ma ti si u postotcima 100% ostisao k vragu...trtmrt wrote:![]()
13. godišnjica od osnivanja Armije Republike BIH
-
trtmrt
rei wrote:ma ti si u postotcima 100% ostisao k vragu...
rei wrote:vidis opet potvrdjujes, jos nisi zakljucio da sam zensko
rei wrote:znam ne vidis dalje od nosa i i umoran si od sebe samog
rei wrote:sto prije shvatis to bolje po tebe, sa takvim razmisljanjem
nigdje tebi sa normalnim ljudima nece biti dobro !!!
jedna inteligentna rasprava koja odise argumentima. gdje su sada cuvatelji morala (valjda islamsko-bosnjackog) tu na forumu da te izbace radi chatanja i skretanja s teme?rei wrote:je li tebi 8 godina
-
rei
takav kakav jesi iskljuciv s tobom nema rasprava, a ovakvim odgovorimatrtmrt wrote:rei wrote:ma ti si u postotcima 100% ostisao k vragu...rei wrote:vidis opet potvrdjujes, jos nisi zakljucio da sam zensko
rei wrote:znam ne vidis dalje od nosa i i umoran si od sebe samogrei wrote:sto prije shvatis to bolje po tebe, sa takvim razmisljanjem
nigdje tebi sa normalnim ljudima nece biti dobro !!!
jedna inteligentna rasprava koja odise argumentima. gdje su sada cuvatelji morala (valjda islamsko-bosnjackog) tu na forumu da te izbace radi chatanja i skretanja s teme?rei wrote:je li tebi 8 godina
si ti sam argument...
-
Kotromanic
Ma da sigurno, nego da vidmo šta o svemu kaže Hrvat, Anto Nobilo, ko je zaista bio agresor na BiH.trtmrt wrote:i da jos jednom kazem ono sto mi je obrisano, tko je zaista agresor, a tko zrtva u bih jos ce se vidjeti. ovo tu je samo muslimansko/bosnjacka propaganda tu na forumu.
Pitanje broj 1:
Gospodine Nobilo,
Svakom je jasno da je ideja srpskih intelektualaca o stvaranju Velike Srbije bila glavni uzročnik zla na području Balkana u proteklim godinama. Međutim, koliko je zaista ljudima u Republici Hrvatskoj poznato da je Franjo Tuđman bio Miloševićev saveznik, te da je dijeleći BiH, postao saučesnik u zločinačkim planovima Slobodana Miloševića? Pogotovo iznenađuju licemjerne izjave hrvatskih zvaničnika, koji negoduju zbog stvaranja Republike Srpske i protjerivanja Hrvata (pretežno iz Bosanske Posavine), a ti isti političari i politika koju su predstavljali, bili su upravo uzrok stvaranja RS-a i podjele BiH. Također prešućuje se ubistvo pokojnog Blaža Kraljevića, pukovnika HOS-a, koji je bio protiv podjele BiH (9.5.1992. B.Kraljević je izdao javni proglas protiv podjele BiH), ali je očito zasmetao Tuđmanovim vojnim strukturama, pa je morao biti eliminisan. Kako Vi na to sve gledate? Lijep pozdrav.
Ante Nobilo:
Slažem se da su u strateškom smislu Tuđman i Miloševć bili saveznici, premda su u Hrvatskoj i BIH ponegdje bili u taktičkom sukobu. Tuđman je s jedne strane bio impresioniran s Miloševićem, a s druge strane robovao svojoj kvazi povijesnoj fiks ideji o obnovi Banovine Hrvatske iz 1939. godine. Ubojstvo Blaža Kraljevića je zaista izvršeno očigledno po zapovjedi s višeg mjesta kako bi se uklonila spona koja je povezivala bošnjački i hrvatski narod u BIH u borbi protiv zajedničkog neprijatelja. HOS u BIH iz 1992. godine je bila istinska bošnjačko – hrvatska vojna formacija i prepreka hrvatsko – bošnjačkom ratu.
Pitanje broj 2:
Da li znas koje su bile namjere Tudmanove vlasti sta uraditi sa Muslimanima u onom djelu Bosne koje bi Hrvatska okupirala i pripojila Hrvatskoj u nagodbi sa Milosevicem koji je isto zelio da otcjepi dio Bosne i pripoji Srbiji?
