Ma znam šta govoriš, primjer je Izrael u okruženju nepismenih Arapa. Ali svi smo mi ovdje na Balkanu jako slični. Kome je dobro u Albaniji, ne ide nigdje. Kome je loše u Srbiji, a može otići u Skandinaviju, misliš da će ostati?gay activist wrote:jah, 1999. Srbi su ih skoro sve prebacili u Albaniju za mjesec dana - eto koliko je snaga u broju. Snaga je u organizaciji, tehnologiji inteligenciji, a kad to nemaš, onda imaš ono što ima svaka budala pa pravi djecu. I misle da će time nešto postići.zrakomlat wrote: Albanci ili gejevi?
PA snaga na neki način i jeste u broju, tako Kosovo dobi samostalnost. I zašto se čine razne malverzacije oko rezultata popisa? Nije isto ako ima Bošnjaka više ili manje isto. Mislim, meni kao Bošnjaku je isto, ali nije ostalim konstitutivnim.
A Albanci moraju biti spremni za oružane borbe, susjedi su im dušmani. Albanci su ove godine imali egzodus ka zapadu.
Bošnjaci, Srbi, Hrvati su to odradili nešto prije.
Albanci kontinuirno migriraju na Zapad, a ovo od zimus je bila malo zgusnutija migracija.
Makedonija
-
zrakomlat
#101 Re: Makedonija
- gay activist
#102 Re: Makedonija
Albanci su dobili Kosovo jer je NATO intervenirao protiv Srbije. Bez toga, džaba bi im bilo što su terorizirani. Kao da nema naroda u svijetu koji su terorizirani pa opet im niko ne da državu.General War wrote: Kosovo nije dobilo samostalnoist radi broja albanaca vec radi terora Srbije nad "svojim" stanovnicima...protiv teroristicka borba se ne vodi sa tenkovima, topovima i vojskom vec policijom...
Albanci se sele sa kosova radi ekonomije...zahvaljujuci albanskim politicarima koji su skloni ka korupciji...li koji su spiskali milijarde donacija.
- General War
#103 Re: Makedonija
A NATO je intervenisao...onako...cisto radi sporta jel de?gay activist wrote:Albanci su dobili Kosovo jer je NATO intervenirao protiv Srbije. Bez toga, džaba bi im bilo što su terorizirani. Kao da nema naroda u svijetu koji su terorizirani pa opet im niko ne da državu.General War wrote: Kosovo nije dobilo samostalnoist radi broja albanaca vec radi terora Srbije nad "svojim" stanovnicima...protiv teroristicka borba se ne vodi sa tenkovima, topovima i vojskom vec policijom...
Albanci se sele sa kosova radi ekonomije...zahvaljujuci albanskim politicarima koji su skloni ka korupciji...li koji su spiskali milijarde donacija.
- gay activist
#104 Re: Makedonija
To sve stoji, ali hoću reći da to Albanci rade slično kao muslimanske nacije sa sjevera Afrike. Oni odavno organiziraju odlazak čamcima prema Italiji, a eto imali su i taj kolektivni egzodus i to u mirnodopskim uslovima. To ipak nije tipično za Hrvate, Srbe i Bošnjake.zrakomlat wrote: Ma znam šta govoriš, primjer je Izrael u okruženju nepismenih Arapa. Ali svi smo mi ovdje na Balkanu jako slični. Kome je dobro u Albaniji, ne ide nigdje. Kome je loše u Srbiji, a može otići u Skandinaviju, misliš da će ostati?
-
radostan dan
#105 Re: Makedonija
saučešće porodicama poginulih.General War wrote:"Командант Четничког покрета Братислав Живковић најавио је да ће његова група послати појачање македонским снагама у Куманову. Живковић, који је предводио четничке добровољце на Криму и Новорусији, најављује долазак у Македонију."
![]()
...BTW...Puna podrska Makedoncima...nadam se da ce brzo prevladati razum i moje saucesce porodicama poginulih policajaca.
nabijem na kurac komadanta bratislava živkovića.
puna podrša aljbanezima.
