Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ci-Nick

#101 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Ci-Nick »

Nema rata jer,... nema više društvene imovine.
Sve je u privatnom vlasništvu političara i ljudi bliskih politici.
Nisu ludi da dozvole da se njihova "mukotrpno stečena", :-) imovina pali i pljačka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Chmoljo »

escobar__ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Šta se mora nije teško...Sve kapacitete, profesionalne i svake druge, staviti na raspolaganje svom bošnjačkom narodu i našoj BiH.
Apsolutno. :thumbup:

Još sam mišljenja da bi u samom startu prvo trebali počistit petokolonaše i srbonostalgičare u vlastitim redovima.

Što se pitanja 'šta ako zapuca?' tiče, spreman. ;)
ma svakako. s tim što bi najveći petokolonaši i srbonostalgičari bili oni sa najboljim nekretninama i najslabijim vezama sa političkim vrhom.
insomnia78

#103 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by insomnia78 »

pici wrote:
bach wrote:Pita me jučer rođak, 1995. godište:

"Jelde Bach, ovo sve sluti na rat"

Šta tom mladom čovjeku reći?

reci mu da proda kravu i kupi avtomat...
:lol: :thumbup:
bach

#104 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by bach »

Velike smo zapalili vatre
Naš je plamen uvijek bio prvi
Oko vatre razapeli šator
Da pijemo i krvi...
Gojeni H

#105 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Gojeni H »

fortaleza wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:
colt wrote:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Tebe citiram, ali ovo se odnosi na omasovljenost takvog gledišta na stvari. A nije tačno.

Nije se ratovalo zbog par drkadžija, ni ratnih profitere...
Ratovalo se jer se spremio pokolj jednog naroda, nečijih majki, žena, jer je neko odlučio uzeti djecu i porodilišta na nišan, jer ti je neko udario na pravo na život, pravo na državu, pravo na jezik, pravo na postojanje.
Borilo se da ne budeš zaklan i broj iz masovne grobnice koju će možda a možda i neće pronaći decenijama poslije, da ne budeš raskomadan u redu za vodu, i da oslobodiš oca od 70 godina iz logora, da ti majka sutra ne ukopava četiri sina i da se ne snimaju filmovi o djeci koja su rođena kao rezultat silovanja, da moje dijete sutra ima pravo na historiju i jezik i kulturu.

Malo je bezobrazno svesti borbu za postojanje cijelog naroda na rat zbog par drkadžija.
Bezobrazno jeste, ali samo zato jer narod ne može prihvatiti činjenicu da su zalud ratovali.

Ratovalo se zbog svjetskih i geostrateških interesa male manjine, ratni profiteri i drkadžije su samo nuspojava populacije. Isto tako čovjekov život nije bitan u globalnim okvirima, ljudi su samo sredstvo do konačnog cilja, a to je opstanak čitavog sustava ili "stvaranje" novog, odnosno demokracije u ovom slučaju. Dovoljno je da se ratno stanje dogovori da se pokrene i trenutno smo tomu svjedoci u svijetu bez obzira što narod to ne želi.
Ovo je tipicno drugacije vidjenje stvari covjeka koji pripada nebosnjackom narodu. Zato se i ne razumijemo.
Kada si meta za odstrel zbog svog imena, onda te zaboli cosak za geostrategijom. Razmisljas kao ranjena zvijer.
A o tome koliko smo mi bitni na svjetskoj pozornici sa teoreticarima zavjera, na nekoj drugoj temi nadam se...
trcicu trceci

#106 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by trcicu trceci »

Chmoljo wrote:
escobar__ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Šta se mora nije teško...Sve kapacitete, profesionalne i svake druge, staviti na raspolaganje svom bošnjačkom narodu i našoj BiH.
Apsolutno. :thumbup:

Još sam mišljenja da bi u samom startu prvo trebali počistit petokolonaše i srbonostalgičare u vlastitim redovima.

