Secesionisticka politika Srba u BIH

Post Reply
kljuc_

#101 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by kljuc_ »

Ali Kemal wrote:
kljuc_ wrote:Kamo srece da si u pravu.Kamo srece da ima zrno istine u ovom. Kamo srece. Ali nema od toga nista. Da je ovo istina poljubio te u guzicu.Sanjam dan i zivim za dan kada ce ova tvoja laz postati istina. Sanjam dan kada ce Bosnjaci liciti na Srbe barem 2 % . Kada budu licili na Srbe 3 % ostaci Srba ce se moci naci u muzeju negdje u Kini.I svi ce stati u jednu telefonsku govornicu.
Neko sanja da dobije na lotu, neko sisatu plavusu da mu mjesa guzovima, neko sanja da putuje, neko svjetsku slavu,
a ti sanjas da jedan narod istrijebi drugi, sta reci na to :facepalm:
To si ti vrlo podlo preveo na svoj nacin.Ja ne bi nikome ucinio zlo. Niti mislim kome zlo niti sam ikome zlo napravio. Sanjam dan kada ce ljudima koji su zrtve genocida povratiti dostojanstvo i kada ce im se ispraviti kicma i kada ce jasno i glasno udariti sakom o sto i reci DOSTA ! BASTA! Nema vise zajebancije. Politicari u Sarajevu gmizu ispod nogu srpskih politicara a to obicnog covjeka koji ima svoje dostojanstvo ( taj sam ) i svoje principe i svoj ponos .....dakle to smeta. moj bosanski narod je hrabar i ponosan. Kada gledas politicare to se ne moze reci. to je poenta mog pisanja. Puno vise ljudi kao Komsic i Sefer H ne bi nam skodilo. Bosanskom narodu treba drzavtvorna svijest.to Srbi i Hrvati imaju za izvoza pa reko da i mi malo toga kupimo na pijaci. Samo kada zube pokazes dobices respekt od cetnika. A ti i dalje prevodi kako tebi odgovara. Ti mi nista ne znacis i nije mi stalo do tvog misljenja.Ja sanjam cjelovitu jedinstvenu gradjansku BiH. Neko drugi sanja da vecinu tog teritorija odnese u neku drugu zemlju a samim tim zeli moj nestanak i moje istrebljenje. Secesijom RS Bosna kao drzava nestaje i jedan njen ( vecinski ) narod takodjer nestaje. Bolje bi ti bilo da tumacis tudje , necije druge , pa i vlastite snove nego moje. Od mojih snova jos nikoga nije ni kosa zabolila. Ni nokat.Sudeci po tvom pisanju tvoji snovi odnosno scenarij , po Bosnu je poguban.
Last edited by kljuc_ on 10/04/2015 15:28, edited 1 time in total.
Sezam

#102 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Sezam »

Ali Kemal wrote:
kljuc_ wrote:Kamo srece da si u pravu.Kamo srece da ima zrno istine u ovom. Kamo srece. Ali nema od toga nista. Da je ovo istina poljubio te u guzicu.Sanjam dan i zivim za dan kada ce ova tvoja laz postati istina. Sanjam dan kada ce Bosnjaci liciti na Srbe barem 2 % . Kada budu licili na Srbe 3 % ostaci Srba ce se moci naci u muzeju negdje u Kini.I svi ce stati u jednu telefonsku govornicu.
Neko sanja da dobije na lotu, neko sisatu plavusu da mu mjesa guzovima, neko sanja da putuje, neko svjetsku slavu,
Hoces reci da su Srbi ovdje istrebljivali druge narode?
Ali Kemal

