Love=Love?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Razumijete li reklamiranje LGBT populacije?

Poll ended at 14/06/2015 08:40

1.Da.
33
30%
2.Ne.
14
13%
3.Ne razumijem ni populaciju a kamoli reklamiranje.
35
32%
4.Ne obraćam pažnju.
27
25%

Total votes: 109

It_is_a_Leclerc

#101 Re: Love=Love?

Post by It_is_a_Leclerc »

General_Jackson wrote:Stvarno bi ste mogli malo bolje osmisliti tu vašu propagandu kada već imate toliki novac iza sebe, nego stalno kao papagaji ponavljate jedne te iste floskule: "homofob" i "latentni gay" za sve koji se usude da vam kažu da se ne slažu sa vašom pričom.
Već sam jednom ovdje na forumu napisao, normalan čovjek koji nešto smatra normalnim, to će i sam raditi i to će i podržavati, ono što ne smatra normalnim neće ni podržavati ni raditi, znači svi koji to podržavate ste i sami lgbt, prema tome prestanite s tom vašom jeftinom propagandom, brate j.bavajte se s kim hoćete i kako hoćete ali naravno u svoja 4 zida, isto kao što to rade i hetero parovi.
Ne drži ti ovo vodu.. Evo zašto

Svi koji podržavate pravo afroamerikanaca da budu jednaki pred zakonom ste afroamerikanci. Svi vi koji podržavate pravo glasa žena ste i sami žene. Svi vi koji podržavate prava životinja ste životinje. Svi vi koji podržavate Real Madrid ste i sami iz Madrida. Mislim, o čemu mi pričamo ?!

Ja naprimjer smatram vegeterijanstvo normalnim. Ipak, nisam vegeterijanac. Ja naprimjer smatram ateizam normalnim. Ipak, vjernik sam. Ja naprimjer smatram abortus normalnim. Ipak, protivnik sam istog.

Mi ovdje ne govorimo o tome da li je nešto normalno ili nije, već o tome da li građani BiH lgbt populacije imaju pravo na elementarna ljudska prava, kao naprimjer - pravo na to da te ne zatuče tvoj prvi komšija koji ne zna šta je heteroseksualnost.
General_Jackson

#102 Re: Love=Love?

Post by General_Jackson »

It_is_a_Leclerc wrote:
General_Jackson wrote:Stvarno bi ste mogli malo bolje osmisliti tu vašu propagandu kada već imate toliki novac iza sebe, nego stalno kao papagaji ponavljate jedne te iste floskule: "homofob" i "latentni gay" za sve koji se usude da vam kažu da se ne slažu sa vašom pričom.
Već sam jednom ovdje na forumu napisao, normalan čovjek koji nešto smatra normalnim, to će i sam raditi i to će i podržavati, ono što ne smatra normalnim neće ni podržavati ni raditi, znači svi koji to podržavate ste i sami lgbt, prema tome prestanite s tom vašom jeftinom propagandom, brate j.bavajte se s kim hoćete i kako hoćete ali naravno u svoja 4 zida, isto kao što to rade i hetero parovi.

Svi koji podržavate pravo afroamerikanaca da budu jednaki pred zakonom ste afroamerikanci. Svi vi koji podržavate pravo glasa žena ste i sami žene. Svi vi koji podržavate prava životinja ste životinje. Svi vi koji podržavate Real Madrid ste i sami iz Madrida. Mislim, o čemu mi pričamo ?!

Ja naprimjer smatram vegeterijanstvo normalnim. Ipak, nisam vegeterijanac. Ja naprimjer smatram ateizam normalnim. Ipak, vjernik sam. Ja naprimjer smatram abortus normalnim. Ipak, protivnik sam istog.

Mi ovdje ne govorimo o tome da li je nešto normalno ili nije, već o tome da li građani BiH lgbt populacije imaju pravo na elementarna ljudska prava, kao naprimjer - pravo na to da te ne zatuče tvoj prvi komšija koji ne zna šta je heteroseksualnost.
Lupaš k´o Maxim po diviziji moj Leclerc al´ kako ti rekoh u mom zadnjem postu, radite šta hoćete ali zna se gdje, osim ako nećete i to promijeniti jer zaboga i psi se handre na sred ulice, pa me ne bi začudilo i to :cry:
hali gali halid

#103 Re: Love=Love?

