Radikalni islamisticki mediji u BIH
- Matzan
#101 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Pa zar ne vidite da ovaj @FARMAS nastavlja tamo gdje je stao @Lepi_Lukic.
Sve su prilike da se radi o istoj osobi, a očigledno je da je ista kuhinja.
Đikan salonac.
Sve su prilike da se radi o istoj osobi, a očigledno je da je ista kuhinja.
Đikan salonac.
-
Drinski
#102 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Điha, điha...đikani...sada imamo i "wioletu"...
-
Drinski
#103 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
SPC je klasicna teroristicka organizacija.costacurta wrote:
Kolega,
Svaki puta na pomen SPC meni prva asocijacija ona egzekucija Sreberenicana od strane Škorpiona i blagoslovljenje (ilikakosetovećkaže) jedinice ispred crkve. Jbga.
SPC sinonim zla i sve negativnog sto se desilo 90tih to sto vi to ne prihvatate ili ne želite da prihvatite je teret sa kojim ce se nositi jos mnogo vasih generacija... al džaba ja to tebi pričam
- salik79
#104 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
wioletta wrote:dobar postFARMAS wrote:![]()
![]()
![]()
Tuzlanski Bosnjaci na katolicki blagdan Svih svetih obilaze mezarja i pale svijece
Na parkingu tuzlanskog mezarja Bukovčić danas, 1.novemra 2015., je bilo kao za Bajram, puno automobila, gotovo da nema slobodnog mjesta, a muslimani za cvijećem idu na mezarje da pohode svoje merhume. Prosječan tuzlanski Bošnjak, koji glasa za SDP, ovaj bi fenomen objasnio idejom multikulture, tako što tuzlanski Bošnjaci izigravaju katolike, obilježavaju Dan mrtvih – Dan svih svetih, pa sa cvijećem i svijećama obilaze mezarove svojih najmilijih. To što Srbi i Hrvati ne uče Fatihu, manje je bitno za ovaj multikulturni specijalitet iz Tuzle, po kome je normlano da se Bošnjaci odriču svoga identiteta, prihvataju kršćanske običaje, kako bi bili manje muslimani, a više kompleksaši.Nije to daleko od onog pokojnog bošnjačkog pisca koji je poručio da za ramazan iftari čvarke.
A na slikama nidje nikog![]()
http://saff.ba/tuzlanski-bosnjaci-na-ka ... jZgSNKrTGg
Bukovcici su "mijesano" groblje, svih konfesija (islam, krscanstvo, judaizam) i jedino retardirani i maliciozni vehabiti mogu i od ovoga praviti fesad.
- salik79
#105 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Iznad Banje, na putu za UKC sa lijeve strane. Blizu groblja Trnovac (ako ti sta znaci?).mosaic wrote:salik79 wrote:
Bukovcici su "mijesano" groblje, svih konfesija (islam, krscanstvo, judaizam) i jedino retardirani i maliciozni vehabiti mogu i od ovoga praviti fesad.
Gdje je ovo groblje? Lokacija?
Hvala!
-
broj dva
#106 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
--------FARMAS wrote:![]()
![]()
![]()
Tuzlanski Bosnjaci na katolicki blagdan Svih svetih obilaze mezarja i pale svijece
Na parkingu tuzlanskog mezarja Bukovčić danas, 1.novemra 2015., je bilo kao za Bajram, puno automobila, gotovo da nema slobodnog mjesta, a muslimani za cvijećem idu na mezarje da pohode svoje merhume. Prosječan tuzlanski Bošnjak, koji glasa za SDP, ovaj bi fenomen objasnio idejom multikulture, tako što tuzlanski Bošnjaci izigravaju katolike, obilježavaju Dan mrtvih – Dan svih svetih, pa sa cvijećem i svijećama obilaze mezarove svojih najmilijih. To što Srbi i Hrvati ne uče Fatihu, manje je bitno za ovaj multikulturni specijalitet iz Tuzle, po kome je normlano da se Bošnjaci odriču svoga identiteta, prihvataju kršćanske običaje, kako bi bili manje muslimani, a više kompleksaši.Nije to daleko od onog pokojnog bošnjačkog pisca koji je poručio da za ramazan iftari čvarke.
A na slikama nidje nikog![]()
http://saff.ba/tuzlanski-bosnjaci-na-ka ... jZgSNKrTGg
Ne kontam, zar ovo nije pozitivno ?
