Djevojke iz dijaspore

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sephora

#101 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

animals wrote:
Sephora wrote:
Avic wrote:Zivim u dijaspori (Skandinaviji) i primjetio sam da djevojke iz BiH (Bosnjakinje)...sve vise i vise su u vezama sa Skandinavcima i da su im momci i muzevi i provod za jednu noc...pogotovo visoko obrazovane djevojke sa faxa...zive neki ''moderni'' i ''liberalni'' zivot...
ja sam daleko od vjernika al nemogu da shvatim zasto su toliko im atraktivni Skandinavci...ima svakakvih ljudi svugdje da..ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.

Vase misljenje i iskustva?
A de reci ono najvaznije, je li istina sto Fazlinovic rece - Da sa Snjeskom Bjelicem, 5 generacija se igra ?Tamo u Svedskoj...

" :lol: :lol:
Tebe traze na onoj drugoj temi..
danas se spremila... :D
Ne zachatavaj... :lol: :lol: :lol: Ti me trazis ?
animals

#102 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by animals »

[quote="Sephora"]

Idi vidi sta pisu..
astala_vistala

#103 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by astala_vistala »

Da se razumijemo,razlika izmedju tradicionalnog bosanskog menaliteta i evropskog (posebno sakandinavskog) je ogromna,djevojke porijeklom iz Bosne a koje zive u Svedskoj ili Danskoj citav zivot i koje gaje Skandinavski mentalni sklop i menalitet su kod nas obicne drolje koje se udaju po par puta,imaju vanbracnu djecu,to jeste to klofa ko stigne i ok je,znam da sve sirovo zvuci,ali zaista je tako i krecem od jedne svoje rodice koja pripada ovoj velikoj grupaciji u dijaspori,i pored toga ima i jos jedna manja grupica muskarca i djevojki koje pripadaju vjerski osvjestenim,to jeste npr,bosnjaci i najcesce je to vehabizam,a svi znamo da je centralno leglo vehabizma u Beču

Realno i kod nas je to jako uzelo maha,ali opet kada zele da se uozbilje dijasporci vecinom zene se i udaju ljudima iz BiH,jedina tuga je sto 95% tih brakova nema veze sa ljubavlju i sl,ona ili on za dusevni mir,on ili ona za ekonomsku sigurnost,to je nasa tuzna prica.
Jack Be Nimble

#104 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Jack Be Nimble »

To sam i ja primjetio u svom komsiluku medju mladjim djevojkama koje su zavrsile faks pa nece sa svakim. Sto je normalno. Njihovi roditelji zele Bosanca i one zele Bosanca samo je problem sto je izbor mal a kada pogledaju u tom izboru ko je zavrsio faks onda im tek padnu sanse.

Citao sam u jednim novinama da je isti problem u istocnoj njemackoj gdje danasnje djevojke ako zele naci nekog "finog" faklutetski obrazovanim moraju otici u zapadnu njemacku.
Matzan

#105 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Matzan »

Gabrielo wrote:
Matzan wrote:Bez Bosanca ni jebacha ni muška. :izet: :D
Evo neka forumasice odgovore. Koja zemlja ima bolje muskarce? Nisu ni svjesne kolike su sretnice.
Nemaju one meni šta šupljirati.
Da ima bolje ćune od bosanske, ne bi povazdan na forumu visile i gledale nećel' se kak'a budala upecati. :izet:
Ridjobrki

#106 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ridjobrki »

Jack Be Nimble wrote: Citao sam u jednim novinama da je isti problem u istocnoj njemackoj gdje danasnje djevojke ako zele naci nekog "finog" faklutetski obrazovanim moraju otici u zapadnu njemacku.
Sačekaj dok se tamo pročuje za Travnik i Kiseljak. :wink:
Zoya

#107 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Zoya »

astala_vistala wrote:Da se razumijemo,razlika izmedju tradicionalnog bosanskog menaliteta i evropskog (posebno sakandinavskog) je ogromna,djevojke porijeklom iz Bosne a koje zive u Svedskoj ili Danskoj citav zivot i koje gaje Skandinavski mentalni sklop i menalitet su kod nas obicne drolje koje se udaju po par puta,imaju vanbracnu djecu,to jeste to klofa ko stigne i ok je,znam da sve sirovo zvuci,ali zaista je tako i krecem od jedne svoje rodice koja pripada ovoj velikoj grupaciji u dijaspori,i pored toga ima i jos jedna manja grupica muskarca i djevojki koje pripadaju vjerski osvjestenim,to jeste npr,bosnjaci i najcesce je to vehabizam,a svi znamo da je centralno leglo vehabizma u Beču

