Dvije minute prije radnog vremena ..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#101 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sephora wrote:Imam kolegicu koja dođe na posao bas dvije minute prije početka radnog vremena...i uvjek u frci... :D u koliko god da joj radni dan počinje ... :lol:

.Meni to djeluje početi radni dan na vrat - na nos, djeluje mi kao da sam zakasnila na posao... jer obično dođem 10ak minuta prije..

Vi ? Dođete li kao i ona, u zadnje minute, ili malo ranije?

Pauze koristite i koliko ih imate?Radnim danom ručate / večerate na radnom mjestu..?

Moja pauza je svaki dan 12:00 -14:00.. a kafa pauza bude između - bez određenog vremena..

velika ti pauza,meni pola sata
TAFKAP

#102 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by TAFKAP »

Kod nas na poslu elektronsko stembiljanje karticom, regularno radno vrijeme 8 do 18 sa pauzom izmedju 12 i 13 (8h posla), vazno je da je na kraju mjeseca razlika odradjenih i radnih sati preko 0. Jedino ako ima neki bitan termin u firmi pri kojem moram biti prisutan, inace je tu neki ritam koji se uvukao u radnu svakodnevnicu.

Vise bi bilo interesantno koliko dug je interval "pripreme za posao", to je vrijeme izmedju fizicke prisutnosti na poslu do pocetka produktivnog rada.
stari_rastafari

#103 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by stari_rastafari »

Ja imam mogucnost da radim od kuce kao i iz ureda. U sustini imam hajmo reci flexibilno radno vrijeme, al je uglavnom flexibilno na moju stetu. Iako zakasnim pola sata (sto regularno mogu) ja to i te kako nadoknadim. Radno vrijeme od 8h mi se cesto protegne na 12h pa i vise. Kad bi mi neko pisno sto kasnim poslo bi ga u 1000 persuna. :D Jos kad uracunan veoma ceste dezure gdje me mogu cimati za svaku sitnicu 24/7 skontam da radim ko konj i boli koga stvarno koliko sam zakasnio.

Al je cinjenica da bas i ne volim kasniti isto kao sto ne volim da cekam tako da volim biti negdje tacno na vrijeme. Ako se negdje putuje autobusom/vozom onda volim da sam tu pola sata ranije. Ako treba negdje autom rano ujutro, onda volim da mi je sve lijepo barem dan dva unaprijed spakovano, pa obicno jos to vecer prije toga naguram u gepek i idem da legnem sto prije moguce da sam naspavat i da mogu da vozim duge etape. Ako mi ove stvari nisu ispunjene onda me uhvati nervoza i postajem neprijatan i krajnje zajedljiv :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#104 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by topcam »

TAFKAP wrote:Kod nas na poslu elektronsko stembiljanje karticom, regularno radno vrijeme 8 do 18 sa pauzom izmedju 12 i 13 (8h posla), vazno je da je na kraju mjeseca razlika odradjenih i radnih sati preko 0. Jedino ako ima neki bitan termin u firmi pri kojem moram biti prisutan, inace je tu neki ritam koji se uvukao u radnu svakodnevnicu.

Vise bi bilo interesantno koliko dug je interval "pripreme za posao", to je vrijeme izmedju fizicke prisutnosti na poslu do pocetka produktivnog rada.
Ne valja ti racunica, od 8 do 18 je 10 sati minus sat pauze 9, fali sat.
JThomas

#105 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by JThomas »

ne fali nego je sat viška :D
topcam

#106 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by topcam »

moze i tako :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#107 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Tomahawk11 »

Hajd bogati, sat gore dole :mrgreen: ne sitnici covjek :lol:
JohnnyS

#108 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by JohnnyS »

Nama sastanak počinje u 8 i to je početak radnog vremena. Ja obično na posao dođem oko 7:45, upalim kuhalo za vodu dok se presvlačim, napravim 3 u 1, srknem i odgegam se do sobe za sastanke. Ali imamo par pojedinaca u kolektivu, upadaju u 7:57, zadihani od trčanja, presvlače se u trku do navedene sobe za sastanak gledajući svakih 10 sekundi na sat. Jebe se meni za druge, dođu ovi na vrijeme, ali nije mi jasno kako im se da cijeli život biti u strci, a mogu se ustati jebenih 5 minuta ranije.
topcam

#109 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by topcam »

Naspes li u kuhalo dovoljno vode.. :mrgreen:
JThomas

#110 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by JThomas »

jel to radiš u kombinezonu? :mrgreen:

šala
:run: :skoljka:
JohnnyS

#111 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by JohnnyS »

Nalijem vode i za ostale, nije beg cicija :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#112 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Truba »

dok smo imali jedan psiho slucaj, jednu princezu sa zelenih poljana i jednog klasicnog sarajliju (slabiji forumas) u nas je kasnjenje bilo 30 marki...i ne daju ti u firmu
a po pehu ja tad bio najdalji od firme
i nema minibusa...45 min do trole pjehe pa 45 min do grada trolom
i hodaj po gradu na minusu jer uranim po pola sata od prvog ko otkljucava
onda u pola 9 smotra...cura koja zivi poa tramvajske od posla kasni
druga cura koja zivi nizbrdo pet minuta kasni...obje sa sela
sarajlija u depri ne moze se probuditi :skoljka: zivio jednom15 drugi put 3 minute od firme

najvise sam kasnio dok sam najblize zivio :skoljka:
lajkujMe

#113 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by lajkujMe »

Prije sam iz neizkustva uvijek dolazio po sat ranije na bilo sta dogovoreno. Medjutim tokom vremena sam skontao da je to budalastina, mrzim da zakasnim i da meni drugi zakasne ali uvijek kalkulisem za koliko mogu stici od A do B i ukalkulisem +10 minuta za moguce prepreke kao sto su guzve i sudari.