Što se pitanja 'šta ako zapuca?' tiče, spreman. ;)
ma svakako. s tim što bi najveći petokolonaši i srbonostalgičari bili oni sa najboljim nekretninama i najslabijim vezama sa političkim vrhom.
zakljucaj temu bolan bolan, fakat ne kontam kako se dopusta govor mrznje... ako gi krenuli sudski procesi vi bi propali, i portal i forum :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#107 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Chmoljo »

trcicu trceci wrote: zakljucaj temu bolan bolan, fakat ne kontam kako se dopusta govor mrznje... ako gi krenuli sudski procesi vi bi propali, i portal i forum :-)
bmk što bi propali, onako iskreno da ti kažem.
Gojeni H

#108 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Gojeni H »

Osjecaj u grudima i u citavom tijelu dok razvaljujes zoljom cetnicki rov, hroptanje neprijateljskog vojnika koji ce za 30 sekundi ispustiti dusu, pogled na bezivotno tijelo neprijateljskog vojnika, miris zapaljene kuce u neprijeteljskom selu, kuknjava neprijateljevih zena koje odjekuje dok zaposjedas novu liniju ... NEPROCJENJIVO.
Za sve ostalo imam Master karticu.

Samo da rata ne bude. Adekvatan odgovor bi uslijedio.
trcicu trceci

#109 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by trcicu trceci »

Chmoljo wrote:
trcicu trceci wrote: zakljucaj temu bolan bolan, fakat ne kontam kako se dopusta govor mrznje... ako gi krenuli sudski procesi vi bi propali, i portal i forum :-)
fino, samo vidim govor mrznje na sve strane ovdje pa se zapitam, sta ono bijese fasizam... eto tako, a vi ostali nastavite sa ratom na forumu, ovo sve puno drkadjija
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by pici »

napokom bi ušHo u importane i BBi ko gazda
emmir1

#111 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by emmir1 »

Kod nas šta god se desi raja krene o ratu, dakako sa razlogom.
Još se ni grobnice sve nisu otkopale i još je sve friško i ljudi se sa pravom boje rata i novih nestabilnosti.

Niko normalan nije za rat, mislim da je rat moguć samo u slučaju da RS krene u cijepanje BIH i ostvarivanje ratnih ciljeva, nisam ni tada siguran da li će ga biti no smatram da bi trebalo.
Moji svi su ratovali od prvog dana i bez obzira na sve poslije i šta nam od države uradiše Izetbegovići, od prvog dana smo se borili za BiH od Drine do Une i tako će uvijek biti.
Ako nema Bosne nema ni nas i to treba svi da znamo.

Što mislim da rata neće biti, jednostavno jer nema JNA, da Srbi imaju vojsku i opremu i da su toliko jači kao 90 tih, rat bi sto puta do sada počeo.
bach

#112 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by bach »

emmir1 wrote:Kod nas šta god se desi raja krene o ratu, dakako sa razlogom.
Još se ni grobnice sve nisu otkopale i još je sve friško i ljudi se sa pravom boje rata i novih nestabilnosti.

Niko normalan nije za rat, mislim da je rat moguć samo u slučaju da RS krene u cijepanje BIH i ostvarivanje ratnih ciljeva, nisam ni tada siguran da li će ga biti no smatram da bi trebalo.
Moji svi su ratovali od prvog dana i bez obzira na sve poslije i šta nam od države uradiše Izetbegovići, od prvog dana smo se borili za BiH od Drine do Une i tako će uvijek biti.
Ako nema Bosne nema ni nas i to treba svi da znamo.

Što mislim da rata neće biti, jednostavno jer nema JNA, da Srbi imaju vojsku i opremu i da su toliko jači kao 90 tih, rat bi sto puta do sada počeo.
http://vukajlija.com/politicka-istorija-srbije/576659

Politička istorija Srbije

Bog stvori Zemlju, stvori i narode razne a među njima naravno i Srbe. I reče Bog Srbima: Vama dajem jednu veoma specifičnu osobinu, neka to bude kurčenje, a da stvar učinim zanimljivijom neka to bude kurčenje bez ikakvog osnova. I još reče Bog: Idite sada Srbi i kurčite se po Zemlji dok je sveta i veka, i dok neka sila ne popizdi pa vas satre do poslednjeg.