Realno i kod nas je to jako uzelo maha,ali opet kada zele da se uozbilje dijasporci vecinom zene se i udaju ljudima iz BiH,jedina tuga je sto 95% tih brakova nema veze sa ljubavlju i sl,ona ili on za dusevni mir,on ili ona za ekonomsku sigurnost,to je nasa tuzna prica.
Astala,stresah se od procitanog. Obicne drolje koje se klofaju sa kime god stignu :-) Sta je sa zenama u BiH? Kakve u one? Kakav se njima epitet treba dodjeliti po tvom?
Znam par cura koje su pod pritiskom odnosnom pricom "samo nek je nas", zavrsile sa nasim. Jesu li sretne? Po njihovoj prici i nisu. Zale se na to kako trebaju muzeve da skoluju, pa dok se oni snadju, pa dok se sve to uklopi prodje i pet godina. Sad govorim o njih par, ne zelim da generalizujem.
Reci mi kojeg izbora imaju cure koje su rasle u dijaspori? Znaci li da su osudjene na propast po tvom? :-?
supercali

#108 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by supercali »

zoya jesi li kaparisana?
shin

#109 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by shin »

Nema te mentalne, jezičke i moralne barijere koju dobra kuravela ne može preskoćiti.
Zoya

#110 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Zoya »

:lol:
a pobogu si, jesam. I djeca i macka i sve po redu :D
prog321

#111 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by prog321 »

Puno vise se djevojaka rodi nego muskaraca.
Neka se udaju sa Svedjane. To ne znaci da nisu na dohvat ruke. Zapadnjaci su demokraticni. Kod njih je sharing = caring. :-D
astala_vistala

#112 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by astala_vistala »

Zoya wrote:
astala_vistala wrote:Da se razumijemo,razlika izmedju tradicionalnog bosanskog menaliteta i evropskog (posebno sakandinavskog) je ogromna,djevojke porijeklom iz Bosne a koje zive u Svedskoj ili Danskoj citav zivot i koje gaje Skandinavski mentalni sklop i menalitet su kod nas obicne drolje koje se udaju po par puta,imaju vanbracnu djecu,to jeste to klofa ko stigne i ok je,znam da sve sirovo zvuci,ali zaista je tako i krecem od jedne svoje rodice koja pripada ovoj velikoj grupaciji u dijaspori,i pored toga ima i jos jedna manja grupica muskarca i djevojki koje pripadaju vjerski osvjestenim,to jeste npr,bosnjaci i najcesce je to vehabizam,a svi znamo da je centralno leglo vehabizma u Beču

Astala,stresah se od procitanog. Obicne drolje koje se klofaju sa kime god stignu :-) Sta je sa zenama u BiH? Kakve u one? Kakav se njima epitet treba dodjeliti po tvom?
Znam par cura koje su pod pritiskom odnosnom pricom "samo nek je nas", zavrsile sa nasim. Jesu li sretne? Po njihovoj prici i nisu. Zale se na to kako trebaju muzeve da skoluju, pa dok se oni snadju, pa dok se sve to uklopi prodje i pet godina. Sad govorim o njih par, ne zelim da generalizujem.
Reci mi kojeg izbora imaju cure koje su rasle u dijaspori? Znaci li da su osudjene na propast po tvom? :-?
Naglasio sam da zvuci sirovo,ali zaista tako je sve sto sam napisao,A zene u BiH ? pa rekoh da je i kod nas to uzelo maha posebno kod visokobrazovanih djevojki-zena (iako mi to nije jasno :-) ) ali kod nas u BiH sve poprima drugu pricu zbog socio-ekonomske situacije u dijaspori haman svi rade imaju visoka i redovna primanja pa im je nemoral i sodomsko ponasanje mozda i najveci problem u zivotu,ali kod nas ti je vise rasprostranjen dusevni kurvaluk,gdje drustvo tesko dozvoljava nekome da napreduje i svak u svakome samo vidi korist ili nema nikakvog druzenja,tuga za veliki broj djevojki u BiH jeste sto vecina ide na 3 mjeseca na probu :-) (imam rodjaka "zvanicno" zenio se 4 puta) i nakon ta tri mjeseca vecinom se desi da ne mogu skupa ziviti,a i oni koji se vjencaju i nastave zajednicki zivot njima tek borba pocinje,od ucenja jezika,raznih kurseva pa tek onda taj clan postaje punopravan i doprinosi u zajednici,a nekima treba i par godina,i na kraju se sve svede ljubav za socijalnu sigurnost,i obrnuto a tu nafake nema,jer tesko da moze uspijeti brak od par vidjanja i dopisivanja na fejsbuku,realnost je nesto totalno drugacije.

