen na propast.
JThomas

#112 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JThomas »

privatni kafić, privatni dernek, koji se odvija svake godine. al' njoj sad upalo u oči, pa neka je stid sarajlije, pa onda edituje jer kao nije htjela prozvati sarajlije...dajte ba. nismo djeca.
Thorgerson

#113 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Thorgerson »

Kao prvo mala skupina nekakve kafancuge, polupijani i pijani 'partizani' ne predstavljaju ni pola promila Sarajeva. Tako da naslov teme treba promjeniti u Vatromet u kafani Tito u Sarajevu - jer ovako bogati ispade ko da sam kanton organizovao vatromet na trgu ispred BBI.

A za ove sto su slavili, ne znam, nemam rijeci. Sutra da na dan markala ili nekog drugog masakra se nesto ovako desi u Tuzli, puna bi im usta bila pametovanja.

Nevjerovatno je da dva grada, koja su tako blizu imaju ovakve odnose.
Zato ponavljam, tuzlaci u pitanju je kafancuga u Sarajevu.

p.s. I cilj organizatora sigurno nije bio da pokaze u inat kako mladost zivi. Jer ne vidjeh igdje bilo sta u vezi Tuzle i kapije.
Last edited by Thorgerson on 26/05/2015 08:42, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#114 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

JThomas wrote:privatni kafić, privatni dernek, koji se odvija svake godine. al' njoj sad upalo u oči, pa neka je stid sarajlije, pa onda edituje jer kao nije htjela prozvati sarajlije...dajte ba. nismo djeca.
:thumbup:
sumirprimus

#115 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

JThomas wrote:privatni kafić, privatni dernek, koji se odvija svake godine. al' njoj sad upalo u oči, pa neka je stid sarajlije, pa onda edituje jer kao nije htjela prozvati sarajlije...dajte ba. nismo djeca.
nije prosle zobg poplava..al nije ni to poenta..

fino reci boli me ba ..nije moj problem,okreni glavu na drugu stranu..i tacno nismo djeca.
sumirprimus

#116 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote:Kao prvo mala skupina nekakve kafancuge, polupijani i pijani 'partizani' ne predstavljaju ni pola promila Sarajeva. Tako da naslov teme treba promjeniti u Vatromet u kafani Tito u Sarajevu - jer ovako bogati ispade ko da sam kanton organizovao vatromet na trgu ispred BBI.

A za ove sto su slavili, ne znam, nemam rijeci. Sutra da na dan markala ili nekog drugog masakra se nesto ovako desi u Tuzli, puna bi im usta bila pametovanja.

p.s. I cilj organizatora sigurno nije bio da pokaze u inat kako mladost zivi. Jer ne vidjeh igdje bilo sta u vezi Tuzle i kapije.
ovo svak normalan konta!ponavljam... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#117 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

A i mediji kad prenose vijest....ono je bas prenesu :roll:
Je li grad Sarajevo organizovao kakav vatromet? Nije. Diskusija zdra'o.
Da ne bi ove teme, ne bih ni znao da je bio vatromet.
JThomas

#118 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JThomas »

sumirprimus wrote:
nije prosle zobg poplava..al nije ni to poenta..

fino reci boli me ba ..nije moj problem,okreni glavu na drugu stranu..i tacno nismo djeca.
riječ je o jednoj kafani. ne o sarajevu ni o sarajlijama.

a nisam baš siguran da postavljačica ne zna da je riječ o tradicionalnom derneku još iz vremena kad su i zlatko i željko i jasko puhali u istu tikvu...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#119 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:
Zviz wrote:

Eto tebi su Tito i partija krivi, jer ti caca nije "mr prezident" svijeta :-) Kome to smeta dan mladosti? Ja debilizma od strane ultra desnicara i pm.
Na danasnji dan, odnosno sad vec jucerasnji, 95-e je granata ispaljena sa srpskih polozaja na Ozrenu ubila 71 osobu u Tuzli, vecinom mlade ljude, medju njima i trogodisnjeg djecaka
Dobro. Ali dan mladosti kao prvo nikako ne omalazava taj zlocin pa iskreno receno nevidim cemu se ljudi bune. Znaci da neko ima rodjendan ili godisnjicu braka taj dan on treba da se poklopi zbog tog slucaja, koji je zalostan. Smatram dok god se ne ismijava taj dan u Tuzli, da druge manifestacije su sasvim ok. Druga stvar dan mladosti nije bas jucer nastao kao manifestacija pa da se da diskutovati zasto 25 maj.
zateznistub

#120 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by zateznistub »

Thorgerson wrote:Kao prvo mala skupina nekakve kafancuge, polupijani i pijani 'partizani' ne predstavljaju ni pola promila Sarajeva. Tako da naslov teme treba promjeniti u Vatromet u kafani Tito u Sarajevu - jer ovako bogati ispade ko da sam kanton organizovao vatromet na trgu ispred BBI.

Biva u Tuzli ili bilo gdje drugdje, pa i u samom Sarajevu je muk i tišina i sve je zatvoreno na 5.2. i 28.8. ili bilo koji drugi datum?
Thorgerson

#121 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Thorgerson »

Jarane, lako je relativizirat stvari kad je neko drugi u pitanju. Upravu je. Sta bi mi sarajlije da sutra na dan Markala neko u Tuzli organizuje paradu, vatromet? Da li bi ti i tada rekao, ma pustite ljudi, privatni dernek, kafana...

Upravo u tome je i poenta, neko treba reci tim ljudima, halo ba koji vam je qrac jebo vas i tito i dan mladosti, ljudi djeca su izmasakrirani na ovaj dan. Ok, slavite mladost, ali barem odajte pocast njima.

p.s. I onaj je najjaci, kaze vi ste pljeskali srbijanskoj himni. Pa u civiliziranom drustvu to se tako radi. Ja cekam dan kad cemo mi u Sarajevu i ovdasnje seljacine to skontati, da se tudja himna postuje. Jok ono zvizdi od himne farskih ostrva do himne srbije, sto, pa ne zna ni on, navikla seljacina.
JThomas

#122 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JThomas »

nije u pravu i nije joj smetalo dok je "ljevica" bila ujedinjena.
Thorgerson

#123 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:

Biva u Tuzli ili bilo gdje drugdje, pa i u samom Sarajevu je muk i tišina i sve je zatvoreno na 5.2. i 28.8. ili bilo koji drugi datum?
Pa iskreno - ne znam. Ali ne treba biti zatvoreno, jeboga moramo zivjeti dalje, svaki dan su bili masakri po citavoj BiH. Ali barem se moze suzdrzati od vatrometa i slicnih gluposti...
malocvijece

#124 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by malocvijece »

Klix portal je prezentovao vijest da se slavilo bez trunke kritike i osvrta na masakr u Tuzli. Je li to po principu: Sta fali? Neka se raja veseli. Sto je bilo, bilo je. Mir, mir, mir...

I naslov bi trebao ici "Sakica jadonja slavi 25. Maj", a ne "U Sarajevu proslavljen" ili kako je vec bilo napisano.

Kakav ba crni Dan mladosti poslije 1995.??? Tito da zna da se jos slavi, u grobu bi se okretao.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#125 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by plain vanilla »

Neki bas ne kontaju jer ne zele da skontaju.. nema ovo nikakve veze s odnosom Tuzla-Sarajevo, ovo je mnogo dublji problem. Nismo mi djeca, ali kod nekih je ocito ostala djecija pamet...To sto se taj dernek odrzava zadnjih xy godina je jos samo tuznija cinjenica...

Sto se tice Sarajlija, sjecam se kad su moji drugari iz Sarajeva dolazili u Tuzlu 25. maja da odaju pocast ubijenoj djeci. tako da sigurno nisam htjela prozvati sve Sarajlije, ali kad se rasprava pretvorila u prepucavanje na relaciji TZ-SA editovala sma post.. jer mi nije bio cilj izazvati takvu raspravu.

A onaj sto me prijavio :mrgreen: Sto rece jedan uvazeni forumas, koji je vise vremena proveo u Banovicima nego na forumu, neprocjenjivo je reci sta mislis, pa makar i ban dobio
Locked