I tako Srbi godinama hodiše po jevroaziji dok konačno u 7. veku ne dođoše na Balkan. Jedan Srbin reče: Čini mi se da je ovaj plodni balkanski prostor izuzetno povoljan za kurčenje. Ostala braća podržaše ga u glas. Čak šta više, reče glavni Srbin, hajde da se nastanimo u sred Balkana da bi naše kurčenje došlo do izražaja.

I kurčismo se tako vekovima dok ne dođoše Turci. Kad dođoše oni vele: Aman Srbistanci daj samo da prođemo tuda pa da pljačkamo bogatu zapadnu jevropu. Srbi odgovoriše: Kurac da prođete. Satreše nas. Posle pet vekova izbi buna. Turci vele: evo vam primirje, Srbi vele: Evo vama kurac.

Prođoše ondak ratovi manji i veći dok ne dođe do Prvog svetskog rata. Austrougarska reče: Aman Srbi deset puta smo veći od vas, predajte se. Odgovor je glasio: Predamo se kurac bre! Satreše nas.

Dođe i Drugi svetski rat. Vlada potpisala pakt. Narod viče: Kurac pakt. Nemačka kaže: Dobićete po pički. Srbija kaže: Dobićete vi kurac, i to tvrd za mnogo godina. Satreše nas.

Ameri rekoše: Dajte bazu na Kosovu. Srbin reče: Damo vam kurac na Kosovu i to u paketu sa još dva kurca da se zasladite. Satreše nas.

Nato viče: Uđite u naš pakt da vas ne bi razmoždili. Mi vičemo: Uđemo kurac u vaš kurčevi pakt, nabijemo vas sve na kurac, i usput popušite nam kurac. Epilog se da naslutiti...
zateznistub

#113 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zateznistub »

Živo me interesuje

Koliko je ovih raspirivaca sukoba (bilo koje vrste) na sopstvenoj kozi osjetilo sta znaci biti pogođen/ranjen, kako izgleda kada na dva kvadratna metra skupljas dijelove tijela jednog dobro dragog druga pa onda odes njegovim roditeljima i pogledas ih u oci i kazesto sto kazes. <koliko vasje spremno mrznuti se na - nekoliko i gladno i zedno? Ovo pitam i jedne i druge i trece jebe mi se osjecaj vjere/nacije bilo kojeg upitanog?
Bambi_na_kofeinu

#114 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Bambi_na_kofeinu »

trcicu trceci wrote: fino, samo vidim govor mrznje na sve strane ovdje pa se zapitam, sta ono bijese fasizam... eto tako, a vi ostali nastavite sa ratom na forumu, ovo sve puno drkadjija
Za takve vrle pitce citirala sam Karadžića, da se ne pitaš dalje šta je fašizam.
Prerano je ba da se pitaš.
bach

#115 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by bach »

zateznistub wrote:Živo me interesuje

Koliko je ovih raspirivaca sukoba (bilo koje vrste) na sopstvenoj kozi osjetilo sta znaci biti pogođen/ranjen, kako izgleda kada na dva kvadratna metra skupljas dijelove tijela jednog dobro dragog druga pa onda odes njegovim roditeljima i pogledas ih u oci i kazesto sto kazes. <koliko vasje spremno mrznuti se na - nekoliko i gladno i zedno? Ovo pitam i jedne i druge i trece jebe mi se osjecaj vjere/nacije bilo kojeg upitanog?
Pretpostavljam da misliš na postavljača teme, to jest mene

Ja sam doživio da u ljeto 1992. vreći geler prođe kroz koljeno. 25 rođaka poginulo, dedo i nama ubijeni...Pred rat se operisao, trebao uzimeti terapiju, otišao u izbjeglištvo, injekcija nije bilo ni za lijeka i dans imam posljedice od toga...