Na posao obavezno dodjem 15 minuta ranije iako ne moram ali eto, po meni za posao je uvijek bolje doci najkasnije 10 minuta prije radnog vremena to je radna etika a i lakse tebi.

I za socijalna druzenja i ti fazoni 10 minuta ranije ali tu sam fleksibilan pa dodjem nekad i tacno u minut.
MJAU - da

#114 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by MJAU - da »

Kad bolje razmislim, ja jedino ne kasnim na godišnji odmor. :D
kakavdanakneiskustvu

#115 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by kakavdanakneiskustvu »

radno vrijeme mi je od pola osam do 4,na posao dolazim u pola 8
mO k3

#116 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by mO k3 »

Tačno 10 minuta nakon početka radnog vremena dolazim :mrgreen:
jao_situacije

#117 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by jao_situacije »

ja kasnim gdje god stignem :oops:
Gabrielo

#118 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Gabrielo »

annoy wrote:
Gabrielo wrote:Pa sigurno nije reklamiranje kad kazes da studiras na filozofskom. :D
Kad bih se ovdje išla reklamirat, sigurno ne bih igrala na kartu intelekta :D
Bolje je danas svakako biti glup. :zoka:
TAFKAP

#119 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by TAFKAP »

topcam wrote:
TAFKAP wrote:Kod nas na poslu elektronsko stembiljanje karticom, regularno radno vrijeme 8 do 18 sa pauzom izmedju 12 i 13 (8h posla), vazno je da je na kraju mjeseca razlika odradjenih i radnih sati preko 0. Jedino ako ima neki bitan termin u firmi pri kojem moram biti prisutan, inace je tu neki ritam koji se uvukao u radnu svakodnevnicu.

Ne valja ti racunica, od 8 do 18 je 10 sati minus sat pauze 9, fali sat.
Izvinjavam se, nisam se izrazio korektno. 8-18 je radno vrijeme u firmi, ali imamo "dvije smjene", jedni rade od 8 do 17, drugi od 9 do 18, kako kome pase. Vazno je da je u tom radnom vremenu neko dostupan.
Last edited by TAFKAP on 25/04/2015 22:35, edited 1 time in total.
al_akhisari

#120 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by al_akhisari »

...u pravilu dolazim ranije, barem 15-tak minuta; inače, kasnim veoma rijetko (vanredne okolnosti), te je jednako tako i s poslom; pošto nisam ljubitelj spavanja, ustajanje ujutro, nije mi ama baš nikakav problem (u najboljem slučaju, alarm za ustajanje me zatekne dok se spremam, a zna se oglasiti i na putu za posao); radni dan počinjem čajankom, pošto kahvu ne volim i ne pijem uopće
Sephora

#121 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

TAFKAP wrote:
To je radno vrijeme u firmi, ali imamo "dvije smjene", jedni rade od 8 do 17, drugi od 9 do 18, kako kome pase. Vazno je da je u tom radnom vremenu neko dostupan.
A koja je to firma ? :D
TAFKAP

#122 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by TAFKAP »

Jel mi se to nabacujes il hoces da mi posao oduzmes?

:D
Sephora

#123 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

TAFKAP wrote:Jel mi se to nabacujes il hoces da mi posao oduzmes?

:D
Pa ako si zadovoljan poslom da dođem raditi i tamo... :lol: :lol: mozel se plata zaraditi forumanjem ? :D
nellismo

#124 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by nellismo »

Black swan wrote:dok smo imali jedan psiho slucaj, jednu princezu sa zelenih poljana i jednog klasicnog sarajliju (slabiji forumas) u nas je kasnjenje bilo 30 marki...i ne daju ti u firmu
a po pehu ja tad bio najdalji od firme
i nema minibusa...45 min do trole pjehe pa 45 min do grada trolom
i hodaj po gradu na minusu jer uranim po pola sata od prvog ko otkljucava
onda u pola 9 smotra...cura koja zivi poa tramvajske od posla kasni
druga cura koja zivi nizbrdo pet minuta kasni...obje sa sela
sarajlija u depri ne moze se probuditi :skoljka: zivio jednom15 drugi put 3 minute od firme

najvise sam kasnio dok sam najblize zivio :skoljka:
Kolegica bukvalno 30m od radnog mjesta i kasni svako juto, ali baš svako i tako već 5 god.
Zoya

#125 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Zoya »

Najmanje sat vremena prije. Zadnju sedmicu idem biciklom, dodjem na posao, istusiram se, spremim nasminkam, onda kafa, novine do jedno 7.45, tad nekad i mnogi dodju pa se baci jutarnji trac i u 8 posao :) Volim doci na vrijeme i lagano zapoceti dan :) Ne poznajem nikog od kolega ko kasni ili dodje minut-dva prije. Svako dodje barem 15 minuta prije
Post Reply