...ma ne mogu da vjerujemVodenjak wrote:Nezavisno od same teme (nisam je citao), moram priznati da ti potpisujem sve i slovo iz ovog posta!haris303 wrote:
Opet ti kažem, nije da ja nešto tebi kontriram u smislu da težim da obeshrabrujem vaše iskrene pokušaje .... ali shvati da te stvari u mojoj glavi imaju drugačiju poziciju i viđenje ..... prvo, vi niste akreditovani da određujete ko je svjestan a ko ne .... automatski vam se dakle može osporavati i pravo da kako kažeš "edukujete nesvjesne" ..... dalje, pitanje svih pitanja u BiH nije hapšenje Karadžića i Mladića ... neka ih po brlozima, tu i spadaju, nije u BiH više pitanje svih pitanja ni izvinjenje Srbije .... ah, prije ili kasnije će se naći neko da se iskreno izvine (mada i sada ima nekih amaterskih pokušaja, doduše tihim glasom i sebi u njedra) .... dakle, pitanje svih pitanja u BiH je TUŽBA .... e to je problem .... možete li pojmiti koliko je toga po BiH razvaljeno i uništeno, možete li pojmiti kolike su to pare .... pa te sume iz tužbe kada se izgovaraju su toliko velike da moraš mucati kada ih izgovaraš .... i gdje ćeš bolan naći kritičnu masu Srba da pristane na to da 16 narednih generacija "šlajdra" da bi se otplatilo ovo što su bilmezi po BiH razvalili ... i tu će ti bolan sve zapeti .... ti vaši pokušaji imaju možda ohrabrujući broj pristalica, ali kada je tužba u pitanju sve će to da presahne "k'o ljetni potočić" ..... a kada su milijarde u pitanju onda je sve drugačije ... a na kraju krajeva, jel pošteno da se plati šta se razvalilo ..... jeste da je skupo, ali mi zaista nismo sami sebe granatirali.
Napokon, ha?![]()
Zamisli Balkan
-
haris303
- Vodenjak
Ma dobro kad si navalio...haris303 wrote:...ma ne mogu da vjerujemVodenjak wrote:Nezavisno od same teme (nisam je citao), moram priznati da ti potpisujem sve i slovo iz ovog posta!haris303 wrote:
Opet ti kažem, nije da ja nešto tebi kontriram u smislu da težim da obeshrabrujem vaše iskrene pokušaje .... ali shvati da te stvari u mojoj glavi imaju drugačiju poziciju i viđenje ..... prvo, vi niste akreditovani da određujete ko je svjestan a ko ne .... automatski vam se dakle može osporavati i pravo da kako kažeš "edukujete nesvjesne" ..... dalje, pitanje svih pitanja u BiH nije hapšenje Karadžića i Mladića ... neka ih po brlozima, tu i spadaju, nije u BiH više pitanje svih pitanja ni izvinjenje Srbije .... ah, prije ili kasnije će se naći neko da se iskreno izvine (mada i sada ima nekih amaterskih pokušaja, doduše tihim glasom i sebi u njedra) .... dakle, pitanje svih pitanja u BiH je TUŽBA .... e to je problem .... možete li pojmiti koliko je toga po BiH razvaljeno i uništeno, možete li pojmiti kolike su to pare .... pa te sume iz tužbe kada se izgovaraju su toliko velike da moraš mucati kada ih izgovaraš .... i gdje ćeš bolan naći kritičnu masu Srba da pristane na to da 16 narednih generacija "šlajdra" da bi se otplatilo ovo što su bilmezi po BiH razvalili ... i tu će ti bolan sve zapeti .... ti vaši pokušaji imaju možda ohrabrujući broj pristalica, ali kada je tužba u pitanju sve će to da presahne "k'o ljetni potočić" ..... a kada su milijarde u pitanju onda je sve drugačije ... a na kraju krajeva, jel pošteno da se plati šta se razvalilo ..... jeste da je skupo, ali mi zaista nismo sami sebe granatirali.
Napokon, ha?![]()
.... ma haj pročitaj ponovo. mora biti da sam neđe zabrlj'o
![]()
Moras malo poraditi na gramatici!
-
zamisli srbiju
1. sigurno ne zastupamo interese srpske vlasti niti opozicije, i iz tog razloga mozes da budes skeptican (i realan), da nismo relevanatan faktor za unapredjenje medjunarodnih odnosa BiH i Srbije. Ovo sto radimo, radimo kao gradjani. A, radimo od '97. i imali smo uticaja u rusenju milosevicevog rezima. Svi nasi aktivisti su biili aktivisti Otpora, a pojedini i osnivaci. Aktivisti Foruma NVO su bili i inicijatori petooktobarskih desavanja. '99, vecina nas je hapsena, privodjena, maltretirana od strane represivnih organa (policije, udbe, vojske...). Ko je bio politicki aktivan, bio je clan Gradjanskog saveza Srbije (Vesne Pesic), SDU (Zarka Koraca) ili DS (Zorana Djindjica).haris303 wrote:Opet ti kažem, nije da ja nešto tebi kontriram u smislu da težim da obeshrabrujem vaše iskrene pokušaje .... ali shvati da te stvari u mojoj glavi imaju drugačiju poziciju i viđenje ..... prvo, vi niste akreditovani da određujete ko je svjestan a ko ne .... automatski vam se dakle može osporavati i pravo da kako kažeš "edukujete nesvjesne" ..... dalje, pitanje svih pitanja u BiH nije hapšenje Karadžića i Mladića ... neka ih po brlozima, tu i spadaju, nije u BiH više pitanje svih pitanja ni izvinjenje Srbije .... ah, prije ili kasnije će se naći neko da se iskreno izvine (mada i sada ima nekih amaterskih pokušaja, doduše tihim glasom i sebi u njedra) .... dakle, pitanje svih pitanja u BiH je TUŽBA .... e to je problem .... možete li pojmiti koliko je toga po BiH razvaljeno i uništeno, možete li pojmiti kolike su to pare .... pa te sume iz tužbe kada se izgovaraju su toliko velike da moraš mucati kada ih izgovaraš .... i gdje ćeš bolan naći kritičnu masu Srba da pristane na to da 16 narednih generacija "šlajdra" da bi se otplatilo ovo što su bilmezi po BiH razvalili ... i tu će ti bolan sve zapeti .... ti vaši pokušaji imaju možda ohrabrujući broj pristalica, ali kada je tužba u pitanju sve će to da presahne "k'o ljetni potočić" ..... a kada su milijarde u pitanju onda je sve drugačije ... a na kraju krajeva, jel pošteno da se plati šta se razvalilo ..... jeste da je skupo, ali mi zaista nismo sami sebe granatirali.zamisli srbiju wrote:"Haris303",
opet ponavljam, mozda si u pravu.
