Antisemitizam u Bosni
- Ludzak
#101 Re: Antisemitizam u Bosni
Sve te medijske stranice (da smo normalna država) treba biti pod nadzorom nekih sigurnosnih organizacija. Čim neko spomene smrt nekom narodu, kao i veličanje Hitlera, žestoko ga kazniti ili strpati ga u ćorku. Ako mi Bošnjaci tražimo smrt jednog naroda, znači da smo i mi genocidan narod, i da nema razlike između nas i četnika, ili cionista.
Last edited by Ludzak on 23/03/2015 20:35, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#102 Re: Antisemitizam u Bosni
I to je off topic.jao_situacije wrote: i ja muhabetim, internet bespuća kako tvoj kolega reče za to i služe, zar ne ?
-
sarajevo999999
#103 Re: Antisemitizam u Bosni
Je li ti to sinonim za Islam, duga brada i kratke pantolice?L u c i f e r wrote:Možda.House wrote:Luci ima kompleks od Islama
Tako bih volio da imam dugu bradu i kratke pantolice.
Ali i to je off topic.
- House
#104 Re: Antisemitizam u Bosni
L u c i f e r wrote:Možda.House wrote: providan si ko celofan
Ali i to je off topic.
možda i možda
-
L u c i f e r
#105 Re: Antisemitizam u Bosni
Iskreno, da bih jednu svoju platu da doživim to da spengaju nekog od ovih internet ratnika...Ludzak wrote:Sve te medijske stranice (da smo normalna država) treba biti pod nadzorom nekih sigurnosnih organizacija. Čim neko spomene smrt nekom narodu, kao i veličanje Hitlera, žestoko ga kazniti ili strpati ga u ćorku. Ako mi Bošnjaci tražimo smrt jednog naroda, znači da smo i mi genocidan narod, i da nema razlike između nas četnika, ili cionista.
-
L u c i f e r
#106 Re: Antisemitizam u Bosni
Odgovorio bih ti rado...sarajevo999999 wrote:Je li ti to sinonim za Islam, duga brada i kratke pantolice?L u c i f e r wrote:Možda.House wrote:Luci ima kompleks od Islama
Tako bih volio da imam dugu bradu i kratke pantolice.
Ali i to je off topic.
...al je off topic.
- jao_situacije
#107 Re: Antisemitizam u Bosni
bravo u ovome je ključ a ne u antisemitizmu.Bodkin wrote:naravno, ne branim disertaciju ovdje. mislim glup ti je to pokusaj totalno. isto da ja tebe pitam da li ti mislis da nema antijevrejskog raspolozenja medju bosnjacima i ti meni kazes nema. moj odgovor, ako pratim tvoju logiku, bi trebao biti daj istrazivanje uradjeno na uzorku od 1000 ljudi gdje su zastupljeni spolovi, dobne grupe, grupe po zaradi, etnicke grupe bla bla.jao_situacije wrote:aha znači i ti "muhabetiš"Bodkin wrote: evo sad cu sve ostaviti i zadati se da tebi nevinom kao francuska sobarica dokazem da jevreji nisu bas omiljeni po internetskim bespucima bosne. pravite se ludi opasno. ne pada mi na pamet gubiti vrijeme dokazujuci vam nesto sto vec znate
aferim i tebi
ovo je forum, a ne naucni skup
to je isto kao i pokušaj ubistva i terorizam razumiješ li o čemu govorim ?
- House
#108 Re: Antisemitizam u Bosni
Je suis Eli Tauber
Last edited by House on 23/03/2015 20:39, edited 1 time in total.
- Ludzak
#109 Re: Antisemitizam u Bosni
Dao bih i ja, ali to doživjeti nećemo.L u c i f e r wrote:Iskreno, da bih jednu svoju platu da doživim to da spengaju nekog od ovih internet ratnika...Ludzak wrote:Sve te medijske stranice (da smo normalna država) treba biti pod nadzorom nekih sigurnosnih organizacija. Čim neko spomene smrt nekom narodu, kao i veličanje Hitlera, žestoko ga kazniti ili strpati ga u ćorku. Ako mi Bošnjaci tražimo smrt jednog naroda, znači da smo i mi genocidan narod, i da nema razlike između nas četnika, ili cionista.