Otac tri puta lakše ranjen, kasnije obolio od PTSP -a, ne može u penziju...Privatnik, inače pripadnik Treće Štokholmske kupio za certifikate tatinu fabroku, izrezio je na komade i prodao na otpadu, te zdimio odakle je došao...Da mene nema, tata bi umro od gladi...

Kuća izgorjela u ratu do temelja...

itd

Ne mrzim nikoga, daleko od toga ali ne mogu da zaboravim... Ne mogu ni da oprostim jer sam pred rat bio mlad perspektivan sportista - džudista, ali zahvaljući granati 120 milimatra danas imam tri centra kraću lijevu nogu...
zateznistub

#116 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zateznistub »

bach wrote:
zateznistub wrote:Živo me interesuje

Pretpostavljam da misliš na postavljača teme, to jest mene

Ja sam doživio da u ljeto 1992. vreći geler prođe kroz koljeno. 25 rođaka poginulo, dedo i nama ubijeni...Pred rat se operisao, trebao uzimeti terapiju, otišao u izbjeglištvo, injekcija nije bilo ni za lijeka i dans imam posljedice od toga...

Otac tri puta lakše ranjen, kasnije obolio od PTSP -a, ne može u penziju...Privatnik, inače pripadnik Treće Štokholmske kupio za certifikate tatinu fabroku, izrezio je na komade i prodao na otpadu, te zdimio odakle je došao...Da mene nema, tata bi umro od gladi...

Kuća izgorjela u ratu do temelja...

itd
Ne mrzim nikoga, daleko od toga ali ne mogu da zaboravim... Ne mogu ni da oprostim jer sam pred rat bio mlad perspektivan sportista - džudista, ali zahvaljući granati 120 milimatra danas imam tri centra kraću lijevu nogu...
Nisam mislio na tebe konkretno. Mislim na sve koji su U BORBAMA okusili ovo o cemu sam pisao. Jebe me se vise za bilo sta osim cinjenice da su me "moji" opljackali do gole koze,oteli sve sto se imalo oteti, dovukli svoje komplet familije u grad i firmu koju je (i moj otac) gradio i dizao.
Jebe me se za sve jer ja svojoj djeci trebam objasniti zasto bas mi ne mozemo na more...

Rat?

Puške u ruke i mrš rokajte se
BarbaDue

#117 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by BarbaDue »

trcicu trceci wrote:
Chmoljo wrote:
fino, samo vidim govor mrznje na sve strane ovdje pa se zapitam, sta ono bijese fasizam... eto tako, a vi ostali nastavite sa ratom na forumu, ovo sve puno drkadjija
Sorry, ovo što vidiš/čitaš nije govor mržnje. Ovo samo oslikava spremnost današnjeg bošnjaka da već jednom prekrati sebi muke, razjebe ove političke hulje i mrskog neprijatelja pošalje u mp3!
Sezam

#118 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Sezam »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa pola ovih forumskih Bošnjaka bi, da im sutra upadnu pijani četnoliki bradati stvorovi u avliju, sabiralo koliko je još godina ostalo dok "demografija ne uradi svoje", dio bi pjevao Acu Lukasa ne bi li ih ovi prepoznali kao svoje, a dio bi "bario", pa bi četnoliki morali malo pričekati...

Čovjek bi očekivao da narod koji je u tri mjeseca 1992. bio stjeran u džep od 30 % teritorije na kojoj je živio, ima malo više inteligencije i pamćenja od prosječne kišne gliste. No, sudeći po postovima u kojima se na mogućnost potrebe ponovne fizičke odbrane naše domovine gleda sa podsmijehom, čini se da smo autizam prosječnog Bošnjaka opet debelo potcijenili.
Primjetices da ovi sto sire defetizam i prosipaju suplju, uglavnom nisu Bosnjaci.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#119 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Zviz »

Rat na tim prostorima je prestao nekim dogovorom koji ni jednoj strani nije dobar ali eto kao plemena su na isti dali otisak svojih sapa pred kamerama citavog svijeta. Realnost je, da tu moze inkl i HR i SRB sutra buknuti. Budimo realni sta nedostaje da bukne, par napara po kucama iz nacionalnih razloga, eto tenzija medju ljudima, politickih, otkopavalje oruzija, nocne straze etc.

