To je taj podanicki mentalitet, sve cementirano sve se ne moze. Ma moze samo volje i hrabrosti.bole1st wrote:Taj izbor je odavno napravljen, to je vec zacementirano, samo pogledaj imena ulica po BiH ili pak rezultate izbora. Mozes da se nadas nekoj radikalnoj promjeni svijesti, ali to ne dolazi odjednom, a zasad nema nikakvih naznaka u tom pravcu.Skijaš wrote: Zato podjele nema i zato je pred nama izbor, prihvatiti suživot na tlu čitave zemlje ili nastaviti svjedočiti dalju devastaciju društva. Prestati jebavati djecu u mozak pa da ih je strah doći na Stari most ili nastaviti s tim sijanjem straha i gledati dalje propadanje.
Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
- BHCluster
#101 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
-
bole1st
#102 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Ne kazem da se ne moze promijeniti izbor, nego da nismo pred izborom kao sto Skijas kaze, nego debelo u post izbornom periodu.BHCluster wrote:To je taj podanicki mentalitet, sve cementirano sve se ne moze. Ma moze samo volje i hrabrosti.bole1st wrote:Taj izbor je odavno napravljen, to je vec zacementirano, samo pogledaj imena ulica po BiH ili pak rezultate izbora. Mozes da se nadas nekoj radikalnoj promjeni svijesti, ali to ne dolazi odjednom, a zasad nema nikakvih naznaka u tom pravcu.Skijaš wrote: Zato podjele nema i zato je pred nama izbor, prihvatiti suživot na tlu čitave zemlje ili nastaviti svjedočiti dalju devastaciju društva. Prestati jebavati djecu u mozak pa da ih je strah doći na Stari most ili nastaviti s tim sijanjem straha i gledati dalje propadanje.
Svakako da se sve moze promijeniti, ali promjena nece doci sama od sebe i kako stoje stvari nema nikakvih nagovjestaja promjene ranijih izbora.
Stvari klize na losije, malo po malo, vrijeme ne radi za BiH i nije dovoljno samo cekati 10, 20 ili 30 godina i da sve bude blistavo.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#103 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
To smeta jer se mogu ili zele tzv. Slobodni narodi identicirati sa tzv. Sujednim zemljama.BHCluster wrote:Sta su Bosnjaci ili tzv Bosanski "Srbi i Hrvati" bez Bosne i Hercegovine?
A gdje xe tzv. Bosnjak ..... Hm mogucnost je siroka od Hrvatske do Svedske.
- titinho
#104 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
pitanje za autora teme : Treba li bosnjacima i hrvatima rs ?
- Skijaš
#105 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Ona samo kaže da ako već ne može doći do dogovora oko podjele teritorije, treba naći neki drugi model.BenDover wrote:Skijaš wrote:BenDover wrote:
Nije, ali ona kao što vidiš i nije spominjala neki vremenski rok.
sjajno, mora da vjeruje da ovako moze zauvjek. pametna neka treba.
- Skijaš
#106 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Kakva promjena svijesti, ti pretpostavljaš da ljudi mrze ili u najboljem slučaju ne podnose one koji su druge etničke pripadnosti, što naravno nije istina. Ljudi su ustvari samo isprepadani, strahom ih se drži mobilisane i kada bi skinuli sa scene one koji širu međuetničke antagonizme, kada bi im oduzeli utjecaj na obrazovanje, medije, budžet itd, u narod bi se brzo vratilo povjerenje i tolerancija.bole1st wrote:Taj izbor je odavno napravljen, to je vec zacementirano, samo pogledaj imena ulica po BiH ili pak rezultate izbora. Mozes da se nadas nekoj radikalnoj promjeni svijesti, ali to ne dolazi odjednom, a zasad nema nikakvih naznaka u tom pravcu.Skijaš wrote: Zato podjele nema i zato je pred nama izbor, prihvatiti suživot na tlu čitave zemlje ili nastaviti svjedočiti dalju devastaciju društva. Prestati jebavati djecu u mozak pa da ih je strah doći na Stari most ili nastaviti s tim sijanjem straha i gledati dalje propadanje.