-
L u c i f e r
#111 Re: Antisemitizam u Bosni
Nikad ne reci nikad...Ludzak wrote:Dao bih i ja, ali to doživjeti nećemo.L u c i f e r wrote:Iskreno, da bih jednu svoju platu da doživim to da spengaju nekog od ovih internet ratnika...Ludzak wrote:Sve te medijske stranice (da smo normalna država) treba biti pod nadzorom nekih sigurnosnih organizacija. Čim neko spomene smrt nekom narodu, kao i veličanje Hitlera, žestoko ga kazniti ili strpati ga u ćorku. Ako mi Bošnjaci tražimo smrt jednog naroda, znači da smo i mi genocidan narod, i da nema razlike između nas četnika, ili cionista.
-
mmaar
#112 Re: Antisemitizam u Bosni
To samo ako ti je ovaj samodopadljivi decko šapnuo. Tema je, iako postavljena krajnje tendenciozno, "Antisemitizam u Bosni" i ja sam samo iznio gole cinjenice o institucionalizovanim manifestacijama antisemitizma, kao i korijenima tog zla, a ovaj napad ako se ispostavi da je potaknut antisemitskom mrznjom, jeste samo posljedica cjelokupnog stanja u kojem zivimo. Problemi su sistemski i treba ih rjesavati sistemski, a ne zatvarati oci prema zlu ako ono dolazi iz mog naroda. Medju Bosnjacima svakako postoji ozbiljan problem, a to je vehabizam, problem je prije svega za Bosnjake i njega treba iskorijeniti kao sto treba iskorijeniti i ideologiju onih koji velicaju NDH i docekuju Kordica u Busovaci ili negiraju Genocid, salju avione po osudjene ratne zlocince, dodjeljuju ih dozivotne beneficije na racun poreznih obveznika. Zlo je zlo, nema tu moje-tvoje.hAZNADAR wrote:I upravo si na indirektan nacin opravdao nas ekstremizam. Koliko god nabrajao ulica, cetnika, ustasa,... - prvo sto otkrivas toplu vodu stvarima koje svi znamo(vjerovao ili ne), a drugo - tema je o napadu na rabina a ne o ulicama u Capljini.mmaar wrote:Idi na teritorij koji je pod kontrolom HDZ-a pa vidi koliko ulica i javnih objekata nosi imena ustaskih zlocinaca, koji su sta drugo nego antisemiti. Zapitaj se i to kako drzava ima sporazum kakav ima sa organizacijom koja u svom kanonu ima najokorjeijeg antisemitskog zlocinca Nikolaja Velimirovica. Zapitaj se i to kako isto tako jedna vjerska organizacija rehabilitira ustaske zlocince poput Stepinca i kako to da opet drzava ima sporazum sa tom organizacijom kakav ima. Zapitaj se i to kako npr. Thompson ima toliko fanova medju stanovnistvom u BiH. Jednako tako, kako slobodno i bez ikakvih problema djeluju fasisticke paramilicije kakav je cetnicki pokret i to jos uredno registrovan u srpskoj NDH. Zapitaj se i to nije li podrska vozda srpske endehazije Bibiju i Libermanu svrsavanju nad monstruoznim cionistickim zlocinima, isto tako antisemitizam, a da ironija bude veca, ta ironija dolazi od predstavnika iste one politike koja je masovno trijebila Jevreje u BiH, Vojvodini i Srbiji.hAZNADAR wrote:Antisemitizam ne postoji u BiH - postoji samo reakcija i vrlo opasno i glupo opravdavanje jednog ekstremizm drugim.