Ono sto si naveo u postu zasad su cinjence!
Ali, to ne znaci, da moji prijatelji i ja ne pokusamo menjati trenutno stanje. Ovo sto radim na nasem webu je EDUKACIJA nesvesnih!
I, znam da rezultata nece biti preko noci! Ali je isto tako cinjenica da su u procesu Tranzicione pravde, za sve sto je dosad uradjeno u srbiji (a, malo je uradjeno) jedine zasluzne NVO i pojedini novinari (npr.Pera Lukovic).
Ipak, mi idemo dalje...
Ne bismo bili Imagine...ako se pomirimo sa stanjem u srbiji.
Pozdrav.
2. A, ko bi to trebao u danasnjoj srbiji da nam da akreditaciju da sebe smatramo SVESNIM! Ne mislis valjda da ocekujemo akreditaciju od klero-fasiticke vlasti ili SMradikala i njihovih institucija.
Vreme, kao i nase aktivnosti su nam dali za pravo da sebe smatramo SVESNIM, SLOBODNIM gradjanima. Jer, od kada smo postali svesni svog okruzenja (a, to zavisi od uzrasta nasih aktivista) bili smo i ostali SVESNI zlocinacke politike bivseg rezima, kao i rehabilitacije te politike od strane sadasnjeg rezima, prema drugim narodima. U prvom redu prema vama u BiH, ali isti tako i pema Hrvatima, Albancima sa Kosova...
I zaista ne bismo zeleli da nam ovakva vlast (za mene ista kao milosevic &seselj vlast) da nam daje neke certifikate o ispravnosti naseg delovanja. Dokaz nase SVESTI su i desetine pretecih poruka koje svakodnevno dobijamo od nasih fasistickih sunarodnika, putem e-mail-a.
Jer, pretpostavljam da ne gledas rts, bk tv i ostale serBske medije koji i dalje propagiraju relativizovanje, NEGIRANJE i rehabilitovanje zlocinaca, a samim tim rehabilituju i ZLOCINACKU politiku prethodnog rezima. A, kada vidimo rezultate istrazivanja javnog mnjenja u srbiji, koje VECINSKI opravdava takvu politiku, imamo za pravo da ih smatramo NESVESNOM, podanickom masom koja ne razmislja svojom glavom, vec coporativno sledi VODJU...kao sto je to Domanovic opisao jos pre 100 godina.
3.Mozda za tebe nije "pitanje svih pitanja" hapsenje MONSTRUMA.
Za nas jeste. Iz pijeteta prema zrtvama, prezivelim. Kao i hapsenje svih onih koji su im pruzali podrsku u realizaciji zlocina!
4.Mozda tebi nije vazno,i to mogu da shvatim, IZVINJENJE od strane spskih zvanicnika, a jos manje, od mene i i mojih istomisljenika.
ALi, meni i mojom istomisljenicima je vazno, jer osecamo KRIVICU za sve sto su pripadnici naroda kojem pripadamo vama ucinili.
I mogu vas razumeti i ako to izvinjenje ne prihvatite.
Jer vi znate najbolje, sta ste prosli. Ja mogu da znam samo na osnovu dokumenata, svedocanstava, fotografija, video zapisa, posete koomemoraciji u Srebrenici. Ali, nisam bio u vasoj kozi, tako da je moje saznanje minorno, u odnosu na vase.
5. Sto se tice TUZBE za ratnu odstetu, naravno da treba da vam se isplati.
I neka je 100 milijardi evra, i neka je isplacuje i moja generacija, i moja deca i narednih 20 pokoljenja, uveren sam da je to ispravno.
Gde cu ja naci kriticnu masu. Zaista ne znam.
Ali, znam da ako B&H uputi tuzbeni zahtev Medjunarodnom sudu pravde sa zahtevom za ratnu odstetu, i ako taj sud donese pozitivno resenje, niko nece pitati Srbe da li ce hteti da placaju ili ne.
Kao, sto to niko nije pitao Nemce, koji su ratnu odstetu isplacivali punih 25 godina nakon WWII.
Jer i to placanje odstete je svojevrsna denacifikacija naroda, kroz koju kad-tad srpski narod mora proci!
Pozdrav.
Imagine
-
da pamtis
...........hare, kako to mislis "niste akreditovani" ko bolan hare da ih akreditujeharis303 wrote:
.... ali shvati da te stvari u mojoj glavi imaju drugačiju poziciju i viđenje ..... prvo, vi niste akreditovani da određujete ko je svjestan a ko ne .... automatski vam se dakle može osporavati i pravo da kako kažeš "edukujete nesvjesne" ..... dalje, pitanje svih pitanja u BiH nije hapšenje Karadžića i Mladića ... neka ih po brlozima, tu i spadaju, nije u BiH više pitanje svih pitanja ni izvinjenje Srbije .... ah, prije ili kasnije će se naći neko da se iskreno izvine (mada i sada ima nekih amaterskih pokušaja, doduše tihim glasom i sebi u njedra) .... dakle, pitanje svih pitanja u BiH je TUŽBA .... e to je problem .... možete li pojmiti koliko je toga po BiH razvaljeno i uništeno, možete li pojmiti kolike su to pare .... pa te sume iz tužbe kada se izgovaraju su toliko velike da moraš mucati kada ih izgovaraš ....
