Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AdrianMole

#101 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by AdrianMole »

Novi sam sa Kodi-em.Tek je sedam dana kod mene android box i Kodi.Instalirao sam Ice film,1 Channel,Croatia on Demand,Dexter tv,SALTS,Genesis,Phoenix i Navi-x.Manje-više sve radi osim što povremeno imam problema sa HD(720p) serijama (nikada sa filmovima) koji povremeno zapinju na bufferingu jako,jako dugo.Imam par pitanjaca:

1.Koji je pouzdan izvor za HDTV serije,osim Icefilma?

2.Kako natjerati Popcorn time da radi(stalno zapinje na bufferingu).Trebam nešto isključiti,ali što..?

3.Kako ukloniti bespotrebne addonsa iz Kodi-a.Pokušao sam sa Disable,ali se oni još uvijek nalaze u popisu.Kada klikneš na njih uglavnom nema opcije za uninstall.Kodi je došao sa dosta addonsa već instaliranim.

Pri tome molim Vas samo da isključite internet vezu kao problem-40 Mb downloada i prilično je pouzdana.
Imate li savjet za još neki dobar addon?Nisam neki sport fun,pa me ti dodaci mogu i zaobići :D .Zadovoljstvo je gledati filmove i serije bez prethodnog skidanja sa neta ,namještanja titlova,pa kopiranja na stick(u mom slučaju).Inače,kada čovjek malo pogleda BBC one HD i masu dobrih američkih kanala na Dexter tv,kablovska mu to dođe potpuno suvišna :)

Hvala na svim savjetima.
irac300

#102 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

AdrianMole wrote:Novi sam sa Kodi-em.Tek je sedam dana kod mene android box i Kodi.Instalirao sam Ice film,1 Channel,Croatia on Demand,Dexter tv,SALTS,Genesis,Phoenix i Navi-x.Manje-više sve radi osim što povremeno imam problema sa HD(720p) serijama (nikada sa filmovima) koji povremeno zapinju na bufferingu jako,jako dugo.Imam par pitanjaca:

2.Kako natjerati Popcorn time da radi(stalno zapinje na bufferingu).Trebam nešto isključiti,ali što..?

3.Kako ukloniti bespotrebne addonsa iz Kodi-a.Pokušao sam sa Disable,ali se oni još uvijek nalaze u popisu.Kada klikneš na njih uglavnom nema opcije za uninstall.Kodi je došao sa dosta addonsa već instaliranim.

Pri tome molim Vas samo da isključite internet vezu kao problem-40 Mb downloada i prilično je pouzdana.
Imate li savjet za još neki dobar addon?Nisam neki sport fun,pa me ti dodaci mogu i zaobići :D .Zadovoljstvo je gledati filmove i serije bez prethodnog skidanja sa neta ,namještanja titlova,pa kopiranja na stick(u mom slučaju).Inače,kada čovjek malo pogleda BBC one HD i masu dobrih američkih kanala na Dexter tv,kablovska mu to dođe potpuno suvišna :)

Hvala na svim savjetima.
Ja sam ovdje postao k'o dežurni. :D Haj'mo onda lagano redom.

1.Najbolji addon za gledanje filmova i serija (po mom ličnom mišljenju i iskustvu, a i većine ostalih čitajući forumske zajednice na temu Kodija) je definitivno Genesis.

2.Popcorn sam isprobao samo, nisam ga nešto dugo koristio, ali u tom kratkom periodu nisam imao problema, a brzina mi je šugavih 5Mb. Ne znam iskreno zašto kod tebe šteka. Moj ti je savjet da ti on uopšte nije potreban, šta će ti torrent zezancija, kada na Genesisu, Icefilm i sličnim stream addonima imaš sve.

3.Neki addoni su vezani za repository, tj. moraš ih tamo odčekirati, pa tek onda deinstalirati.

