1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post Reply

Genocid se desio:

DA
120
75%
NE
41
25%

Total votes: 161

eroslav

#101 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by eroslav »

fosna2014 wrote: Ako 1,5ml. Armenaca nestane iz Turske. Zar tu treba pitati za namjeru majka mu stara?
ovisno koja strana je kriva za zločin...u ovom slučaju je neophodno tražiti namjeru, da su kojim slučajem bile drugačije okolnosti, stvar bi se (nad napaćenim t.narodom) podrazumijevala
Bodkin

#102 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

Stjui wrote:
Bodkin wrote: Kakvi ste vi licemjeri jebem ti zivot pa to je za plakat. Neko ubije milion i po ljudi i vama je bitno sto nema presude i to samo zato sto tad nije pojam izmisljen iako sama namjera etnickog ciscenja postoji. Kako ono, u srebrenici se desio strasan zlocin jelde? Fuj!!
jedva ste dočekali,g.bodkin.
Nikad nisam negirao da je u Srebrenici bio strašan zločin i da je bio nepotreban kao i svi ratovi koji su vođeni na ovom prostoru", istakao je Dodik. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#103 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne postoji nijedan, ali nijedan slovom i brojem, dokaz da se genocid nije desio. Dakle, ispunjena je krivična, pravna, činjenična, ideološka i svaka druga stavka koja je potrebna da bi se nešto zvalo genocidom.
Daj nam te dokaze što si pobrojao. Krivične, pravne, činjenične, ideološke, jesam li šta izostavio?

Hvala.
1. Pročitati Deklaraciju o kažnjavanju i sprečavanju genocida usvojenu od strane Generalne skupštine UN-a.
2. Pročitati pravnu definiciju genocida, po istoj deklaraciji.
3. Informisati se o broju žrtava, načinu njihovog ubijanja, razlozima, pobudama, težnjama
4. Pronaći informacije o tome kako na Armene nekad, a i danas gledaju Turci. Hint - isto kao što Srbi gledaju na Bošnjake ("izdali veru pradedovsku", "uvek nam zabijali nož u leđa", "guje u njedrima") itd.
To što si nabrojao nije ono što si tvrdio gore. Da te citiram ponovo.
Ne postoji nijedan, ali nijedan slovom i brojem, dokaz da se genocid nije desio. Dakle, ispunjena je krivična, pravna, činjenična, ideološka i svaka druga stavka koja je potrebna da bi se nešto zvalo genocidom.
Ja te ponovo pitam da nam izneseš te krivične, pravne, činjenične i ideološke dokaze za koje tvrdiš da ih imaš.

Moje lično mišljenje je da ti pričaš napamet, možda griješim, mada sumnjam s obzirom da nam nisi podastr'o te dokaze. Drugi argument koji me navodi da još više pričaš napamet i ofrlje je taj; da je sve tako jednostavno kako ti navodiš Armeni bi davno Tursku tužili i dokazali genocid.
Hajvan

#104 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Hajvan »

netačno.

Genocid and Bošnjacima se desio u Bosni u više navrarta.
Nije samo Sebrenica, i nije samo 1995. već čitav prostor Bosne.
A da ne spominjemo muslimane srbije i birisanje s mape citavih gradova koji danas ne postoje…

Opet srpske laži i podvale koje se paokušavaju pakova t preko teme o Genocidu nad Armenima.

Da, Genocid and Armenima se desio.

cuj strašan zločin??!
koji govnarski komentar.
SaraFina

#105 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
Stjui wrote:
Bodkin wrote: Kakvi ste vi licemjeri jebem ti zivot pa to je za plakat. Neko ubije milion i po ljudi i vama je bitno sto nema presude i to samo zato sto tad nije pojam izmisljen iako sama namjera etnickog ciscenja postoji. Kako ono, u srebrenici se desio strasan zlocin jelde? Fuj!!
Nikad nisam negirao da je u Srebrenici bio strašan zločin i da je bio nepotreban kao i svi ratovi koji su vođeni na ovom prostoru", istakao je Dodik. :wink:

Doista je licemjerno negirati genocid nad Armencima a istovremeno potencirati Srebrenicu.
Medjutim još gore je licemjerje koristiti Srebrenicu da bi se dokazala neprincipijelnost jednog manjeg dijela bošnjačkog naroda koji su turkofili iz nekih nedefiniranih razloga.

Bez obzira na broj zrtava genocid se dogodio i u Stebrenici. Ja smatram naravno da su namjere za počinjene tog monstruoznog djela kad je BiH u pitanju mnogo šire uzevši u obzir definiciju i činjenice, te dogadjaje koji su se dogadjali na teritoriji pod kontrolom tkz VRS.
Ne radi se znači o osam hiljada ljudi, brojke su mnogo neumoljivije.
Što se nekom u kontekstu Srebrenice više dopada termin zločin koji sluzi za " amnestiranje" monstruoznog zlodjela u domenu je guslačkih priča o Marku Kraljeviću ...
Drvosjeca iz Dejcica

#106 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Stjui wrote:
Pa i Erdogan se izvinuo Armencima. Šta sada hoćete, ako je dovoljno Dodikovo izvinjenje zašto nije Erdoanovo? :oops:

http://www.vijesti.ba/licnosti-dana-dob ... NCIMA.html

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan ponudio je, kako je Vlada ove države kazala, izraze saučešća bez presedana u srijedu unucima Armena koje su otomanski vojnici ubili tokom Prvog svjetskog rata, prenose agencije.
Mohamad Sissoko

#107 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Mohamad Sissoko »

Ova tema je savršena za početnike i određene likove što su frustrirani istorijom ovih predjela pa ih je "zakačila" a rado bi da se transformišu, a za Armence i njihove patnje ih ba zaboli kurčina.Očekujem mnogo stranica "brige" za Armencima.
Biće dosta "putnika u dodikovom avionu".
Bodkin

#108 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote:
Stjui wrote:
Pa i Erdogan se izvinuo Armencima. Šta sada hoćete, ako je dovoljno Dodikovo izvinjenje zašto nije Erdoanovo? :oops:

http://www.vijesti.ba/licnosti-dana-dob ... NCIMA.html

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan ponudio je, kako je Vlada ove države kazala, izraze saučešća bez presedana u srijedu unucima Armena koje su otomanski vojnici ubili tokom Prvog svjetskog rata, prenose agencije.
poser** se i na jedno i na drugo od te dvojice :wink: ja sam citirao samo da docaram ogavnost takve karakterizacije zlocina. mislim nekako da se vise priblizi ljudima da dvolicnost kad se paralela povuce sa poznatim
Bodkin

#109 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:
Bodkin wrote:

Doista je licemjerno negirati genocid nad Armencima a istovremeno potencirati Srebrenicu.
Medjutim još gore je licemjerje koristiti Srebrenicu da bi se dokazala neprincipijelnost jednog manjeg dijela bošnjačkog naroda koji su turkofili iz nekih nedefiniranih razloga.

Bez obzira na broj zrtava genocid se dogodio i u Stebrenici. Ja smatram naravno da su namjere za počinjene tog monstruoznog djela kad je BiH u pitanju mnogo šire uzevši u obzir definiciju i činjenice, te dogadjaje koji su se dogadjali na teritoriji pod kontrolom tkz VRS.
Što se nekom u kontekstu Srebrenice više dopada termin zločin koji sluzi za " amnestiranje" monstruoznog zlodjela u domenu je guslačkih priča o Marku Kraljeviću ...
ti na tvom priucenom hrvatskom kad napises post, ljudi imaju problem sa razumijevanjem.

prvo, ja ne znam da je iko na temi negirao genocid u srebrenici. ili si ti vidjela nesto vise? drugo, tvoj odgovor apsolutno nikakve veze nema sa mojim upisom. da, jako je bitna liemjernost kad bracu turke branimo od zlocina nad, pazi sad, milion i po ljudi.to je kao da neko pobije doslovno svakog drugog covjeka u bosni. i trece, zadnja recenica ima veze sa ovom konverzacijom isto koliko ova: crveno nebo nad brazilom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#110 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Truba »

kad bude oko 300 glasova vidjet ćemo kakav je stav foruma o ovoj temi
SaraFina

#111 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:
Bodkin wrote:

ti na tvom priucenom hrvatskom kad napises post, ljudi imaju problem sa razumijevanjem.

prvo, ja ne znam da je iko na temi negirao genocid u srebrenici. ili si ti vidjela nesto vise? drugo, tvoj odgovor apsolutno nikakve veze nema sa mojim upisom. da, jako je bitna liemjernost kad bracu turke branimo od zlocina nad, pazi sad, milion i po ljudi.to je kao da neko pobije doslovno svakog drugog covjeka u bosni. i trece, zadnja recenica ima veze sa ovom konverzacijom isto koliko ova: crveno nebo nad brazilom.
Google translate, ako već ne kontas HR varijantu, mrsko mi ti titl postavljati na srpskom.
Čim citiraš Dodika, očigledno se slazeš s njegovom " formulacijom" da je u pitanju zločin ..u Srebrenici?
Ili misliš pak da je genocid prava definicija onog što je Tkz VRS na teritoriji Tkz RS počinila nad bošnjačkim i hrvatskim zivljem?
A ili B?