Nadam se da ce lika koji je napao gospodina Taubera sto prije pronaci i kazniti za primjer drugima.
Ispada da zato sto je ustaski veci i obimniji - ne trebamo nas ni spominjati. Jer onaj ko spominje - ili nezna za cetnike, ustase, cioniste, imperijaliste,... ili ne haje za njih. Tako ispada po logici svoh odgovora poput tvog.
Ne smijemo zucnuti o napadacima na nemuslimane u SA, ne smijemo zucnuti o incidentima,... tako ispada.
- Stjui
#113 Re: Antisemitizam u Bosni
to ti govorim.nego,ja već priupitah,a niko da mi odgovori.o kakvom se objektu radi,kako vi znate da je g.eli nedužan u svemu tome?jer imali smo slučaj u zenici gdje se digla prašina,politički obračuni,ofo ono,a ono se dva pijanca pomarisala,zbog nekog glupog razloga kojeg samo pijanci mogu da imaju ili izmisle...It_is_a_Leclerc wrote: Semitski narodi ? Istina, doduše, nema tolike mržnje prema Arapima.
A što se "podmetanja mom (a bogami i mom) narodu" tiče, dovoljno je samo reći da su na klixu morali zabraniti komentiranje vijesti o jednom Sarajliji, Eliu Tauberu, kojeg su napali na pravdi Boga.
-
hAZNADAR
#114 Re: Antisemitizam u Bosni
Nije to antisemitizam vec tek obicna puka mrznja konto stereotipa.zambaklija wrote:antisemitizam vazda živio i živjet će među nama,što i kako,neznam ali je tako,za riječ čifut sam šuo a da nisam ni znao šta znači poslije je došlo,vlah kao i pojedine druge,znači to ti je u nama i društvu duboko ukorijenjeno
Antisemitizam je vrlo slozen pojam i vrlo razradjena filozofija. Tice se i historije i kultuologije i genetike i ekonomije,.. i plejade pisaca, filozofa,.. i o svemu tome domaci mrzitelji zidova nemaju pojma.
Znaju za vijesti o okupaciji palestine i stradanju palestinaca, sebe smatraju dijelom iste grupe po vjerskom kljucu i konto toga mrze. I sto je najbitnije - generalizovanje i ona prokleta logika da su svi isti.
A najgore u svemu je stereotip o domacim izdajnicima jer ko god kritikuje domaci ekstremizam - taj je prodana dusa, glupan koji nezna sta su nama radili, beskicmenjak i dupelizac koji zna ali ne haje za onim sta nama rade, urbana komunjara koja ima kompleks od islama,... itd. Sve mi to smrdi na fatmirovstinu, jucer je prdno na zakljucanoj temi - i dalje i ovdje smrdi.
-
L u c i f e r
#115 Re: Antisemitizam u Bosni
Sve mi to smrdi na fatmirovstinu, jucer je prdno na zakljucanoj temi - i dalje i ovdje smrdi.
-
snake c3
#116 Re: Antisemitizam u Bosni
I mnogi drugi sacekaj da se jave, jos je tema mlada.House wrote:Luci ima kompleks od Islama
-
mmaar
#117 Re: Antisemitizam u Bosni
Ne bi rekao.It_is_a_Leclerc wrote: Semitski narodi ? Istina, doduše, nema tolike mržnje prema Arapima.
Evo jedan od za zalediti se primjera.
Mještani Kiseljaka zabrinuti zbog dolaska Arapa
SARAJEVO - Stanovnici Kiseljaka zabrinuti su što državljani arapskih zemalja - Jemena, Sirije, Pakistana kupuju zemljište na području ove opštine. Od rata i dolaska jedinica "El Mudžahid" stanovnici srednje Bosne, posebno Hrvati, imaju brojne strahove šta bi mogao donijeti ponovni dolazak Arapa na ovo područje, piše Večernji list.