Post by hali gali halid »

Je li ovo nesto odrzavaju ispred Importanea, vidim policiju i onu njihovu zastavu okacenu...
It_is_a_Leclerc

#104 Re: Love=Love?

Post by It_is_a_Leclerc »

General_Jackson wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Lupaš k´o Maxim po diviziji moj Leclerc al´ kako ti rekoh u mom zadnjem postu, radite šta hoćete ali zna se gdje, osim ako nećete i to promijeniti jer zaboga i psi se handre na sred ulice, pa me ne bi začudilo i to :cry:
Koji mi ?
nowyouseeme

#105 Re: Love=Love?

Post by nowyouseeme »

karanana wrote:hehe, bilo je pitanje vremena kad ce se otvoriti tema. i ima potencijal za temu uz koju ce trebati kokice i kola.

sta fali, nek se lova vrti. a ionako apsolutno nemam nista protiv tog nekog gay pokreta mada ne znam sto se moraju reklamirati.
Haha, upravo. Sve dok se reklamiraju, uvijek ima ljudi protiv.

Ja sam "pro" sve, live and let live. :oops:
Doduše laskalo mi je kad mi je prišla jedna lezba na tramvajskoj stanici. Znači sviđam se i ženama. :roll:
hAZNADAR

#106 Re: Love=Love?

Post by hAZNADAR »

It_is_a_Leclerc wrote:

Obicno se slazem sa tobom, ali moram ovo komentirati. Mozda gay populacija nema prava ovdje kao u Danskoj, ali daleko od toga da ih komsije zatuku, da se vjesaju kao u Iranu, da nemaju pravo glasa na izborima, da u ponudi za posao stoji da primaju samo hetero. Uostalom i ne vidim razlog zasto bi neko u skoli, na poslu, u bilo cemu isticao svoju seksualnu orjentaciju posto je privatna stvar. Nije stvar u tome jeli nesto normalno ili ne, vec gdje je granica u isticanju svog identiteta, orjentacije i politickih stavova. Ne mozemo nekoga etiketirati samo na osnovu imena, pa takodjer i na osnovu sexualne orjentacije,.. ali - koga uopce intersuje necija orjentacija i sta se zbiva u spavacoj sobi?
Kada gay istakne u svakoj prilici da je gay,.. to nije normalno po meni. To je ocekivanje specijalnog tretmana.

Nano! Molim. Naaano! sta je sine. Hamo izasao iz ormara. Molim? Hamo izasao iz ormara.. A nek je hvala Bogu, sta je imao traziti tamo. :D
šatirana_ljubičica

#107 Re: Love=Love?

Post by šatirana_ljubičica »

It_is_a_Leclerc wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Osobe koje imaju toliku potrebu da se na dnevnoj osnovi bave gejevima i lezbejkama su, bez ikakve dileme, gejevi i lezbejke. To je potvrđeno u psihijatriji i psihologiji. Sjetite se samo Jorga Heidera, ultradesničarskog političara iz Austrije, šatro crkva, Bog, desnica, a čim je poginuo - stadoše se javljati momci s kojima se drapao :) Tako da nemojte misliti da to što se opterećujete lgbt-ovima ostaje nezamjećeno :)

A što se tiče, evropskog Jerusalema - prerano je očekivati bilo kakvo napredovanje u domenu ljudskih, odnosno manjinskih pravao. Govorimo o zemlji gdje građani Bihaća na pitanje - Šta bi uradili da vam je komšija heteroseksualac ?! odgovaraju sa - Ubio bi ga i Ne znam ja šta je to.

Bošnje.
Da nam je po marka za svaki put kad ispadnemo neobrazovani, necivilizirani divljaci s one strane horizonta, dosad bismo Emirati postali.
Mislim da si pretjerao malo sa čitanjem psiho-analize ''Frojdovski'' ;)

Ipak, ako bi išli tom linijom, Bože me sačuvaj šta bi se sve moglo o tebi zaključiti :)
To nije Frojd.
Frojd zastupa potpuno druge principe seksualnosti. Pročitajte. Nije zahtjevno štivo.