-
da pamtis
Feral
Piše:Petar Luković
Samo dva meseca nakon što je iz nikad objašnjenih razloga povučena međunarodna poternica za drugaricom Mirjanom Marković (hrvatski: supruga Slobodana Miloševića), legalistički režim premijera Vojislava The Koštunice učinio je još jedan razuman korak da se Familija ratnog zločinca okupi u punom sastavu; naime, provereno pravičan sud u famoznom Požarevcu – gradu u kojem su Slobodan & Mirjana zavoleli, živeli i kovali udarničke planove da on bude novi J.B.Tito a ona Jovanka Broz-Marković, doneo je strogo humanitarnu odluku da povuče Interpol-poternicu za Markom Miloševićem (bošnjački: sin Slobodana Miloševića). Kako je u međuvremenu Marija Milošević (albanski: kćer Slobodana Milošević) ili oslobođena ili joj je suđenje odgođeno za kraj milenijuma, ko će znati, svejedno – ishod je predvidljiv bar 20. avgusta kad će se u Haagu, na rođendan srpskog heroja Slobodana Miloševića, okupiti svi together: Marija, Marko, Mirjana i Slobodan, da proslave još jednu pobedu njihovog miljenika Vojislava Kalašnjikova koji im je vratio dignitet Porodice i omogućio da se 3/4 okupljenih iz Haaga slobodno vrati u Beograd, kao da se ništa nije desilo, a izgleda da se stvarno ništa nije desilo.
Kako je svakoj budali jasno da je ustupak Miloševićima, u stvari, cena koju Koštunica plaća Slobodanovoj partiji (SPS) za podršku u Parlamentu – jer se sudstvo za vreme mandata ministra pravde Zorana Stojkovića pretvorilo u primitivan obračun sa pokojnim Zoranom Đinđićem čiji duh nikako ne ostavlja na miru religioznog premijera – svečani povratak Mirjane Marković i Marka Miloševića u Srbiju, uz sve državničke počasti, realni je lakmus test današnje političke Srbije koja, ofanzivno, pledira na zaborav i povratak u slavnu Miloševićevu prošlost. Jer, ono što je danas na vlasti u Srbiji – bludna koalicija nacionalista, lažnih evropejaca, primitivnih seljačina i fantomskih četnika, uz oralnu pomoć Crkve – po svakom erotskom parametru bliže je Miloševićevom diskursu nego što smo ikad bili poslednjih pet godina; osetili smo to poslednjih meseci glede godišnjica Srebrenice i «Oluje» kad se spontano vratio onaj matični jezik ludila s početka devedesetih i kad se s pravom učinilo da, recimo, ministar Velimir Ilić izgleda i ponaša se kao klasična SPS figura po svim prevarantsko-bahatim pravilima nekadašnjih Miloševićevih funkcionera. Njegov privatni rat s Makedonijom oko uhićenja vladike Jovana, inače makedonskog državljanina, ostaće upamćen kao primer medicinske histerije koju, ni kao psihoterapeut, ne bi umeo da smiri dr Radovan Karadžić, by the way, jedna od glavnih medijskih zvezda u Guči, gde se uz trubu prodavao image Srbije koja nikog ne jebe – jer su ratni zločinci za nas, zvuči hrvatski poznato, heroji. Naročito uz pečenje, pivo i Marš na Drinu.
Ipak – ako dozvolite da autor teksta ima pravo da bude bolesno radostan – vest godine mogla bi da bude uhićenje masovnog ubojice, Srbina iz Bosne, Milana Lukića u dalekoj i otuđenoj Argentini; koristeći regularno legalni pasoš pod imenom «Goran Đukanović», dobijen od Državne bezbednosti za koju je sve vreme radio kao redovan ili dopisni član, Milan Lukić je uspeo da postane najveći pojedinačni ubica proteklih ratova u kojima njegova Srbija nije učestvovala. Osuđen u Srbiji na svega 20 godina (zbog otmice i ubistva 16 Bošnjaka iz autobusa u Sjeverinu; godinu i dva meseca po zaklanom čoveku), Lukić je svojim herojskim delima pridodao učešće u ubistvu Muslimana otetih u vozu u Štrpcima, radosnom likvidiranju neprijatelja u Višegradu (gde je ih bacao s mosta, pucajući u njih), paljenjem zgrade sa pedesetak Bošnjaka koji su živi izgoreli... a da za to vreme, bez frke, bude građanin Srbije i da se u nju redovno vraća, čim obavi ono što mu je Srpstvo dalo kao zadatak: da Bosnu očisti od Muslimana. Ovaj pravoslavni monstrum – koji se 1999. venčao pod patronatom SPC – bio je jedan od religioznih heroja u kojeg se Crkva klela i kojeg je blagosiljala. Lukić – za kojeg se, recimo, tvrdi da je ubio ženu svog brata jer je bila Muslimanka – bio je ugledna ličnost u mreži srpske DB koja je delovala u Bosni, državni egzekutor, ličnost koje su plašile i veličine u Republici Srpskoj, znajući ko stoji iza njega (Jovica Stanišić, Franko Simatović, Slobodan Milošević). Ovaj Srpski Mengele – nekadašnji bliski suradnik Radovana Karađića – služio je kao opomena Muslimanima šta ih sve čeka ako ne pristanu da budu poraženi; njegovo spektakularno puštanje iz zatvora 1993, navodno zbog nedostatka dokaza – nakon masakra otetih u vozu Beograd-Bar, u Štrpcima – samo je laka potvrda učestvovanja Srbije u ratu protiv Bosne, možda i jedan od ključnih argumenata tužilaštva da je Srbija pod Slobodanom Miloševićem činila ama baš sve da rođenim ubicama omogući slobodan rad s one strane Drine i profesionalno-krvavu karijeru u kojoj je će biti svejedno da li je lično Lukić ubio dvesta ili osamsto ljudi, jer je reč o «srpskom heroju» koji je, već smo čuli, branio «nejač», «ognjišta» i obavezne «starce».
Milan Lukić – za kojeg je svaka smrtna kazna vešanjem, streljanjem, elektro-egzekucijom, odrubrljivanjem glave, mala kazna – najbolji je primer one Srbije koja se i danas kune da se ništa u Srebrenici nije dogodilo, da u Bosni nije bilo srpskih zločina, da Srbi uopće nisu takvi i da ne samo da nije bilo silovanja ili likvidacija, nego su The Serbs zdušno pomagali muslimanskom narodu da preživi, takvi smo mi: veličanstveni u tuđoj tragediji, uvek spremni da lupimo krvavi prstenac tamo gde treba!
Već vidim da će se, koliko sutra, pri obilasku onog metalnog WC-objekta na crnogorskoj planini Rumiji koji pojedini zovu crkvom, pojaviti likovi s crnim majicima i Lukićevim likom gde će pisati «Zar je zločin braniti se?» ili, preciznije, «Zar je zločin ubijati ih?» ili «Ubijaćemo vas još», jer je odbrana Lukića, u ovom času, odbrana vaskolikog Srpstva zbunjenog činjenicom da je Heroj morao da pobegne čak u fucking Argentinu kako bi se, nesrećnik, zaštitio od neopravdanih optužbi!
