sheilak wrote:Matzan wrote:Koliko znam, ima na ovom forumu i muškaraca koji su se već dokazali kao roditelji.
kao ocevi, a ne kao majke.

ali smeta jako taj patronising stav, za koji sumnjam da hoce zensku osobu uputiti na bilo sto dobro, vec prije da hoce uvrijediti i poniziti. mislim ne da ce takav stav nesto promijeniti kod zena koje imaju dovoljno razuma i samosvijesti...prije da ce ju nasmijati ili nekad i zabrinuti prikrivena histerija koja izbija iz postova nekih koji pisu iz zapecaka svojih bracnih ili samackih zivota, no sto ce ju uvrijediti ili srusiti joj samopouzdanje. no svakako je iritantno, ali bude dobra mentalna vjezba provocirat ih.
edit: i svidja mi se ferratilisov avatar.

Kako ko. Često se ovdje da primjetiti histerija upravo od žena kad vam se argumentovano iznesu činjenice.
To što neke od vas smatraju da je prozivka i podjebavanje kad se spomene biološki sat, pomjerenu granicu stupanja mladih
u bračnu zajednicu, (neke) promašaje pokreta zvanog feminizam, postojanje jako velikog broja sponzoruša, izraženog materijalnog interesa isl., mnoge od vas smatraju ličnom uvredom.
Da mi muškarci imamo vašu (žensku) kreativnost u traženju načina kako da zakomplikujemo neke stvari, da imamo urođenu finoću kojom znate šuknuti drugoj ženi ili da tako hladnokrvno i bezosjećajno doživljavamo ljubav, onda biste se tek našle u problemu.
Da smo takvi, a hvala Bogu i prirodi da nismo, ne da bi vas podržali, nego bi predvodili povorku feminističkog pokreta i dosljednu primjenu pune ravnopravnosti muškarca i žene.