Arzija vs danas Mirjana

Treba li Mirjana dobiti otkaz?

Da
53
64%
Ne
30
36%

Total votes: 83

Pasiflora

#101 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Pasiflora »

Ne mogu vjervati kako neki ne kontaju... U Japanu voz zakasni 2 minute i ministar saobraćaja podnese ostavku!
Slažem se da je salmonela mogla na neki način biti donešena taj dan kroz neku namirnicu od dobavljača, ali direkorica je odgovorna za SVE dobro i loše što se dešava - znači njezina je odgovornost. Naravno, treba istražiti do kraja i vidjeti čiji propust je u pitanju i kazniti i tu osobu, ali mišljenja sam da to ne treba amnestirati direktoricu.
BTW - meni je potpuno svejedno ko je direktor vrtića - da ne bi neko mislio da imam nešto protiv ove sadašnje ili bilo koga drugog.
Bodkin

#102 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote:
Drinski wrote:I da rezimiram, kada se bude trazila odgovornost prvog covjeka, to ce preventivno djelovati i na buduće rukovodioce da kontrolisu rad zaposlenika, što je ovdje očito izostalo.
Nije mi radio mobilni net danas. Da trazim ostavku direktora telekoma?
Ako ne bude radio cca 10-15 % populacije, ti bi to prvi trazio.
Jasta bih. To ostavljam vama budzetlijama. Iduci put snijeg kad ne bude ociscen trazi smjenu ministra saobracaja :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
ZNaci, slazes se sa mnom, da postoji odgovornost i BAkira i Mirjane?
Svaka odgovornost ima svoje ime i prezime. Tu se slazem. Ali porediti drzavu i javnu ustanovu, a narocito neformalnog vezira Bosnjakistana i neku tamo direktoricu, je pomalo neozbiljno.

Zato sto se zna da se Bakir pita za mnogostosta. Nazalost.
Drinski

#104 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

Čuj ovo, pa i trazili ste smjenu direktkora JP zbog snijega :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drinski

#105 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:
ZNaci, slazes se sa mnom, da postoji odgovornost i BAkira i Mirjane?
Svaka odgovornost ima svoje ime i prezime. Tu se slazem. Ali porediti drzavu i javnu ustanovu, a narocito neformalnog vezira Bosnjakistana i neku tamo direktoricu, je pomalo neozbiljno.

Zato sto se zna da se Bakir pita za mnogostosta. Nazalost.
ma to je isto, svako ima neka ogranicenja u svome radu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#106 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote: ma to je isto, svako ima neka ogranicenja u svome radu.
Ti mislis da Bakir ima ogranicenja ? Naravno govorim o Sarajevsko-Zenickoj kotlini i jos par enklava.
Drinski

#107 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

Da pitamo Mirjanine fanove, malo drugacije: da je taj vrtic pokazao neke impresivne rezultate u radu (napr. smanjenje troškova, rapidan porast kvaliteta, bolji odnos prema djeci i sl.), da li bi to Mirjana sebi pripisala u zasluge?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#108 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by JoseMujica »

da se ovo desilo u vrijeme Arziije ovdje bi se već vješala kovala...samo kažem
Drinski

#109 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote: ma to je isto, svako ima neka ogranicenja u svome radu.
Ti mislis da Bakir ima ogranicenja ? Naravno govorim o Sarajevsko-Zenickoj kotlini i jos par enklava.
pa vjerovatno da ima čim trazi MMF a provincijski inzinjer mu ekonomski ideolog i premijer.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#110 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:da se ovo desilo u vrijeme Arziije ovdje bi se već vješala kovala...samo kažem
Desilo se 2009 i tad nije smijenjena!!!!!!
Drinski

#111 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

JoseMujica wrote:da se ovo desilo u vrijeme Arziije ovdje bi se već vješala kovala...samo kažem
:thumbup:
Drinski

#112 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

hrasno38 wrote:
Desilo se 2009 i tad nije smijenjena!!!!!!
I jeste li tada trazili njenu smjenu?

I da li to znaci da je sada 1:1, pa treba cekati naredno trovanje? :lol:
hrasno38

#113 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by hrasno38 »

Drinski

#114 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

:lol: :lol:
Juni

#115 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Juni »

Mislim da u svijetu te moralne ostavke podnose u prvom redu nadlezni politicari po tzv. politickoj odgovornosti. To sto su obje direktorice de facto postavljene "po politickoj" liniji nije dovoljno da aminuje politicare od njihove odgovornosti za katastrofalne uslove u SVIM javnim ustanovama.
O Mirjani sam cula (naglasavam cula), uglavnom pozitivne stvari, ali sam zato da se smijeni ukoliko se pokaze da je odgovorna (direktno ili indirektno).Protiv sam da se smijeni po automatizmu- koja ce se iole normalna i kompetentna osoba nakon toga prihvatiti te funkcije?
Sto se tice predskolskih ustanova konkretno mnoge stvari su totalno nerealno postavljene. Obdeniste je prejeftino (znam cijena koju roditelji placaju nije puna cijena, ali ja smatram da bi subvencioniranje trebalo da zavisi od prihoda i imovine roditelja) i potpuno bi bilo na svom mjestu otvoriti javnu raspravu da li je npr. pod ovim uslovima/cijenama realno moze ponuditi higijenski i nutricionisticki ispravan obrok za predskolsku djecu?. Mislim da je djeci puno zdravije(i manje riskantno) da pojedu integralno pecivo i voce nego makarone sa pavlakom i jajima :run: Umjesto kuhara i sofera koji prevoze obroke moglo bi se zaposliti vise vaspitaca i logoped/defektolog (sto je mislim i predvidjeno i zakonom, ali se ne provodi). Jer obdenista bi PRIJE SVEGA trebale biti ODGOJNE ustanove, ali dzaba ja ovo pricam jer jos uvijek nije sazrela svijest vecine roditelja o ovome (kojih se direktno tice), a kamoli politicara :(
Drinski

