GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post Reply
York Light 100`s

#101 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by York Light 100`s »

Bodkin wrote:
York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote:E gledaj ti bosnjackih patriJOta na temi. Smeta sto se jovo srbin dize u zvijezde. Sta kazu, bosnjacka armija. Pa maloumnici da onda stavimo srpsku i hrvatsku verziju historije u knjige pa da bude da su bosnjaci ratovali za bosnjacku bih, srbi za srpsku i hrvati za hrvatsku a?
Pa i morali su ratovati većinom Bošnjaci za Bosnu i Hercegovinu jer je većina bosanskih Srba i bosanskih Hrvata odlučila se ratovati za "svoju" Srbiju i Hrvatsku i poslije izdaje svoje države Bosne i Hercegovine vi to još hoćete predstaviti kako smo i mi ratovali za svoj Bošnjakistan kao i ovi ostali za veliku Srbiju i Erceg Bosnu, ko vas ne zna :D
E sad bi ja trebao napisati esej u smislu "ma ne, ne, nemojte nas pogrešno shvatiti, mi nismo nacionalisti, mi smo ovo, mi smo ono, nemojte se ljutiti" pa se pravdati po čitav dan i nasjesti na te fazone a zna svako dijete da smo mi većinski bošnjačka i muslimanska armija postali jer ste nas vi napravili većinski bošnjačkom i muslimanskom tako što ste sami odbili da budete u našoj armiji i time sami umanjili multinacionalnost u našoj armiji.

A to što nam smeta što se Jovo Srbin diže u zvijezde, rečeno je ovdje više puta (što ćeš ti naravno ignorisati i nastaviti sa trolanjem) ne smeta što se Jovan diže u zvijezde nego smeta što se on izgleda jedini diže u zvijezde. Samo po ovoj temi vidimo kako je za neke skandal neviđeni što ga nisu pozvali a imali smi hiljadu slučajeva gdje se prema pripadnicima armije isto tako ružno ponašalo pa se nije toliko psovalo zbog nepravde.
Ali eto ignoriši ovaj zadnji dio i nastavi glumiti da sam napisao da mi je krivo zato što je Srbin :wink:
Pronasao se patriJota
I taj patriJota je ponosan na to :bih: :bih: :bih:
Možda su ti poneke Bošnje ulizice, komunjare, ateiste, qurconostalgičari stvorile pogrešnu sliku o patriJotama pa si možda malo zbunjen :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by York Light 100`s on 16/04/2015 15:56, edited 1 time in total.
insomnia78

#102 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by insomnia78 »

moke_31 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je 1993. godine naredio hapšenje generala Divjaka i pratnje, u Konjicu. Poslije toga je Divjak "očišćen" sa položaja, gurnut u stranu, jer nije musliman. Tu negdje je u Armiji RBiH krenula gradnja mesdžida, selam kao zvanični pozdrav, bradati goatfuckeri su postali važniji od katolika i pravoslavaca koji su od prvog dana slali u odbranu države...

Kasnije ga je Alija, zajedno sa Šiberom, na kraju rata ispratio poklonivši im neki jadni sat.

Govoriti o tome kako je SDA, kao permenantno najjača bošnjačka stranka, tek danas odbacila Divjaka je smiješno. Dapače, odbacila ga je onog dana u Dobrovoljačkoj kad su "elitni odredi" SDA vikali u vezu - "Ne slušajte Divjaka. Izdao je svoje. Izdat će i nas".
Pročitao sam na par mjesta, možda čak i na ovom forumu, da su ga uhapsili pa sklonili radi njegovih dobrih veza sa Francuzima tokom rata, odnosno sumnjali da je bio njihov špijun, završio je neku Štabnu školu u Francuskoj prije rata i sl. Svi znamo koliko su nam Francuzi "valjali" tokom rata, bukvalno nas špijunirali za četnike, pa dolazak Miterana itd. Nije njega rahmetli Alija tek tako sklonio, ono u folu ne trebaš nam više. Isto tako u to vrijeme je bilo kontraproduktivno govoriti o razlozima njegovog sklanjanja.