Sta ima veze ako musliman ode na grob katoliku i polozi cvijece i zapali svjecu ?? To nije izigravanje katolika nego odavanje pocasti i sjecanje na drage.
A sto SAFF ne konta da neko moze biti musliman a postovati ostale je njihov problem, momci su i onako poprilicno ograniceni...
- beniciodeltoro
#107 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Da li sada nabrajamo i provale novinara? Smaraš ćitavo vrijeme sa SAFFom a nisi naveo niti jedan primjer zašto je ta stranica opasna ili bi trebala biti zabranjena. Eno na početnoj stranici imaš oko 50 članaka pa bujrum, postavi jedan primjer.FARMAS wrote:![]()
![]()
![]()
A na slikama nidje nikog
Ako je iko osvijetlio obraz tog portala onda si to ti jer si dokazao da i najveći kritičari ne mogu naći jedan ozbiljan argument, lijepiš smajlije, postavljaš provale novinara koji su na nivou Vesele Sveske i to je za tebe zabrinjavajuće i vrijedno pomene, ne čitaš dalje od naslova, spinuješ kao kod teme Kazani.
Pitam se ako stvarno vidiš problem u tome zašto nisi ozbiljno započeo diskusiju nego da prostiš, zajebavaš se na temi, što automatski sam sebi smanjuješ šanse da se neko složi sa tobom iako možda neko dijeli tvoje mišljenje.
Da li nisi sposoban za ozbiljnu diskusiju ili znaš da sa ozbiljnom diskusijom nemaš dovoljno argumenata to samo ti znaš
- beniciodeltoro
#108 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Da te samo napomenem da je ironija kada ti vezano za ovu temu zoveš nekoga ograničenimbroj dva wrote:Ne kontam, zar ovo nije pozitivno ?
Sta ima veze ako musliman ode na grob katoliku i polozi cvijece i zapali svjecu ?? To nije izigravanje katolika nego odavanje pocasti i sjecanje na drage.
A sto SAFF ne konta da neko moze biti musliman a postovati ostale je njihov problem, momci su i onako poprilicno ograniceni...
Očigledno nisi skontao da članak nije o muslimanima što obilaze katolička groblja nego je o muslimanima što obilaze mezarja svojih najbližih po katoličkoj tradiciji. Izgleda da si malo ograničeno shvatio ovaj ograničeni članak ali obično su takvi prvi koji će nekoga zvati budalom
-
broj dva
#109 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
------beniciodeltoro wrote:Da te samo napomenem da je ironija kada ti vezano za ovu temu zoveš nekoga ograničenimbroj dva wrote:Ne kontam, zar ovo nije pozitivno ?
Očigledno nisi skontao da članak nije o muslimanima što obilaze katolička groblja nego je o muslimanima što obilaze mezarja svojih najbližih po katoličkoj tradiciji. Izgleda da si malo ograničeno shvatio ovaj ograničeni članak ali obično su takvi prvi koji će nekoga zvati budalom
U pravu si, moj zajeb - mislio sam da se radi o katolickim grobljima.
Moze ovako - kakve veze ima SAFF s tim kako neko ide svojima na grob, sta ima veze ako pale svjece ??
Predpostavljam da branitelji jedinog istinskog Islama nisu protiv cvjeca ?
- Ludzak
#110 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Religija je to. Sve što si veći konzervativac i ekstrem sve si bolji vjernik. Kada god se religija bude uvlačila u svakakve segmente života, onda se nemojte čuditi ovakvim novinama. Religija je odavno komercijala.
- beniciodeltoro
#111 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Ovdje se ne radi o pojedincima šta rade kada idu na mezar/grob nego o fenomenu kod bošnjaka, odrekni se svoga i prihvati tuđe da dokažeš da si multikulturalan, ko tako misli taj nema pojma šta je multi-kulti, i tu je SAFF 100% u pravubroj dva wrote:U pravu si, moj zajeb - mislio sam da se radi o katolickim grobljima.
Moze ovako - kakve veze ima SAFF s tim kako neko ide svojima na grob, sta ima veze ako pale svjece ??
Nije ni Njemačka bila pojam multi-kulti sa gastarbajterima Jugoslovenima i Turcima tako što su Jugoslaven i Turčin se ofarbali u plavo, svi krenuli u crkvu i dali djeci ime Hans i Jürgen.
