Svadja radi imena bebe
-
arslanbey
#101 Re: Svadja radi imena bebe
Na pocetku i jest dogovor bio musko ime on odlucuje a zensko ona,ali je problem nastao kad su saznali da je sin a on hoce ime po djedu ,Habibu 
- dječak sa šibicama
#102 Re: Svadja radi imena bebe
A ona hoce Hamza?
Pa koja je razlika izmedju Hamza i Habib? ne kontam, ono, ko Mirko i Slavko.
- frontalni_kokuz
#103 Re: Svadja radi imena bebe
Sven Tino 
-
zrakomlat
#104 Re: Svadja radi imena bebe
Nevezano za ovaj slučaj, ništa mi mrže nema od davanja imena prema dedama. Pa ko da je dedo bio neki naučnik, pisac, ugledan lik, a ne nepismeni zemljoradnik, uz dužno poštovanje prema zemljoradnicima.arslanbey wrote:Na pocetku i jest dogovor bio musko ime on odlucuje a zensko ona,ali je problem nastao kad su saznali da je sin a on hoce ime po djedu ,Habibu
Sjećam se onog momčića što je požar preživio, Đulaga mu ime. Zamisli, 15 ti godina i ime ti Đulaga. To čak nije ni ime.
U ovom slučaju Hamza mi je ljepše, a oni nek traže međunarodnu arbitražu.
-
arslanbey
#105 Re: Svadja radi imena bebe
Prije Slavko i Nikola,ovo drugo je staro al i priznat ces danas moderno.tako i habib vs hamzadječak sa šibicama wrote:A ona hoce Hamza?
- Tesla10
#106 Re: Svadja radi imena bebe
zrakomlat wrote:Nevezano za ovaj slučaj, ništa mi mrže nema od davanja imena prema dedama. Pa ko da je dedo bio neki naučnik, pisac, ugledan lik, a ne nepismeni zemljoradnik, uz dužno poštovanje prema zemljoradnicima.arslanbey wrote:Na pocetku i jest dogovor bio musko ime on odlucuje a zensko ona,ali je problem nastao kad su saznali da je sin a on hoce ime po djedu ,Habibu
Sjećam se onog momčića što je požar preživio, Đulaga mu ime. Zamisli, 15 ti godina i ime ti Đulaga. To čak nije ni ime.
-
arslanbey
#107 Re: Svadja radi imena bebe
Sto bolan ,to je na zapadu cesta praksa a vi volite da se ugledate na zapad u svemu pa eto da znate i ovozrakomlat wrote:Nevezano za ovaj slučaj, ništa mi mrže nema od davanja imena prema dedama. Pa ko da je dedo bio neki naučnik, pisac, ugledan lik, a ne nepismeni zemljoradnik, uz dužno poštovanje prema zemljoradnicima.arslanbey wrote:Na pocetku i jest dogovor bio musko ime on odlucuje a zensko ona,ali je problem nastao kad su saznali da je sin a on hoce ime po djedu ,Habibu
- insomnia78
#108 Re: Svadja radi imena bebe
Zato na zapadu imas srednje ime
Pa tako ispostujes dedu
Pa tako ispostujes dedu
- Ridjobrki
#109 Re: Svadja radi imena bebe
Ja retardiranih ljudi, matero mila.... Pa ima srednje ime, ima nešto ostaviti i za drugo dijete ako se planira... Ali kad ljudi ne žele naći rješenje onda ga i ne nađu. 
-
channel10
#110 Re: Svadja radi imena bebe
Jesi li ikad u zivotu imao kakvog prijatelja/komsiju/poznanika da se tako zove?Tvrtko II Kotromanić wrote:e nek sam vidio da su nekom (vjerovatno ultramegagiga modernom eUropljaninu) Hamza i Davud imena koja asociraju na mundzose i koja su apsolutno bila nepoznata ovdje prije njihovog dolaska![]()
inace na temu
bice Mesa i... !