Ante Nobilo:
Tuđman je planirao tzv. humano preseljenje stanovništva, što je bio finiiji izraz za etničko čišćenje. Njegova ideja je bila da se stanovništvo pokrene u selidbu tako da pripadnici jednog naroda se koncentriraju na ono područje koje u vojnom smislu drži vojska tog naroda i da se na taj način jednom zauvijek riješi pitanje BIH. Međutim kako nitko ne napušta svoju kuću bez velike nevolje, oni niže rangirani su sasvim ispravno takvu politiku shvatili kao poziv na nasilje i nasiljem su prema pripadnicima suprotnog naroda pokušali stvoriti etnički čista područja. Rat u BiH i ratni zločini imali su jedino za cilj stvaranje etničkih čistih područja. Na sreću ta politika nije prošla.
Pitanje broj 3:
Da li drzava Bosna treba da tuzi u Hagu i Hrvatsku na istii nacin kao i Srbiju za ista ucinjena ratna djela genocid i agresija i etnicko ciscenje nehrvata sa prostora na koima je vladao Hdz i HVO uz punu podrsku i ucesce regularne hrvatske vojske i politickog rukovodstva na celu sa Tudzmanom i Suskom?
Ante Nobilo:
To je političko pitanje. Nažalost po mom mišljenju Hrvatska je bila agresor u BiH, ali pitanje je da li se BiH isplati tužiti RH ili sa RH izgraditi partnerske i prijateljske odnose koji će sanirati prošlost i stvoriti temelje za zajedničku budućnost u Europi.
-
Petrovic
Potpuno se slazem sa Nobilom kada kaze da je Hrvatska izvrsila agresiju. Pravno,politicki i vojno su izvrsili agresiju a veoma sam ljut na neke u Hrvatskoj koji se eto dice sa ponosom kako njihova vojska nikad nije prelazila granice susjednih zemalja.
Ociti primjer je Bosna i Hercegovina a isto su to cinile i Ustase kada im je isto cilj bio da stvore nezavisnu Hrvatsku koja bi poduhvatala BiH,vojvodinu, Crnu Goru itd.
Ociti primjer je Bosna i Hercegovina a isto su to cinile i Ustase kada im je isto cilj bio da stvore nezavisnu Hrvatsku koja bi poduhvatala BiH,vojvodinu, Crnu Goru itd.
-
Nenadv24
Pa ne trebaju Anto Nobilo, Vesna Pusić i novinari Ferala da nam to govore jer je to očito samo ne znam dokle će to Mesić poricati i kada će gospoda u Sarajevu to priznati. Kada je Mesić došao na vlast posjetio je i Mostar i izjavio kako se on nema za šta ispričavati jer on nema veze s HDZ-om i Tuđmanom. Netačno, Mesić je bio u Tuđmanovoj vladi do 1994 a rat u BiH je uveliko trajao.Petrovic wrote:Potpuno se slazem sa Nobilom kada kaze da je Hrvatska izvrsila agresiju. Pravno,politicki i vojno su izvrsili agresiju a veoma sam ljut na neke u Hrvatskoj koji se eto dice sa ponosom kako njihova vojska nikad nije prelazila granice susjednih zemalja.![]()
- stickitout
Ma vidi ti molim te papirnih demokrata, dajete si za pravo da spominjete Hrvatsku agresiju na BiH a o JNA ni rijeci!!!! Daj ba stvarno serete!!!! Nenade opet ti negiras postojanje zla u svojim redovima. Gospodo, budite bar malo realni.....ima li za to muda ili ce te se uvijek praviti blesavi. Nije ni cudo onda sto Srbe i smatraju blesavim.Nenadv24 wrote:Pa ne trebaju Anto Nobilo, Vesna Pusić i novinari Ferala da nam to govore jer je to očito samo ne znam dokle će to Mesić poricati i kada će gospoda u Sarajevu to priznati. Kada je Mesić došao na vlast posjetio je i Mostar i izjavio kako se on nema za šta ispričavati jer on nema veze s HDZ-om i Tuđmanom. Netačno, Mesić je bio u Tuđmanovoj vladi do 1994 a rat u BiH je uveliko trajao.Petrovic wrote:Potpuno se slazem sa Nobilom kada kaze da je Hrvatska izvrsila agresiju. Pravno,politicki i vojno su izvrsili agresiju a veoma sam ljut na neke u Hrvatskoj koji se eto dice sa ponosom kako njihova vojska nikad nije prelazila granice susjednih zemalja.![]()
Nenade jesi ovo raju zvao na forum? pazi da ne osjedis!!!!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Nenadv24 wrote:Pa ne trebaju Anto Nobilo, Vesna Pusić i novinari Ferala da nam to govore jer je to očito samo ne znam dokle će to Mesić poricati i kada će gospoda u Sarajevu to priznati. Kada je Mesić došao na vlast posjetio je i Mostar i izjavio kako se on nema za šta ispričavati jer on nema veze s HDZ-om i Tuđmanom. Netačno, Mesić je bio u Tuđmanovoj vladi do 1994 a rat u BiH je uveliko trajao.Petrovic wrote:Potpuno se slazem sa Nobilom kada kaze da je Hrvatska izvrsila agresiju. Pravno,politicki i vojno su izvrsili agresiju a veoma sam ljut na neke u Hrvatskoj koji se eto dice sa ponosom kako njihova vojska nikad nije prelazila granice susjednih zemalja.![]()
Da li ste bili isto tako ljuti, ili ...... malkice manje?
-
Kotromanic
Dogovor o podjeli sklopljen je između predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana i njegovog srbijanskog kolege Slobodana Miloševića u Karađorđevu. O tom sastanku pred Tribunalom u Hagu svjedočio je Ante Marković.
Ante Marković je tokom svog glavnog svjedočenja rekao da je 1991. godine iz više izvora čuo za sastanak Milošević-Tuđman u Karađorđevu, na kojem je dogovorena podjela BiH:
"U direktnim razgovorima koje je sam zatražio, obojica su mi priznala da je istina šta se govori za Karađorđevo. Tražio sam da razgovaram s obojicom i sreli smo se odvojeno, u Beogradu i Zagrebu. Ja sam im otvoreno rekao šta sam doznao. I jedan i drugi su potvrdili da su se dogovorili da podijele BiH. Milošević mi je to odmah rekao, a Tudjmanu je trebalo mnogo više vremena", kazao je Marković.
Prema riječima svjedoka, Milošević je tvrdio da je "BiH i onako vještačka Titova tvorevina i da ne može opstati", kao i da su muslimani (Bošnjaci, op. a.) i onako pravoslavci koji su silom prilika prihvatili islam. Hrvatski predsjednik Tudjman je, po iskazu svjedoka, dijelio Miloševićevo mišljenje, rekavši da je "Bosna šaptom pala" i da će Evropa to podržati, jer neće dozvoliti da ima "muslimansku državu" u svom srcu. Tudjman je tvrdio da su muslimani zapravo katolici koji su primorani da promene vjeru.
"Na moje pitanje zar misli da se to može uraditi bez krvi do koljena, Milošević je odgovorio da ne vjeruje da će biti rata zato što većinu stanovništva u BiH čine Srbi i Hrvati, a da su on i Tudjman predvidjeli enklavu za muslimane. Kad sam pitao šta ćemo ako ipak bude rata, rekao je samo: 'Onda ćemo vidjeti šta ćemo'", ispričao je Marković.
Ante Marković je tokom svog glavnog svjedočenja rekao da je 1991. godine iz više izvora čuo za sastanak Milošević-Tuđman u Karađorđevu, na kojem je dogovorena podjela BiH:
"U direktnim razgovorima koje je sam zatražio, obojica su mi priznala da je istina šta se govori za Karađorđevo. Tražio sam da razgovaram s obojicom i sreli smo se odvojeno, u Beogradu i Zagrebu. Ja sam im otvoreno rekao šta sam doznao. I jedan i drugi su potvrdili da su se dogovorili da podijele BiH. Milošević mi je to odmah rekao, a Tudjmanu je trebalo mnogo više vremena", kazao je Marković.
Prema riječima svjedoka, Milošević je tvrdio da je "BiH i onako vještačka Titova tvorevina i da ne može opstati", kao i da su muslimani (Bošnjaci, op. a.) i onako pravoslavci koji su silom prilika prihvatili islam. Hrvatski predsjednik Tudjman je, po iskazu svjedoka, dijelio Miloševićevo mišljenje, rekavši da je "Bosna šaptom pala" i da će Evropa to podržati, jer neće dozvoliti da ima "muslimansku državu" u svom srcu. Tudjman je tvrdio da su muslimani zapravo katolici koji su primorani da promene vjeru.
"Na moje pitanje zar misli da se to može uraditi bez krvi do koljena, Milošević je odgovorio da ne vjeruje da će biti rata zato što većinu stanovništva u BiH čine Srbi i Hrvati, a da su on i Tudjman predvidjeli enklavu za muslimane. Kad sam pitao šta ćemo ako ipak bude rata, rekao je samo: 'Onda ćemo vidjeti šta ćemo'", ispričao je Marković.