- York Light 100`s
#107 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Pročitati samo par komentara sa stranica kao Poskok ili Hercegbosna, oni bi lično svog papu bojkotovali i gađali paradajzom samo zato što je izabrao glavni grad Bosne i Hercegovine za posjetu, kako onda očekivati kakav napredak sa ostalim narodima i suživot ako se čak zgražavaju zbog toga što niko drugi nego papa lično tretira BiH kao državu?
-
BenDover
#108 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
a inace su ove granice nastale dogovorom. pred berlinski kongres dali raji referendum da nacrta bosnu.Skijaš wrote:Ona samo kaže da ako već ne može doći do dogovora oko podjele teritorije, treba naći neki drugi model.BenDover wrote:Skijaš wrote:
sjajno, mora da vjeruje da ovako moze zauvjek. pametna neka treba.
- Stjui
#109 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
York Light 100`s wrote:Pročitati samo par komentara sa stranica kao Poskok ili Hercegbosna, oni bi lično svog papu bojkotovali i gađali paradajzom samo zato što je izabrao glavni grad Bosne i Hercegovine za posjetu, kako onda očekivati kakav napredak sa ostalim narodima i suživot ako se čak zgražavaju zbog toga što niko drugi nego papa lično tretira BiH kao državu?
treba dobro papu osigurat,da ga ne napadnu.od ovakvih je svašta za očekivat.
- Skijaš
#110 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
OK, znači ti bi da se granice mijenja diktatom. Ne znam samo koliko ti je to pametno propagirati sa predstojećim osudama Karadžića i Mladića za genocid (na širem području BiH). Mislim, ja nisam ni za ukidanje entiteta ni za stvaranje novih, nepotrebno nam je crtanje novih karata, ali ako se na tom bude insistiralo, pa i preko diktata sa nekog novog berlinskog kongresa, manji entitet će biti dodatno smanjen ili čak ugašen. Ili u tvom rječniku "međunarodna konferencija" znači "sijelo na kojem se svjetski lideri okupe da ispune želje Dodika i Čovića" ?BenDover wrote:a inace su ove granice nastale dogovorom. pred berlinski kongres dali raji referendum da nacrta bosnu.Skijaš wrote:Ona samo kaže da ako već ne može doći do dogovora oko podjele teritorije, treba naći neki drugi model.BenDover wrote:
-
BenDover
#111 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
cije su zelje ispunjavali kad su crtali ove granice. kako su uopste nastale sve drzave svijeta?Skijaš wrote:BenDover wrote:BenDover wrote:
OK, znači ti bi da se granice mijenja diktatom. Ne znam samo koliko ti je to pametno propagirati sa predstojećim osudama Karadžića i Mladića za genocid (na širem području BiH). Mislim, ja nisam ni za ukidanje entiteta ni za stvaranje novih, nepotrebno nam je crtanje novih karata, ali ako se na tom bude insistiralo, pa i preko diktata sa nekog novog berlinskog kongresa, manji entitet će biti dodatno smanjen ili čak ugašen. Ili u tvom rječniku "međunarodna konferencija" znači "sijelo na kojem se svjetski lideri okupe da ispune želje Dodika i Čovića" ?
-
bole1st
#112 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Ne znam kako si ovo zakljucio, ali zestoko si omanuo. Ne vidim odakle ti potreba da pravish divlje spekulacije o tome sta ja pretpostavljam i onda jos postavljas tvrdjenja o njima. Probaj prvo da shvatis ono sto sam napisao.Skijaš wrote: Kakva promjena svijesti, ti pretpostavljaš da ljudi mrze ili u najboljem slučaju ne podnose one koji su druge etničke pripadnosti, što naravno nije istina.
Pomenuta promjena svijesti je vezana za zajednistvo medju narodima u BiH, koga je ostalo jako malo i ima svake godine sve manje. Mozda malo vise nego zajednistva sa Madjarima (sto ne znaci da ljudi mrze Madjare).
