Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
- Matzan
#101 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Da je ona rođena u Americi postojale bi solidne šanse da iz neke velike ljubavi krene za njim.
U ovom slučaju, gdje ona dolazi iz jedne jako siromašne zemlje a okusila čari zapadnog života, nema šanse.
Da ima zlatnu ćunu neće. Žensko je to...
U ovom slučaju, gdje ona dolazi iz jedne jako siromašne zemlje a okusila čari zapadnog života, nema šanse.
- Sephora
#102 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Ko je vama kriv sto niste vidjeli Ameriku...
i da ste vi na Dinonim mjestu, ko zna kako bi reagovali.. 
-
arslanbey
#103 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
sta je smijesno,pa nije BIH katastrofa? znam par primjera gdje je neka dijasporka dosla da zivi u BIH kod muzaCherry-Cherry wrote:Grean wrote:Ljubav ne poznaje granice. Neka se mlada doseli u BiH.
- Bambi_na_kofeinu
#104 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
A možda je dečko tek tako rekao nešto što mu se učinilo prigodno za HONY (jbg, planetarno poznata grupa, ono objavi ti fotku i neku zanimljivu priču, potrudiš se malo da začiniš) i sad je to sve predimenzioniralo se daleko više nego što je očekivao 
- Šveđanin
#105 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Nikad necu zaboraviti jednog naseg momka koji je iz Bosne iz ne bas lake situacije otisao studirati u Austriju, pa u UK, pa nakon toga otisao u Ameriku, radio negdje u NYC intership, izborio se za intervju u Goldman Sachsu i dobio posao. Ima od tada 10ak godina, nisam se odavno raspitao sta je sa njim. Ne znam detalje ali cini mi se da sam listajuci slike na jednom wall street portalu uocio njega na sastanku, a pored njega ako me sjecanje ne vara Jamie Dimon.. Nema zime za njega.
Moracu se ovih dana angazovati da vidim dokle je dosao u karijeri. Za one koji se isticu, uvijek se nadje posla. Sto se ostalih tice, primjetim poprilicno visoku dozu optimizma i lako cemo filozofije, na kraju ce ostati bas razocarani.. ali ako neko uz bosanski nacin zivota pokusava zivjeti u Americi, ionako je osudjen na neuspjeh za neuspjehom.
Dino kaze da nema dovoljno mogucnosti za mladu u Bosni.
Tema je malo besmislena sad kad je sve rijeseno. Ovakvu sudbinu prozivljava jos ko zna koliko omladine.
Dino kaze da nema dovoljno mogucnosti za mladu u Bosni.
-
arslanbey
#106 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
sta je smijesno,pa nije BIH katastrofa? znam par primjera gdje je neka dijasporka dosla da zivi u BIH kod muzaMatzan wrote:Da je ona rođena u Americi postojale bi solidne šanse da iz neke velike ljubavi krene za njim.
- Matzan
#107 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Endemski izuzeci. Jedan ili 2 primjera na nekoliko desetina hiljada koje ne bi.arslanbey wrote:sta je smijesno,pa nije BIH katastrofa? znam par primjera gdje je neka dijasporka dosla da zivi u BIH kod muzaMatzan wrote:Da je ona rođena u Americi postojale bi solidne šanse da iz neke velike ljubavi krene za njim.
-
arslanbey
#108 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Ne bas,eto sad moja rodica ode u BIH da zivi kod muza,on ima dobar posao u BIH,nema potrebe da ide ovamo,tako da ce oni takoMatzan wrote:Endemski izuzeci. Jedan ili 2 primjera na nekoliko desetina hiljada koje ne bi.arslanbey wrote:sta je smijesno,pa nije BIH katastrofa? znam par primjera gdje je neka dijasporka dosla da zivi u BIH kod muzaMatzan wrote:Da je ona rođena u Americi postojale bi solidne šanse da iz neke velike ljubavi krene za njim.
-
arslanbey
#109 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
edit 
Last edited by arslanbey on 06/04/2015 00:15, edited 1 time in total.
- Matzan
#110 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Ti si izgleda malo pomiješao teme?!arslanbey wrote:Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo?moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome
-
arslanbey
#111 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
u pravu siMatzan wrote:Ti si izgleda malo pomiješao teme?!arslanbey wrote:Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo?moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome
nego,jesil ti u bih ili vani?
Last edited by arslanbey on 06/04/2015 00:16, edited 1 time in total.