Opet ponavljam, za Hamzu sam prvi put cuo u ratu i to je bio nAkav mundzos.
-
arslanbey
#111 Re: Svadja radi imena bebe
Eto Hamza Orlovic,stari bosnjanin rodjen prije 600 godina gotovochannel10 wrote:Jesi li ikad u zivotu imao kakvog prijatelja/komsiju/poznanika da se tako zove?Tvrtko II Kotromanić wrote:e nek sam vidio da su nekom (vjerovatno ultramegagiga modernom eUropljaninu) Hamza i Davud imena koja asociraju na mundzose i koja su apsolutno bila nepoznata ovdje prije njihovog dolaska![]()
inace na temu
bice Mesa i... !
puna historija Hamza
- U-zap
#112 Re: Svadja radi imena bebe
japin_mutapi wrote:austrija i sjeverno do skandinavijeuglavnomja wrote:japin_mutapi wrote: u evropi ljudi ne gledaju druge ljude po imenu već po djelima tako da nema veze kakvo je ime i neće mu ime olakšati život ... isto je i u americi
nisu evropljani zadrti kao balkanci niti imaju komplekse
![]()
o kojoj europi pricamo?
utopijskoj gdje domaci hans jozef george olaf nemaju vece sanse u zivotu od mareka, sergeja, carlosa, zorana, svetozara, vernesa, sanjina, a tek od od ali ibn muahmeda
naravno da domaći imaju prednost ali to se odnosi na sve strance ne samo na one koji nose "muslimanska" imena
red rad i disciplina će odrediti čovjeka više nego ime plus drugi kvaliteti
Kakve bolan gluposti pricate, naravno da gledaju kakvo je ime. Ako roditelji zele normalno fijete nece mu davati ime tipa hamza ili habib.
-
channel10
#113 Re: Svadja radi imena bebe
Pa eto onda neka daju ime Hamza. Ako je bitno da je biJo neki palac, onda bujrum. Njihovo dijete, njihova briga. Meni ili bilo kome ovdje orilo gorilo. Samo iznosimo svoje misljenje koje moze i ne mora uticati na izbor imena.
- bingov buraz
#114 Re: Svadja radi imena bebe
a da pitaju i ocaarslanbey wrote:Znam par koji se svadja radi imena djeteta,on hoce ime Habib a ona hoce Hamza
kako to rijesiti?
salu na stranu,Habib me podsjeca na izgladnjele etiopske maratonce a Hamza iako jako lijepo je precesto za moj ukus.Neka imena iako izgledaju zastarjelo s vremenom ce se vratiti u modu (ime Ahmed npr. to dokazuje)
-
arslanbey
#115 Re: Svadja radi imena bebe
u-zap ,a koja imena su ok? 
- U-zap
#116 Re: Svadja radi imena bebe
Slazem se u potpunostizrakomlat wrote:Nevezano za ovaj slučaj, ništa mi mrže nema od davanja imena prema dedama. Pa ko da je dedo bio neki naučnik, pisac, ugledan lik, a ne nepismeni zemljoradnik, uz dužno poštovanje prema zemljoradnicima.arslanbey wrote:Na pocetku i jest dogovor bio musko ime on odlucuje a zensko ona,ali je problem nastao kad su saznali da je sin a on hoce ime po djedu ,Habibu
- U-zap
#117 Re: Svadja radi imena bebe
Sva univerzalna imena sa kojima nece dobiti etiketuarslanbey wrote:u-zap ,a koja imena su ok?
-
zrakomlat
#118 Re: Svadja radi imena bebe
A ne moraju biti ni univerzalna, samo da nisu ružna.U-zap wrote:Sva univerzalna imena sa kojima nece dobiti etiketuarslanbey wrote:u-zap ,a koja imena su ok?