Pošto ne voliš sport, mogu ti onda preporučiti još koji addon sa domaćim kanalima kao što je Macedonia on Demand, Robin Hood-Project, kao i addone sa dosta IPTV kanala, Zeus, Robocop Ultimate, F.U.B.A.R., Diavoletto, IsraelLive, a od kaubojskih :D XXX addona Video Devil, Wood Rocket, Ultimate Whitecream, LubeTube...

Nisi rekao je l' ti na svakom addonu šteka sa bufferingom ili samo na određenom? I da, nije uvijek problem u brzini neta, ima još faktora, kvaliteta streaminga, torrenta, kao i kakav ti je box, tj. kakav mu je wireles. Zna zezati i to, pa se uvijek preporučuje gdje je moguće ethernet kabal za povezivanje modema i boxa zbog stabilnije veze.
AdrianMole

#103 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by AdrianMole »

irac300 wrote:
AdrianMole wrote:Novi sam sa Kodi-em.Tek je sedam dana kod mene android box i Kodi.Instalirao sam Ice film,1 Channel,Croatia on Demand,Dexter tv,SALTS,Genesis,Phoenix i Navi-x.Manje-više sve radi osim što povremeno imam problema sa HD(720p) serijama (nikada sa filmovima) koji povremeno zapinju na bufferingu jako,jako dugo.Imam par pitanjaca:

Hvala na svim savjetima.
Ja sam ovdje postao k'o dežurni. :D Haj'mo onda lagano redom.

1.Najbolji addon za gledanje filmova i serija (po mom ličnom mišljenju i iskustvu, a i većine ostalih čitajući forumske zajednice na temu Kodija) je definitivno Genesis.

2.Popcorn sam isprobao samo, nisam ga nešto dugo koristio, ali u tom kratkom periodu nisam imao problema, a brzina mi je šugavih 5Mb. Ne znam iskreno zašto kod tebe šteka. Moj ti je savjet da ti on uopšte nije potreban, šta će ti torrent zezancija, kada na Genesisu, Icefilm i sličnim stream addonima imaš sve.

3.Neki addoni su vezani za repository, tj. moraš ih tamo odčekirati, pa tek onda deinstalirati.

Pošto ne voliš sport, mogu ti onda preporučiti još koji addon sa domaćim kanalima kao što je Macedonia on Demand, Robin Hood-Project, kao i addone sa dosta IPTV kanala, Zeus, Robocop Ultimate, F.U.B.A.R., Diavoletto, IsraelLive, a od kaubojskih :D XXX addona Video Devil, Wood Rocket, Ultimate Whitecream, LubeTube...

Nisi rekao je l' ti na svakom addonu šteka sa bufferingom ili samo na određenom? I da, nije uvijek problem u brzini neta, ima još faktora, kvaliteta streaminga, torrenta, kao i kakav ti je box, tj. kakav mu je wireles. Zna zezati i to, pa se uvijek preporučuje gdje je moguće ethernet kabal za povezivanje modema i boxa zbog stabilnije veze.
Hvala na odgovorima.Instalirao sam Robina Hooda i ima definitivno zanimljivih stvari.Buffering se javlja na tv serijama HD kvalitete na Icefilmu(nikada na filmovima) i redovito na Popcornu.Android Box ima relativno mali cache,pa je vjerojatno problem do toga. Pri tome bufferingu redovito dođe do 10% i javlja da se cache pun.Može li se proširiti Cache sa nekom SD karticom? Genesis sluša dosta dobro,ali je to uglavnom SD kvaliteta snimaka.WI-fi ima uvijek sve crte ,jer su ruter i android box bukvalno na 20 cm jedan od drugog.Veza sa Tv-om je HDMI kabal,tako da ni tu nema greške.Pokušat ću nešto sa pražnjenjem cache-a.Problem je uglavnom u večernjim satima ,te dakako može biti i do opterećenosti servisa.U svakom slučaju nije ovo neki veeliki problem,jer jednostavno pronađem drugi izvor i obično valja,samo nekad izgubim i 10-ak minuta vremena.
Još jedno pitanjce:Kako dobiti EPG(posebno za ove kanale sa Dexter tv-a)?
irac300

#104 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Iskreno ne znam zašto te zeza taj buffering. Što se tiče Genesisa, on uvijek izbacuje na prvo mjesto serije u HD kvaliteti. Ako ne, onda moraš u setingsu namjestiti prioritetne izvore za HD sadržaj.