Ljudi koji toliku količinu energije i života troše na lgbt-ovce, na pitanje - gdje su, šta rade, s kim se druže, i povrh svega, ljudi koji su najglasniji u napadima na tu manjinsku populaciju, sve to čine kako niko ne bi posumnjao u njihovu seksualnost. To je onaj princip Kapo brigada iz logora u II svjetskom ratu. To je tzv. negativni transfer.

Uglavnom, prošetajte malo po svijetu. Ljude generalno ne zanimaju ovakve stvari kojima se bave još jedino stanovnici ove ojađene zemljice Bosne.

Nisam ni mislila da je Frojd, znam koje on principe zastupa, ali pošto nisam znala ko je zato sam stavila pod navodnike ''frojdovski''.

Moram reći da se slažem sa vama, da se ne treba baviti potpuno baviti ovim u smislu kojem ste vi naveli -gdje su, šta rade, s kim se druže, ... meni je samo zasmetala reklama ali i to sam porekla kad mi je karanana rekao da je to bio dan borbe protiv homofobije.Dakle, meni je samo smetala reklama ničim izazvana i to je to.
RNG_25

#108 Re: Love=Love?

Post by RNG_25 »

hAZNADAR wrote:Obicno se slazem sa tobom, ali moram ovo komentirati. Mozda gay populacija nema prava ovdje kao u Danskoj, ali daleko od toga da ih komsije zatuku, da se vjesaju kao u Iranu, da nemaju pravo glasa na izborima, da u ponudi za posao stoji da primaju samo hetero. Uostalom i ne vidim razlog zasto bi neko u skoli, na poslu, u bilo cemu isticao svoju seksualnu orjentaciju posto je privatna stvar. Nije stvar u tome jeli nesto normalno ili ne, vec gdje je granica u isticanju svog identiteta, orjentacije i politickih stavova. Ne mozemo nekoga etiketirati samo na osnovu imena, pa takodjer i na osnovu sexualne orjentacije,.. ali - koga uopce intersuje necija orjentacija i sta se zbiva u spavacoj sobi?
Kada gay istakne u svakoj prilici da je gay,.. to nije normalno po meni. To je ocekivanje specijalnog tretmana.

Nano! Molim. Naaano! sta je sine. Hamo izasao iz ormara. Molim? Hamo izasao iz ormara.. A nek je hvala Bogu, sta je imao traziti tamo. :D
Gomila logičkih greški i prikrivene (svjesne ili ne) pristranosti. Sve što sam označio se smatra sasvim normalnim, očekivanim, uobičajenim i td. među tzv. heteroseksulanom populacijom/heteroseksualcima. Samo treba ući dublje u ove stvari...
escobar__

#109 Re: Love=Love?

Post by escobar__ »

Stjui wrote:ovo je tek početak.još malo pa će u sarajevu specijalci u oklopnjacima "pojašnjavati" ljudima kako je nastrano = normalno.kao u beogradu prošlog ljeta.

Image
To ti se zove nametanje pravila manjine većini u bukvalnom smislu. Ako ne može regularno, može policijom i vojskom ako zatreba.
Bodkin

#110 Re: Love=Love?

Post by Bodkin »

Rizvan wrote:
Pa na to i ja pokušavam skrenuti pažnju... zašto se reklamiraju?
Zato što imaju pravo na to :?

Svaka organizacija/udruženje se reklamira, je li tako?
Nije tako.
Da oni imaju profita od novih članova pa hajde, ali ovo je nešto sasvim drugo, tako da nemaju pravo.Zašto bi imali?
Cuj nemaju pravo :mrgreen: zasto ne bi imali pravo da se reklamiraju? Miraju imati profit od novih clanova? Mislia kao religijske zajednice? Smijesno
Kikibombona

#111 Re: Love=Love?

Post by Kikibombona »

Vidim vjerski fanatici nasli jos jednu temu za orgijanje.....

Nema, ne mogu suzbiti nametljivu prirodu nema boga.