Ima i onih koji s ovim nemaju problema, te su svoje vikendice i zemlju već prodali Arapima. Uglavnom je riječ o parcelama na rubnim dijelovima opštine, većinom na području Lepenice, a ima i parcela koje su prodate na drugom kraju opštine, na granici prema Busovači.
Bivši vlasnici izbjegavaju da govore o tome zbog čega su se odlučili na prodaju, dok njihove komšije ne kriju zabrinutost zbog dolaska novih susjeda arapskog porijekla, odnosno strah da će Kiseljak naseliti Arapi, piše list.
Načelnik opštine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak o prodajama privatnih parcela Arapima ima samo nezvanične podatke, a sve i da ima potpune, kaže, opština nikome ne može zabraniti, ni narediti šta će učiniti sa privatnim vlasništvom.
On je potvrdio da je bilo i službenih zahtjeva od investitora iz arapskih zemalja za kupovinu većih parcela.
Opštinska planska dokumentacija prepreka je masovnijem ulasku arapskih investitora u Kiseljak.
Međutim, prodaju pojedinačnih parcela niko ne može spriječiti, kao ni širenje straha među lokalnim stanovništvom od doseljavanja Sirijaca, Jemenaca, Pakistanaca ili Somalijaca, navodi isti izvor.
I ratovi koji se trenutno vode u Siriji, te u još nekim arapskim zemljama dodatno unose nemir među stanovnike Kiseljaka, posebno one koji žive u naseljima u kojima su Arapi već kupili zemljište ili vikendice.
Bivši gradonačelnik Damaska, glavnog grada Sirije, Am Jad al-Rez, koji je u Kiseljaku želio kupiti veću zemljišnu parcelu i na njoj izgraditi turističko naselje, rekao je da Sirijci žele da kupuju zemljište u Kiseljaku kako bi tu provodili ljeto zbog nepodnošljivih vrućina u njegovoj zemlji.
On tvrdi da su neopravdani strahovi mještana da će Arapi, koji žele imati vikendice u Kiseljaku, ostati tu da žive.
-
Bodkin
#118 Re: Antisemitizam u Bosni
razumijem ali se ne slazem. ne znam da li namjerno ili nenamjerno simplificiras ovu pojavu. ne, nije isto kao relacija ubistvo-terorizam. masovna je pojava antijevrejskog raspolozenja barem u sarajevu. na internetu necu ni da spominjem gdje je sve od holokausta do drzave izrael uz predznak tzv. ali ne znam zasto objasnjavam uopste. ako si inteligentan ovo vec znas. ako nisi, ja ti ne mogu otvoriti ocijao_situacije wrote:
bravo u ovome je ključ a ne u antisemitizmu.
to je isto kao i pokušaj ubistva i terorizam razumiješ li o čemu govorim ?
- House
#119 Re: Antisemitizam u Bosni
snake c3 wrote:I mnogi drugi sacekaj da se jave, jos je tema mlada.House wrote:Luci ima kompleks od Islama
očekujem da Islamska zajednica BIH najoštrije osudi napad
Je suis Eli
- animals
#120 Re: Antisemitizam u Bosni
Sta je ovdje za zalediti semmaar wrote:Ne bi rekao.It_is_a_Leclerc wrote: Semitski narodi ? Istina, doduše, nema tolike mržnje prema Arapima.
Evo jedan od za zalediti se primjera.
Mještani Kiseljaka zabrinuti zbog dolaska Arapa
SARAJEVO - Stanovnici Kiseljaka zabrinuti su što državljani arapskih zemalja - Jemena, Sirije, Pakistana kupuju zemljište na području ove opštine. Od rata i dolaska jedinica "El Mudžahid" stanovnici srednje Bosne, posebno Hrvati, imaju brojne strahove šta bi mogao donijeti ponovni dolazak Arapa na ovo područje, piše Večernji list.