- insomnia78
#112 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
S malom razlikom sto je moja ljubav pocela i trajala jos u BiH i sto je moja zena Bosankanatt wrote:Ta ljubav je prava dokle god su u Americi. I tvoja je prava dokle god si u Francuskoj.insomnia78 wrote:Ma koje bolan prave ljubavi
Kolko im je, dvadesetak godina?
Ona se iscupala iz blata, docepala Amerike i...
Nemojte biti smijesni
PS: i definitivno nije 'vol'ko "garava"
-
arslanbey
#113 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
ali je bila dijasporkainsomnia78 wrote:S malom razlikom sto je moja ljubav pocela i trajala jos u BiH i sto je moja zena Bosankanatt wrote:Ta ljubav je prava dokle god su u Americi. I tvoja je prava dokle god si u Francuskoj.insomnia78 wrote:Ma koje bolan prave ljubavi
Kolko im je, dvadesetak godina?
Ona se iscupala iz blata, docepala Amerike i...
Nemojte biti smijesni
PS: i definitivno nije 'vol'ko "garava"![]()
- insomnia78
#114 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Tad' kad smo mi poceli vezu ne, ni blizuarslanbey wrote: ali je bila dijasporka
- Oligarh
#115 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Vratite nam temu o kerovima, ovo je dosadno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#116 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Ovo je jace od lika sa 11storo djece koji nije u stanju da radi jer ga,end aj kvout: "bole ledja"
- Oligarh
#117 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Žali Bože djece. A njemu bi ga ga otfikirao i stavio mu ga u teglu sa formalinom, da ga se može prisjetiti._BataZiv_0809 wrote:Ovo je jace od lika sa 11storo djece koji nije u stanju da radi jer ga,end aj kvout: "bole ledja"
O ovom srceparajućem članku nemam nikakvo mišljenje. Jebe me se za protagonistima, mladi su nek se bore.
-
razonoda
#118 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
ko je taj?_BataZiv_0809 wrote:Ovo je jace od lika sa 11storo djece koji nije u stanju da radi jer ga,end aj kvout: "bole ledja"
-
razonoda
#119 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Oligarh wrote:Žali Bože djece. A njemu bi ga ga otfikirao i stavio mu ga u teglu sa formalinom, da ga se može prisjetiti._BataZiv_0809 wrote:Ovo je jace od lika sa 11storo djece koji nije u stanju da radi jer ga,end aj kvout: "bole ledja"
O ovom srceparajućem članku nemam nikakvo mišljenje. Jebe me se za protagonistima, mladi su nek se bore.
- Oligarh
#120 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
shock: ti penzioner?[/quote]razonoda wrote: O ovom srceparajućem članku nemam nikakvo mišljenje. Jebe me se za protagonistima, mladi su nek se bore.
Haman
- Matzan
#121 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Živim u BiH. Imam dosta rodbine vani i prilično dobro znam kako te stvari funkcionišu.arslanbey wrote:u pravu siMatzan wrote:Ti si izgleda malo pomiješao teme?!arslanbey wrote:Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo?moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome
nego,jesil ti u bih ili vani?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#122 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Bilo avazovom portalu. Sad cu probat nac.razonoda wrote:ko je taj?_BataZiv_0809 wrote:Ovo je jace od lika sa 11storo djece koji nije u stanju da radi jer ga,end aj kvout: "bole ledja"
-
arslanbey
#123 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Jesi li zavrsio fax i imas li svoj posao?(ovo pitam iz razloga sto smatras da je ludilo doci u BIH a recimo osoba koja ima fax ovdje i radi svoj posao na zapadu ce raditi zadnje poslove,pa vidi isplatili se)Matzan wrote: Živim u BiH. Imam dosta rodbine vani i prilično dobro znam kako te stvari funkcionišu.
- Matzan
#124 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
Al' da se ne lažemo, kad bi ti iz nekog jakog razloga odlučio da se vratiš ovamo mogao bi očekivati razne scenarije i rasplete.insomnia78 wrote:Tad' kad smo mi poceli vezu ne, ni blizuarslanbey wrote: ali je bila dijasporka
Pogotovo ako ste se tamo dobro snašli.
-
razonoda
#125 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!
arslanbey wrote:Jesi li zavrsio fax i imas li svoj posao?(ovo pitam iz razloga sto smatras da je ludilo doci u BIH a recimo osoba koja ima fax ovdje i radi svoj posao na zapadu ce raditi zadnje poslove,pa vidi isplatili se)Matzan wrote: Živim u BiH. Imam dosta rodbine vani i prilično dobro znam kako te stvari funkcionišu.