Braco pederi, samo naprijed! Mogu jedino pjeniti, vjerski zakoni u Evropi vise nikada nece vladati! Te nazadne ideologije zla, mrznje i podjela su ostale samo u glavama pojedinaca, vise ne obavezuju nikoga na bilo sta....

Licno osjecam odvratnost prema homoseksualnom cin, ali njihovu borbu protiv sovinisticke bagre podrzavam svim srcem. Treba homosekusalnost sto vise promovirati da se primitivci naviknu i prestanu reagovati.
hAZNADAR

#112 Re: Love=Love?

Post by hAZNADAR »

RNG_25 wrote:
hAZNADAR wrote:Obicno se slazem sa tobom, ali moram ovo komentirati. Mozda gay populacija nema prava ovdje kao u Danskoj, ali daleko od toga da ih komsije zatuku, da se vjesaju kao u Iranu, da nemaju pravo glasa na izborima, da u ponudi za posao stoji da primaju samo hetero. Uostalom i ne vidim razlog zasto bi neko u skoli, na poslu, u bilo cemu isticao svoju seksualnu orjentaciju posto je privatna stvar. Nije stvar u tome jeli nesto normalno ili ne, vec gdje je granica u isticanju svog identiteta, orjentacije i politickih stavova. Ne mozemo nekoga etiketirati samo na osnovu imena, pa takodjer i na osnovu sexualne orjentacije,.. ali - koga uopce intersuje necija orjentacija i sta se zbiva u spavacoj sobi?

Gomila logičkih greški i prikrivene (svjesne ili ne) pristranosti. Sve što sam označio se smatra sasvim normalnim, očekivanim, uobičajenim i td. među tzv. heteroseksulanom populacijom/heteroseksualcima. Samo treba ući dublje u ove stvari...
:lol: Obicno pisem preduge postove ali na ovo se samo mogu nasmijati.
Uostalom, licne pristrastnosti i psihoanalize nisu tema. Teznje i akcije gay populacije su drustveni fenomen i dio nase svakodnevice i obicno ne dijelim drustvo mentalno na ovaj ili onaj svijet. Ako imas sta konkretno reci - reci.
General_Jackson

#113 Re: Love=Love?

Post by General_Jackson »

Dobro me podsjeti, ima još jedna etiketa, ako nisi sa njima osim homofoba i latentnog gay-a ti si po defaultu vjerski fanatik, fašista i primitivac :shock: a ako ih podržavaš ti si kao ljevičar :lol:
Dame i gospodo LGBT-ovci, da su vama Tito i komunisti živi vi bi direktno sa svoje gay parade na Goli Otok, prema tome još jedna u nizu gluposti vezanih za vašu samopromociju. Isto tako koliko vidim, puno manje tolerancije ima u vašim postovima i postovima vaših "pravobranioca" ovdje nego vaših neistomišljenika.
Kikibombona

#114 Re: Love=Love?

Post by Kikibombona »

Mi smo jedna zatucana, rigidna sredina, koja ne trpi druge i drugacije. Sjecam se kada mi je kolegica iz Amerike bila u posjeti. Ekstravagantna djevojka sa neobicnim stilom oblacanja. Kao telad su blejali u nju. Provincija jebena. Djevojci bilo neprijatno i nikako nije mogla skontati zasto privlaci toliku paznju.

I naravno da ima diskriminacije. Bosanac itekako istice sekusalnost. To je redovna tema i o tome se redovno prica. Haj da vidimo smiju li homoseksualci na takav nacin isticati sekusalnost..... Smiju al u kurcu. Nemoj da se lazemo.

Podrzavam pedere i smatram opravdanim i potrebnim agresivne medijske kampanje kako bi se vjerski fanatici i sovinisti navikli na postojanje drugih i drugacijih.

Isti slucaj kao i sa karikaturama..... Prvi put ode glava, drugi put prebijanje, treci put verbalni napad, cetvrti put okretanje glave, peti put ignorisanje i prihvatanje realnosti. Na taj nacin je Evropa rijesila svoje vjerske fanatike i soviniste. Ima ih i sada, bice ih uvijek, ali nikada nece biti snazni kao nekada. To je jedan bolan proces i svako ko se bori protiv onih koji bi odredjivali 'kakav neko treba biti i kako se ponasati' zasluzuje respekt i koristan je za razvoj drustva.
Stjui

#115 Re: Love=Love?