Ima i onih koji s ovim nemaju problema, te su svoje vikendice i zemlju već prodali Arapima. Uglavnom je riječ o parcelama na rubnim dijelovima opštine, većinom na području Lepenice, a ima i parcela koje su prodate na drugom kraju opštine, na granici prema Busovači.
Bivši vlasnici izbjegavaju da govore o tome zbog čega su se odlučili na prodaju, dok njihove komšije ne kriju zabrinutost zbog dolaska novih susjeda arapskog porijekla, odnosno strah da će Kiseljak naseliti Arapi, piše list.
Načelnik opštine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak o prodajama privatnih parcela Arapima ima samo nezvanične podatke, a sve i da ima potpune, kaže, opština nikome ne može zabraniti, ni narediti šta će učiniti sa privatnim vlasništvom.
On je potvrdio da je bilo i službenih zahtjeva od investitora iz arapskih zemalja za kupovinu većih parcela.
Opštinska planska dokumentacija prepreka je masovnijem ulasku arapskih investitora u Kiseljak.
Međutim, prodaju pojedinačnih parcela niko ne može spriječiti, kao ni širenje straha među lokalnim stanovništvom od doseljavanja Sirijaca, Jemenaca, Pakistanaca ili Somalijaca, navodi isti izvor.
I ratovi koji se trenutno vode u Siriji, te u još nekim arapskim zemljama dodatno unose nemir među stanovnike Kiseljaka, posebno one koji žive u naseljima u kojima su Arapi već kupili zemljište ili vikendice.
Bivši gradonačelnik Damaska, glavnog grada Sirije, Am Jad al-Rez, koji je u Kiseljaku želio kupiti veću zemljišnu parcelu i na njoj izgraditi turističko naselje, rekao je da Sirijci žele da kupuju zemljište u Kiseljaku kako bi tu provodili ljeto zbog nepodnošljivih vrućina u njegovoj zemlji.
On tvrdi da su neopravdani strahovi mještana da će Arapi, koji žele imati vikendice u Kiseljaku, ostati tu da žive.
-
hAZNADAR
#121 Re: Antisemitizam u Bosni
Koji, ako mislis na Lucija - sa njim se vise sukobim nego se slazem. Tema mozda jeste provokativna po naslovu - ali je itekako bitna jer kaci jedan vrlo velik i rastuci problem u Bosnjaka a to je opravdavanje svog ekstremizma drugim ekstremizmom. Muka mi je vise od postiranja cetnika na temi o vehabijama i postiranja ustasa na temi o napadu na rabina u SA. Ako nemamo politicku moc da zabranimo i sankcionisemo cetnicke i ustaske ekstremiste - barem mozemo domace.mmaar wrote:
To samo ako ti je ovaj samodopadljivi decko šapnuo. Tema je, iako postavljena krajnje tendenciozno, "Antisemitizam u Bosni" i ja sam samo iznio gole cinjenice o institucionalizovanim manifestacijama antisemitizma, kao i korijenima tog zla, a ovaj napad ako se ispostavi da je potaknut antisemitskom mrznjom, jeste samo posljedica cjelokupnog stanja u kojem zivimo. Problemi su sistemski i treba ih rjesavati sistemski, a ne zatvarati oci prema zlu ako ono dolazi iz mog naroda. Medju Bosnjacima svakako postoji ozbiljan problem, a to je vehabizam, problem je prije svega za Bosnjake i njega treba iskorijeniti kao sto treba iskorijeniti i ideologiju onih koji velicaju NDH i docekuju Kordica u Busovaci ili negiraju Genocid, salju avione po osudjene ratne zlocince, dodjeljuju ih dozivotne beneficije na racun poreznih obveznika. Zlo je zlo, nema tu moje-tvoje.
Sarajevo je vise toleranicije imalo u pod bombama i opsadom nego danas. Mozda iz revolta da ne budem kao oni a mozda sto tada nismo imali ideologe koji su samo kopirali druge fasizme i poceli plasirati ideologiju.