Za EPG za Dexter, instaliraj Ivue addon, a ovdje imaš tutorijal kako da kanale sa dexter addona integrišiš u Ivue:
https://seo-michael.co.uk/how-to-integrate-dextertv/
Last edited by irac300 on 20/04/2020 11:55, edited 1 time in total.
Paul F.

#105 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Paul F. »

Ima l koji dodadak za Bein sport ? Hvala.
Mustang1

#106 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mustang1 »

Paul F. wrote:Ima l koji dodadak za Bein sport ? Hvala.
Ja sam instalirao onaj beast addon i ubacilo mi je sve. Imam sekciju "Live TV" i udjem u nju otvori se ovaj ivue guide i tu imam milion kanala i medju njima 20.ak BeIna :D
dječak sa šibicama

#107 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Mustang1 wrote:
Ja sam instalirao onaj beast addon i ubacilo mi je sve. Imam sekciju "Live TV" i udjem u nju otvori se ovaj ivue guide i tu imam milion kanala i medju njima 20.ak BeIna :D
Ima li na tom Beastu nasih kanala?

Kako ide sa filmovima i serijama?

Jel bolje tako, ili ono klasika Popcorn i Genesis.

Dvoumim se.
Mustang1

#108 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mustang1 »

dječak sa šibicama wrote:
Mustang1 wrote:

Dvoumim se.
Nase kanale nisam ni pokusavao naci jer mi ne treba, samo Arene i njih ima. Sa filmovima i serijama imas kategorija koliko hoces. Ubaceni su i Genesis i sve. Imam kategoriju Movies, udjem tu, izaberem kategoriju koju hocu i trazim film :D Serije nisam pokusavao ali vjerovatno isto. Odnosno ima Tv Shows kategorija, samo nisam ulazio tu. Ubaceni su tu najbolji addoni svi samo je malo ruzno nabaceno ali kad se snadjes i naviknes onda je fino poslozeno :D
AdrianMole

#109 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by AdrianMole »

irac300 wrote:Iskreno ne znam zašto te zeza taj buffering. Što se tiče Genesisa, on uvijek izbacuje na prvo mjesto serije u HD kvaliteti. Ako ne, onda moraš u setingsu namjestiti priuritetne izvore za HD sadržaj.

Za EPG za Dexter, instaliraj Ivue addon, a ovdje imaš tutorijal kako da kanale sa dexter addona integrišiš u Ivue:
https://seo-michael.co.uk/how-to-integrate-dextertv/
Instalirao.Sve radi kako treba.Veliko hvala :)
irac300

#110 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:
Mustang1 wrote:

Dvoumim se.
Ima, preko Robin Hood addona, ali možeš dodati Croatia i Macedonia on demand, tu je mnogo kanala sa Ex Yu područja, i jako stabilno rade. Za filmove i serije imaš sve instalirane addone, znači na tebi je samo da odlučiš odakle ćeš gledati. Ovakve dorađene verzije kodija, tipa beast, spinzTV, spartan... su samo omogućile običnom korisniku da se ne zeza sa addonima i izvorima. Radnje koje inače moraš na desetine puta uraditi, sada uradiš bukvalno jednom i imaš sve instalirano.
shalla

#111 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Jebo vas tito čitam ovu temu i isto kao da pišete nekim nerazumljivim jezikom :mrgreen:
Nit kontam ni šta ni kako ni gdje ni koga ni kuda :sad:

Ima li kakav tutorial za duduke poput mene koji prvi put čuju za ovo? Gledah ovaj jedan tutorial sa druge ili treće strane, samo me još više zbunilo, uspio sam instalirati Kodi i doći do nekog koraka ali dalje se nisam više mogao upratiti (ono nešto sam dodavao neki Shadows pičke materine) :shock:
Paul F.

#112 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Paul F. »

Mustang1 wrote:
Nađoh neki tutorijal za taj beast i ako sam dobro shvatio, moraš prvo sklonit dodatke koje već imaš da bi njega mogo stavit ? Je l to to il je do mene ? :D
dječak sa šibicama

#113 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Paul F. wrote:
Mustang1 wrote:
Nađoh neki tutorijal za taj beast i ako sam dobro shvatio, moraš prvo sklonit dodatke koje već imaš da bi njega mogo stavit ? Je l to to il je do mene ? :D
Odes na android postavke, aplikacije i odbrises sve dodatke u Kodiju.

Onda furas instalaciju wizarda. On sam kupi addone koje zeli, ti dodajes koje ti zelis, recimo ja sam dodao Popcorn jer imaju dobre stremove.

Shalla, majstore, preporucujem ti bezbrojne video tutorijale na youtube, ja sam tako najvise naucio o Kodiju. I furaj po forumima, mozes nase a mozes i na engleskom jeziku, samo citaj i gledaj i naucit ces bar osnovno. Kasnije prckas sam po programu, kad savladas osnove, i onda vidis da je opcija milion. Kodi je cudo, kao XBMC traje vec godinama, ranije ime, i dan danas je kralj piraterije. Posebno jer je i na android sistemu aktivan.

Sto se tice IPTV-a, postoje brojni forumi na kojima se stavljaju liste nasih tv kanala, iskopiras listu i zalijepis u Notepad, sacuvas kao m3u ekstenziju i palis u Kodiju ili IPTV aplikaciji na androidu. Ako je lista dobra/svjeza, sve radi kao sat.
irac300

#114 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

shalla wrote:Jebo vas tito čitam ovu temu i isto kao da pišete nekim nerazumljivim jezikom :mrgreen:
Nit kontam ni šta ni kako ni gdje ni koga ni kuda :sad:

Ima li kakav tutorial za duduke poput mene koji prvi put čuju za ovo? Gledah ovaj jedan tutorial sa druge ili treće strane, samo me još više zbunilo, uspio sam instalirati Kodi i doći do nekog koraka ali dalje se nisam više mogao upratiti (ono nešto sam dodavao neki Shadows pičke materine) :shock:
Moja preporuka ti je da pogledaš youtube tutorijal sa prethodne stranice, uradi tačno korak po korak da instaliraš Beast verziju i nećeš se više imati čime mučiti, jer ćeš dobiti sve instalirano.

@Paul F
Da, tako je najbolje, da ne bi bilo štekanja.
Mustang1

#115 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mustang1 »

Koliko se ja sjecam dodao sam bio neke koji su vec tu u beastu i nije bilo problema. Samo skinuo, instalirao.
Shalla i ti tako :D Skines kodi i onda ovo. Na prvom linku je kako to izgleda a drugi je download

https://seo-michael.co.uk/the-beast-build-for-kodi/

http://thebeast.spartanpixel.net/
Maharadza

#116 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

Na kojim kanalima/strimovima gledate utakmice lige prvaka?! Može par preporuka za HD kanale, nema veze koji je jezik! :mrgreen:

Čini mi se da robocop ima najbolje kanale što se sporta tiče, bt sport, sky sport, bundesliga hd itd. :thumbup:
shalla

#117 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Ok, snašao sam se, instalirao, pregledao Psv-United i izbrisao :mrgreen:
Puno mi baterije vuče jbg, za jednu utakmicu mi potrošio cca 30% baterije...
zecov

#118 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zecov »

shalla wrote:Ok, snašao sam se, instalirao, pregledao Psv-United i izbrisao :mrgreen:
Ne vuče ti bateriju kodi nego upaljen screen.
TAFKAP

#119 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

:bookmark:
shalla

#120 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

zecov wrote:
shalla wrote:Ok, snašao sam se, instalirao, pregledao Psv-United i izbrisao :mrgreen:
Ne vuče ti bateriju kodi nego upaljen screen.
Pa dobro ali je bio upaljen jer sam preko Kodija gledao tekmu :mrgreen:
kakaljin

#121 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Planiram da kupim kakav android tv box, da ima sto vise prikljucaka, pa me interesuje koju bi preporuku mi dali da mogu gledati filmove i serije sa prevodom i tv programe, ove atraktivne, prednost nase govorno podrucije i sa titlovima, pa tek oni ostali. npr. SK, ARENA, itd.

Izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo ovdje na temi ili ako ima tema za ovo.

Pozdrav
irac300

#122 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakaljin wrote:Planiram da kupim kakav android tv box, da ima sto vise prikljucaka, pa me interesuje koju bi preporuku mi dali da mogu gledati filmove i serije sa prevodom i tv programe, ove atraktivne, prednost nase govorno podrucije i sa titlovima, pa tek oni ostali. npr. SK, ARENA, itd.

Izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo ovdje na temi ili ako ima tema za ovo.

Pozdrav
Kol'ko para majstore? :D Ja sam kupio ovaj i to na osnovu forum preporuka http://www.amazon.co.uk/DroidPlayer-And ... B00Q5OJXOY

Služi i više nego dobro. Jedino što sam ga naručio preko sestre u Njemačkoj, pa sam prošao bez carinskog oporezivanja. A što se tiče drugog pitanja, za gledanje kanala ti služi Kodi, bivši XBMC, o tome i pišemo ovdje. SK i Arene ćeš teško naći besplatno preko Kodija, ali sve sportske događaje koji se vrte na njima, imaš preko drugih kanala. Filmove i serije imaš ogroman izbor, isto kao i veliki broj kanala sa EX YU prostora.
zecov

#123 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zecov »

Što se tiče kodija i "naših" sportskih kanala nemojte trošiti vrijeme i ganjati ih.
Sk i arene su loša kopija vrhunskih britanskih i američkih sportskih kanala koje lako možete gledati uz minimalan ulozeni trud i vrijeme.
Tu spadaju nbc sports network(premier liga u rezi 1080p), fox sport (liga sampiona) bt sport (liga sampiona i premier liga) i malo teze dobavljiv sky sport.
Zato kupite sebi uvijek malo jaci android box (ja imam nexus player i mogu reci da je savrsena kodi masina jer je kodi daleko fluidniji čak i u poređenju sa pc -em) i treba vam malo podesavanja i odjebite ove kanale sa balkana.
jel vam bolje da su vam u studiju lige sampiona gary lineker, rio ferdinand i steven gerrard ili oni bivsi srpski nogometasi?
Maharadza

#124 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

zecov wrote:Što se tiče kodija i "naših" sportskih kanala nemojte trošiti vrijeme i ganjati ih.
Sk i arene su loša kopija vrhunskih britanskih i američkih sportskih kanala koje lako možete gledati uz minimalan ulozeni trud i vrijeme.
Tu spadaju nbc sports network(premier liga u rezi 1080p), fox sport (liga sampiona) bt sport (liga sampiona i premier liga) i malo teze dobavljiv sky sport.
Zato kupite sebi uvijek malo jaci android box (ja imam nexus player i mogu reci da je savrsena kodi masina jer je kodi daleko fluidniji čak i u poređenju sa pc -em) i treba vam malo podesavanja i odjebite ove kanale sa balkana.
jel vam bolje da su vam u studiju lige sampiona gary lineker, rio ferdinand i steven gerrard ili oni bivsi srpski nogometasi?
Na kojim add-onima nalaziš te kanale, pošto vidim da ih na ovome beast ima bruka pa da ne tražim vječno ispravne linkove! :mrgreen:
Mustang1

#125 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mustang1 »

Ja se mucim sa sportovima. Evo Liverpool nisam mogao naci da ne koci a da je dobra slika. Ne racunam one web streamove gdje se nista ne vidi jer je spojen pc sa tv.om pa na njemu gledam
Sky Sportovi UK svi idu fino ali na njima ovog nema :D
Post Reply