Post by Stjui »

Kikibombona wrote: Licno osjecam odvratnost prema homoseksualnom cin, ali njihovu borbu protiv sovinisticke bagre podrzavam svim srcem. Treba homosekusalnost sto vise promovirati da se primitivci naviknu i prestanu reagovati.
neka je promoviraju.đaba im.. :) jel' se ikad održala parada u zemlji gdje su muslimani većina?znate li vi?
rumenige_brajtner

#116 Re: Love=Love?

Post by rumenige_brajtner »

ma samo nek se mrzi, razlog nije bitan. danas nacionalnost, sutra sexualna orijentacija, prekosutra nešto treće. samo udri, pobij, jebi majku, drži-ne daj..
S4mpion

#117 Re: Love=Love?

Post by S4mpion »

Obratite pažnju na to koliko uvreda, prema neistomišljenicima, plasiraju pobornici LGBT populacije:
Kikibombona wrote:Vidim vjerski fanatici nasli jos jednu temu za orgijanje.....

Nema, ne mogu suzbiti nametljivu prirodu nema boga.

Braco pederi, samo naprijed! Mogu jedino pjeniti, vjerski zakoni u Evropi vise nikada nece vladati! Te nazadne ideologije zla, mrznje i podjela su ostale samo u glavama pojedinaca, vise ne obavezuju nikoga na bilo sta....

Licno osjecam odvratnost prema homoseksualnom cin, ali njihovu borbu protiv sovinisticke bagre podrzavam svim srcem. Treba homosekusalnost sto vise promovirati da se primitivci naviknu i prestanu reagovati.
Kikibombona wrote:
Mi smo jedna zatucana, rigidna sredina, koja ne trpi druge i drugacije. Sjecam se kada mi je kolegica iz Amerike bila u posjeti. Ekstravagantna djevojka sa neobicnim stilom oblacanja. Kao telad su blejali u nju. Provincija jebena. Djevojci bilo neprijatno i nikako nije mogla skontati zasto privlaci toliku paznju.

I naravno da ima diskriminacije. Bosanac itekako istice sekusalnost. To je redovna tema i o tome se redovno prica. Haj da vidimo smiju li homoseksualci na takav nacin isticati sekusalnost..... Smiju al u kurcu. Nemoj da se lazemo.

Podrzavam pedere i smatram opravdanim i potrebnim agresivne medijske kampanje kako bi se vjerski fanatici i sovinisti navikli na postojanje drugih i drugacijih.

Isti slucaj kao i sa karikaturama..... Prvi put ode glava, drugi put prebijanje, treci put verbalni napad, cetvrti put okretanje glave, peti put ignorisanje i prihvatanje realnosti. Na taj nacin je Evropa rijesila svoje vjerske fanatike i soviniste. Ima ih i sada, bice ih uvijek, ali nikada nece biti snazni kao nekada. To je jedan bolan proces i svako ko se bori protiv onih koji bi odredjivali 'kakav neko treba biti i kako se ponasati' zasluzuje respekt i koristan je za razvoj drustva.
i pored sveg smeća, koje je izašlo iz njihovih usta, očekuju neku toleranciju.

Još je veći apsurd kad oni promoviraju toleranciju.
hAZNADAR

#118 Re: Love=Love?

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote:

Pretpostavljam da je ta neugodna situacija sa kolegicom iz Amerike izgledala ovako:
Image
vjerovatno uslikano u Cekrcicima Donjim.

Ej drug, mislis da nema blejanja u hipstere, darkere, lude frizure i sl,... u mnogim gradicima Francuske, Italije, Ceske, Spanije,... u samoj USA kada mladi Goth prodju ulicom,... daj molim te mani me te mazohisticke zalopojke kako smo najgora rupa .

Takodjer me mani tih glupih stereotipa gdje Bosanac istice svoju seksualnost kao Mujo u vicevima kada hvali svoju kitu.
Bosanci nisu tolike sirovine da isticu svoju seksualnu potenciju u svakoj prilici kao prilikom predstavljanja. Ima izuzetaka ali generalno nije tako. Skroz je nenormalno da se neko predstavi bilo u druzenju, ili na razgovoru za posao, skoli,... bilo gdje i naglasi da je hetero. Pa ako cemo biti ravnopravni i izjednaciti prava ljudi sa razlicitom sex orjentacijom,.. da pocnemo prvo od toga da je seksualna sklonost nesto privatno.
Bodkin

#119 Re: Love=Love?

Post by Bodkin »

Jok eto vjernici koji 2000 godina skidaju glave svakome ko je mislio ili izgledao drugacije ce uciti nekoga o toleranciji
HAVANA

#120 Re: Love=Love?

Post by HAVANA »

Stjui wrote:
Kikibombona wrote: Licno osjecam odvratnost prema homoseksualnom cin, ali njihovu borbu protiv sovinisticke bagre podrzavam svim srcem. Treba homosekusalnost sto vise promovirati da se primitivci naviknu i prestanu reagovati.
neka je promoviraju.đaba im.. :) jel' se ikad održala parada u zemlji gdje su muslimani većina?znate li vi?
Oni se ne guze u supak.To su muskarcine. To samo anam oni rade. Oni ne piju,ne puse,ne drogiraju se,nema prostitucije,kradje...kod njih ti je sve abu zenze,sade ruze povazdan. :oops:
Stjui

#121 Re: Love=Love?

Post by Stjui »

S4mpion wrote:Obratite pažnju na to koliko uvreda, prema neistomišljenicima, plasiraju pobornici LGBT populacije:
a čovjek sam napisa da mu se gade,al' eto,nek se on nagovorio nekakvim vjerskim fanaticima :lol:
Last edited by Stjui on 16/05/2015 11:06, edited 1 time in total.
Stjui

#122 Re: Love=Love?

Post by Stjui »

HAVANA wrote: To su muskarcine.
ozbiljno pitam... :roll:
cLo

#123 Re: Love=Love?

Post by cLo »

Stjui wrote:
HAVANA wrote: To su muskarcine.
ozbiljno pitam... :roll:
zato što tamo nema homića
Kikibombona

#124 Re: Love=Love?

Post by Kikibombona »

S4mpion wrote:
i pored sveg smeća, koje je izašlo iz njihovih usta, očekuju neku toleranciju.

Još je veći apsurd kad oni promoviraju toleranciju.
Sa vjerskim fanaticima i sovinistima ne moze fino. To je jasno kao dan. To nam historija lijepo govori.

Znas kako sam ja rijesio problem nametanja vjere od strane porodice? Svaki put kada bi mi agresivno nametali te gluposti, poceo bih psovati bogove i bogomolje. Fino, uljudno nista nisam mogao postici. I ta krajnja, jednako agresivna i bezobrazna mjera je urodila plodom. Bilo je negodovanja i svega. Vrijedjas, ovako-onako.... Al evo, godinama ja miran, niko se ne usudjuje daviti me sa religijskim pricama.

Tako je bilo u Evropi. Nekada je za nevjernistvo glava letila. Nekada si bio prebijan. Nekada izopcen iz drustva. Neka verbalno napadan. I na kraju Evropa prihvatila nevjernike kao potpuno ravnopravne gradjane.

Isto je bilo sa ovim pripadnicima LBJT. Nekada letila glava, bilo batina, stigmatizacije, ma svega i svacega...... Agresivnim pristupom se situacija dosta promijenila i sada imaju prilicno dobar polozaj.

E tako i vas ovdje treba bombardovati. Jedna parada - vi pjenite, haos, kamenice, ovo-ono.... Druga parada - vec vas duplo manje, radite manji bleja... Treca parada - verbalne uvrede, prvenstveno na drustvenim mrezama.... Cetvrta parada - okretanje glave i ignorisanje.... Peta parada - prihvatanje da postoje drugi i drugaciji.

Gej parade i promoviranje LBJT populacije je ITEKAKO nuzno.
Stjui

#125 Re: Love=Love?

Post by Stjui »

cLo wrote: zato što tamo nema homića
sigurno da ima,ali tamo se takve sklonosti kriju kao zmija noge.
Post Reply