Seljakluk u Bingo centrima

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
HomeArt

#101 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by HomeArt »

I meni se ne sviđa Bingo nikako, ne mogu Audijem između polica :run:
zijancer

#102 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by zijancer »

Image
Image
supercali

#103 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by supercali »

karanana wrote:na kojem je bingu dobio 3 miliona?
Pa valjda lutrija bih koji drugi bingo
bach

#104 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by bach »

zijancer wrote:Image
Image
Image

na :mrgreen:
ne brinite, to je oblik terapije :mrgreen:
Treba doći u Edeku u Ilijaš i vidjeti šta je šabanluk, kranluk i seljakluk...
Matzan

#105 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Matzan »

emmir1 wrote:Ovo je istina.

Zaista u Bingu merchandising je na užasnom nivou, zaista mi je žao da jedna naša kompanija ima tako ružnu prvu sliku.

I ne samo to.

Trgovke su takođe needukovane za posao koji rade, kecelje na blagajnicama su katastrofa kao i sam profil uposlenica.

Gledam neke đemperčine navuku na sebe, prsluke pa kecelju, pa da se bar malo poćešljaju ili našminkaju.

Rijetko kada imaju sitno da vrate, onda na kasi dok čekam razgovaraju sa kolegicama na drugoj kasi, kao šta ćeš ti jest, hoćemo krompiruše i jogurt da kupimo.

Kupujem zato jer je naša domaća kompanija, no zaista jedva.

Apel, reagujte i uposlite ljude koji će vam to dovesti malo u red

Ja znam je'nu na kasi što radi, nije picu depilirala. :)
insomnia78

#106 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by insomnia78 »

supercali wrote:
karanana wrote:na kojem je bingu dobio 3 miliona?
Pa valjda lutrija bih koji drugi bingo
De bolan
:lol: :lol: :lol: :lol:

PS: Senad je u ratu im'o kockarnicu, klasicnu s aparatima :lol: koja se zvala "bingo"
insomnia78

#107 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by insomnia78 »

zijancer wrote:Image
Image
Image

na :mrgreen:
ne brinite, to je oblik terapije :mrgreen:
Jah, cjene su predpostavljam iste k'o u ALDI-ju
:lol: :lol:
Jbg, kolko para toliko muzike
Svugdje je to tako
Lidl
Image
Image
Carrefour
Image
Image
Npr
Mada se, naravno zna desiti svugdje da bude razbacano, nabacano, palete, ljudi slazu police...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#108 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by _BataZiv_0809 »

Najjace mi je kad se u reklamnim pamfletima, da se šatro pojaca osjecaj patriotizma,kaze "Bingo je osnovan u jeku agresije na nasu zemlju". Mislim da svako sa dedukcijskim sposobnostima iznad razine amebe zna sta to znaci :izet:

I nije Bingo jedini naravno.

P.S. Mislim da bi mogli razmisliti o otvaranju Bingo premium marketa,gdje bi estetika bila znatno bolja. Konzum ima premium prodavnicu u Ilici (bar je imao dok sam ja zivio gore).
Matzan

#109 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Matzan »

Glupost je 20 godina poslije rata raspravljati kako je ko došao do prvog miliončića.
Čisto sumnjam da iko može nabrojati 5 biznismena sa prostora bivše YU, a da su pošteno i bez vjetra u leđa stranke ili države stekli to što danas imaju. Svi veliki i dan danas pored poreza moraju plaćati i svojevrstan reket, inače vrlo brzo ima da ih nema.

A vezano za temu, naravno da većina ljudi voli kupovati u lijepo uređenom, osvijetljenom, napucanom tržnom centru.
U Sarajevu je "Mercator" bio za klasu ispred svih, i po sređenosti i po vrhunskom asortimanu.
Današnji "Konzum" nije ni blizu tog nivoa. Odem u "Konzum" najviše zbog nekih specifičnih artikala koje kupujem.

"Bingo" jeste pretrpan i neuredan, ali je i osjetno jeftiniji.
Kome je bitno da mu kasirka ima urednu frizuru i lijepo lakirane nokte, a nije mu bitno što će na 100 KM platiti 5 više neka ide u "Konzum".

I po mogućnosti neka ostavi kasirkama koju markicu više za odlazak kozmetičaru. :D
Last edited by Matzan on 03/05/2015 02:14, edited 1 time in total.
thekupus

#110 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by thekupus »

ono sto meni smeta je sto je u Bingu voce i povrce osjetno losije nego u Konzumovim radnjama. Ne znam zasto je to tako, ali generalno vise ne kupujem to dvoje kod njih, vec uglavnom u bivsem Mercatoru na Pofalicima
Ridjobrki

#111 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Ridjobrki »

thekupus stvari sa povrćem u Bingu doživljava previše osobno, rekao bih. :D
Matzan

#112 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Matzan »

Ridjobrki wrote:thekupus stvari sa povrćem u Bingu doživljava previše osobno, rekao bih. :D
:thumbup: :lol: :lol:
thekupus

#113 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by thekupus »

Ridjobrki wrote:thekupus stvari sa povrćem u Bingu doživljava previše osobno, rekao bih. :D
hahaha :lol:
Android Knego

#114 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Android Knego »

u mene zena mi kuka da je u Bingu tijesno, da roba nije uvijek na istom mjestu pa se tesko snaci i da se desavalo da istekne rok trajanja pa dodjes kuci, otvoris, recimo, pavlaku i mozes je odmah baciti u smece... tako se bas i ne gradi reputacija...
nellismo