Vlada Srbije koja – za sad, nikad se ne zna – Lukiću nije dala stan (kao što je vilu od 200 kvadrata legalistički poklonila genocidnom đeneralu Krstiću, osuđenom na 35 godina robije u Hagu), praviće se neobaveštenom glede druga Milana koji je svojom nepažnjom uhićen baš kad to Srbiji nije trebalo, u času kad pregovaramo s Evropom i kad nam takvi ekscesi nimalo ne trebaju. Umesto da se krio, ćutao, držao svoj low-profile, Lukić je – kao svaki srpski domaćin – krenuo na aerodrom da sačeka suprugu i kćerku; kad amputiramo pitanje koja je to genocidna žena spremna da sa masovnim ubicom ima dete – ostaje radosna novinska vijest da su Lukića, u lisicama, priveli i obezbedili da otputuje u Haag.
Gde će konačno videti Slobodana Miloševića, svog vrhovnog komandanta, i raportirati mu rezultate s višegradskog mosta: sto ubijenih u letu, uključujući decu, nešto smo pobili na površini, nešto u vodi, uglavnom, zadatak izvršen.
A sad nešto da popijemo u tu čast – rekao bi Slobodan i naručio sok. U čast rođendana; dolazi Familija, a tu je i naš Lukić. Ima li, really, razloga da čovek ne bude totalno i potpuno srećan? Na višegradski način!
Piše:Petar Luković
Samo dva meseca nakon što je iz nikad objašnjenih razloga povučena međunarodna poternica za drugaricom Mirjanom Marković (hrvatski: supruga Slobodana Miloševića), legalistički režim premijera Vojislava The Koštunice učinio je još jedan razuman korak da se Familija ratnog zločinca okupi u punom sastavu; naime, provereno pravičan sud u famoznom Požarevcu – gradu u kojem su Slobodan & Mirjana zavoleli, živeli i kovali udarničke planove da on bude novi J.B.Tito a ona Jovanka Broz-Marković, doneo je strogo humanitarnu odluku da povuče Interpol-poternicu za Markom Miloševićem (bošnjački: sin Slobodana Miloševića). Kako je u međuvremenu Marija Milošević (albanski: kćer Slobodana Milošević) ili oslobođena ili joj je suđenje odgođeno za kraj milenijuma, ko će znati, svejedno – ishod je predvidljiv bar 20. avgusta kad će se u Haagu, na rođendan srpskog heroja Slobodana Miloševića, okupiti svi together: Marija, Marko, Mirjana i Slobodan, da proslave još jednu pobedu njihovog miljenika Vojislava Kalašnjikova koji im je vratio dignitet Porodice i omogućio da se 3/4 okupljenih iz Haaga slobodno vrati u Beograd, kao da se ništa nije desilo, a izgleda da se stvarno ništa nije desilo.
Kako je svakoj budali jasno da je ustupak Miloševićima, u stvari, cena koju Koštunica plaća Slobodanovoj partiji (SPS) za podršku u Parlamentu – jer se sudstvo za vreme mandata ministra pravde Zorana Stojkovića pretvorilo u primitivan obračun sa pokojnim Zoranom Đinđićem čiji duh nikako ne ostavlja na miru religioznog premijera – svečani povratak Mirjane Marković i Marka Miloševića u Srbiju, uz sve državničke počasti, realni je lakmus test današnje političke Srbije koja, ofanzivno, pledira na zaborav i povratak u slavnu Miloševićevu prošlost. Jer, ono što je danas na vlasti u Srbiji – bludna koalicija nacionalista, lažnih evropejaca, primitivnih seljačina i fantomskih četnika, uz oralnu pomoć Crkve – po svakom erotskom parametru bliže je Miloševićevom diskursu nego što smo ikad bili poslednjih pet godina; osetili smo to poslednjih meseci glede godišnjica Srebrenice i «Oluje» kad se spontano vratio onaj matični jezik ludila s početka devedesetih i kad se s pravom učinilo da, recimo, ministar Velimir Ilić izgleda i ponaša se kao klasična SPS figura po svim prevarantsko-bahatim pravilima nekadašnjih Miloševićevih funkcionera. Njegov privatni rat s Makedonijom oko uhićenja vladike Jovana, inače makedonskog državljanina, ostaće upamćen kao primer medicinske histerije koju, ni kao psihoterapeut, ne bi umeo da smiri dr Radovan Karadžić, by the way, jedna od glavnih medijskih zvezda u Guči, gde se uz trubu prodavao image Srbije koja nikog ne jebe – jer su ratni zločinci za nas, zvuči hrvatski poznato, heroji. Naročito uz pečenje, pivo i Marš na Drinu.
Ipak – ako dozvolite da autor teksta ima pravo da bude bolesno radostan – vest godine mogla bi da bude uhićenje masovnog ubojice, Srbina iz Bosne, Milana Lukića u dalekoj i otuđenoj Argentini; koristeći regularno legalni pasoš pod imenom «Goran Đukanović», dobijen od Državne bezbednosti za koju je sve vreme radio kao redovan ili dopisni član, Milan Lukić je uspeo da postane najveći pojedinačni ubica proteklih ratova u kojima njegova Srbija nije učestvovala. Osuđen u Srbiji na svega 20 godina (zbog otmice i ubistva 16 Bošnjaka iz autobusa u Sjeverinu; godinu i dva meseca po zaklanom čoveku), Lukić je svojim herojskim delima pridodao učešće u ubistvu Muslimana otetih u vozu u Štrpcima, radosnom likvidiranju neprijatelja u Višegradu (gde je ih bacao s mosta, pucajući u njih), paljenjem zgrade sa pedesetak Bošnjaka koji su živi izgoreli... a da za to vreme, bez frke, bude građanin Srbije i da se u nju redovno vraća, čim obavi ono što mu je Srpstvo dalo kao zadatak: da Bosnu očisti od Muslimana. Ovaj pravoslavni monstrum – koji se 1999. venčao pod patronatom SPC – bio je jedan od religioznih heroja u kojeg se Crkva klela i kojeg je blagosiljala. Lukić – za kojeg se, recimo, tvrdi da je ubio ženu svog brata jer je bila Muslimanka – bio je ugledna ličnost u mreži srpske DB koja je delovala u Bosni, državni egzekutor, ličnost koje su plašile i veličine u Republici Srpskoj, znajući ko stoji iza njega (Jovica Stanišić, Franko Simatović, Slobodan Milošević). Ovaj Srpski Mengele – nekadašnji bliski suradnik Radovana Karađića – služio je kao opomena Muslimanima šta ih sve čeka ako ne pristanu da budu poraženi; njegovo spektakularno puštanje iz zatvora 1993, navodno zbog nedostatka dokaza – nakon masakra otetih u vozu Beograd-Bar, u Štrpcima – samo je laka potvrda učestvovanja Srbije u ratu protiv Bosne, možda i jedan od ključnih argumenata tužilaštva da je Srbija pod Slobodanom Miloševićem činila ama baš sve da rođenim ubicama omogući slobodan rad s one strane Drine i profesionalno-krvavu karijeru u kojoj je će biti svejedno da li je lično Lukić ubio dvesta ili osamsto ljudi, jer je reč o «srpskom heroju» koji je, već smo čuli, branio «nejač», «ognjišta» i obavezne «starce».