-
snake c3
#122 Re: Antisemitizam u Bosni
House wrote:snake c3 wrote:I mnogi drugi sacekaj da se jave, jos je tema mlada.House wrote:Luci ima kompleks od Islama
očekujem da Islamska zajednica BIH najoštrije osudi napad![]()
Je suis Eli
-
L u c i f e r
#123 Re: Antisemitizam u Bosni
ja se nešta ne sjećam oko čega se mi no nismo slagali, al ko da je nekad nešta bilohAZNADAR wrote:Koji, ako mislis na Lucija - sa njim se vise sukobim nego se slazem. Tema mozda jeste provokativna po naslovu - ali je itekako bitna jer kaci jedan vrlo velik i rastuci problem u Bosnjaka a to je opravdavanje svog ekstremizma drugim ekstremizmom. Muka mi je vise od postiranja cetnika na temi o vehabijama i postiranja ustasa na temi o napadu na rabina u SA. Ako nemamo politicku moc da zabranimo i sankcionisemo cetnicke i ustaske ekstremiste - barem mozemo domace.mmaar wrote:
To samo ako ti je ovaj samodopadljivi decko šapnuo. Tema je, iako postavljena krajnje tendenciozno, "Antisemitizam u Bosni" i ja sam samo iznio gole cinjenice o institucionalizovanim manifestacijama antisemitizma, kao i korijenima tog zla, a ovaj napad ako se ispostavi da je potaknut antisemitskom mrznjom, jeste samo posljedica cjelokupnog stanja u kojem zivimo. Problemi su sistemski i treba ih rjesavati sistemski, a ne zatvarati oci prema zlu ako ono dolazi iz mog naroda. Medju Bosnjacima svakako postoji ozbiljan problem, a to je vehabizam, problem je prije svega za Bosnjake i njega treba iskorijeniti kao sto treba iskorijeniti i ideologiju onih koji velicaju NDH i docekuju Kordica u Busovaci ili negiraju Genocid, salju avione po osudjene ratne zlocince, dodjeljuju ih dozivotne beneficije na racun poreznih obveznika. Zlo je zlo, nema tu moje-tvoje.
Sarajevo je vise toleranicije imalo u pod bombama i opsadom nego danas. Mozda iz revolta da ne budem kao oni a mozda sto tada nismo imali ideologe koji su samo kopirali druge fasizme i poceli plasirati ideologiju.
ko kad se svađam sa po foruma...
al na ovoj ti je temi stvarno svaka riječ za dukata, bez zajebancije...
-
mmaar
#124 Re: Antisemitizam u Bosni
Onima kojima je takav primjer suzivota i tolerancije blizak, moze samo ojuziti oko srca, ali mene recimo podsjeca na dugu antisemitsku tradiciju u krscanskoj Evropi koja je kulminirala u raznim endehazijama kada je trebalo Jevrejima naplatiti izmedju ostalog i za Judinu izdaju i ispisati najsramnije stranice historije covjecanstva.animals wrote:
Sta je ovdje za zalediti se
-
mmaar
#125 Re: Antisemitizam u Bosni
Navodio sam samo primjere antisemitizma u zemlji u kojoj zivim i njegove uzroke, ne okrecuci glavu ni od jednog, bez namjere da ista relativiziram, ali ocito da i antisemitizmi imaju razlicitu upotrebnu vrijednost.hAZNADAR wrote:Koji, ako mislis na Lucija - sa njim se vise sukobim nego se slazem. Tema mozda jeste provokativna po naslovu - ali je itekako bitna jer kaci jedan vrlo velik i rastuci problem u Bosnjaka a to je opravdavanje svog ekstremizma drugim ekstremizmom. Muka mi je vise od postiranja cetnika na temi o vehabijama i postiranja ustasa na temi o napadu na rabina u SA. Ako nemamo politicku moc da zabranimo i sankcionisemo cetnicke i ustaske ekstremiste - barem mozemo domace.mmaar wrote: