Erdogan u Sarajevu

Post Reply

Od Turske

Ocekujem podrsku pri pridruzivanju u NATO
13
12%
Ocekujem investicije u poljo privredu
6
5%
Ocekujem daljnju podrsku u razvitku vojne industrije
6
5%
Ocekujem podrsku u neku drugu industrijsku granu
4
4%
Ocekujem podrsku u razvitku obrazovanja i medicine
2
2%
Ocekujem podrsku u vidu vojnih donacija kao u slucaju Albanije i Kosova
1
1%
Ocekujem samo verbalnu podrsku
27
24%
Ne ocekujem nista sto vec nije bilo
52
47%

Total votes: 111

Teniser

#101 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Teniser »

Najviše bi trebali biti zahvalni Austriji i za prošlost i sadašnjost a vjerujem i budućnost,investicije Turske nikad nisu bile iskrene i prijateljeske,uvijek se to završavalo ovakvim ili onakvim interesom za Tursku,ustvari ispravnije je reći,pljaćkali su BiH.
Kinesko prkno

#102 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Kinesko prkno »

Ja kad cujem u prolazu kako neko euforicno i pobjedonosno kliche "Sultan Erdogan",dobijem napade epilepsije i izaspem se sav po licu .
Kakve budaletine haraju ovom drzavom!!!
Kikibombona

#103 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Ne zna se ko je gori, dezurni kriticari svega i svacega ili turski dupeljupci...........
budza

#104 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by budza »

Kikibombona wrote:Ne zna se ko je gori, dezurni kriticari svega i svacega ili turski dupeljupci...........

da se primetiti, da ovu termnologiju niposto ne koristis kada su u pitanju putino i vatikan dupeljupci.
animals

#105 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by animals »

Na kraju opet sudar civilizacija..

ko je veci prijatelj kome..
pa zna se..Hrvatima, uvijek Nijemci i Austrijanci..
Srbima, Rusi i Putin..
á Bosnjacima, Turska..
svaka ptica svome jatu leti :D
jupitet30

#106 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

animals wrote:Na kraju opet sudar civilizacija..

Srbima, Rusi i Putin..
á Bosnjacima, Turska..
Dobro Srbima Rusi nama Turci ali Hrvatima Nijemci??

Nesto nevidim neku podrsku Njemacke ili Austrije Hrvatima. Jebe im se za Hrvatima bukvalno. Kada je Merkelka dosla u RH a kamoli nasim katolicima? Erdogan svaka tri mjeseca u BiH a ista stvar sa Bakirom u Turskoj.
Kikibombona

#107 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Kikibombona »

budza wrote:
Kikibombona wrote:Ne zna se ko je gori, dezurni kriticari svega i svacega ili turski dupeljupci...........

da se primetiti, da ovu termnologiju niposto ne koristis kada su u pitanju putino i vatikan dupeljupci.
Ma nemoj! XY puta sam rekao da je to sve isti jad. Jebeni podanicki mentalitet i uvaljivanje mocniku koji te ne primjecuje, tretira kao gubara i prosjaka.

Jos ce ispasti da sam privrzen zlocinackom Vatikanu i imperijalistickoj Rusiji. :D

Nisam ja Budza kao ti, nemam svoj copor! Sam svoj! Cak se i ovdje izjasnjavam kao OSTALI, nema me u vjerskim skupinama, strankama, ni u drugim krkanskim kolektivitetima...

Inace, podrzavam investicije Turske i hvala im na tome! Da nam politicari nisu stoka, ljudi bi ulozili vise....
Novak20

#108 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Novak20 »

Image
animals

#109 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by animals »

jupitet30 wrote:

Srbima, Rusi i Putin..
á Bosnjacima, Turska..

Nesto nevidim neku podrsku Njemacke ili Austrije Hrvatima. Jebe im se za Hrvatima bukvalno. Kada je Merkelka dosla u RH a kamoli nasim katolicima? Erdogan svaka tri mjeseca u BiH a ista stvar sa Bakirom u Turskoj.
Moras uzeti naocale sa drugom dioptrijom, mozda vidis..
jupitet30

#110 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

animals wrote:
jupitet30 wrote:

Srbima, Rusi i Putin..
á Bosnjacima, Turska..

Moras uzeti naocale sa drugom dioptrijom, mozda vidis..
Nema se tu sta vidijeti. Njemacka je prijatelj Hrvatskoj isto koliko je i prijatelj Slovackoj, Madjarskoj, BiH, Italiji ili Belgiji. Ne djele ni istu vjeru a ni istu istoriju sa Hrvatima niti porijeklo niti ima tamo znacajana Hrvtska dijaspora. To sto je Hitler bio izmislio neku arijevsku ideologiju i sto mu je odgovarala NDH kao puppet state je nesto drugo.

Hrvati u BiH su unisteni doslovno; pa jeli se ikada Merkelka ili bilo koji drugi znacajni Njemacki politicar verbalno izjasnio i dao im podrsku? Uvijek su igrali na karti Sarajeva i podrzavali Americku i Britansku viziju BiH.

Na zadnjoj hitnoj sjednici vijeca sigurnosti Njemacka je se izjasnila protiv treceg entiteta. Tada je Dodik zajedno sa Covicem tek poceo da to gura. Rekli su jasno NE i NE je i danas. To mi ne lici bas na prijateljski odnos.
animals

#111 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by animals »

jupitet30 wrote:
Nema se tu sta vidijeti. Njemacka je prijatelj Hrvatskoj isto koliko je i prijatelj Slovackoj, Madjarskoj, BiH, Italiji ili Belgiji. Ne djele ni istu vjeru a ni istu istoriju sa Hrvatima niti porijeklo niti ima tamo znacajana Hrvtska dijaspora. To sto je Hitler bio izmislio neku arijevsku ideologiju i sto mu je odgovarala NDH kao puppet state je nesto drugo.

Hrvati u BiH su unisteni doslovno; pa jeli se ikada Merkelka ili bilo koji drugi znacajni Njemacki politicar verbalno izjasnio i dao im podrsku? Uvijek su igrali na karti Sarajeva i podrzavali Americku i Britansku viziju BiH.

Na zadnjoj hitnoj sjednici vijeca sigurnosti Njemacka je se izjasnila protiv treceg entiteta. Tada je Dodik zajedno sa Covicem tek poceo da to gura. Rekli su jasno NE i NE je i danas. To mi ne lici bas na prijateljski odnos.
Ne razumijes ti opet..
Nisu Hrvati unisteni u BIH..
jednostavno, Hrvati su uvijek emigrirali, zbog ekonomski prilika..
i prije i dan danas..sto se tice treceg, ne znam, mislim da je realnija opcija
BIH..sto se tice nabrojanog, mislio sam ko kome naginje, od BiH, naroda..
a jel Njemacka vise voli Hrvate ili Bosnjake, mislim a je Nijemcima svejedno..
ne vole oni ni jedne, samo su interesi u pitanju..
jupitet30

#112 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

animals wrote: Ne razumijes ti opet..
Nisu Hrvati unisteni u BIH..
jednostavno, Hrvati su uvijek emigrirali, zbog ekonomski prilika..
i prije i dan danas..sto se tice treceg, ne znam, mislim da je realnija opcija
BIH..sto se tice nabrojanog, mislio sam ko kome naginje, od BiH, naroda..
a jel Njemacka vise voli Hrvate ili Bosnjake, mislim a je Nijemcima svejedno..
ne vole oni ni jedne, samo su interesi u pitanju..
Slazem se. Ali odnos i politiku koja Turska vodi prema BiH, Albaniji i Kosovu Njemacka ni u ludilu ne vodi prema Hrvatima u BiH ni priblizno. To je bar jasno kao dan.
JBT

#113 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by JBT »

Jadan je onaj ko ceka da ga Turci iz gabule izvade. Jos kad im se ovako slabi, nakon 20 g. SDA vladavine, nazigumo i kad nas oni na to sve onako po njihovom poderu i ostave tek onda cemo biti u gabuli. Kao zadnje dronfulje. Uvijek su nas gledali kao svoje hamale, a pogoto sad. Bez obzira sto smo mi Europljani, a oni Azija. A zasto i ne bi kad im se mi kao takvi sami podmecemo.
Hajvan

#114 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Hajvan »

isto važi i za turke - goli interes.
pokušaj glumatanja regionalne sile preko naše nesrece i glupavosti (ko nas jebe, kad ne znamo vodit politiku)

ovi što bacaju drkice na sultana (sic) mi nisu nikako jasni.
valjda traze neki surogat za autoritativnu očinsu figuru, šta li?! :lol:
jupitet30

#115 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

JBT wrote:Jadan je onaj ko ceka da ga Turci iz gabule izvade. Jos kad im se ovako slabi, nakon 20 g. SDA vladavine, nazigumo i kad nas oni na to sve onako po njihovom poderu i ostave tek onda cemo biti u gabuli. Kao zadnje dronfulje. Uvijek su nas gledali kao svoje hamale, a pogoto sad. Bez obzira sto smo mi Europljani, a oni Azija. A zasto i ne bi kad im se mi kao takvi sami podmecemo.
:lol: :lol: :lol:

Drzi se ti Tita. On ce te iz gabule vaditi. :D
JBT

#116 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by JBT »

Ne drzim se ja nikoga. Suvise sam ponosan i neovisan. Ali, dok je bilo Tita mi smo za Tursku bili pojam u svemu.
jupitet30

#117 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

JBT wrote:Ne drzim se ja nikoga. Suvise sam ponosan i neovisan. Ali, dok je bilo Tita mi smo za Tursku bili pojam u svemu.
Da da kako da ne. Bili smo i 4. armija u evropi sa 19 miliona stanovnika. :lol:
Uozbilji se malo. Bili ste i za vrijeme Tita kurac od drzave samo sto su Titine medije govorile kako ste najjaci i najispravniji, slobodniji itd.
Turska je i za vrijeme Yugoslavije bila div i u ekonomskom i svakom drugom smislu zaYugoslaviju. Kako i nebi kada je bila 4 puta vec i 10 puta vise industrijalizirana.
animals

#118 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by animals »

jupitet30 wrote:
JBT wrote:Ne drzim se ja nikoga. Suvise sam ponosan i neovisan. Ali, dok je bilo Tita mi smo za Tursku bili pojam u svemu.
Uozbilji se malo. Bili ste i za vrijeme Tita kurac od drzave samo sto su Titine medije govorile kako ste najjaci i najispravniji, slobodniji itd.
Turska je i za vrijeme Yugoslavije bila div i u ekonomskom i svakom drugom smislu za BiH. Kako i nebi kada je bila 4 puta vec i 10 puta vise industrijalizirana.
Niti je Turska bila div, a jos manje Jugoslavija..
Jugoslavija je bila simpaticna zapadnjacima, to stoji..
jupitet30

#119 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

animals wrote:
jupitet30 wrote:
Turska je i za vrijeme Yugoslavije bila div i u ekonomskom i svakom drugom smislu za BiH. Kako i nebi kada je bila 4 puta vec i 10 puta vise industrijalizirana.
Niti je Turska bila div, a jos manje Jugoslavija..
Jugoslavija je bila simpaticna zapadnjacima, to stoji..
Rekao sam da je Turska u odnosu na Yugu bila div. Sto je i logicno jer Yuga je imala stanovnika poput Nizozemske a Turska poput Francuske dok su bile jednako razvijene od prilike. Uz to je Turska imala kapitalisticki model a Jugoslavija je tek elemente kapitalizma pocela primjenjivati od nekih 1970-ih.
JBT

#120 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by JBT »

jupitet30 wrote:
Turska je i za vrijeme Yugoslavije bila div i u ekonomskom i svakom drugom smislu zaYugoslaviju. Kako i nebi kada je bila 4 puta vec i 10 puta vise industrijalizirana.

Hajd` prvo reci koliko ti je godina da znamo kako vladas materijom. :)
Drugo, neekulturan si u dijalogu i ako kazes na to da si i vjernik onda lazes ili sebe ili druge.
Trece, ako pocnem postavljati ovdje slike kako je i koga Tito docekivao u posjetama i kako i ko je njega docekivao u posjetama ispasce ove slicice od danas kao sliKice sa male mature. A ne bih da vam kvarim dozivljaj. Uzivajte vi sa Erdoganom i podmecite se do mile volje. Bez mene, naravno. :)
JBT

#121 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by JBT »

Rekao sam da je Turska u odnosu na Yugu bila div. Sto je i logicno jer Yuga je imala stanovnika poput Nizozemske a Turska poput Francuske dok su bile jednako razvijene od prilike. Uz to je Turska imala kapitalisticki model a Jugoslavija je tek elemente kapitalizma pocela primjenjivati od nekih 1970-ih.
Jeste, logicno je. :-)
JBT

#122 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by JBT »

Da nisi ti Turski student u SA? U tom slucaju te u potpunosti razumijem i ne bih da te razuvjeravam u tvojim "logicnim" elaboratima. :)
Hajvan

#123 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Hajvan »

Prema IMF listi GDP Turske je bio na 18 mjestu u dekadi 1980-90.
Jugoslavije nema među 40 rangiranih uopšte.

No jugoostalgičari će sad počet o belosvetskim zaverama truniti.

i ne, ne volim tursku - tj nemam izgrađenog stava o njima… a o turkofilskim drkicama sam se vec izjasnio.

-----

http://kushnirs.org/macroeconomics/gdp/ ... lavia.html

http://kushnirs.org/macroeconomics/gdp/gdp_turkey.html
Last edited by Hajvan on 21/05/2015 00:49, edited 1 time in total.
jupitet30

#124 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by jupitet30 »

JBT wrote:
Hajd` prvo reci koliko ti je godina da znamo kako vladas materijom. :)
Drugo, neekulturan si u dijalogu i ako kazes na to da si i vjernik onda lazes ili sebe ili druge.
Trece, ako pocnem postavljati ovdje slike kako je i koga Tito docekivao u posjetama i kako i ko je njega docekivao u posjetama ispasce ove slicice od danas kao sliKice sa male mature. A ne bih da vam kvarim dozivljaj. Uzivajte vi sa Erdoganom i podmecite se do mile volje. Bez mene, naravno. :)
Momak uzobilji se malo. Evo poredi Tita sa Attaturkom ako vec zelis da nesto poredjujes. Attaturk je 100.000 Francuza, Britanaca, Australijanaca i Grka doslovno pobio kada su isti probali da udju u Tursku 1915. Ne u nekom gerila ratu iz zasjede vec u frontalnom okrsaju. Imao je tada podmornice svoje i avione. Pricamo o 1915. godini! Ta vojska koja ga je napadala je bila vrhunska vojska tog vremena; produkt jedinih industrijaliziranih sila tog vremena. Vojsku je prevodio Chirchill!

Tito je se ganjao sa Partizanima po nekim brdima i vodio gerila taktiku i nije im mogao nista dok se nisu veci igraci poceli tuci sa Nijemcima na ozbiljnom frontu. Potom je jos imao obraza da snima filmove o tim jadnim nekim borbama po nekim planama u kojima su Partizani vodili klasicni gerila rat.

Tito i Yugoslavija je uvijek bila mala drzava pa cak i u najvecem usponu. Drzava koja se nemoze porediti sa vecim igracima. To sto si ti umislio da je on imao 4. vojsku na u evropi i da je bio neka sila i sto su te tako ucili; to je tvoj problem. Klasicna komunisticka propaganda. Covijek je se toliko zaduzio da je sve na kraju puklo.

Turska je uvijek bila druga klasa drzave u odnosu na Yugoslaviju jer je uvijek bila za bar faktor 4 veca od cijele yuge. Pripadala je vecim igracima i sa vecim je se takmicila. Preko Yugoslavije su veci uvijek prelazili i to usput. Na kraju su ti isti veci Tita ostavili kao tampon zonu izmedju istoka i zapada. Da su ga zelijeli skloniti to bi i uradili.

Tursku su najveci svim silama zelijeli skloniti i imali su blizu 100.000 mrtvih. Znaci totalno drugi kalibar drzave.
Last edited by jupitet30 on 21/05/2015 00:53, edited 3 times in total.
Fantassin

#125 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Fantassin »

Samo da ne bude da opet prodaju za 2-3 zaprege dukata :D
Post Reply