Sto se tice izbjeglista siguran sam da bi Norveska, Nizozemska, Britanija i Danska te Svica prve zatvorile granice za izbjeglice. Isto mozda i Austrija. Uglavnom nebi bilo mogucnosti kao 1992/1993 itd.

Mislim da bi region bio izolovan i prepusten sam sebi, mislim na propast.
zateznistub

#120 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zateznistub »

Uvijek su mi bili simpa ovi interner ratnici, jbt kad bi neko jače prno, sve bi se razbježalo...
zivco

#121 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zivco »

Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Last edited by zivco on 09/05/2015 10:49, edited 1 time in total.
fortaleza

#122 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by fortaleza »

Gojeni H wrote:
fortaleza wrote:Bezobrazno jeste, ali samo zato jer narod ne može prihvatiti činjenicu da su zalud ratovali.

Ratovalo se zbog svjetskih i geostrateških interesa male manjine, ratni profiteri i drkadžije su samo nuspojava populacije. Isto tako čovjekov život nije bitan u globalnim okvirima, ljudi su samo sredstvo do konačnog cilja, a to je opstanak čitavog sustava ili "stvaranje" novog, odnosno demokracije u ovom slučaju. Dovoljno je da se ratno stanje dogovori da se pokrene i trenutno smo tomu svjedoci u svijetu bez obzira što narod to ne želi.
Ovo je tipicno drugacije vidjenje stvari covjeka koji pripada nebosnjackom narodu. Zato se i ne razumijemo.
Kada si meta za odstrel zbog svog imena, onda te zaboli cosak za geostrategijom. Razmisljas kao ranjena zvijer.
A o tome koliko smo mi bitni na svjetskoj pozornici sa teoreticarima zavjera, na nekoj drugoj temi nadam se...
Nisam spominjao subjektivni karakter rata niti osobne traume populacije. Pogledaj koje političke strukture opstaju kroz zadnjih 20 i nešto godina, potpuno ista politička oligarhija kojoj su se pridružili pojedini lokalni moćnici koji djeluju zajedno. Još nedavno je bila aktualna priča o 200 obitelji. Stanje bez lustracije koja se nikad nije dogodila na prostoru bivše Jugoslavije je na najbolji način zapečaćeno ratno stanje i podjela bivših saveznih republika u državne tvorevine s istim nacionaliziranim političkim strukturama. Rat je bio jedini način da stanje ostane nepromijenjeno po pitanju elita, a zapad se nije aktivirao povodom toga, štoviše pogodovalo je takvo krizno stanje.

E sad pitanje je li to krizno stanje ostalo podcijenjeno jer se možda nije planirao 5-godišnji ratni sukob i nisu se mogle pretpostaviti ovolike žrtve. Milošević je mislio da uz JNA i svu vojnu logistiku može za mjesec dana zauzeti i kontrolirati čitavo područje zapadnog Balkana, no nije računao na samoorganizaciju vojne policije u Hrvatskoj te napadanje vojarni i lobiranje zapadu za samostalnost.
Kinesko prkno

#124 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Kinesko prkno »

Ako zapuca,sve uloziti u cigare ,brasno i ulje.
Jedini nacin da se iz rata izadje kao pobjednik. :bih:
SmokingMan

#125 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by SmokingMan »

Kinesko prkno wrote:Ako zapuca,sve uloziti u cigare ,brasno i ulje.
Jedini nacin da se iz rata izadje kao pobjednik. :bih:
U ratu nema pobjednika....
Post Reply