Mislim da su Francuzi također pomagali ono njegovo udruženje Obrazovanje gradi BiH posle rata a i puno su se zalagali za njegovo oslobađanje kad je uhapšen u Beču.
Divjak je 2001 od strane Francuske odlikivan ordenom legije časti zbog "njegovog gradjanskog razuma, odbijanja predrasuda i etnicke diskriminacije"
Heller

#103 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Heller »

SDA je najvece zlo ove zemlje, rame uz rame sa VRS, nema se tu sta raspravljat, general Divjak je bio nepodoban, i dobio nogu, a ovi su mi isto super sto sad toplu vodu otkrivaju....
moke_31

#104 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by moke_31 »

insomnia78 wrote:
moke_31 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je 1993. godine naredio hapšenje generala Divjaka i pratnje, u Konjicu. Poslije toga je Divjak "očišćen" sa položaja, gurnut u stranu, jer nije musliman. Tu negdje je u Armiji RBiH krenula gradnja mesdžida, selam kao zvanični pozdrav, bradati goatfuckeri su postali važniji od katolika i pravoslavaca koji su od prvog dana slali u odbranu države...

Kasnije ga je Alija, zajedno sa Šiberom, na kraju rata ispratio poklonivši im neki jadni sat.

Govoriti o tome kako je SDA, kao permenantno najjača bošnjačka stranka, tek danas odbacila Divjaka je smiješno. Dapače, odbacila ga je onog dana u Dobrovoljačkoj kad su "elitni odredi" SDA vikali u vezu - "Ne slušajte Divjaka. Izdao je svoje. Izdat će i nas".
Pročitao sam na par mjesta, možda čak i na ovom forumu, da su ga uhapsili pa sklonili radi njegovih dobrih veza sa Francuzima tokom rata, odnosno sumnjali da je bio njihov špijun, završio je neku Štabnu školu u Francuskoj prije rata i sl. Svi znamo koliko su nam Francuzi "valjali" tokom rata, bukvalno nas špijunirali za četnike, pa dolazak Miterana itd. Nije njega rahmetli Alija tek tako sklonio, ono u folu ne trebaš nam više. Isto tako u to vrijeme je bilo kontraproduktivno govoriti o razlozima njegovog sklanjanja.

Mislim da su Francuzi također pomagali ono njegovo udruženje Obrazovanje gradi BiH posle rata a i puno su se zalagali za njegovo oslobađanje kad je uhapšen u Beču.
Divjak je 2001 od strane Francuske odlikivan ordenom legije časti zbog "njegovog gradjanskog razuma, odbijanja predrasuda i etnicke diskriminacije"
Dobro si, zaboravio sam na orden legije časti, a vidim da si i zasluge fino stavio pod navodnike :D

Da se orden tek tako daje za ovo što si naveo, milioni aktivista, ala čika Jovo, bi ga do sada dobili.
insomnia78

#105 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by insomnia78 »

Nisam iz tog razloga stavio pod navodnike, vec zato sto navodim zbog cega
Spijuni ipak ne dobijaju javno ordenje
Osim toga ovaj orden imaju i Halilhodzic i Andric
Bodkin

#106 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Nisam iz tog razloga stavio pod navodnike, vec zato sto navodim zbog cega
Pa spijuni i oni. Logicno
Bodkin

#107 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Bodkin »

moke_31 wrote:
Bodkin wrote:E gledaj ti bosnjackih patriJOta na temi. Smeta sto se jovo srbin dize u zvijezde. Sta kazu, bosnjacka armija. Pa maloumnici da onda stavimo srpsku i hrvatsku verziju historije u knjige pa da bude da su bosnjaci ratovali za bosnjacku bih, srbi za srpsku i hrvati za hrvatsku a?
O salonski ... ,e nek si se ti javio :D
Ja salonski ceto, jovo francuski ceto. Imas li moke jos kakvih podjela :izet: :D
York Light 100`s

#108 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Heller wrote:SDA je najvece zlo ove zemlje, rame uz rame sa VRS, nema se tu sta raspravljat, general Divjak je bio nepodoban, i dobio nogu, a ovi su mi isto super sto sad toplu vodu otkrivaju....
Jest, jest, biti prevarant i genocidaš je isto, ne provaljuj se
Bodkin

#109 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Bodkin »

cyprus wrote:Bodkin jebote, tako bi trebali formirat nevladinu organizaciju salonaca... Ono projekti, pare, guzovača :mrgreen: Potencijalni članovi i interesna grupa već postoje :mrgreen:
I na kraju fondacija. Lobiranje na kixu, povecanje broja bosanaca na racun bosnjaka i ostalo. Zagarantovana tema na forumu :lol:
Heller

#110 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Heller »

York Light 100`s wrote:
Heller wrote:SDA je najvece zlo ove zemlje, rame uz rame sa VRS, nema se tu sta raspravljat, general Divjak je bio nepodoban, i dobio nogu, a ovi su mi isto super sto sad toplu vodu otkrivaju....
Da su samo prevaranti ova drzava bi cvjetala...
York Light 100`s

#111 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Heller wrote:
York Light 100`s wrote:
I šta su još? Genocidaši? Koljači? Šta još šta imaju zajedničko sa VRS?
SDa nije nikada imala osobine SDS-a
HM 2011

#112 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

York Light 100`s wrote:
Heller wrote:
York Light 100`s wrote: Jest, jest, biti prevarant i genocidaš je isto, ne provaljuj se
I šta su još? Genocidaši? Koljači? Šta još šta imaju zajedničko sa VRS?
SDa nije nikada imala osobine SDS-a

Da samo još jednom ponovim - u ovom kontekstu SDA uopšte nema mjesta.....