#103 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Ali Kemal »

kljuc_ wrote:
Ali Kemal wrote:
To si ti vrlo podlo preveo na svoj nacin.Ja ne bi nikome ucinio zlo. Niti mislim kome zlo niti sam ikome zlo napravio. Sanjam dan kada ce ljudima koji su zrtve genocida povratiti dostojanstvo i kada ce im se ispraviti kicma i kada ce jasno i glasno udariti sakom o sto i reci DOSTA ! BASTA! Nema vise zajebancije. Politicari u Sarajevu gmizu ispod nogu srpskih politicara a to obicnog covjeka koji ima svoje dostojanstvo ( taj sam ) i svoje principe i svoj ponos .....dakle to smeta. moj bosanski narod je hrabar i ponosan. Kada gledas politicare to se ne moze reci. to je poenta mog pisanja. Puno vise ljudi kao Komsic i Sefer H ne bi nam skodilo. Bosanskom narodu treba drzavtvorna svijest.to Srbi i Hrvati imaju za izvoza pa reko da i mi malo toga kupimo na pijaci. Samo kada zube pokazes dobices respekt od cetnika. A ti i dalje prevodi kako tebi odgovara. Ti mi nista ne znacis i nije mi stalo do tvog misljenja.
Kako to zamisljas da nikome ne ucinisi zlo, a da jedan narod nestane?
Dal svjesno ili nesvjesno, ali ti sanjas jedno veliko zlo, pa i onima koji bi tu ostali.
Osim toga cas pominjes Bosance, cas Bosnjake, cas Srbe, cas cetnike, saberi se malo. :oops:
bingov buraz

#104 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by bingov buraz »

Sviranje kurcu.
Lakse je reci da ce se odvojiti nego objasniti ljudima gdje su pare (onom dijelu sto se usudjuje pitati)
kljuc_

#105 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by kljuc_ »

Nadji nekog drugog sagovornika. Ne pada mi na pamet da se bilo kome pravdam sta ja sanjam.Ni za svoje postupke ne polazem nikome racune a kamoli za snove i to nekim jadnicima koji cuce iza ekrana. Budalastine :run:
kljuc_

#106 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by kljuc_ »

Kako nam moze biti dobro svima u BiH ? Nema hiljadu nacina , niti hiljadu puteva. Po mom skromnom misljenju izlaz iz ove sitaucije se nalazi u sljedecem . BiH kao gradjanska drzava. Da ne bi duljio jednostavno se vratiti na R BiH . Vracanje Ustava R BiH i podjela na 110 opstina kao i prije rata.To je moje , moj zakon , moj moto , moja filozofija. Tako vidim svoju domovinu , zemlju koju neizmjerno volim. Svi znamo i svi smo vidjeli da Dayton ne daje nadu, niti zivot dostojan covjeka. To svi vide to svi znaju. Takodje svi znaju da nema otcjepljenja. Neda Dayton.Takodje svi znamo da nema treceg entiteta. Neda Dayton neda Washington. Pa zasto se onda svi ne vratimo na R BiH ? Zato sto neki u Daytonu vide sansu da ga ,,poprave ,, kako njima pase a da pri tome zanemaruju druge strane i njihove zelje.Busija.Rov. Necu RBiH a znam i svjestan sam da ne valja Dayton. Pa sta hoces konju? Hocu da otcjepim. Ali rekli smo da to ne moze, konju .Ok , ja cu onda cekati Ruse i Kineze. Ali to je glupost.Krepaces u bijedi cekajuci Godoa. I tako u krug. O cemu pricamo. Allah Imanet , faljen Isus i Marija i Bog vas i nas pomogo. :izet:
dodatak
Ja sam protiv nasilja. Ja sam za ljubav i mir. I sex i R&R . Ja hocu da udjem na koncert. Imam kartu. Nisam pijan. Jesam ruzan. I onaj redar mi neda da udjem na koncert. Cak me je prosli put prebio ni kriva ni duzna. Halal mu bilo ali pusti me na ovaj koncert. On nece i nece . Kaze on meni ,, Ko te yebe zoharu kada sam jaci od tebe , imam uniformu , imam pendrek imam ovu jos dvojicu sa strane,, Ma ja bi se zalio, ali mi i ona zalba za batine propade. Sta da radim Kemo brate ? Pomagaj . Hocu na taj koncert i Bog .
AkHolic

#107 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by AkHolic »

It_is_a_Leclerc wrote:
AkHolic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svi Srbi u RS-u su desničari. Izuzetke možemo naći npr. u Srđanu Puhalu, Svetlani Cenić, Ivani Korajlić, ali generalno, svi Srbi u RS-u, u, po pitanju potpune podrške srednovjekovnom pravilu "krvi i ognja", i principu - "Eius regio cuius religio", te ksenofobiji spram prvenstveno Bošnjaka, ideje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, - desničari.

