stakasa wrote:Maverick78 wrote:@stakasa, Po ovome što sam našao, oko 40 do 60 milijardi kruna godišnje. Znači od 4.5 do 6.5 milijardi eura. Taj podatak se ponavlja na više mjesta, a sverigesradio mi je ovako najrelevantniji.
Što se tiče SIDA projekata, baš kod njih na sajtu stoji statistika koliko novca ide za pomoć ugroženim kroz razne projekte. Recimo u 2013. je ta pomoć iznosila 35 milijardi kruna, nešto oko 4 milijarde eura.
http://www.openaid.se/sv/aid/2013/
Znaci deset milijardi eura u sadaku. Preteklo. A tolika kriza...
Hvala Meverice, od tebe uvjek nesto novo naucim
Nema na čemu
Tako dođe nekako, milijarda gore dole... i tako manje više svake godine... a mogli bi da kažu hebite se svi, evo nešto malo i vozdra. Ali takvi su, znaš i sam. Zato nikako ne mogu da razumijem one koji, nakon što su došli tu i nakon sve pomoći koju su dobili, ne cijene ovu zemlju. Srećom, u manjini su.
Evo kako je meni bilo kad sam tek dobio dokumenta. Malo je teže bilo odmah naći posao. Međutim, njihov biro za zapošljavanje (Arbetsförmedlingen), mi je odobrio bidrag, podršku, na godinu dana ako nađem posao. I tako sam našao firmu da me primi, ali i njima se to isplatilo, jer je AF pokrivao 63% troškova na godinu dana. Taj program se zove nystartsjobb i vidim da ga i danas imaju. U roku od dva mjeseca, nakon što mi je bila gotova lična i ostala papirologija, sam počeo raditi i to ugovor na godinu dana. Hoću da kažem, bilo bi teže i sigurno bih nešto duže tražio posao da nije tu država bila da malo pogura. Danas normalno radim, ali u tom početku mi je ta njihova podrška puno puno pomogla. Eh Sverige