- Altsa
#119 Re: Svadja radi imena bebe
pa nisu faraoni heboteEdin H. wrote:A u cemu je problem da ima dva Ramiza - Ramiz I I Ramiz II, a da je bila malo inventivnija mogla je drugoga nazvati RamiSChmoljo wrote:pričale mi tete opštinarke: dolazi romkinja, vadi rodni list za novorođeno dijete, zvaće se Ramiz. sve je to ona odradila, završila proceduru, otišla svojim poslom.
vraća se kroz nekoliko dana: neeeeeeeeeeeću Ramizaaa, već imam Ramiza kod kuće![]()
![]()
na kraju je i promijeniča ime djetetu
Pa kao sto rekoh, kod Araba uglavnom se svi zovu Muhamed, I opet dobro
- Altsa
#121 Re: Svadja radi imena bebe
sto neko vec spomenu, ima nasih super imena a ovo isilovsko hamza uopste ne racunam kao nase jer se pojavilo na silu poslije rata a i bas je grdno. davanje takvog imena dijetetu je samo njemu kazna da cijeli zivot nosi ime koje ce uvijek biti povezano sa raznoraznim abu i drugim hamzama. roditelji bas mogu biti bez mozga.Cherry-Cherry wrote:Eto Hamza nije prestaro, nego je baš ono kul.arslanbey wrote:E sad,muz hoce da da ime po djedu svom,a ona ne da jer joj prestaro ,,,ona hoce hamza(sto je medju bosnjama moderno da se razumijemoCherry-Cherry wrote:Možda su ljudi iz neke vukojebine s vrha Bjelašnice, bez razreda škole...)
- Tvrtko II Kotromanić
#122 Re: Svadja radi imena bebe
Hamzi oko mene koliko hoces, dosta je cesto imechannel10 wrote:Jesi li ikad u zivotu imao kakvog prijatelja/komsiju/poznanika da se tako zove?Tvrtko II Kotromanić wrote:e nek sam vidio da su nekom (vjerovatno ultramegagiga modernom eUropljaninu) Hamza i Davud imena koja asociraju na mundzose i koja su apsolutno bila nepoznata ovdje prije njihovog dolaska![]()
inace na temu
bice Mesa i... !
druga stvar je sto tebe to asocira na mundzose
dosta to govori o tebi
-
channel10
#123 Re: Svadja radi imena bebe
Druze nisam jedini kojeg Hamza asocira na mundzose. Sta bi mi jos rekao kad bi znao da sam šnjakazTvrtko II Kotromanić wrote:Hamzi oko mene koliko hoces, dosta je cesto imechannel10 wrote:Jesi li ikad u zivotu imao kakvog prijatelja/komsiju/poznanika da se tako zove?Tvrtko II Kotromanić wrote:e nek sam vidio da su nekom (vjerovatno ultramegagiga modernom eUropljaninu) Hamza i Davud imena koja asociraju na mundzose i koja su apsolutno bila nepoznata ovdje prije njihovog dolaska![]()
inace na temu
bice Mesa i... !
dosta to govori o tebi
- Tvrtko II Kotromanić
#124 Re: Svadja radi imena bebe
pa znam da nisi jednichannel10 wrote: Druze nisam jedini kojeg Hamza asocira na mundzose. Sta bi mi jos rekao kad bi znao da sam šnjakazpu pu pu....
ima vas dosta
- Altsa
#125 Re: Svadja radi imena bebe
hamzi uzrasta do 15 godina kojima su roditelji poslijeratni "osvjesceni" muslimani dali strano ime. daj ba nemoj me nasmijavati.Tvrtko II Kotromanić wrote:Hamzi oko mene koliko hoces, dosta je cesto imechannel10 wrote:Jesi li ikad u zivotu imao kakvog prijatelja/komsiju/poznanika da se tako zove?Tvrtko II Kotromanić wrote:e nek sam vidio da su nekom (vjerovatno ultramegagiga modernom eUropljaninu) Hamza i Davud imena koja asociraju na mundzose i koja su apsolutno bila nepoznata ovdje prije njihovog dolaska![]()
inace na temu
bice Mesa i... !
dosta to govori o tebi