#115 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by nellismo »

Evo u gz bingo tip top sređen, mozes sa autom između polica proći pa se ne raskida promet, sve kase rade parking uvijek zauzet.
howdy

#116 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by howdy »

KvaziExpert wrote:
studeni76 wrote:
Cherry-Cherry wrote:Nije to "svašta". Volim se osjećati lijepo, biti u lijepom okruženju a ne u prostoru, koji izgleda kao otkupna stanica...
Ciljana skupina Binga i nisu ljudi koji u shoping idu da bi se lijepo osjećali i da bi bili viđeni! S obzirom na ekonomsku situaciju u državi, da nam većina porodica jedva sastavlja od prvog do prvog, Bingo puca na ljude kojima je svaki fening bitan i koji nemaju vremena da gledaju jel polica par pločica lijevo ili desno :wink:
Btw Bingo u Lukavcu je :thumbup:
Bas za lukavac sam slusao prije pet-sest godina insajdersku informaciju, kao dosla nova sefica objekta i naredila da se, kako to ono zovu, radnja, dovede u red. Sklonjene su palete, slozeno sve, odjeca, ...iii kazu, poceo osjetno padati promet. Vrati kako je bilo, promet se vratio. Kao, kupci hoce pijacarsku atmosferu. Ne znam da li je ovo tacno, meni lici na izvlakusa pricu, da se opravda nerad.
Sada, pogotovo nakon renoviranja zbog pozara, jeste prostrano i uredno.
jednostavno moram

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JKG

#117 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by JKG »

mufa1 wrote:
JKG wrote: Meni smeta atmosfera seoske zadruge, koja "crna" nesnobovska atmosfera! Smeta mi i sto momak iz obezbjedjenja vaze povrce!!!

Šta radi s povrća??
važe- sta nije jasno???
Edin H.

#118 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Edin H. »

Znaci taj Bingo isto kao Aldi i Lidl, magacinska atmosfera? :skoljka:
Dobrinja80

#119 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Dobrinja80 »

Neznam kakvu štelu i podršku u vlasti imaju Bingo i Konzum ali onaj sa kamionom na parkingu Binga ( bivši Interex) na stupu, ima definitivno najjaču štelu u Državi. Lik godinama prodaje voće i povrće na crno i to na parkingu tržnog centra a ispred vrata Interexa i Tuša ,a sad Binga. Da ironija bude veća vlasnik tog parkinga je Bingo.
Dobrinja80

#120 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Dobrinja80 »

JKG wrote:
mufa1 wrote:
JKG wrote: Meni smeta atmosfera seoske zadruge, koja "crna" nesnobovska atmosfera! Smeta mi i sto momak iz obezbjedjenja vaze povrce!!!

Šta radi s povrća??
važe- sta nije jasno???

Vaga kad se prevede na neki drugi jezik. Ne(i)maju svi istu gramatiku.
Cherry-Cherry

#121 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Cherry-Cherry »

Vagati; on vaga.
Jest da je bez veze začatavati temu sa gramatikom, to stvarno ne volim, ali morala sam. :zoka:
StupskaBitanga

#122 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by StupskaBitanga »

ibizza wrote: Da :)

Bingo treba da otvori 6 premium objekata, u 6 najvecih BH gradova. Objekti ce imati asortiman kao sto je imao HM Mercator Lozionicka, a cijene ce biti iste kao i u ostalim Bingo objektima.
Opasan je Bingo :-D
ma ja to je u Sarajevu Strojorad onda Tuzla novi centar što planiraju
Finansijski podaci od prošle godine su bili impresivni za Bingo jer su jedini ostvarili rast u svim segmentima poslovanja
Također kada govorite o seljakluku u Bingu pa otiđite u Hadžiće koje su ušminkali i apsolutno nije stupska autopijaca kao prije
Prije je to bilo užasno uci pogotovo kada je to bio jedini objekat Binga u KS
bach

#123 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by bach »

Edin H. wrote:Znaci taj Bingo isto kao Aldi i Lidl, magacinska atmosfera? :skoljka:
Tako nekako.
Edin H.

#124 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Edin H. »

bach wrote:
Edin H. wrote:Znaci taj Bingo isto kao Aldi i Lidl, magacinska atmosfera? :skoljka:
Tako nekako.
Pa dobro, i u Engleskoj biljeze rast prodaje, dok je Tescu recimo pao promet za 6 posto. :run:
Edin H.

#125 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Edin H. »

kurtzouma wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Najjace mi je kad se u reklamnim pamfletima, da se šatro pojaca osjecaj patriotizma,kaze "Bingo je osnovan u jeku agresije na nasu zemlju". Mislim da svako sa dedukcijskim sposobnostima iznad razine amebe zna sta to znaci :izet:

I nije Bingo jedini naravno.

P.S. Mislim da bi mogli razmisliti o otvaranju Bingo premium marketa,gdje bi estetika bila znatno bolja. Konzum ima premium prodavnicu u Ilici (bar je imao dok sam ja zivio gore).

nek si ti Batu Živojinovića provjerenog Slobinog fana sa sve petokrakom Jugo milicije stavio na avatar :D ne smeta ti Todorićeva Konzum mafija jel de :D petokolonaši stari naši al eto nećemo na komšiju :D 8-)
Evo im novi reklamni slogan:

"Nekom rat, nekom brat!" :izet:
Post Reply