Znači dio Srba riječ zločin koristi da bi amnestirao počinjeno od 92-95.
Zločini su cesti, mogu biti i pojedinacni i masovni, no genocid baš udara u " kosku" zar ne?
Bodkin

#112 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:
Google translate, ako već ne kontas HR varijantu, mrsko mi ti titl postavljati na srpskom.
Čim citiraš Dodika, očigledno se slazeš s njegovom " formulacijom" da je u pitanju zločin ..u Srebrenici?
Ili misliš pak da je genocid prava definicija onog što je Tkz VRS na teritoriji Tkz RS počinila nad bošnjačkim i hrvatskim zivljem?
A ili B?
prvo, u redu je ne znati ustav bih ako si iz hr. to ti necu uzeti za zlo. ako si iz bih, trebala bi znati da nigdje u ustavu zemlje ne pise tkz. mozda ti i nadjes. ako nadjes, postavi ovdje molim te. moze biti da sam godinama pogresno pisao.
drugo, genocid je prava definicija onoga sto se desilo u srebrenici, da. naravno po 100 put ovo pisem. ali eto, valjda takvi kao ti kontaju da je meni to problem napisati.
trece, isto tako je u redu imati totalno ograniceno logicko razmisljanje. ni to ti necu uzeti za zlo. ali da ti pojasnim. totalno je ograniceno misliti da kad postavis neciji citat, da se slazes sa njim. kolega iznad rekao da je armenski genocid samo strasan zlocin. ja postavio citat da mu pokazem da on o armenima misli kao i dodik o srebrenici. treba li ti na jos jednostavnije faktore razloziti? nije problem, mogu ja i slovo po slovo :thumbup:
kritichar

#113 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by kritichar »

Na osnovu čega glasate?
Konkretnih dokaza u koje imate ili ste imali uvid, presude međunarodnog suda ili na osnovu medijske propagande?
Bodkin

#114 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

kritichar wrote:Na osnovu čega glasate?
Konkretnih dokaza u koje imate ili ste imali uvid, presude međunarodnog suda ili na osnovu medijske propagande?
a kako bi bilo na osnovu broja ubijenih, nacina, namjere?
mO k3

#115 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by mO k3 »

Po onome sta znam i sta se cuje po medijima nemam razloga da kazem da se nije desio ... da desio se
Stjui

#116 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Stjui »

Black swan wrote:kad bude oko 300 glasova vidjet ćemo kakav je stav foruma o ovoj temi
kao što zapadni licemjeri koriste jermene u obračunu sa turskom,tako se isto i na forumu mrtvi jermeni koriste isključivo za čorlučenje bošnjacima.kao što je g.sissoko dobro primjetio,nema tu mrve suosjećanja sa jermenima.jednostavno,ova tema dobro dođe nekima kao ispušni ventil,gdje mogu bošnjake zvati poturicama,pljunuti koji put na genocid koji su predeverali isti i to je to.

p.s.
gđice.sarafina,meni je vaše pisanje simpa(jel se tako kaže?) :thumbup:
kritichar

#117 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by kritichar »

Bodkin wrote:
to bi značilo da imaš jedno od ovo troje gore navedenih, na osnovu čega si došao do broja, načina i namjere?

genocid se definiše na osnovu namjere za uništenjem određenog naroda
kritichar

#118 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by kritichar »

mO k3 wrote:Po onome sta znam i sta se cuje po medijima nemam razloga da kazem da se nije desio ... da desio se
znači medijska propaganda, OK.
mO k3

#119 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by mO k3 »

kritichar wrote:
mO k3 wrote:Po onome sta znam i sta se cuje po medijima nemam razloga da kazem da se nije desio ... da desio se
znači medijska propaganda, OK.
izvrces mi rijeci ... dokazi da se nije desio ?
Polozi neka fakte ....
Bodkin

#120 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

Stjui wrote:
Black swan wrote:kad bude oko 300 glasova vidjet ćemo kakav je stav foruma o ovoj temi
kao što zapadni licemjeri koriste jermene u obračunu sa turskom,tako se isto i na forumu mrtvi jermeni koriste isključivo za čorlučenje bošnjacima.kao što je g.sissoko dobro primjetio,nema tu mrve suosjećanja sa jermenima.jednostavno,ova tema dobro dođe nekima kao ispušni ventil,gdje mogu bošnjake zvati poturicama,pljunuti koji put na genocid koji su predeverali isti i to je to.