Milan Lukić – za kojeg je svaka smrtna kazna vešanjem, streljanjem, elektro-egzekucijom, odrubrljivanjem glave, mala kazna – najbolji je primer one Srbije koja se i danas kune da se ništa u Srebrenici nije dogodilo, da u Bosni nije bilo srpskih zločina, da Srbi uopće nisu takvi i da ne samo da nije bilo silovanja ili likvidacija, nego su The Serbs zdušno pomagali muslimanskom narodu da preživi, takvi smo mi: veličanstveni u tuđoj tragediji, uvek spremni da lupimo krvavi prstenac tamo gde treba!
Već vidim da će se, koliko sutra, pri obilasku onog metalnog WC-objekta na crnogorskoj planini Rumiji koji pojedini zovu crkvom, pojaviti likovi s crnim majicima i Lukićevim likom gde će pisati «Zar je zločin braniti se?» ili, preciznije, «Zar je zločin ubijati ih?» ili «Ubijaćemo vas još», jer je odbrana Lukića, u ovom času, odbrana vaskolikog Srpstva zbunjenog činjenicom da je Heroj morao da pobegne čak u fucking Argentinu kako bi se, nesrećnik, zaštitio od neopravdanih optužbi!
Vlada Srbije koja – za sad, nikad se ne zna – Lukiću nije dala stan (kao što je vilu od 200 kvadrata legalistički poklonila genocidnom đeneralu Krstiću, osuđenom na 35 godina robije u Hagu), praviće se neobaveštenom glede druga Milana koji je svojom nepažnjom uhićen baš kad to Srbiji nije trebalo, u času kad pregovaramo s Evropom i kad nam takvi ekscesi nimalo ne trebaju. Umesto da se krio, ćutao, držao svoj low-profile, Lukić je – kao svaki srpski domaćin – krenuo na aerodrom da sačeka suprugu i kćerku; kad amputiramo pitanje koja je to genocidna žena spremna da sa masovnim ubicom ima dete – ostaje radosna novinska vijest da su Lukića, u lisicama, priveli i obezbedili da otputuje u Haag.
Gde će konačno videti Slobodana Miloševića, svog vrhovnog komandanta, i raportirati mu rezultate s višegradskog mosta: sto ubijenih u letu, uključujući decu, nešto smo pobili na površini, nešto u vodi, uglavnom, zadatak izvršen.
A sad nešto da popijemo u tu čast – rekao bi Slobodan i naručio sok. U čast rođendana; dolazi Familija, a tu je i naš Lukić. Ima li, really, razloga da čovek ne bude totalno i potpuno srećan? Na višegradski način!
-
haris303
E jebi gaVodenjak wrote:Ma dobro kad si navalio...haris303 wrote:...ma ne mogu da vjerujemVodenjak wrote: Nezavisno od same teme (nisam je citao), moram priznati da ti potpisujem sve i slovo iz ovog posta!
Napokon, ha?![]()
![]()
Moras malo poraditi na gramatici!![]()
![]()
- Vodenjak
Samo se ti pravdaj...haris303 wrote:E jebi gaVodenjak wrote:Ma dobro kad si navalio...haris303 wrote: ...ma ne mogu da vjerujem.... ma haj pročitaj ponovo. mora biti da sam neđe zabrlj'o
![]()
Moras malo poraditi na gramatici!![]()
![]()
.... gramatiku kritikuj ako ti kada budem slao nešto pisano rukom
..... u kucanju se ja ne vrać'o da razdvojim nešto što nije trebalo biti sastavljeno ili obrnuto, niti da stavim veliko slovo gdje treba itd .....
Jedva si dvicu dobio!
-
haris303
Pa nisam bukvalno mislio da vama neko od vlasti treba dati akreditacije da radite to što radite .... mislio sam to u smislu masovnosti i podrške ..... jer koliko god da vi tvrdite da vlasti i opozicija u Srbiji ne predstavljaju narod i mišljenje običnog naroda, još se više može tvrditi da ni vi takođe ne predstavljate taj narod ni njegovo mišljenje ... ili predstavljate možda .... mada sumnjam ... na stranu to što bih ja možda volio da vi predstavljate taj narod .... ali ga zaista ne predstavljate .... svake godine se na Ravnoj Gori sabere više pripadnika tvog naroda nego svih vaših aktivista i istomišljenika koje imate uz svoje ideje i stavove itd..itd... e to sam mislio pod akreditiranjem .... i vi i možete samo sebe da smatrate svjesnim i slobodnim .... samo vas je ipak zanemarljivo malo .... to su činjenice..zamisli srbiju wrote:1. sigurno ne zastupamo interese srpske vlasti niti opozicije, i iz tog razloga mozes da budes skeptican (i realan), da nismo relevanatan faktor za unapredjenje medjunarodnih odnosa BiH i Srbije. Ovo sto radimo, radimo kao gradjani. A, radimo od '97. i imali smo uticaja u rusenju milosevicevog rezima. Svi nasi aktivisti su biili aktivisti Otpora, a pojedini i osnivaci. Aktivisti Foruma NVO su bili i inicijatori petooktobarskih desavanja. '99, vecina nas je hapsena, privodjena, maltretirana od strane represivnih organa (policije, udbe, vojske...). Ko je bio politicki aktivan, bio je clan Gradjanskog saveza Srbije (Vesne Pesic), SDU (Zarka Koraca) ili DS (Zorana Djindjica).haris303 wrote:Opet ti kažem, nije da ja nešto tebi kontriram u smislu da težim da obeshrabrujem vaše iskrene pokušaje .... ali shvati da te stvari u mojoj glavi imaju drugačiju poziciju i viđenje ..... prvo, vi niste akreditovani da određujete ko je svjestan a ko ne .... automatski vam se dakle može osporavati i pravo da kako kažeš "edukujete nesvjesne" ..... dalje, pitanje svih pitanja u BiH nije hapšenje Karadžića i Mladića ... neka ih po brlozima, tu i spadaju, nije u BiH više pitanje svih pitanja ni izvinjenje Srbije .... ah, prije ili kasnije će se naći neko da se iskreno izvine (mada i sada ima nekih amaterskih pokušaja, doduše tihim glasom i sebi u njedra) .... dakle, pitanje svih pitanja u BiH je TUŽBA .... e to je problem .... možete li pojmiti koliko je toga po BiH razvaljeno i uništeno, možete li pojmiti kolike su to pare .... pa te sume iz tužbe kada se izgovaraju su toliko velike da moraš mucati kada ih izgovaraš .... i gdje ćeš bolan naći kritičnu masu Srba da pristane na to da 16 narednih generacija "šlajdra" da bi se otplatilo ovo što su bilmezi po BiH razvalili ... i tu će ti bolan sve zapeti .... ti vaši pokušaji imaju možda ohrabrujući broj pristalica, ali kada je tužba u pitanju sve će to da presahne "k'o ljetni potočić" ..... a kada su milijarde u pitanju onda je sve drugačije ... a na kraju krajeva, jel pošteno da se plati šta se razvalilo ..... jeste da je skupo, ali mi zaista nismo sami sebe granatirali.zamisli srbiju wrote:"Haris303",
opet ponavljam, mozda si u pravu.
Ono sto si naveo u postu zasad su cinjence!
Ali, to ne znaci, da moji prijatelji i ja ne pokusamo menjati trenutno stanje. Ovo sto radim na nasem webu je EDUKACIJA nesvesnih!
I, znam da rezultata nece biti preko noci! Ali je isto tako cinjenica da su u procesu Tranzicione pravde, za sve sto je dosad uradjeno u srbiji (a, malo je uradjeno) jedine zasluzne NVO i pojedini novinari (npr.Pera Lukovic).
Ipak, mi idemo dalje...
Ne bismo bili Imagine...ako se pomirimo sa stanjem u srbiji.
Pozdrav.
2. A, ko bi to trebao u danasnjoj srbiji da nam da akreditaciju da sebe smatramo SVESNIM! Ne mislis valjda da ocekujemo akreditaciju od klero-fasiticke vlasti ili SMradikala i njihovih institucija. Vreme, kao i nase aktivnosti su nam dali za pravo da sebe smatramo SVESNIM, SLOBODNIM gradjanima. Jer, od kada smo postali svesni svog okruzenja (a, to zavisi od uzrasta nasih aktivista) bili smo i ostali SVESNI zlocinacke politike bivseg rezima, kao i rehabilitacije te politike od strane sadasnjeg rezima, prema drugim narodima. U prvom redu prema vama u BiH, ali isti tako i pema Hrvatima, Albancima sa Kosova...
I zaista ne bismo zeleli da nam ovakva vlast (za mene ista kao milosevic &seselj vlast) da nam daje neke certifikate o ispravnosti naseg delovanja. Dokaz nase SVESTI su i desetine pretecih poruka koje svakodnevno dobijamo od nasih fasistickih sunarodnika, putem e-mail-a.
Jer, pretpostavljam da ne gledas rts, bk tv i ostale serBske medije koji i dalje propagiraju relativizovanje, NEGIRANJE i rehabilitovanje zlocinaca, a samim tim rehabilituju i ZLOCINACKU politiku prethodnog rezima. A, kada vidimo rezultate istrazivanja javnog mnjenja u srbiji, koje VECINSKI opravdava takvu politiku, imamo za pravo da ih smatramo NESVESNOM, podanickom masom koja ne razmislja svojom glavom, vec coporativno sledi VODJU...kao sto je to Domanovic opisao jos pre 100 godina.
3.Mozda za tebe nije "pitanje svih pitanja" hapsenje MONSTRUMA.
Za nas jeste. Iz pijeteta prema zrtvama, prezivelim. Kao i hapsenje svih onih koji su im pruzali podrsku u realizaciji zlocina!
4.Mozda tebi nije vazno,i to mogu da shvatim, IZVINJENJE od strane spskih zvanicnika, a jos manje, od mene i i mojih istomisljenika.
ALi, meni i mojom istomisljenicima je vazno, jer osecamo KRIVICU za sve sto su pripadnici naroda kojem pripadamo vama ucinili.
I mogu vas razumeti i ako to izvinjenje ne prihvatite.
Jer vi znate najbolje, sta ste prosli. Ja mogu da znam samo na osnovu dokumenata, svedocanstava, fotografija, video zapisa, posete koomemoraciji u Srebrenici. Ali, nisam bio u vasoj kozi, tako da je moje saznanje minorno, u odnosu na vase.
5. Sto se tice TUZBE za ratnu odstetu, naravno da treba da vam se isplati.
I neka je 100 milijardi evra, i neka je isplacuje i moja generacija, i moja deca i narednih 20 pokoljenja, uveren sam da je to ispravno.
Gde cu ja naci kriticnu masu. Zaista ne znam.
Ali, znam da ako B&H uputi tuzbeni zahtev Medjunarodnom sudu pravde sa zahtevom za ratnu odstetu, i ako taj sud donese pozitivno resenje, niko nece pitati Srbe da li ce hteti da placaju ili ne.
Kao, sto to niko nije pitao Nemce, koji su ratnu odstetu isplacivali punih 25 godina nakon WWII.
Jer i to placanje odstete je svojevrsna denacifikacija naroda, kroz koju kad-tad srpski narod mora proci!
Pozdrav.