Svako ima pravo vjerovati ili ne i preći na drugu religiju ali ako već ideš na mezar nekom ko je islamski propisno ukopan trebao bi se bar na tom mjestu propisno ponašati ili bar ništa ne raditi i odati ljudski počast ako si ateista ili nisi toliki vjernik a ne donositi običaje tuđe vjere, uz svo poštovanje, a ne poznavati čestito običaje vjere osobe koja tu leži.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#112 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
I objave takvo nesto bez dokaza.
Na prvoj fotki-muslimansko groblje na kojoj se vidi jedna osoba.
Na drugoj likovi nose cvijece, ni po cemu se ne moze skontat jesu li Bosnjaci ili nisu
Na prvoj fotki-muslimansko groblje na kojoj se vidi jedna osoba.
Na drugoj likovi nose cvijece, ni po cemu se ne moze skontat jesu li Bosnjaci ili nisu
-
sumirprimus
#113 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
sta bi tek bilo da znaju za to groblje iznad...FARMAS wrote: A na slikama nidje nikog![]()
...
- salik79
#114 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
sumirprimus wrote:sta bi tek bilo da znaju za to groblje iznad...FARMAS wrote: A na slikama nidje nikog![]()
...
Cini mi se da je tu ukopan i kolega moje rahmetli majke/nene, Milan Eisenstein.
-
Bodkin
#115 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Da prate logiku, ne bi postojale religijeZokipfc wrote:Sve sto podudara sa logikomLudzak wrote:Iskreno, šta vi očekujete od religija?
- tzipiripi
#116 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Kao prvo tekst je napisan bez ijednog dokaza za svoje tvrdnje. Na taj dan mnogi katolici koji dolaze na groblja jednostavno nemaju dovoljno mjesta za aute oko Gradine te se parkiraju i na obližnji parking ispod groblja Bukovčić. Slika pokazuje nekoliko osoba na tom parkingu koji idu ka Trnovcu a ne ka ulazu na parking koji je preko puta samog ulaza na mezarje. Na drugoj slici koja pokazuje groblje Bukovčić nema nikoga.beniciodeltoro wrote:Ovdje se ne radi o pojedincima šta rade kada idu na mezar/grob nego o fenomenu kod bošnjaka, odrekni se svoga i prihvati tuđe da dokažeš da si multikulturalan, ko tako misli taj nema pojma šta je multi-kulti, i tu je SAFF 100% u pravubroj dva wrote:U pravu si, moj zajeb - mislio sam da se radi o katolickim grobljima.
Nije ni Njemačka bila pojam multi-kulti sa gastarbajterima Jugoslovenima i Turcima tako što su Jugoslaven i Turčin se ofarbali u plavo, svi krenuli u crkvu i dali djeci ime Hans i Jürgen.
Svako ima pravo vjerovati ili ne i preći na drugu religiju ali ako već ideš na mezar nekom ko je islamski propisno ukopan trebao bi se bar na tom mjestu propisno ponašati ili bar ništa ne raditi i odati ljudski počast ako si ateista ili nisi toliki vjernik a ne donositi običaje tuđe vjere, uz svo poštovanje, a ne poznavati čestito običaje vjere osobe koja tu leži.
Ovo je samo bijedan pokušaj "novinarskog" (nepotpisanog) teksta, čisto politički napad na stranku kojom se urednici ne slažu.
Ono što bi trebala biti današnja definicija radikalnog, ne bih rekao islamizma nego .... treba neku novu definiciju naći https://vijestiummeta.wordpress.com/201 ... ci-aviona/
-
broj dva
#117 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Od jednom nije ni SAFF tako los...
-
sumirprimus
#118 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
apoteka zvijezda simona.z?salik79 wrote:sumirprimus wrote:sta bi tek bilo da znaju za to groblje iznad...FARMAS wrote: A na slikama nidje nikog![]()
...![]()
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#119 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Volim samo sto su ISILovci sa vijesti ummeta javno zaprijetili Ezheru odsjecanjem glave
uzet kokice i zavalit se u fotelju lagano... 