p.s.
gđice.sarafina,meni je vaše pisanje simpa(jel se tako kaže?) :thumbup:
daj citat. prozivao sam te 5 puta do sad ovako kad valjas gluposti da postavis citat i NIKAD do sad to jos nisi napravio. evo, tema nije velika, 6-7 stranica. daj taj primjer poturica i pljuvanja po genocidu
Bodkin

#121 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

kritichar wrote:
Bodkin wrote:
to bi značilo da imaš jedno od ovo troje gore navedenih, na osnovu čega si došao do broja, načina i namjere?

genocid se definiše na osnovu namjere za uništenjem određenog naroda
da. pa vidi, milion i po ubijenih ljudi istog etnickog porijekla moze biti i slucajnost. ne mora bas biti namjera. u pravu si ti. a mozda bi jedino vazio video snimak?
kritichar

#122 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by kritichar »

mO k3 wrote: izvrces mi rijeci ... dokazi da se nije desio ?
Polozi neka fakte ....
Tužilac podnosi dokaze, inače se tužba odbacuje kao neosnovana.
Bodkin wrote:da. pa vidi, milion i po ubijenih ljudi istog etnickog porijekla moze biti i slucajnost. ne mora bas biti namjera. u pravu si ti. a mozda bi jedino vazio video snimak?
ne donosi se tako ozbiljna presuda i osuda na osnovu pretpostavki

za Srebrenicu nije bilo videosnimka koji je dokazao genocid, pa je dokazan
Stjui

#123 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Stjui »

Bodkin wrote: daj citat. prozivao sam te 5 puta do sad ovako kad valjas gluposti da postavis citat i NIKAD do sad to jos nisi napravio. evo, tema nije velika, 6-7 stranica. daj taj primjer poturica i pljuvanja po genocidu
pa vaša dva komentara koja sam već citirao.
SaraFina

#124 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:
A ili B?
prvo, u redu je ne znati ustav bih ako si iz hr. to ti necu uzeti za zlo. ako si iz bih, trebala bi znati da nigdje u ustavu zemlje ne pise tkz. mozda ti i nadjes. ako nadjes, postavi ovdje molim te. moze biti da sam godinama pogresno pisao.
drugo, genocid je prava definicija onoga sto se desilo u srebrenici, da. naravno po 100 put ovo pisem. ali eto, valjda takvi kao ti kontaju da je meni to problem napisati.
trece, isto tako je u redu imati totalno ograniceno logicko razmisljanje. ni to ti necu uzeti za zlo. ali da ti pojasnim. totalno je ograniceno misliti da kad postavis neciji citat, da se slazes sa njim. kolega iznad rekao da je armenski genocid samo strasan zlocin. ja postavio citat da mu pokazem da on o armenima misli kao i dodik o srebrenici. treba li ti na jos jednostavnije faktore razloziti? nije problem, mogu ja i slovo po slovo :thumbup:

Naravno da je tkz VRS i tkz RS..
Ne treba mi ustav za te formulacije.. ne moze regularna vojska izvršiti skupa sa Srbijom agresiju na BiH.. Ili po tebi je to moguće ??
Dakle ako je genocid i zločini počinjeni na teritoriji koju su kontrolirale postrojbe Tkz VRS, tebi to moze biti legitimna vojska drzave BiH?

Tkz VRS je direktan izvrsilac zločina i za takve postrojbe trebao bi se koristiti i pravi termin. Ovo tkz sluzi samo u svrhu da se jasno stavi do znanja djelić njene uloge.
Mogu ja VRS i bolje i detaljnije formulirati.

Isto vazi i za entitet koji je nastao na genocidu, etničkom ćišćenju, monstruoznim zločinima i silovanju..

Ima tu mnogo materijala, da se ta dva naziva i kao ustavno pravne kategorije u budućnosti formuliraju a u svakodnevnom pominjanju pogotovo.

Što se tiče teme mozemo nastaviti o Armenvima ali bez licemjernog stava.
Genocid jeste počinjen, Turke ne treba amnestirati i zagovarati netačne i neprecizne definicije poput " masovnog zločina " isto to je onda primjenjivo i na slučaju Srebrenice..
Nadam se da sam dovoljno jasna i na HR ili treba opet titl?

@Stui, zahvaljujem :)
Last edited by SaraFina on 24/04/2015 10:08, edited 1 time in total.
mO k3

#125 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by mO k3 »

kritichar wrote:
mO k3 wrote: izvrces mi rijeci ... dokazi da se nije desio ?
Polozi neka fakte ....
Tužilac podnosi dokaze, inače se tužba odbacuje kao neosnovana.

cek na kontam te sta hoces reci , objasni ??
ni hitleru se nije sudilo pa je zlocinac ...
Post Reply