Prema tome, govoriti da u RS-u postoje "zatucani desničari" i šatro-ljevičari je smiješno.
Zato što ih ugrožava velikobošnjačka politika kao što je i velikosrpska politika ugrožavala druge narode u vrijeme Jugoslavije,kao i što je i velikočeška politika ugrožavala Slovake,velikoruska ...
To su takve gluposti, da se ja moram s mjesta pomjeriti.

Ko ugrožava Srbe u BiH trenutno ?! U ovom ustavno-pravnom okviru gdje imaju skoro sve što ima i država ? Ovdje gdje su više puta prokazani kao rušilački faktor u ovoj državi, faktor opstrukcije, nazadovanja, faktor sprečavanja prosperiteta građana koji žele EU i NATO, ali se svejedno srpski političari uzimaju kao ozbiljni partneri i s njima se traži kompormis ?!

Uostalom, skratimo priču. Navedite mi DVA političara (dakle, ozbiljna političara iz tri-četiri najveće pro-bosanske stranke) koji su u zadnjih 10 godina rekli - "Da, RS treba ukinuti", a ja ću vam reći koliko srpskih političari mrtvi-hladni pozivaju na rastakanja države BiH.
Vide dobro što se događa u Federaciji i što mogu očekivat u bošnjačkoj viziji "građanske države".
AkHolic

#108 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by AkHolic »

kljuc_ wrote:
AkHolic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svi Srbi u RS-u su desničari. Izuzetke možemo naći npr. u Srđanu Puhalu, Svetlani Cenić, Ivani Korajlić, ali generalno, svi Srbi u RS-u, u, po pitanju potpune podrške srednovjekovnom pravilu "krvi i ognja", i principu - "Eius regio cuius religio", te ksenofobiji spram prvenstveno Bošnjaka, ideje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, - desničari.

Prema tome, govoriti da u RS-u postoje "zatucani desničari" i šatro-ljevičari je smiješno.
Zato što ih ugrožava velikobošnjačka politika
kao što je i velikosrpska politika ugrožavala druge narode u vrijeme Jugoslavije,kao i što je i velikočeška politika ugrožavala Slovake,velikoruska ...
Kamo srece da si u pravu.Kamo srece da ima zrno istine u ovom. Kamo srece. Ali nema od toga nista. Da je ovo istina poljubio te u guzicu.Sanjam dan i zivim za dan kada ce ova tvoja laz postati istina. Sanjam dan kada ce Bosnjaci liciti na Srbe barem 2 % . Kada budu licili na Srbe 3 %( a to se nece desiti u ovom mileniju ) ostaci Srba ce se moci naci u muzeju negdje u Kini.I svi ce stati u jednu telefonsku govornicu.Bosnjaci su jedini narod u Evropi koji nema desnicu.Nema desnu stranku nema desnicare politicare ni u poziciji ni u opoziciji.To je jedan od rijetkih naroda koji nikad nikoga nije ugrozavao u cijeloj svojoj povijesti. Sta vise svako je u Bosni mogao biti sta hoce i kako hoce pored njih. Pored Bosnjaka. Kao da su balvani bili a ne ljudi. Uopste ne raugaju na podrazaj. Kao drvo. Nadam se da su nesto naucili. Cak i citajuci tebe koji podmeces oni mogu izvuci jos koju lekciju.
Bošnjaci jako liče na Srbe samo što ti to ne primjećuješ a razlog je što smrad vlastitog prdeža nije toliko neugodan kao tuđi.
It_is_a_Leclerc

#109 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by It_is_a_Leclerc »

Još nisam dobio odgovor na pitanje - Navesti najmanje 2 ozbiljna politička faktora u Bošnjaka koji traže ukidanje RS-a, kao svoj primarni cilj, i svako malo to ističu ?