Obratiti se Organizatoru ispred Ministarstva odbrane BiH - dr. Suljagiću koji inače pripada DF-u.....

Sve ostalo su zamjene teza - od samog naslova tema je zamjena teza....
moke_31

#113 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by moke_31 »

insomnia78 wrote:Nisam iz tog razloga stavio pod navodnike, vec zato sto navodim zbog cega
Pa zbog čega si onda stavio navodnike ?? :-)

Haj znamo zašto su dobili Halilhodžić i Andrić, ali zbog čega je onda Jovo dobio orden?

Sigurno nije zbog "njegovog gradjanskog razuma, odbijanja predrasuda i etnicke diskriminacije"! :lol: :lol:
HM 2011

#114 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

HM 2011 wrote:zasto se tereti SDA ? Suljagic ? Savjetnici ? u cemu je problem ?

Da se citiram sa početka teme uz riječi - sve je jasno i sve vidljivo a sve ukazuje samo na jednu historijsku nužnost:

nužno je podržati SDA na svim nivoima !

U JEDINSTVU JE SNAGA !
dezurni_ucenik

#115 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by dezurni_ucenik »

HM 2011 wrote:

Da se citiram sa početka teme uz riječi - sve je jasno i sve vidljivo a sve ukazuje samo na jednu historijsku nužnost:

U JEDINSTVU JE SNAGA !

Nuzno je podrzati SDA na svim nivoima, da bi ti lezihljebovicu,ti i slicni tebi ostali na svojim funkcijama.
dezurni_ucenik

#116 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by dezurni_ucenik »

York Light 100`s wrote:

Jedni klali,drugi krali.Jedni nas jebali bukvalno, drugi nas jebu figurativno.Jedni oteli komad zemlje, drugi otimaju od naroda.
HM 2011

#117 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

dezurni_ucenik wrote:
HM 2011 wrote:

U JEDINSTVU JE SNAGA !

Nuzno je podrzati SDA na svim nivoima, da bi ti lezihljebovicu,ti i slicni tebi ostali na svojim funkcijama.

Funkcije nemam, niti sam lezihljebovic, a zaista smatram to jako znacajnim....

Usput, ima li osvrta na zamjene teza /

kako dani prolaze i gledam sta se desava / samo SDA podrsku zasluzuje / jer sa zamjenama teza i bezocnim laganjem niko ne jenjava / te sa tim pokusava propadanje BiH da produzuje /

zato podrzavam SDA na svim nivoima / pa neka vidi false ljevica sta je politika / jer @opozicijske@ ublehe mi dolaze u snovima / unistena je politicke alternative slika...

zato kazem U JEDINSTVU JE SNAGA / i ne stidim se dok to govorim / jer BiH je meni draga / a od podrske ublehasima samo je siromasim.....
Last edited by HM 2011 on 16/04/2015 19:06, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#118 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by dezurni_ucenik »

Ako nemas funkcije, zao mi je reci,al ti si bas - DEBILCINA I LEVAT PRVE KLASE.Proce ti zivot u pusenju tudjih kita, i shvatices na kraju da si niko i nista bio i ostao.Svi protrcali kraj tebe,jedini ti ostao na startnoj poziciji.
Il si uspjesan troler, ili si debilcina.
Fudo387

#119 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Fudo387 »

:D
HM 2011

#120 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

dezurni_ucenik wrote:Ako nemas funkcije, zao mi je reci,al ti si bas - DEBILCINA I LEVAT PRVE KLASE.Proce ti zivot u pusenju tudjih kita, i shvatices na kraju da si niko i nista bio i ostao.Svi protrcali kraj tebe,jedini ti ostao na startnoj poziciji.

Kako ide cucling - jesil zug vec izvukao - šta li bi tek Jovo rekao na sve ovo što si mi poručio ?

eeeeee moj / kad i ako ti ja ikada budem politicki lider tad se nadaj dobrome....