#116 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Drinski »

Juni wrote:Mislim da u svijetu te moralne ostavke podnose u prvom redu nadlezni politicari po tzv. politickoj odgovornosti. To sto su obje direktorice de facto postavljene "po politickoj" liniji nije dovoljno da aminuje politicare od njihove odgovornosti za katastrofalne uslove u SVIM javnim ustanovama.
O Mirjani sam cula (naglasavam cula), uglavnom pozitivne stvari, ali sam zato da se smijeni ukoliko se pokaze da je odgovorna (direktno ili indirektno).Protiv sam da se smijeni po automatizmu- koja ce se iole normalna i kompetentna osoba nakon toga prihvatiti te funkcije?
Sto se tice predskolskih ustanova konkretno mnoge stvari su totalno nerealno postavljene. Obdeniste je prejeftino (znam cijena koju roditelji placaju nije puna cijena, ali ja smatram da bi subvencioniranje trebalo da zavisi od prihoda i imovine roditelja) i potpuno bi bilo na svom mjestu otvoriti javnu raspravu da li je npr. pod ovim uslovima/cijenama realno moze ponuditi higijenski i nutricionisticki ispravan obrok za predskolsku djecu?. Mislim da je djeci puno zdravije(i manje riskantno) da pojedu integralno pecivo i voce nego makarone sa pavlakom i jajima :run: Umjesto kuhara i sofera koji prevoze obroke moglo bi se zaposliti vise vaspitaca i logoped/defektolog (sto je mislim i predvidjeno i zakonom, ali se ne provodi). Jer obdenista bi PRIJE SVEGA trebale biti ODGOJNE ustanove, ali dzaba ja ovo pricam jer jos uvijek nije sazrela svijest vecine roditelja o ovome (kojih se direktno tice), a kamoli politicara :(
A sto bi cijena smjestaja bila različita za različite kategorije stanovnika, ako je usluga ista?
Subvencija podrazumjeva da se razlika u cijeni plaća iz budzeta, a ne prelamanjem preko leđa ostalih korsinika te usluge.

I ja sam za smjene po automatizmu, ovaj sistem bez smjena je vec 20-30 godina na snazi, i svi su krivi samo rukovodilac nije kriv.
Maystor

#117 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Maystor »

Kratko i jasno - smijeniti kučku bez razmišljanja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#118 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote: pa vjerovatno da ima čim trazi MMF a provincijski inzinjer mu ekonomski ideolog i premijer.
Ne govorimo o tome.
hrasno38

#119 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by hrasno38 »

Maystor wrote:Kratko i jasno - smijeniti kučku bez razmišljanja.
https://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
DaysleepeR

#120 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by DaysleepeR »

Mrska Mirjana je dolaskom na poziciju direktorice JU Djeca Sarajeva za kreiranje jelovnika angažovala Selmu Akšamija Gičević, unuku Alije Izetbegovića. Hehe pozz
dječak sa šibicama

#121 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by dječak sa šibicama »

Pasiflora wrote:Ne mogu vjervati kako neki ne kontaju... U Japanu voz zakasni 2 minute i ministar saobraćaja podnese ostavku!
A u BiH direktor sjebe KK Bosnu i Skenderiju, i postane premijer Kantona.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#122 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Truba »

to s japanom je predrasuda i kako se ono kaže stereotip

i njihovi studenti spavaju na predavanjima
ostaju u firmama duže da bi spavali :D

generalno dosta ih ispunjava formu po kancelarijama a sadžaj kao kod nas
i kurosava je snimao film o takvim ljudima u državnoj upravi IKIRU

ljudi ko i svi drugi samo što je sistem dobar i imaju dosta genijalaca koji ne odlaze a vala ima ih 120 milijuna
Pasiflora

#123 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Pasiflora »

Black swan wrote:to s japanom je predrasuda i kako se ono kaže stereotip
Zapravo nije. Desilo se prije nekoliko godina - vjerujem da se još može pronaći negdje na netu...
Maystor

#124 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by Maystor »

Urugvajac, legendo, u pravu si 1000 %

Vidimo prikrivene simpatizere trovačice djece kako pokušavaju relativizirati i minimizirati njenu odgovornost. No kučka će biti smijenjena :thumbup:
(nažalost, ne zato što je potrovala djecu ...)
JThomas

#125 Re: Arzija vs danas Mirjana

Post by JThomas »

japanci imaju i posebnu riječ za smrt od rada.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kar%C5%8Dshi

uhljupa ima svugdje, državna birokratija također svugdje pomalo zabušava, ali negdje je nešto pravilo, a drugdje izuzetak.
Post Reply