Toliko o "velikobošnjačkoj" politici koja, šmrc šmlc, ugrožava Srbe .
Danguba

#110 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Danguba »

AkHolic wrote: Vide dobro što se događa u Federaciji i što mogu očekivat u bošnjačkoj viziji "građanske države".
Ti i takvi jos uvijek mogu da uce od Bosnjaka. :wink:
Fudo387

#111 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Fudo387 »

U biti, Mile mlati praznu slamu. Mene najvise cudi kako taj njegov narod ne skonta da je frajer klasicni bosanskohercegovacki lopov i ubleha
tipa CK-1? Isto robotic samo ponavlja gluposti, jedan dan im obeca nezavisnost, drugi dan im kaze kako ne moze jer ne bi izdrzali dva dana,
treci dan opet pravi aerodrom u Trebinju, a u medjuvremenu dok prosjecan luzer sve to upija, Mile puhne par miliona.
Ma boli ga qrac, i ja bih isto da mi je zapalo. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#112 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by KatarinaKosaca »

Na temu imam da kažem.....

Dodik se sad boji istine o svojoj ratnoj prošlosti, opozicija mu je prvi put postala ozbiljna, narod dobro oglasnio (nije ni u Federaciji puno bolje), ne jedu Srpstvo, i šta ostaje... pa vječita tema o otcjepljenju...
Država

#113 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Država »

Dodiku je pod hitno potreban neko od Bošnjaka da sjedi na drugoj strani nacionalne klackalice pa da ga kao napada, a on kao da brani sebe i RS. Srećom, Haris Silajdžić je završio političku karijeru...

:sax:
General War

#114 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:Još nisam dobio odgovor na pitanje - Navesti najmanje 2 ozbiljna politička faktora u Bošnjaka koji traže ukidanje RS-a, kao svoj primarni cilj, i svako malo to ističu ?

Toliko o "velikobošnjačkoj" politici koja, šmrc šmlc, ugrožava Srbe .
Pored ovakvih "bosnjackih prvaka"(pa i multi etnicara) nema zasto da se PC sikira, dok je pederacije i par drzavnih firmi za uhljebljenje faMelije i podobnih sto bi mutili vodu?
Ozbiljni su to politicki faktori.eee-...pogled im dobacuje sve do kobilje glave.
Da je Zuco izgubio izbore, nasao bi Dodo partnera za razonodu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#115 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by pici »

Koliko će u RS-u struja zaista poskupiti?
Piše: G. D.
Ukoliko Regulatorna komisija za energetiku prihvati zahtjeve preduzeća iz sistema Elektroprivrede RS, struja u RS-u poskupit će više nego što je najavljeno. Podsjećamo, najavljeno poskupljenje struje u RS trebalo bi iznositi 10 posto za domaćinstva, odnosno 19 posto za privredne subjekte. Ali, struja će biti još skuplja.
Koliko će u RS-u struja zaista poskupiti?
Razlog za to je PDV koji se obračunava na cijenu potrošnje električne energiije. Drugim riječima, ako u domaćinstvima struja poskupi najavljenih 9,1 posto, porodice će u ljetnoj tarifi, prema prosječnoj potrošnji, struju plaćati 44 marke. Na tu cijenu se potom obračunava 17 posto PDV-a, tako da će konačni račun biti 51 KM. Račun će biti još veći u zimskim mjesecima, kada je struja ionako "skuplja".

Predstavnici udruženja potrošača poručili su da nikakvo povećanje cijene struje ne dolazi u obzir, jer domaćinstva i privrednici to ne mogu da istrpe. Predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS Dragutin Škrebić istakao je da ne postoji nijedan razlog za poskupljenje struje u RS.

"Argument vlasti u RS je uvijek isti - struja je kod nas jeftinija. Pa, i nafta je u Saudijskoj Arabiji najjeftinija, zato što je izvoze. Standard je takav da građani neće moći da plaćaju te račune, a privrednicima neće ostati ništa drugo nego da smanjuju plate radnicima ako zaista dođe do poskupljenja struje. Ko to želi", pita se Škrebić.
valtazar

#116 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by valtazar »

