AdrianMole wrote:Novi sam sa Kodi-em.Tek je sedam dana kod mene android box i Kodi.Instalirao sam Ice film,1 Channel,Croatia on Demand,Dexter tv,SALTS,Genesis,Phoenix i Navi-x.Manje-više sve radi osim što povremeno imam problema sa HD(720p) serijama (nikada sa filmovima) koji povremeno zapinju na bufferingu jako,jako dugo.Imam par pitanjaca:
1.Koji je pouzdan izvor za HDTV serije,osim Icefilma?
2.Kako natjerati Popcorn time da radi(stalno zapinje na bufferingu).Trebam nešto isključiti,ali što..?
3.Kako ukloniti bespotrebne addonsa iz Kodi-a.Pokušao sam sa Disable,ali se oni još uvijek nalaze u popisu.Kada klikneš na njih uglavnom nema opcije za uninstall.Kodi je došao sa dosta addonsa već instaliranim.
Pri tome molim Vas samo da isključite internet vezu kao problem-40 Mb downloada i prilično je pouzdana.
Imate li savjet za još neki dobar addon?Nisam neki sport fun,pa me ti dodaci mogu i zaobići

.Zadovoljstvo je gledati filmove i serije bez prethodnog skidanja sa neta ,namještanja titlova,pa kopiranja na stick(u mom slučaju).Inače,kada čovjek malo pogleda BBC one HD i masu dobrih američkih kanala na Dexter tv,kablovska mu to dođe potpuno suvišna
Hvala na svim savjetima.
Ja sam ovdje postao k'o dežurni.

Haj'mo onda lagano redom.
1.Najbolji addon za gledanje filmova i serija (po mom ličnom mišljenju i iskustvu, a i većine ostalih čitajući forumske zajednice na temu Kodija) je definitivno Genesis.
2.Popcorn sam isprobao samo, nisam ga nešto dugo koristio, ali u tom kratkom periodu nisam imao problema, a brzina mi je šugavih 5Mb. Ne znam iskreno zašto kod tebe šteka. Moj ti je savjet da ti on uopšte nije potreban, šta će ti torrent zezancija, kada na Genesisu, Icefilm i sličnim stream addonima imaš sve.
3.Neki addoni su vezani za repository, tj. moraš ih tamo odčekirati, pa tek onda deinstalirati.
Pošto ne voliš sport, mogu ti onda preporučiti još koji addon sa domaćim kanalima kao što je Macedonia on Demand, Robin Hood-Project, kao i addone sa dosta IPTV kanala, Zeus, Robocop Ultimate, F.U.B.A.R., Diavoletto, IsraelLive, a od kaubojskih

XXX addona Video Devil, Wood Rocket, Ultimate Whitecream, LubeTube...
Nisi rekao je l' ti na svakom addonu šteka sa bufferingom ili samo na određenom? I da, nije uvijek problem u brzini neta, ima još faktora, kvaliteta streaminga, torrenta, kao i kakav ti je box, tj. kakav mu je wireles. Zna zezati i to, pa se uvijek preporučuje gdje je moguće ethernet kabal za povezivanje modema i boxa zbog stabilnije veze.