Imagine
dalje, pitanje svih pitanja zaista nije hapženje Karadžića .... posrati ga, uhapšen će biti prije ili kasnije .... taj će međed završiti u cirkusu kojem i pripada ..... ne vidim zašto bi to bilo nešto ključno .... bitno jeste ali nije najbitnije ...
dalje, takođe je jako bitno i izvinjenje ali opet nije najbitnije ... sve će se to nekako i riješiti
kažem ti, zapeće na tužbi...vi toga niste ni svjesni .... to je najbitnije ..... jedino ta vrsta odštete aktivno gradi budućnost potomcima ljudi satranih fašističkim stampedom koji je krenuo sa one strane Drine .... i u kontekstu toga jebo hapšenje .... ne mogu oni više iz tih rupa raditi što su radili .... a pravo da ti kažem draže mi je da su u rupama nego u raskošnim kaznionicama .... neka veprova u šumi...
dakle, kada bi neko rekao vlastima u Srbiji (i ovima trenutnima i bilo kojima koje dođu) da će biti povučena tužba ... izvinjavali bi se oni svaki dan, predali bi Hagu mater rođenu, počeli bi ako treba u džamiju da idu, ljubili bi sve i jedan bašluk u Potočarima, nosali bi nas k'o malo vode na dlanu ..... meni se sve čini da vama stvari oko tužbe kao i sam njen značaj nisu jasni ..... sve mimo tužbe je samo lijepo i korisno .... ali sve mimo tužbe ipak spada u stvari kozmetičke prirode .... a od toga se ne gradi zemlja ....
i btw, ne kontam zašto se vaše izvinjenje ne bi prihvatilo!!
-
rei
uh imene vodeni iznenadiharis303 wrote:...ma ne mogu da vjerujemVodenjak wrote:Nezavisno od same teme (nisam je citao), moram priznati da ti potpisujem sve i slovo iz ovog posta!haris303 wrote:
Napokon, ha?![]()
![]()
-
haris303
...ma i ja se malo malo pa vratim na taj komentar da ga opet pročitam .... i svaki put se nanovo iznenadimrei wrote:uh imene vodeni iznenadiharis303 wrote:...ma ne mogu da vjerujemVodenjak wrote: Nezavisno od same teme (nisam je citao), moram priznati da ti potpisujem sve i slovo iz ovog posta!
Napokon, ha?![]()
![]()
-
rei
haris303 wrote:...ma i ja se malo malo pa vratim na taj komentar da ga opet pročitam .... i svaki put se nanovo iznenadimrei wrote:uh imene vodeni iznenadiharis303 wrote: ...ma ne mogu da vjerujem.... ma haj pročitaj ponovo. mora biti da sam neđe zabrlj'o
![]()
... što ti je tolerancija
.... al đaba, opet mi dade dvojku iz gramatike
evo ja se sunjam da ispravim ono " i mene"
-
haris303
ma edituj bolan brže boljerei wrote:haris303 wrote:...ma i ja se malo malo pa vratim na taj komentar da ga opet pročitam .... i svaki put se nanovo iznenadimrei wrote: uh imene vodeni iznenadi... što ti je tolerancija
evo ja se sunjam da ispravim ono " i mene"
-
Fiscus
Prvi put sam na ovom forumu, ali citajuci tekstove shvatio sam da su posetioci sajta, pre svega normalni ljudi..
To mi je trenutno najbitnije u celoj prici, jer spadam u one koji veruju u zajednicki zivot svih naroda na Balkanu.
Svakodnevno posecujem sajt: www. zamislisrbiju. org, i vidim da je u mnogo cemu slican sa ovim - sto mi je posebno drago.
Jedan sam od onih koji bi zatvorio sve ratne zlocince, i trasirao put demokratiji, koja je danas ugrozena u Srbiji.
Zato pozdravljam sve ucesnike foruma, i mislim da ce biti lepo diskutovati sa Vama
To mi je trenutno najbitnije u celoj prici, jer spadam u one koji veruju u zajednicki zivot svih naroda na Balkanu.
Svakodnevno posecujem sajt: www. zamislisrbiju. org, i vidim da je u mnogo cemu slican sa ovim - sto mi je posebno drago.
Jedan sam od onih koji bi zatvorio sve ratne zlocince, i trasirao put demokratiji, koja je danas ugrozena u Srbiji.
Zato pozdravljam sve ucesnike foruma, i mislim da ce biti lepo diskutovati sa Vama
- Vodenjak
Hari, sreco moja, razlika izmedju tebe i mene je sto ja tvoje komentare CITAM i RAZMISLJAM o tome sta si htio da kazes BEZ PREDUBJEDJENJA!haris303 wrote:...ma i ja se malo malo pa vratim na taj komentar da ga opet pročitam .... i svaki put se nanovo iznenadimrei wrote:uh imene vodeni iznenadiharis303 wrote: ...ma ne mogu da vjerujem.... ma haj pročitaj ponovo. mora biti da sam neđe zabrlj'o
![]()
... što ti je tolerancija
Pokusaj tako i ti da citas komentare drugih (dakle, ne samo moje) i vidjeces da nije tesko naci kod svih ljudi na ovom forumu jednu dodirnu tacku.
A ta tacka je da mi zapravo podjednako volimo svoju zemlju!
To sto na razlicite nacine gledamo na uzroke krize u kojoj se nalazi i puteve rjesavanja iste, drugi je padez!
-
haris303
Ovako sam napisao u jednom postu:Vodenjak wrote:Hari, sreco moja, razlika izmedju tebe i mene je sto ja tvoje komentare CITAM i RAZMISLJAM o tome sta si htio da kazes BEZ PREDUBJEDJENJA!haris303 wrote:...ma i ja se malo malo pa vratim na taj komentar da ga opet pročitam .... i svaki put se nanovo iznenadimrei wrote: uh imene vodeni iznenadi... što ti je tolerancija
Pokusaj tako i ti da citas komentare drugih (dakle, ne samo moje) i vidjeces da nije tesko naci kod svih ljudi na ovom forumu jednu dodirnu tacku.
To sto na razlicite nacine gledamo na uzroke krize u kojoj se nalazi i puteve rjesavanja iste, drugi je padez!
"...i btw, meni se lično jebe šta neki forumaš misli o Aliji, ja imam svoje mišljenje i zadržaću ga, baš kao i mišljenje o Zlatku (ovdje ne mislim na mišljenje okupano ozračjem politike) .... bez obzira na to slagao se u nečemu sa nekim od njih ili ne slagao, ja ne želim da uzimam pravo na patriotizam ni jednom ni drugom .... niti bilo kome .... "
Dakle, ja nikome i nikada ne uzimam njegovo pravo na patriotizam i ljubav prema domovini ... pa ne kontam ni zašto bih tebi uzimao .... bez obzira koliko stvari pročitao u tvojim pisanjima koje su mi u najmanju ruku smiješne i nelogične...
- Vodenjak
Ja razumijem da su tebi mnoge stvari nelogicne iz mojih postova jer ja zaista i nastojim da ih napishem tako da nemaju nista zajednicko sa logikom koja je danas prisutna u Bosni!haris303 wrote:Ovako sam napisao u jednom postu:Vodenjak wrote:Hari, sreco moja, razlika izmedju tebe i mene je sto ja tvoje komentare CITAM i RAZMISLJAM o tome sta si htio da kazes BEZ PREDUBJEDJENJA!haris303 wrote: ...ma i ja se malo malo pa vratim na taj komentar da ga opet pročitam .... i svaki put se nanovo iznenadim... što ti je tolerancija
"...i btw, meni se lično jebe šta neki forumaš misli o Aliji, ja imam svoje mišljenje i zadržaću ga, baš kao i mišljenje o Zlatku (ovdje ne mislim na mišljenje okupano ozračjem politike) .... bez obzira na to slagao se u nečemu sa nekim od njih ili ne slagao, ja ne želim da uzimam pravo na patriotizam ni jednom ni drugom .... niti bilo kome .... "
Dakle, ja nikome i nikada ne uzimam njegovo pravo na patriotizam i ljubav prema domovini ... pa ne kontam ni zašto bih tebi uzimao .... bez obzira koliko stvari pročitao u tvojim pisanjima koje su mi u najmanju ruku smiješne i nelogične...
Ovo shvatam kao kompliment, zato - hvala!
-
kanibalko
evo da ti se i ja pridruzim. sada sam se registrovao samo da pozdravim 'zamislisrbiju' i da im pozelim puno uspeha u buducnosti. a Bosancima da ostanu tolerantni i sirokogrudi kao sto su bili i pre rata, uprkos svemu naravno.Fiscus wrote:Prvi put sam na ovom forumu, ali citajuci tekstove shvatio sam da su posetioci sajta, pre svega normalni ljudi..
-
haris303
... pa i vjeruj da svo to pisanje i ima veze sa stvarnom logikom Bosne taman toliko koliko i vi imate veze sa Bosnom vrteći se sahatak dnevno po forumu ..... i onda sa opcijom "Disconnect" jednostavno uteknete od Bosne ... do sljedećeg logovanja .... i soljenja nama pameti šta nam sve ne valja .... pa dođite da popravljamoVodenjak wrote:Ja razumijem da su tebi mnoge stvari nelogicne iz mojih postova jer ja zaista i nastojim da ih napishem tako da nemaju nista zajednicko sa logikom koja je danas prisutna u Bosni!haris303 wrote:Ovako sam napisao u jednom postu:Vodenjak wrote: Hari, sreco moja, razlika izmedju tebe i mene je sto ja tvoje komentare CITAM i RAZMISLJAM o tome sta si htio da kazes BEZ PREDUBJEDJENJA!
Ovo shvatam kao kompliment, zato - hvala!
- Vodenjak
Harise bolan...haris303 wrote:
... pa i vjeruj da svo to pisanje i ima veze sa stvarnom logikom Bosne taman toliko koliko i vi imate veze sa Bosnom vrteći se sahatak dnevno po forumu ..... i onda sa opcijom "Disconnect" jednostavno uteknete od Bosne ... do sljedećeg logovanja .... i soljenja nama pameti šta nam sve ne valja .... pa dođite da popravljamo![]()
... zajednički
![]()
Pa dokle tako?
sta bi ti sad od mene i nas dole?
Da vam se svalimo i da nas umjesto 400 000 bude milion i cetiristo hiljada na birou?
Harise, dobri covjece, otjerali su me cetnici polovinom 93. iz moje carsije. Svasta sam vidio i prezivio, ali vjeruj mi da kad vidim sta je danas u istoj toj carsiji (gdje vise nisu cetnici!), bez imalo uvijanja kazem da mi "moji" ne daju nazad!
A ti sad kontaj kako ti hoces!
-
haris303
... ma ne ljuti se ... samo sam želio da te zovnem na iftar i da skupa odemo na teravijuVodenjak wrote:Harise bolan...haris303 wrote:
... pa i vjeruj da svo to pisanje i ima veze sa stvarnom logikom Bosne taman toliko koliko i vi imate veze sa Bosnom vrteći se sahatak dnevno po forumu ..... i onda sa opcijom "Disconnect" jednostavno uteknete od Bosne ... do sljedećeg logovanja .... i soljenja nama pameti šta nam sve ne valja .... pa dođite da popravljamo![]()
... zajednički
![]()
Pa dokle tako?
sta bi ti sad od mene i nas dole?Da vam se svalimo i da nas umjesto 400 000 bude milion i cetiristo hiljada na birou?
Harise, dobri covjece, otjerali su me cetnici polovinom 93. iz moje carsije. Svasta sam vidio i prezivio, ali vjeruj mi da kad vidim sta je danas u istoj toj carsiji (gdje vise nisu cetnici!), bez imalo uvijanja kazem da mi "moji" ne daju nazad!
A ti sad kontaj kako ti hoces!
btw, tačno ponekada imam osjećaj da se neko drugi loguje na tvoj nick ... k'o dvije različite osobe ....
- Vodenjak
Cini ti se prijatelju!haris303 wrote:
... ma ne ljuti se ... samo sam želio da te zovnem na iftar i da skupa odemo na teraviju![]()
![]()
btw, tačno ponekada imam osjećaj da se neko drugi loguje na tvoj nick ... k'o dvije različite osobe ....
Pronadji bilo koja dva moja komentara i ukazi na sustinsku razliku pa cu te castiti pivom!
Poslije Ramazana!
-
haris303
Ma pitam te zato što mi se nekada čini da si skroz normalan a nekada mi se čini da si baš blesav .....Vodenjak wrote:Cini ti se prijatelju!haris303 wrote:
... ma ne ljuti se ... samo sam želio da te zovnem na iftar i da skupa odemo na teraviju![]()
![]()
Pronadji bilo koja dva moja komentara i ukazi na sustinsku razliku pa cu te castiti pivom!
Poslije Ramazana!![]()