Kad se raspala Jugoslavija, koja je bila neuporedivo ozbiljnija državna zajednica od današnje BIH, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, u najmanju ruku je neozbiljno misliti da je BIH bogom data i da ne postoji mogućnost da se i ona jednog dana raspadne. Ne kažem da će se to destiti za godinu ili dvije, ali nekoj doglednoj budućnosti vrlo vjerovatno ako se stavovi ljudi na sve tri, ili makar na ove divije najveće strane na neki nacin ne promijene. Ko je mogao pomilsiti a kamo li izgovoriti npr. 70ih godina da će se Hrvatska odvojiti od Jugoslavije? A evo danas, 40 godina poslije toga realnost je mnogo drugacija... Tako da vi koji slinite za gradjanskom BIH, pazite se vam se ta želja ne ostvari, ali u malo izmijenjenim granicama... Nekim vama doskoro bratskim narodima koji su imali velikodržavne planove se desila slicna sudbina, pokusajte uciti iz njihovih gresaka.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#117 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by pici »

Image
Sezam

#118 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by Sezam »

:D
sanjin_1

#119 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by sanjin_1 »

[quote="Ali Kemal"
Sto da ne, SR BiH je kao RS imala svoju vladu, policiju, glavni grad, definisane granice, npr 1989 nikome nije padalo na pamet da ce da se osamostali, nit je bilo ko razmisljao o tome. U sustini vrlo malo razlike, cak sta vise kada se slavila pobjeda Juge na SP 1990 svi su izasli na ulice Sarajeva, kao nikada prije, ni poslije.

[/quote]
Kako mali Šimun zamišlja međunarodnu političku scenu i suverenitet država.. :lol:

Vidi Šime, sve je to isto imala i SAO Krajina..čak su svi tugovali kad su Srbiji uveden sankcije...
kljuc_

#120 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by kljuc_ »

valtazar wrote:Kad se raspala Jugoslavija, koja je bila neuporedivo ozbiljnija državna zajednica od današnje BIH, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, u najmanju ruku je neozbiljno misliti da je BIH bogom data i da ne postoji mogućnost da se i ona jednog dana raspadne. Ne kažem da će se to destiti za godinu ili dvije, ali nekoj doglednoj budućnosti vrlo vjerovatno ako se stavovi ljudi na sve tri, ili makar na ove divije najveće strane na neki nacin ne promijene. Ko je mogao pomilsiti a kamo li izgovoriti npr. 70ih godina da će se Hrvatska odvojiti od Jugoslavije? A evo danas, 40 godina poslije toga realnost je mnogo drugacija... Tako da vi koji slinite za gradjanskom BIH, pazite se vam se ta želja ne ostvari, ali u malo izmijenjenim granicama... Nekim vama doskoro bratskim narodima koji su imali velikodržavne planove se desila slicna sudbina, pokusajte uciti iz njihovih gresaka.
Pripazi i ti na Vojvodinu , Sandzak , Istocnu Srbiju , Juznu Srbiju , juznu Crnu Goru , Kalabriju , Kataloniju ,Krim , Japan , Kinu , Istru , Grenland , Korziku , Sardiniju , Skotsku , Wels , Quebek , Ceceniju , Tunguziju , Tanzaniju , Paragliziju , Pickoviziju, Kuroplaniju itd . Granice BiH na Uni Savi Drini Dinari i moru su tvrdje od betona. Sto beres bre brigu. Opusti se uz sljivovicu . Sta te boli patka i djoka za mojim granicama :D :-D :izet: :izet: :izet: :izet:
kljuc_

#121 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by kljuc_ »

Ak holic je napisao
Bošnjaci jako liče na Srbe
samo što ti to ne primjećuješ a razlog je što smrad vlastitog prdeža nije toliko neugodan kao tuđi.
[/quote]
Iz tvojih usta u Bozije usi :izet:
dodatak
ne dao Bog nikome da Bosnjaci barem u tragovima i milimokrinima pocnu da lice na Srbe .hocu reci da ne bi tada bio na kontra bosnjackoj strani. sto hoce mislioc reci u dubljoj analizi da je najgora stvar da Srbin Srbinu postane Srbin :-D :(
Last edited by kljuc_ on 10/04/2015 21:19, edited 2 times in total.
BadAss14