Nego otkud SDA u svemu ovome / zar nije Suljagic nadlezan....
Last edited by HM 2011 on 16/04/2015 19:14, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#121 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by O'zone »

dezurni_ucenik wrote:Ako nemas funkcije, zao mi je reci,al ti si bas - DEBILCINA I LEVAT PRVE KLASE.Proce ti zivot u pusenju tudjih kita, i shvatices na kraju da si niko i nista bio i ostao.Svi protrcali kraj tebe,jedini ti ostao na startnoj poziciji.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
HM 2011

#122 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

O'zone wrote:

Prema ovim normativima Jovo je pogriješio što je ostao na strani Armije BiH - trebao je sa JNA rokati po nama .....

to su ipak normativi za :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: i za grohotom se nasmijati....

Baška ekipa se našla braniti ideale i uvjerenja..... :-)
O'zone
Globalni moderator

#123 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by O'zone »

HM 2011 wrote:
O'zone wrote:

Prema ovim normativima Jovo je pogriješio što je ostao na strani Armije BiH - trebao je sa JNA rokati po nama .....

to su ipak normativi za :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: i za grohotom se nasmijati....

Buraz da se razumijemo za mene je svako levat ko svršava na veličinu političke partije koju podržava a nije direktno u njoj i nema koristi od nje. Ovo se ne odnosi samo na tebe nego i na ove razne DF-ovce, SDP-ovce, HDZ-ovce, SNSD-ovce, SDS-ovce....etc ljude koji onanišu na uspjeh stranke čiji su oni simpatizer i koji žele drugima da dokažu kako lider i članstvo njihove partije imaju najveće kare u državi.

Ako si u stranci i imaš koristi od ovog pisanja onda ti se izvinjavam, čestitam, želim dobor zdravlje i da nastaviš istim tempom u protivnom si levat.
burger_pasa

#124 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by burger_pasa »

hrasno38 wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/26786 ... -kaze.html

Multu multi kulti SDA vise ne treba generala Jovu Divjakam niti treba sve one borce i heroje oslobodilackog rata....SDA sada ima Covica za partnera i Izetbegovica na celu koji mu guzice daje samo da bi ostao na vlasti. I naravno onu staru pricu koja pocinje i zavrsava ....DA NIJE BILO SDA NE BI BILO NI BIH!!!! Dabogda vam se sjeme zatrlo!!!!
Sta ima Jovo da nam supljake prica. Da nije bilo SDA i prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovica, nebi bilo Bosne i Hercegovine. To je fakat i tako cijeli svijet gleda na nastanak Bosne i Hercegovine. A Jovo je svoj doprinos dao, dobio je zasluge i penziju i nek se vise nejavlja da palamudise. Svi znamo, kao i taj Jovo, da je kljuc napredka zemlje cetnitet koji neda drzavi naprijed, ni u EU, ni u NATO.
HM 2011

#125 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

O'zone wrote:
HM 2011 wrote:
O'zone wrote:

Buraz da se razumijemo za mene je svako levat ko svršava na veličinu političke partije koju podržava a nije direktno u njoj i nema koristi od nje. Ovo se ne odnosi samo na tebe nego i na ove razne DF-ovce, SDP-ovce, HDZ-ovce, SNSD-ovce, SDS-ovce....etc ljude koji onanišu na uspjeh stranke čiji su oni simpatizer i koji žele drugima da dokažu kako lider i članstvo njihove partije imaju najveće kare u državi.

Ako si u stranci i imaš koristi od ovog pisanja onda ti se izvinjavam, čestitam, želim dobor zdravlje i da nastaviš istim tempom u protivnom si levat.
Što opet dovodi do zaključka da je Jovo pogriješio i trebao ostati dio JNA..... to je ono što ti impliciraš....

odnosno:

trebao bih perverznjacima niz dlaku da uspijem izvršit cug cuclinga kite nekom velikašu, i zagrebem kako novo auto i stančić - i onda crknem od jada....

Radim posao trudim se da budem profesionalac u istom,

pisanje na forumu mi je hobi, trudim se da budem objektivan i upravo govorim slabljenje SDA je slabljenje temelja BiH....

SDA treba podržati ali i od SDA tražiti odgovornost i najbolja rješenja - sve ostalo je gubljenje vremena i sredstava....

Čitava tema je formirana na tome kako SDA nešto voli ili ne voli -
međutim iz reda Bošnjačkog naroda u MOD-u je dr. Suljagić nadležan za aktivnosti na proslavi dana ABiH...... od prve stranice impliciram isto a evo tema već peta stranica trovanja na temu SDA.... A ja zauzeo stav da SDA treba podržati i da je sve ostalo gubljenje vremena (eto baš na forumu - čudno zar ne)......

nego onaj đe je zapelo sa metodologijom i idealima.....
Post Reply