Kvalitet rasprave na forumu
-
dječak sa šibicama
#101 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Od kako su smartfoni i tableti na raspolaganju, realno forumati mozes i na vrhu planine.
Jos da tapatalk dobijemo...
- supercali
#102 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ne znam sta je u ovome problemCherry-Cherry wrote:To je ono: ovdje sam da se zabaim i ubijem vrijeme, baš me briga šta neko sa interneta misli...Problem smo MI. Kolko je samo smijesno cuti izjavu "ne shvatam forum ozbiljno ko neki". Eto ono, neki alter ego psuje preko tastature, jer to nije ril lajf, to nije ozbiljno. Jasta.Malo sutra.
Evo licno ja sam tu da se zezam da malo ubijem vrijeme kad nista ne radim ili se odmaram tako od posla koji sam zavrsio
Naravno da na nekim temama odgovaram ozbiljno i da to stvarno mislim sta napisem
Ima podosta forumasa koji me znaju licno i mogu potvrditi da sam ako ne 100% onda bar 95% isti kao na forumu
Ja licno mrzim sto se na forumu ljudi zele predstaviti onakvim kakvi zele biti a ne kakvi jesu a onda tu dolazi do izrazaja kompleks ovoga onoga sto onda krajnje utice i na diskusije
Izmedju ostalog i moderatori nisu cesto na nivou pa kao sve u drzavi se naginje na stranu onoga ko ti je drazi ili na stranu onoga koga poznajes i sl
Jos veci je odron kad moderator pocne prijetiti banom samo zato jer se ne slazete na temi
Mislim nije to cesto al se desavalo
- fatamorgana
#103 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Po meni je donekle opao i kvalitet poziva na kafu! 
-
Niemand
#104 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Pojasni?dječak sa šibicama wrote:Od kako su smartfoni i tableti na raspolaganju, realno forumati mozes i na vrhu planine.
Ako aludiras seljaci hu ha vako nako, nekako sam ubijedjena da bi ti ljudi daleko finije i kulturnije razgovarali o paprikama, stoci i sjeci suma, neg sto ce ovaj asfaltski neandertalac 21. stoljeca ikad moci.
Just saying.
-
dječak sa šibicama
#105 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ma kakvi seljaci, mislim na to da danas forumas moze biti bilo ko, bilo kada, bilo gdje... ne kao nekad, kada si morao sjediti i ketiti pred desktopom, da bi napisao post na forumu.
U vezi ove price "imaju li forumasi zivot"
-
Niemand
#106 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Izvini, pogresno te shvatih.dječak sa šibicama wrote:Ma kakvi seljaci, mislim na to da danas forumas moze biti bilo ko, bilo kada, bilo gdje... ne kao nekad, kada si morao sjediti i ketiti pred desktopom, da bi napisao post na forumu.
- supercali
#107 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Sve je povezano sa ponudom ionako sad one mene zovu 
Jednom mi se desilo da forumasica ima 0 postova mozda mjesec dana na forumu i ide poruka ajmo na.kafu
E sad.moguce da je neki klon ili slicno al je zanimljivo
Medjutim to nije tema
Sujeta moderatora pojedinih isto je doprinjela da spadne kvalitet
Da se ne lazemo prvi moderatori su bili dosta profesionalniji iako je i kod njih bilo ispada al dosta rjedje
A forumasi obicni jbg ponasaju se kako im se otprilike dopusta uz nekolicinu bas bezobraznih koji namjerno to rade i koje ne povuce data situacija
Jednom mi se desilo da forumasica ima 0 postova mozda mjesec dana na forumu i ide poruka ajmo na.kafu
E sad.moguce da je neki klon ili slicno al je zanimljivo
Medjutim to nije tema
Sujeta moderatora pojedinih isto je doprinjela da spadne kvalitet
Da se ne lazemo prvi moderatori su bili dosta profesionalniji iako je i kod njih bilo ispada al dosta rjedje
A forumasi obicni jbg ponasaju se kako im se otprilike dopusta uz nekolicinu bas bezobraznih koji namjerno to rade i koje ne povuce data situacija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#108 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Da prenesem jednu od mnogobrojnih misli koje sam sa foruma prepisao u svoj citab:
"Jedan od najvecih problema foruma je sto vecina forumasa čita da bi repliciralo, a ne da stagod novo usvoji"
Ridjobrki je autor inace
"Jedan od najvecih problema foruma je sto vecina forumasa čita da bi repliciralo, a ne da stagod novo usvoji"
Ridjobrki je autor inace
- MJAU - da
#109 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Meni je zanimljivo da kad svaki put počne neka rasprava, nekako se formiraju "strane", pa kad mi neko napiše, a ti si na toj i toj strani, ospem se. Nije ni fino da prozivate pojedine forumaše, jer nije to tema, krenite od sebe, ja hoću od sebe. Mene je postavljač teme moderator jednom opomenuo i vala neka je, nekad se ljudi spuste na neki nivo, a ne znaju se tamo ponašati, a pogotovo uskakati na teme o kojima nemamo pojma pa hoćemo diskutovati.