Ostatak tvoj posta mi je nejasan, al cini mi se da ocekujes da neke neimenovane snage preuzmu sve medije, budzete i skolstvo, sto je u domeni "sta bi bilo, kad bi bilo" i to u podsekciji "nevjerojatno, zar ne". Valjda prvo treba da se pojavi neka iskra novih snaga prije nego li nadvladaju stare. Iako su zamijenili SDP, SNSD i HSP, ovi iz SDS, SDA i HDZ nisu nove snage, toliko se valjda razumijemo.
- Skijaš
#114 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Da rezimiramo, tebi je prihvatljiv diktat izvana ?BenDover wrote:Skijaš wrote:OK, znači ti bi da se granice mijenja diktatom. Ne znam samo koliko ti je to pametno propagirati sa predstojećim osudama Karadžića i Mladića za genocid (na širem području BiH). Mislim, ja nisam ni za ukidanje entiteta ni za stvaranje novih, nepotrebno nam je crtanje novih karata, ali ako se na tom bude insistiralo, pa i preko diktata sa nekog novog berlinskog kongresa, manji entitet će biti dodatno smanjen ili čak ugašen. Ili u tvom rječniku "međunarodna konferencija" znači "sijelo na kojem se svjetski lideri okupe da ispune želje Dodika i Čovića" ?BenDover wrote:
cije su zelje ispunjavali kad su crtali ove granice. kako su uopste nastale sve drzave svijeta?
-
BenDover
#115 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
tebi je jos prihvatljiviji. stalno se oslanjas na to sta kaze amerika, sta kaze neki eu sluzbenik...Skijaš wrote:BenDover wrote:Da rezimiramo, tebi je prihvatljiv diktat izvana ?Skijaš wrote:
cije su zelje ispunjavali kad su crtali ove granice. kako su uopste nastale sve drzave svijeta?
ako se vec svuda petljaju, neka naprave nesto logicno. ali prc... njima odgovara da se mase bave etnickim temama umjesto klasnim problemima.
- Skijaš
#116 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Kako malo ako imamo jedinstveno tržište, jedinstvenu valutu, jednu vojsku, u školi u Srebrenici imaš najviše bošnjačke djece iako je to po tvom mišljenju srpska teritorija, u Busovači imaš podjednak broj Hrvata i Bošnjaka i takvih heterogenih sredina imaš širom države. Mislim, u Odžaku i Vukosavlju koji su po toj nekoj zamišljenoj podjeli pripali hrvatskom, odnosno srpskom narodu, za opštinske načelnike imaš ljude iz SDA. Narodi žive zajedno, a povjerenje i tolerancija će ponovo biti "in" kada se sa scene ukloni one koji siju međuetničke animozitete.bole1st wrote:Ne znam kako si ovo zakljucio, ali zestoko si omanuo. Ne vidim odakle ti potreba da pravish divlje spekulacije o tome sta ja pretpostavljam i onda jos postavljas tvrdjenja o njima. Probaj prvo da shvatis ono sto sam napisao.Skijaš wrote: Kakva promjena svijesti, ti pretpostavljaš da ljudi mrze ili u najboljem slučaju ne podnose one koji su druge etničke pripadnosti, što naravno nije istina.
Pomenuta promjena svijesti je vezana za zajednistvo medju narodima u BiH, koga je ostalo jako malo i ima svake godine sve manje.
-
BenDover
#117 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
medjuetnicki animoziteti su neminovnost u danasnjem kapitalizmu. da bi se to uklonilo potrebna je neka globalna revolucija, a ne novi nacelnik u zivinicama.Skijaš wrote:Kako malo ako imamo jedinstveno tržište, jedinstvenu valutu, jednu vojsku, u školi u Srebrenici imaš najviše bošnjačke djece iako je to po tvom mišljenju srpska teritorija, u Busovači imaš podjednak broj Hrvata i Bošnjaka i takvih heterogenih sredina imaš širom države. Mislim, u Odžaku i Vukosavlju koji su po toj nekoj zamišljenoj podjeli pripali hrvatskom, odnosno srpskom narodu, za opštinske načelnike imaš ljude iz SDA. Narodi žive zajedno, a povjerenje i tolerancija će ponovo biti "in" kada se sa scene ukloni one koji siju međuetničke animozitete.bole1st wrote:
Ne znam kako si ovo zakljucio, ali zestoko si omanuo. Ne vidim odakle ti potreba da pravish divlje spekulacije o tome sta ja pretpostavljam i onda jos postavljas tvrdjenja o njima. Probaj prvo da shvatis ono sto sam napisao.