#122 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by BadAss14 »

valtazar wrote:Kad se raspala Jugoslavija, koja je bila neuporedivo ozbiljnija državna zajednica od današnje BIH, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, u najmanju ruku je neozbiljno misliti da je BIH bogom data i da ne postoji mogućnost da se i ona jednog dana raspadne. Ne kažem da će se to destiti za godinu ili dvije, ali nekoj doglednoj budućnosti vrlo vjerovatno ako se stavovi ljudi na sve tri, ili makar na ove divije najveće strane na neki nacin ne promijene. Ko je mogao pomilsiti a kamo li izgovoriti npr. 70ih godina da će se Hrvatska odvojiti od Jugoslavije? A evo danas, 40 godina poslije toga realnost je mnogo drugacija... Tako da vi koji slinite za gradjanskom BIH, pazite se vam se ta želja ne ostvari, ali u malo izmijenjenim granicama... Nekim vama doskoro bratskim narodima koji su imali velikodržavne planove se desila slicna sudbina, pokusajte uciti iz njihovih gresaka.

Poredis Jugoslaviju koja je bila vjestacka tvorevina, unija vec postojecih prirodnih tvorevina (republika). BiH upravo jeste bogom dana, Bosnjacima koji su upravo u toj Jugoslaviji zaboravili i ko su i sta su, pa su dipustili da ih se svede na vjersku skupinu i tako do genocida. Na ovom forumu je stotinu puta objasnjena razlika izmedju ex sfrj i BiH, ali vi salonci uporno plasirate demagogiju i laz, i mislite da ce sto puta ponovljena laz konacno postati istina. Prestanite porediti Bosnjake i Srbe koji su htjeli veliku srbiju na teritorijama drugih naroda i republika, dok Bosnjaci ne zele nista osim svoje domovine, od Une do Drine, od Save do mora. Mi se toga necemo odreci, iako smo etnicki ocisceni iz skoro pola BiH, i vase lazi vise nigdje ne prolaze.
BadAss14

#123 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by BadAss14 »

S tim da su protjerali i raselili neke dvije trecine jednog od naroda koji je tamo zivio. :oops:[/quote]

A sta je taj narod napravio toj drzavi prije nego sto su planski iselili, oni nikako nisu protjerani.[/quote]

Pa ti rece da ti ne treba nista govoriti, da sve znas, malo se prisjeti, vrati se unazad. Ne bjese li ono tamo Jasenovac, gdje su izmedju ostalih obitavali i recimo Emerik Blum i Adil Zulfikarpasic? Nisu li ono tamo bile srusene pravoslavne crkve, poput dzamija u ovom ratu u BiH? Sinagoga u Zagrebu?

Za razliku od BiH gdje realno Srbi nisu imali pravo da govore o nekoj potencijalnoj ugrozenosti, u Hrvatskoj to i nije bio slucaj. S tim da naravno ta tzv. autonomija nije bila rjesenje, ali prisjetis li se malo Suska i rokanja rucnim bacacem da se stvari potkuhaju. Da li su takvoj vlasti mogli vjerovati? Uostalom da li su Mostarci trebali vjerovati rukovodstvu HDZ-a na celu sa Bobanom?

Ne mozes ti racionalno gledati i analizirati stvari, ako polazis sa predrasudama.[/quote]

Koliko je meni poznato na Jasenovac i NDH je stavljena tacka jos nakon zavrsetka Drugog svjetskog rata. Cijela ex SFRJ je odavala pocast Jasenovcu, NDH je nestala, Uostalom da su SRbi u SR Hrvatskoj bili toliko ugrozeni, nebi oni ostali tamo da zive sigurno.
Meni je fascinatno za tebe i takve, osobe sa bosnjacim imenima koji nikako da brane svoje, prvo skacu zbog Jasenovca s kojim mi BOsnjaci nemamo nikakve veze, nit je taj Jasenovac bio na nekoj teritoriji sa bosnjackom vecinom, niti smo mi kreirali tadasnji rezim. Takodje je prosto zadjujuce kao za vas postoje samo srpska stradanja, ono devedesetih ce te preskocit koda se nista nije ni dogodilo kada su Srbi orgijali na trecini Hrvatske napravili paradrzavu, zlocene, to ce te preskocit, al ce te obavezno cvilit i nekakvom "protjerivanju" srba iz Hrvatske 95.
Nema ja nikakve predrasude. sve je vidjeno, nisu 90-e bil srednji vijek.
YVOD

#124 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by YVOD »

Image
kljuc_

#125 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH

Post by kljuc_ »

YVOD wrote:
Image
:lol: