Ko smije priznati?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

friskyoreo

#101 Re: Ko smije priznati?!

Post by friskyoreo »

Bloody wrote:
friskyoreo wrote: Jel' i ovo dio sistematizacije bio?

"Agencija za državnu službu FBiH raspisala je konkurs u kojem se traži da dreser službenih pasa ima završen Filozofski fakultet i to smjer engleski jezik.
"

http://www.mojportal.ba/novost/52383/po ... a-kako8230

Mozda cuko samo engleski razumije :?
Pa kad je cuko naucio komande, valjda je i taj dreser sto je osposobljen za rad s psima sposoban da nauci tih 100 komandi na engleskom... Nece sa cukama pricati o ranom renesansnom periodu u engleskoj knjizevnosti i o sabranim djelima T.S Eliota. :D
stafi

#102 Re: Ko smije priznati?!

Post by stafi »

friskyoreo wrote:
Bloody wrote:
friskyoreo wrote: Jel' i ovo dio sistematizacije bio?

"Agencija za državnu službu FBiH raspisala je konkurs u kojem se traži da dreser službenih pasa ima završen Filozofski fakultet i to smjer engleski jezik.
"

http://www.mojportal.ba/novost/52383/po ... a-kako8230

Mozda cuko samo engleski razumije :?
Pa kad je cuko naucio komande, valjda je i taj dreser sto je osposobljen za rad s psima sposoban da nauci tih 100 komandi na engleskom... Nece sa cukama pricati o ranom renesansnom periodu u engleskoj knjizevnosti i o sabranim djelima T.S Eliota. :D
ne može, kad je cuki trebalo par godina da nauči, zamisli koliko bi ovom trebalo. dok on savlada materiju ode cuko u penziju. :D
Saian

#103 Re: Ko smije priznati?!

Post by Saian »

S4mpion wrote:De Cherry, objasni nam malo ovu sistematizaciju, mi je ne kontamo? :mrgreen:
il' nam zovni radije onog ili onu sto je tebi objasnio/la, meschini ko da ponavlja neki sluzbeni memo :D

Ovi konkursi, jel to fakat ovako? Odoh vala sjes' otplakat rundu.
Bloody

#104 Re: Ko smije priznati?!

Post by Bloody »

friskyoreo wrote: Pa kad je cuko naucio komande, valjda je i taj dreser sto je osposobljen za rad s psima sposoban da nauci tih 100 komandi na engleskom... Nece sa cukama pricati o ranom renesansnom periodu u engleskoj knjizevnosti i o sabranim djelima T.S Eliota. :D

Ma cudna ti je ta cukecija sorta pa velim sigurno ima neki razlog,mozda cuko ne prima komande od obicna puka vec samo od akademskog gradjanina :cekam:
Niemand

#105 Re: Ko smije priznati?!

Post by Niemand »

Cherry-Cherry wrote:
Možeš se i kao nezaposleni anonimus učlaniti u stranku i onda se "gurati". Znači zbližiti se sa pravim ljudima, potruditi se da budeš u pravo vrijeme na pravom mjestu itd... I dobiti posao.
O kolko zblizavanja tacno govorimo :babinsin:

P.S. ajm dzouking. no hard filings. :faraon1:
Saian

#106 Re: Ko smije priznati?!

Post by Saian »

nahrani kerove i nista ne diraj

:D
Muhamed Đakmić

#107 Re: Ko smije priznati?!

Post by Muhamed Đakmić »

Meni je ovaj za nasilje u porodici najkrvaviji. I sjećam se da su pričali o konkursu (nisam ga lično vidio) za popunjavanje nekog radnog mjesta, gdje je jedan od uslova bio da je kandidat u tom i tom periodu pohađao nekakav kurs u Sloveniji koji, naravno, veze nema sa strukom :D
Bloody

#108 Re: Ko smije priznati?!

Post by Bloody »

Saian wrote:
S4mpion wrote:De Cherry, objasni nam malo ovu sistematizaciju, mi je ne kontamo? :mrgreen:
il' nam zovni radije onog ili onu sto je tebi objasnio/la, meschini ko da ponavlja neki sluzbeni memo :D

Ovi konkursi, jel to fakat ovako? Odoh vala sjes' otplakat rundu.

Cekaj, kuda ces moram ti i ja koju rec': kod nas u finansijama sjedi pravnik,a u pravnoj sluzbi jedan sto je zavrsio hortikulturu :D Sad idi placi :)
Muhamed Đakmić

#109 Re: Ko smije priznati?!

Post by Muhamed Đakmić »

Meni je informatiku u srednjoj predavao lik koji je profesor biologije :D Renomirana sarajevska škola :D
friskyoreo

#110 Re: Ko smije priznati?!

Post by friskyoreo »

Bloody wrote:
friskyoreo wrote: Pa kad je cuko naucio komande, valjda je i taj dreser sto je osposobljen za rad s psima sposoban da nauci tih 100 komandi na engleskom... Nece sa cukama pricati o ranom renesansnom periodu u engleskoj knjizevnosti i o sabranim djelima T.S Eliota. :D

Ma cudna ti je ta cukecija sorta pa velim sigurno ima neki razlog,mozda cuko ne prima komande od obicna puka vec samo od akademskog gradjanina :cekam:
Moze biti... Mozda cak samo primaju komande od akademskih gradjana sa prosjekom ocjena vecim od 8.0. :D Ko ce ga znat' svega danas ima...
Niemand

#111 Re: Ko smije priznati?!

Post by Niemand »

'ta se ti uhljebljeni javljas :roll:
Muhamed Đakmić

#112 Re: Ko smije priznati?!

Post by Muhamed Đakmić »

Niemand wrote:'ta se ti uhljebljeni javljas :roll:
Makar sam priznao 8-)
stafi

#113 Re: Ko smije priznati?!

Post by stafi »

Muhamed Đakmić wrote:
Makar sam priznao 8-)
uz kompromitaciju čmoljkana.
uglavnomja

#114 Re: Ko smije priznati?!

Post by uglavnomja »

u jednoj budzetskoj instituticiji sef za informatiku je bibliotekar :D
ima nakijeh kursOva .... a i plaho bliska sa ministrom bila :oops:
friskyoreo

#115 Re: Ko smije priznati?!

Post by friskyoreo »

Muhamed Đakmić wrote:Meni je ovaj za nasilje u porodici najkrvaviji. I sjećam se da su pričali o konkursu (nisam ga lično vidio) za popunjavanje nekog radnog mjesta, gdje je jedan od uslova bio da je kandidat u tom i tom periodu pohađao nekakav kurs u Sloveniji koji, naravno, veze nema sa strukom :D
To je zbog sistematizacije... Utvrdili su da je taj kurs iz Slovenije neophodan i prijeko potreban. :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#116 Re: Ko smije priznati?!

Post by Muhamed Đakmić »

stafi wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Makar sam priznao 8-)
uz kompromitaciju čmoljkana.
Chmoljo je moj role, neće se on ljutiti :D :D :D

Bježi, pomislit će neko da trolam i da nismo rođaci :D :D
Niemand

#117 Re: Ko smije priznati?!

Post by Niemand »

:lol:
Bloody

#118 Re: Ko smije priznati?!

Post by Bloody »

uglavnomja wrote:u jednoj budzetskoj instituticiji sef za informatiku je bibliotekar :D
ima nakijeh kursOva .... a i plaho bliska sa ministrom bila :oops:

Mojoj profi iz srednje koja je zbilja informaticarka,kad se ugasi komp slom zivaca momentalno zena dobije,al njoj je muz u stranKi prvak,nema to veze nikakve,zna ona,smo brine za drzavnu imovinu. :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#119 Re: Ko smije priznati?!

Post by Muhamed Đakmić »

Mene ''profesor'' informatike propisno iskritikovao što sam copy-paste uradio na tastaturi na fazon ctrl+c, ctrl+v, a nisam pomoću miša :roll:
Cherry-Cherry

#120 Re: Ko smije priznati?!

Post by Cherry-Cherry »

E vala ne znam za druge, al kod mene je sistematizacija ok. Na mjestu pravnika rade pravnici, na mjestu ekonomista ekonomisti itd. Nema tih nekih kurseva, lijevih fakulteta i slično. Nema šanse da bi na mjestu recimo pravnika mogao da radi profesor geografije ili da bi plate mogao da obračunava žurnalista.
JThomas

#121 Re: Ko smije priznati?!

Post by JThomas »

al' zanimljivo je kako i forumske budžetlije priznaju da se "većina" poslova u upravi dobija preko veza, te da "većina" onih koji ih "rade" ne radi ništa...ali oni su svi u onoj svijetloj manjini koja je tu pošteno došla i koja tegli za 5-6 onih koji nisu.
friskyoreo

#122 Re: Ko smije priznati?!

Post by friskyoreo »

JThomas wrote:al' zanimljivo je kako i forumske budžetlije priznaju da se "većina" poslova u upravi dobija preko veza, te da "većina" onih koji ih "rade" ne radi ništa...ali oni su svi u onoj svijetloj manjini koja je tu pošteno došla i koja tegli za 5-6 onih koji nisu.
Upravo, fini i posteni... :lol: :lol: :lol:
stafi

#123 Re: Ko smije priznati?!

Post by stafi »

JThomas wrote:al' zanimljivo je kako i forumske budžetlije priznaju da se "većina" poslova u upravi dobija preko veza, te da "većina" onih koji ih "rade" ne radi ništa...ali oni su svi u onoj svijetloj manjini koja je tu pošteno došla i koja tegli za 5-6 onih koji nisu.
zašto isključuješ mogućnost da je zaista tako?
S4mpion

#124 Re: Ko smije priznati?!

Post by S4mpion »

Forumašica Cherry sa strane 4 (četiri), koja je kategorično tvrdila da svaki organ javne uprave ima sistematizaciju, mi se mnogo više sviđala od ove nove. :dosadno:
JThomas

#125 Re: Ko smije priznati?!

Post by JThomas »

ja sam napisao da je zanimljivo, a ne da isključujem.
Post Reply