- animals
#110 Re: Kvalitet rasprave na forumu
A sad sto se tice kvaliteta rasprave na forumu..
on je jednak kvaliteti zivota forumasa..
-
kakavdanakneiskustvu
#111 Re: Kvalitet rasprave na forumu
@arslanica je meni tito
-
natt
#112 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Dodjem kada imam viska bespotrebnih misli koje bi normalnu osobu u mojoj okolini smorile. Ovdje ih obavezno neko procita. Ponekad i komentarise.Pitam se što ljudi dolaze na forum? Da li dolazimo da razmijenimo mišljenja o različitim temama ili da zadovoljimo vlastiti ego namećući mišljenje drugim ljudima? Kvalitetnih tema ima jako malo, a i ono što je kvalitetno prečesto bude ugušeno nepotrebnim raspravama. Ako se x osoba ne slaže sa y osobom, reći će joj po automatizmu da je retardirana i da nema pojma, a y će u svoju odbranu odgovorit da je mater/babo/strina od x retardirana. I tako u krug.
Nije fazon nametati jer mnogi nisu ni pretjerano pametni ni zanimljivi pa to ne daje istinski osjecaj zadovoljstva koje moze dati nametanje.Je l' nam stvarno toliko stalo da nametnemo mišljenje i učimo li iz forumanja išta o ophođenju prema drugim ljudima?
-
Mutivoda
#113 Re: Kvalitet rasprave na forumu
+1natt wrote:
Dodjem kada imam viska bespotrebnih misli koje bi normalnu osobu u mojoj okolini smorile. Ovdje ih obavezno neko procita. Ponekad i komentarise.Kad ih razdijelim odem.
-
Niemand
#114 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ne bih se slozila sa ovim.Rasprave koje se vode izvan foruma se na forumu cesto ni ne mogu voditi. npr, na pdf religija odem rijetko il nikad, a to me interesuje. Zasto ne odem? Zato sto ne mogu progovoriti o odredjenoj temi bez da se moram ubijedjivati sa nekim ateistom, vehabijom il sufijom trebam li ja vjerovati u Boga, zasto to radim il jel ispravan nacin na koji to radim, a ono tema o abdestu.animals wrote:A sad sto se tice kvaliteta rasprave na forumu..
Isto tako na xy temi o atomima il pilecem mesu, covjek kojeg to interesuje nece ni pisati o tome jer ce doci neko da kaze da je on ubica jer jede meso dok je isti vegeterijanac. A mozda taj covjek bi volio nesto reci na tu temu il sta pitati ako ga interesuje.
Ima ovde kvaliteta. Samo se ne cuju od ovih glasnih.
- supercali
#115 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Sto nije fino prozvati forumasa mjau da ako se tako ponasa i ti opises toMJAU - da wrote:Meni je zanimljivo da kad svaki put počne neka rasprava, nekako se formiraju "strane", pa kad mi neko napiše, a ti si na toj i toj strani, ospem se. Nije ni fino da prozivate pojedine forumaše, jer nije to tema, krenite od sebe, ja hoću od sebe. Mene je postavljač teme moderator jednom opomenuo i vala neka je, nekad se ljudi spuste na neki nivo, a ne znaju se tamo ponašati, a pogotovo uskakati na teme o kojima nemamo pojma pa hoćemo diskutovati.
Ja sam sa sobom davno rascistio da nisam cvjecka al onda nemojmo duple arsine primjenjivati a o klanovima da ne govorim
Ja kazem da si ovakva onakva i odmah 10 ljudi to siri
Jebo i to
Zbog toga sam svojevremeno i prestao na ta kao neka druzenja kafe a vjerujem i.mnogi pored mene
- MJAU - da
#116 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Pa zato što nije tema ta, prozivanje forumaša koji nisu ok., ili kako već svaku temu ugovne, da se tako izrazim, halali. Ništa posebno i dalje od toga, ovo je dobro pitanje, da se svi zapitaju o sebi i svom pristupu, ja sam krenula od sebe.supercali wrote:Sto nije fino prozvati forumasa mjau da ako se tako ponasa i ti opises toMJAU - da wrote:Meni je zanimljivo da kad svaki put počne neka rasprava, nekako se formiraju "strane", pa kad mi neko napiše, a ti si na toj i toj strani, ospem se. Nije ni fino da prozivate pojedine forumaše, jer nije to tema, krenite od sebe, ja hoću od sebe. Mene je postavljač teme moderator jednom opomenuo i vala neka je, nekad se ljudi spuste na neki nivo, a ne znaju se tamo ponašati, a pogotovo uskakati na teme o kojima nemamo pojma pa hoćemo diskutovati.
Ja sam sa sobom davno rascistio da nisam cvjecka al onda nemojmo duple arsine primjenjivati a o klanovima da ne govorim
Ja kazem da si ovakva onakva i odmah 10 ljudi to siri
Jebo i to
Zbog toga sam svojevremeno i prestao na ta kao neka druzenja kafe a vjerujem i.mnogi pored mene
- supercali
#117 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Pa prvo ljudi trebaju se zapitati u stvarnom zivotu i krenuti od sebe jer je u biti na forumu pravo lice ljudi koji hodaju okolo kao sto neko rece ranije
Na forumu je lako biti i fin i gad
Ps. Nije tema prozivanje al jeste kvalitet tema a tesko je izbjeci one koji je kvare
Evo i ja nekad znam na nekoj temi koja nije skroz ozbiljna poceti sa pozivima na kafu i sl al to nije ni priblizno vrijedjanju forumasa kao sto neki rade
Ps. Nije tema prozivanje al jeste kvalitet tema a tesko je izbjeci one koji je kvare
Evo i ja nekad znam na nekoj temi koja nije skroz ozbiljna poceti sa pozivima na kafu i sl al to nije ni priblizno vrijedjanju forumasa kao sto neki rade
- animals
#118 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Jel zoves na kavu i forumase ili samo forumasice..supercali wrote:Pa prvo ljudi trebaju se zapitati u stvarnom zivotu i krenuti od sebe jer je u biti na forumu pravo lice ljudi koji hodaju okolo kao sto neko rece ranije
-
natt
#119 Re: Kvalitet rasprave na forumu
A kakva si sa nametanjem.Mutivoda wrote:+1natt wrote:
Dodjem kada imam viska bespotrebnih misli koje bi normalnu osobu u mojoj okolini smorile. Ovdje ih obavezno neko procita. Ponekad i komentarise.Kad ih razdijelim odem.
Nije bitno ni da ih pročita neko, samo da istresem iz sebe.
- radiša
#120 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Tako je radio i Paravinja,od kafe sve ide.supercali wrote:P
-
natt
#121 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Zavisi, ja pisem da bi me se citiralo._BataZiv_0809 wrote:Da prenesem jednu od mnogobrojnih misli koje sam sa foruma prepisao u svoj citab:
Ridjobrki je autor inace
- supercali
#122 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Muti pa ovdje su mnogi dolazili na atribute samo da istresu 
Zivko samo forumasice forumasi mogu na neobavezno pice
Zivko samo forumasice forumasi mogu na neobavezno pice
- supercali
#123 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ne otkrivaj me jbmradiša wrote:Tako je radio i Paravinja,od kafe sve ide.supercali wrote:P
-
razonoda
#124 Re: Kvalitet rasprave na forumu
U svakom slucju --dobro je da postoji. Pa, cak i za ''te'' sto vrijedjaju. Ako se porlije toga osjecaju dobro , zadovoljno --onda mi je duplo draze ,ako sam to postigla.
Zalosna mi je --tema- akcioznost-- mlade osobe sa velikim problemom--a ne mozes im pomoci.Barem ,saznaju da nisu jedini , i razmjene iskustva.
Zalosna mi je --tema- akcioznost-- mlade osobe sa velikim problemom--a ne mozes im pomoci.Barem ,saznaju da nisu jedini , i razmjene iskustva.
-
natt
#125 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ne pravi zrtve od ljudi koji imaju rjesive probleme. Time im odmazes.razonoda wrote:U svakom slucju --dobro je da postoji. Pa, cak i za ''te'' sto vrijedjaju. Ako se porlije toga osjecaju dobro , zadovoljno --onda mi je duplo draze ,ako sam to postigla.