- salik79
#120 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Elzinog babe, Milcekovog (kako ga je Elza zvala)sumirprimus wrote:apoteka zvijezda simona.z?salik79 wrote:sumirprimus wrote: sta bi tek bilo da znaju za to groblje iznad...![]()
- asurbanipal
-
sumirprimus
#122 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
otkud tebe onda u drustvu s homeinijem???salik79 wrote:
Elzinog babe, Milcekovog (kako ga je Elza zvala)punca...poznatija kao Gradska apoteka. Moja rahmetli majka/nena, Rizo i Mira su bile mladje kolege koje su nastavile voditi apoteku nakon njegovog umirovljenja.
malo OT, ne znam koliko je poznato jedan od zlocina 13 ss divizije je upravo nad jevrejima,porodice jevrejskih ljekara... u aprilu 44te..
- salik79
#123 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
sumirprimus wrote:otkud tebe onda u drustvu s homeinijem???salik79 wrote:
Elzinog babe, Milcekovog (kako ga je Elza zvala)punca...poznatija kao Gradska apoteka. Moja rahmetli majka/nena, Rizo i Mira su bile mladje kolege koje su nastavile voditi apoteku nakon njegovog umirovljenja.
sala sala
malo OT, ne znam koliko je poznato jedan od zlocina 13 ss divizije je upravo nad jevrejima,porodice jevrejskih ljekara... u aprilu 44te..
Molim dragog Boga da budem u njegovom drustvu
Porodica Eisenstein je bila "internirana" u Italiji. Znam da su im na djevojcici, Mileni, radili nekakve "opite"(o cemu su nerado govorili) i da kasnije nije mogla ostati u drugom stanju, tako da, nazalost, iza njih nisu ostali potomci...Tuzna sudbina zaista divnih ljudi.
- kritichar
#124 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
Bilo je pozitivno u komunizmu, bratstvo i jedinstvo....broj dva wrote: Ne kontam, zar ovo nije pozitivno ?
Islam nije taj tip vjere da obilježava tuđe blagdane, jer samim vjerovanjem u ono što musliman vjeruje, on negira sve te blagdane.
Kao i taj način obilaženja mrtvih, ne obilaze ni svoje tako, a kamo li tuđe.
Druga je stvar što je Saff poistovjetio Bošnjake i muslimane, ali to nije problem koji ima samo Saff, taj problem ima i većina stanovnika ove zemlje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#125 Re: Radikalni islamisticki mediji u BIH
ovo gore o grobljima...
teorija
veli da ako se u povijesti civilizacije susretnu dvije kulture
slijedi
jedna pobijedi drugu
jedna živi pored druge
i
međusobno djeluju jedna na drugu da stvore nešto treće
što se islamističkih medija tiče najomiljeniji mi je bio blog islamske države koji sam redovno pratio
najžešći naslov (ne mogu se točno sjetiti ali ovako nekako ima smisao)
zakotrljale se glave sluga taguta
( vijest o zaklanim vojnicima njih 4-5)
i još jedna kad se tenk ušetao među borce samozvane islamske države pa su svi poginuli
njih 4-5 a do tada su napadali neki bunker
bio je i snimak
poruka novinarima mračne strane ako čitaju
probajte se malo "udaljiti" od arapskog jezika (ipak pišete i za one koji to ne kontaju)
ujednačite prevode pojedinih riječi, probajte ga približiti našem jeziku a ne da svaki novinar ima svoju verziju jedne riječi
formirajte fond prijevoda riječi jer svaki dan niču nove riječi za koje nema prevoda na netu
teorija
slijedi
jedna pobijedi drugu
jedna živi pored druge
i
međusobno djeluju jedna na drugu da stvore nešto treće
što se islamističkih medija tiče najomiljeniji mi je bio blog islamske države koji sam redovno pratio
najžešći naslov (ne mogu se točno sjetiti ali ovako nekako ima smisao)
zakotrljale se glave sluga taguta
( vijest o zaklanim vojnicima njih 4-5)
i još jedna kad se tenk ušetao među borce samozvane islamske države pa su svi poginuli
njih 4-5 a do tada su napadali neki bunker
bio je i snimak
poruka novinarima mračne strane ako čitaju
probajte se malo "udaljiti" od arapskog jezika (ipak pišete i za one koji to ne kontaju)
ujednačite prevode pojedinih riječi, probajte ga približiti našem jeziku a ne da svaki novinar ima svoju verziju jedne riječi
formirajte fond prijevoda riječi jer svaki dan niču nove riječi za koje nema prevoda na netu