Pomenuta promjena svijesti je vezana za zajednistvo medju narodima u BiH, koga je ostalo jako malo i ima svake godine sve manje.
- Skijaš
#118 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Ja ne tražim tako radikalna rješenja kao što je gašenje entiteta ili kreiranje novih, ali dobro, bitno je da se slažemo oko toga da se radi o totalno suprotstavljenim političkim opcijama i da dogovor nije moguć, odnosno da je pritisak sa strane jedini izlaz.BenDover wrote:tebi je jos prihvatljiviji. stalno se oslanjas na to sta kaze amerika, sta kaze neki eu sluzbenik...Skijaš wrote:Da rezimiramo, tebi je prihvatljiv diktat izvana ?BenDover wrote:
- Skijaš
#119 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Prosječan čovjek ne mrzi i tolerantan je, a animoziteti su rezultat propagande i kampanje sijanja straha. Ne vidim zašto je tu potrebna globalna revolucija ?BenDover wrote:medjuetnicki animoziteti su neminovnost u danasnjem kapitalizmu. da bi se to uklonilo potrebna je neka globalna revolucija, a ne novi nacelnik u zivinicama.Skijaš wrote:Kako malo ako imamo jedinstveno tržište, jedinstvenu valutu, jednu vojsku, u školi u Srebrenici imaš najviše bošnjačke djece iako je to po tvom mišljenju srpska teritorija, u Busovači imaš podjednak broj Hrvata i Bošnjaka i takvih heterogenih sredina imaš širom države. Mislim, u Odžaku i Vukosavlju koji su po toj nekoj zamišljenoj podjeli pripali hrvatskom, odnosno srpskom narodu, za opštinske načelnike imaš ljude iz SDA. Narodi žive zajedno, a povjerenje i tolerancija će ponovo biti "in" kada se sa scene ukloni one koji siju međuetničke animozitete.bole1st wrote:
Ne znam kako si ovo zakljucio, ali zestoko si omanuo. Ne vidim odakle ti potreba da pravish divlje spekulacije o tome sta ja pretpostavljam i onda jos postavljas tvrdjenja o njima. Probaj prvo da shvatis ono sto sam napisao.
-
bole1st
#120 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Mozda zajednistvo stvarno buja, al ja to ne vidim. A mozda nam se samo schrodingerovska realnost manifestuje na potpuno drukcije nacine. Ipak mi je najvjerojatnije da si ti u krivu, stoga ostajem kod toga.Skijaš wrote: Narodi žive zajedno, a povjerenje i tolerancija će ponovo biti "in" kada se sa scene ukloni one koji siju međuetničke animozitete.
Opet pokusavas da se izvadis sa bezlicnim gramatickim oblicima poput "kada se ukloni". Time pokusavas da sakrijes cinjenicu da taj bezlicni subjekt, koji ce sve da popravi i ucini sve sto ti mislis da treba, jednostavno ne postoji. A nista nece samo od sebe da "desi se".