-
Duka Dizel
#106 Re: Makedonija
To se nije ni desilo na Kosovu.General War wrote: Kosovo nije dobilo samostalnoist radi broja albanaca vec radi terora Srbije nad "svojim" stanovnicima...protiv teroristicka borba se ne vodi sa tenkovima, topovima i vojskom vec policijom...
Ali eto, u Ukrajini se baš tako vodi ATO.
-
zrakomlat
#107 Re: Makedonija
Slažem se, ali ipak, ako se uzme u obzir samo Kosovo, tu je manjina loše upravljala nad ogromnom većinom. Da je na Kosovu bilo 80 % Srba, a ostatak Albanaca i ostalih, šipak bi dobili samostalnost.General War wrote:............
Kosovo nije dobilo samostalnoist radi broja albanaca vec radi terora Srbije nad "svojim" stanovnicima...protiv teroristicka borba se ne vodi sa tenkovima, topovima i vojskom vec policijom...
Što se tiče političara i korupcije, to je isto u svim državama ex-yu, ili balkana. Takvi smo, hebi ga.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#108 Re: Makedonija
Radimo kao da ćemo 100 godina živjeti, pripremamo se kao da će sutra rat.tm84 wrote:makedoniji je tesko sa albancima, jer su nepredvidljivi i spremni na rat svaki momenat, to je taj problem kod siptara.
Josip Broz-Tito
- gay activist
#109 Re: Makedonija
General War wrote: A NATO je intervenisao...onako...cisto radi sporta jel de?
- fosna2014
#110 Re: Makedonija
Matere mi ako ste vi normalni? Grad u ratu maltene a vi pricate o nekakvom NATO-u, Jemenu ...

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#111 Re: Makedonija
Etničko čišćenje na Kosovugay activist wrote:General War wrote: A NATO je intervenisao...onako...cisto radi sporta jel de?
Zbog čega god, da to nije uradio ne bi Albanci postigli ništa zahvaljujući tom broju, ni zbog toga što ih Srbija maltretira.
Prema presudi Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju "kosovskoj šestorki", srpske snage su u proleće 1999. "na organizovan način, uz značajnu upotrebu državnih resursa" sproveli široku kampanju nasilja nad albanskim civilima, s ciljem da ih proteraju sa Kosova i tako održe političku kontrolu Beograda nad pokrajinom. U okviru kampanje nasilja, Albanci su masovno proterivani iz svojih domova, ubijani, seksualno zlostavljani, dok su njihovi verski objekti uništavani.
Predsedavajući sudija Ijan Bonomi je izričući presudu rekao da su "Hotimične akcije tih snaga tokom te kampanje izazvale odlazak najmanje 700.000 Albanaca sa Kosova u kratkom vremenskom periodu od kraja marta do početka juna 1999".
-
zrakomlat
#112 Re: Makedonija
Hebi ga, došla im demokratija. Demokratsko pravo je da ljudi putujugay activist wrote:To sve stoji, ali hoću reći da to Albanci rade slično kao muslimanske nacije sa sjevera Afrike. Oni odavno organiziraju odlazak čamcima prema Italiji, a eto imali su i taj kolektivni egzodus i to u mirnodopskim uslovima. To ipak nije tipično za Hrvate, Srbe i Bošnjake.zrakomlat wrote: Ma znam šta govoriš, primjer je Izrael u okruženju nepismenih Arapa. Ali svi smo mi ovdje na Balkanu jako slični. Kome je dobro u Albaniji, ne ide nigdje. Kome je loše u Srbiji, a može otići u Skandinaviju, misliš da će ostati?
- gay activist
#113 Re: Makedonija
A šta reći. Ili će Makedonija dobiti odriješene ruke da to završi ili će opet doći do nekog posredovanja Zapada.fosna2014 wrote:Matere mi ako ste vi normalni? Grad u ratu maltene a vi pricate o nekakvom NATO-u, Jemenu ...![]()
- Lincoln-Burrows
#114 Re: Makedonija
Albanci su jedini narod koji se širi na susjedne države bez sankcija,
dapače čak su i omiljeni u nekim krugovima.
Sada je vrijeme za reći STOP, na žalost najebaće dio Albanaca u
Preševu i Bujanovcu u najboljem scenariju a u najgorem i u Makedoniji.
- gay activist
#115 Re: Makedonija
Eno isto je sa muslimanima u Burmi, pa opet im niko ne daje državu. je li stvarno toliko komplikovano za skontant da sila pravi državu, a ne to što te neko maltretira. to maltretiranje može biti povod za upotrenu sile, ali i ne mora.japin_mutapi wrote: Etničko čišćenje na Kosovu
Prema presudi Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju "kosovskoj šestorki", srpske snage su u proleće 1999. "na organizovan način, uz značajnu upotrebu državnih resursa" sproveli široku kampanju nasilja nad albanskim civilima, s ciljem da ih proteraju sa Kosova i tako održe političku kontrolu Beograda nad pokrajinom. U okviru kampanje nasilja, Albanci su masovno proterivani iz svojih domova, ubijani, seksualno zlostavljani, dok su njihovi verski objekti uništavani.
Predsedavajući sudija Ijan Bonomi je izričući presudu rekao da su "Hotimične akcije tih snaga tokom te kampanje izazvale odlazak najmanje 700.000 Albanaca sa Kosova u kratkom vremenskom periodu od kraja marta do početka juna 1999".
-
Duka Dizel
#116 Re: Makedonija
Znači, sve se dešavalo nakon početka intervencije NATO.japin_mutapi wrote:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#117 Re: Makedonija
uhhhh dobron je pa nejma višHe YUge pa da s ovim Bratislavom moram skupa u Kumanovo 
- gay activist
#118 Re: Makedonija
Zar ti nisi oslobođen vojne obaveze?pici wrote:uhhhh dobron je pa nejma višHe YUge pa da s ovim Bratislavom moram skupa u Kumanovo
- JThomas
#119 Re: Makedonija
osim uspješnog lobiranja za to je u velikoj mjeri kriv i minuli rad srbije devedesetih. neke stvari se ipak ne bi tolerisale da srbija prije toga nije pokušala uzeti SVE.Lincoln-Burrows wrote:Albanci su jedini narod koji se širi na susjedne države bez sankcija,
- pici
#120 Re: Makedonija
ma jok...još me vode ko pomoĆnog kuHaragay activist wrote:Zar ti nisi oslobođen vojne obaveze?pici wrote:uhhhh dobron je pa nejma višHe YUge pa da s ovim Bratislavom moram skupa u Kumanovo
- gay activist
#121 Re: Makedonija
Čak je i mene regrutovalo, ali meni je bilo lijepo, zajednička tuširanja i tako.pici wrote: ma jok...još me vode ko pomoĆnog kuHara
- fosna2014
#122 Re: Makedonija
16:30 - Zapaljena jos jedna kuca u centru Kumanova.
- Tvrtko II Kotromanić
#123 Re: Makedonija
podrska Makedoncima
podrska obicnom narodu naravno, ne onim lopovima na vlasti koji uspjeli nadmasiti cak i nase lopove, a to nije mala stvar
podrska obicnom narodu naravno, ne onim lopovima na vlasti koji uspjeli nadmasiti cak i nase lopove, a to nije mala stvar
- pici
#124 Re: Makedonija
kad me podsjeti na zajednička tuširanja...joooojjj bio je jedan kosovar imo je pitona a ne qitugay activist wrote:Čak je i mene regrutovalo, ali meni je bilo lijepo, zajednička tuširanja i tako.pici wrote: ma jok...još me vode ko pomoĆnog kuHara
- gay activist
#125 Re: Makedonija
Čudno je to. Multietnička država ne funkcionira, a nema Srba da pasjaluče.
Još čudnije, ima muslimana (Albanaca).
Još čudnije, ima muslimana (Albanaca).