Ovo je bilo ukratko na ovu temu i ovo moje je prica iz BiH i gledanje sa prosjecnog bosnjackog mentalnog sklopa,onima u dijaspori nismo razumljivi i smatraju nas za zaostalima ali boze moj 100 ljudi 100 cudi,sustina i ljubavi i citave price jeste interes,koji je varijabilan rekao sam vec jednom nekome je interes i da kupuje ljubav pa ide u javnu kucu,znaci to treba gledati opcenito,a nase djevojke u dijaspori uz duzno postovanje mogu biti samo predmet sprdnje i ismijavanja njih i levata koji progutaju gorku pilulu da mu je buducu zenu pregazila armija,samo da se docepa EU papira.
Sephora

#113 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

animals wrote:
Sephora wrote:

Idi vidi sta pisu..
:D Vidjela sam a i ja sam njima,napisala...
-------------
Nego meni niko ne odgovori na pitanje? :D
animals

#114 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by animals »

Sephora wrote:
animals wrote:
Sephora wrote:

Idi vidi sta pisu..
:D Vidjela sam a i ja sam njima,napisala...
-------------
Nego meni niko ne odgovori na pitanje? :D
Koje..
Sephora

#115 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

animals wrote:

Koje..
Pa ovo.. :D Postavljac teme,nije mi odgovorio...
A de reci ono najvaznije, je li istina sto Fazlinovic rece - Da sa Snjeskom Bjelicem, 5 generacija se igra ?Tamo u Svedskoj...
animals

#116 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by animals »

Sephora wrote:
animals wrote:

Koje..
Znaci ja ne moram..
Last edited by animals on 04/05/2015 22:25, edited 1 time in total.
Sephora

#117 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

animals wrote:
Sephora wrote:
animals wrote:

Koje..
Znhaci ja ne moram..
I ti si u SW ?
animals

#118 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by animals »

Sephora wrote: I ti si u SW ?
Nisam..
ODVRATAN_i_GADAN

#119 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Jack Be Nimble wrote:To sam i ja primjetio u svom komsiluku medju mladjim djevojkama koje su zavrsile faks pa nece sa svakim. Sto je normalno. Njihovi roditelji zele Bosanca i one zele Bosanca samo je problem sto je izbor mal a kada pogledaju u tom izboru ko je zavrsio faks onda im tek padnu sanse.

Citao sam u jednim novinama da je isti problem u istocnoj njemackoj gdje danasnje djevojke ako zele naci nekog "finog" faklutetski obrazovanim moraju otici u zapadnu njemacku.
Mora da sa diplomama spavaju!? Kakvo iskrivljeno misljenje (generalno), a najgore sto stvari u velikom broju sluccajeva upravo tako funkcionisu.
ElDzidziIbnDzo

#120 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ozeniti djevojku iz dijaspore,Skandinavije,bolje ti je kupi odmah 2 metra debelog konopca i prekrati sebi muke.Govorim o nasim ovim minderpuzama sto su odrasle ovde.tj. gore :D

Dok Skandinavke posebna prica :-D
Sephora

#121 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

ElDzidziIbnDzo wrote:Ozeniti djevojku iz dijaspore,Skandinavije,bolje ti je kupi odmah 2 metra debelog konopca i prekrati sebi muke.Govorim o nasim ovim minderpuzama sto su odrasle ovde.tj. gore :D

Dok Skandinavke posebna prica :-D

One traze da covjek na vjencanju uzme njihovo prezime. ( zenino)..Zamisli ti kakve su one... :lol: :lol: Svedanke to nikad ne bi... :D :D
agnostic_front

#122 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by agnostic_front »

Zoya wrote::lol:
a pobogu si, jesam. I djeca i macka i sve po redu :D
Ali ne košta te ništa da odeš sa respom na kafu.
almir90

#123 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by almir90 »

Ako ima gdje tih liberalnih tražim ja jednu, ako može zamjena za nešto s mog profila? :D

Ja sve upoznam neke fine i pametne, ne bi one prije braka, a men' bi bilo drago makar prije mraka. :lol:
Matzan

#124 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Matzan »

almir90 wrote:Ako ima gdje tih liberalnih tražim ja jednu, ako može zamjena za nešto s mog profila? :D

Ja sve upoznam neke fine i pametne, ne bi one prije braka, a men' bi bilo drago makar prije mraka. :lol:

Ko to kriv kad tražiš na forumu?
Ovdje sve djeve Marije. :D
almir90

#125 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by almir90 »

Matzan wrote:
Ko to kriv kad tražiš na forumu?
Ovdje sve djeve Marije. :D

Ma ne tražim po forumu, govorim o ovim uživo, što me uhakaše na živo. :D
Post Reply