-
BenDover
#121 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
"tolerancija" je jedan novi ideoloski termin koji je zapravo u sustini upravo suprotan svom nominalnom znacenju. hoce nam se reci da smo razliciti, da su te razlike organske i da se u politici trebamo baviti kolektivnim identitetima. da se prirodno ne podnosimo i da te razlike valja kulturno trpiti. sve je dio neoliberalne price prema kojoj je jedina konstanta klasna nejednakost, a sirotinja nek se nauci toleranciji.Skijaš wrote:Prosječan čovjek ne mrzi i tolerantan je, a animoziteti su rezultat propagande i kampanje sijanja straha. Ne vidim zašto je tu potrebna globalna revolucija ?BenDover wrote:medjuetnicki animoziteti su neminovnost u danasnjem kapitalizmu. da bi se to uklonilo potrebna je neka globalna revolucija, a ne novi nacelnik u zivinicama.Skijaš wrote:
Kako malo ako imamo jedinstveno tržište, jedinstvenu valutu, jednu vojsku, u školi u Srebrenici imaš najviše bošnjačke djece iako je to po tvom mišljenju srpska teritorija, u Busovači imaš podjednak broj Hrvata i Bošnjaka i takvih heterogenih sredina imaš širom države. Mislim, u Odžaku i Vukosavlju koji su po toj nekoj zamišljenoj podjeli pripali hrvatskom, odnosno srpskom narodu, za opštinske načelnike imaš ljude iz SDA. Narodi žive zajedno, a povjerenje i tolerancija će ponovo biti "in" kada se sa scene ukloni one koji siju međuetničke animozitete.
martin luter king rijec tolerancija nije nikada izgovorio. za njega bi bilo opsceno trditi da je rjesenje u tome da bijelci tolerisu crnce i tako ce nestati rasizam. sve ovo sto se desava kod nas je prosta ekstenzija vladajuce svjetske ideologije.
- Skijaš
#122 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Alternativa je da povjerujem kako je prosječan čovjek bolesnik koji uživa u tuđoj patnji. Uzmimo za primjer insistiranje da djeca u Konjević polju, u školi u kojoj nema srpske djece, moraju učiti srpski kao maternji ? Ili recimo crkvu u dvorištu Fate Orlović ? Šta prosječan Srbin misli kada se suoči sa tim primjerima ?bole1st wrote: Opet pokusavas da se izvadis sa bezlicnim gramatickim oblicima poput "kada se ukloni". Time pokusavas da sakrijes cinjenicu da taj bezlicni subjekt, koji ce sve da popravi i ucini sve sto ti mislis da treba, jednostavno ne postoji. A nista nece samo od sebe da "desi se".
- neka, neka, samo jebi turadiju lojavu
ili
- oba su slučaja dio propagandnog rata kojeg vodi SDA
Ja sam siguran da prosječan Srbin, pod utjecajem velikosrpske propagande, misli ovo drugo. I ako bi se eliminisalo tu propagandu, utjecaj kojeg velikosrpska opcija ima nad policijom, obrazovanjem, crkvom itd, sigurno je da bi prosječan Srbin bio u stanju jasno razlučiti šta je istina a šta laž. Ako se ne radi o posljedicama propagande i ako svjesno podržava maltretiranje "lojavaca", onda srpski narod jeste genocidan i treba biti sveden na status nacionalne manjine.
Shvataš li sad zašto insistiram na pravljenju razlike između srpskog naroda i velikosrpske politike ?
-
BenDover
#123 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
dobro jutro kolumbo. to je osnvna lekcija svake religije i frojdove psihoanalize.Skijaš wrote:Alternativa je da povjerujem kako je prosječan čovjek bolesnik koji uživa u tuđoj patnji. Uzmimo za primjer insistiranje da djeca u Konjević polju, u školi u kojoj nema srpske djece, moraju učiti srpski kao maternji ? Ili recimo crkvu u dvorištu Fate Orlović ? Šta prosječan Srbin misli kada se suoči sa tim primjerima ?bole1st wrote: Opet pokusavas da se izvadis sa bezlicnim gramatickim oblicima poput "kada se ukloni". Time pokusavas da sakrijes cinjenicu da taj bezlicni subjekt, koji ce sve da popravi i ucini sve sto ti mislis da treba, jednostavno ne postoji. A nista nece samo od sebe da "desi se".
- neka, neka, samo jebi turadiju lojavu
ili
- oba su slučaja dio propagandnog rata kojeg vodi SDA
Ja sam siguran da prosječan Srbin, pod utjecajem velikosrpske propagande, misli ovo drugo. I ako bi se eliminisalo tu propagandu, utjecaj kojeg velikosrpska opcija ima nad policijom, obrazovanjem, crkvom itd, sigurno je da bi prosječan Srbin bio u stanju jasno razlučiti šta je istina a šta laž. Ako se ne radi o posljedicama propagande i ako svjesno podržava maltretiranje "lojavaca", onda srpski narod jeste genocidan i treba biti sveden na status nacionalne manjine.
Shvataš li sad zašto insistiram na pravljenju razlike između srpskog naroda i velikosrpske politike ?
-
stari grad Visegrad
#124 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Bh Hrvati i BH Srbi su kroz generacije i generacije uzgajani da im je Hrvatska i Srbija draza od Bosne i Hercegovine.
U tom uzgoju su ucestvavli crkveni poglavari, roditelji, pisci, novinari i skola.
Jedino sto mi nije jasno ako vise volite te zemlje i ako misle da je tamo trava zelija, zbog ce a onda zivete u Bosni i Hercegovini?
Danas svako ima mogucnost da zivi tamo gdje ga srce vuce.
Zbog toga ne rzaumijem da ti BH Hrvati i Srbi sprecavaju napredak u zemlji u kojoj zive?? Ima li tu razuma? Mozag im se ispirao i ispirao godinama.
Te ne kontaju kako to da je Svicarska jedna od najrazvijenijih zemlja iako tu zive tri naroda, takodje i drugi primejri. To ne kontaju ni njihovi 100-godisnji pisci ni politicari ni roidtelji, jer da razumiju svijet i ekonomiju ne bi tako nakaradno ucili svoju djecu.
Nije sreca u siromastvu.
U tom uzgoju su ucestvavli crkveni poglavari, roditelji, pisci, novinari i skola.
Jedino sto mi nije jasno ako vise volite te zemlje i ako misle da je tamo trava zelija, zbog ce a onda zivete u Bosni i Hercegovini?
Danas svako ima mogucnost da zivi tamo gdje ga srce vuce.
Zbog toga ne rzaumijem da ti BH Hrvati i Srbi sprecavaju napredak u zemlji u kojoj zive?? Ima li tu razuma? Mozag im se ispirao i ispirao godinama.
Te ne kontaju kako to da je Svicarska jedna od najrazvijenijih zemlja iako tu zive tri naroda, takodje i drugi primejri. To ne kontaju ni njihovi 100-godisnji pisci ni politicari ni roidtelji, jer da razumiju svijet i ekonomiju ne bi tako nakaradno ucili svoju djecu.
Nije sreca u siromastvu.
- Skijaš
#125 Re: Treba li Hrvatima i Srbima uopste BiH kao drzava?
Pod tolerancijom podrazumjevam to da ja doniram nešto love za obnovu pravoslavnih hramova, neki tamo Bošnjak pravi katoličku crkvu u Bugojnu a Srbin redovno odvoji sto maraka za džamiju u Trebinju. Ne bih sad u semantiku i šta je Martin Luter King htio a ako ti moje poimanje tolerancije nije dovoljno jasno, mogu ja navesti još dosta primjera.BenDover wrote:"tolerancija" je jedan novi ideoloski termin koji je zapravo u sustini upravo suprotan svom nominalnom znacenju. hoce nam se reci da smo razliciti, da su te razlike organske i da se u politici trebamo baviti kolektivnim identitetima. da se prirodno ne podnosimo i da te razlike valja kulturno trpiti. sve je dio neoliberalne price prema kojoj je jedina konstanta klasna nejednakost, a sirotinja nek se nauci toleranciji.Skijaš wrote:Prosječan čovjek ne mrzi i tolerantan je, a animoziteti su rezultat propagande i kampanje sijanja straha. Ne vidim zašto je tu potrebna globalna revolucija ?BenDover wrote:
medjuetnicki animoziteti su neminovnost u danasnjem kapitalizmu. da bi se to uklonilo potrebna je neka globalna revolucija, a ne novi nacelnik u zivinicama.
martin luter king rijec tolerancija nije nikada izgovorio. za njega bi bilo opsceno trditi da je rjesenje u tome da bijelci tolerisu crnce i tako ce nestati rasizam. sve ovo sto se desava kod nas je prosta ekstenzija vladajuce svjetske ideologije.