Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#101 Re: Nele i KLIX

Post by kakavdanakneiskustvu »

York Light 100`s wrote:Ma qurac si ti kao poznata ličnost ako su ti i poslije 25 godina još uvijek najaktuelnija pitanja Zenit, Fuad Midžić, zemlja safari i maršal. Ja mislim i kada bi napravio neko intervju sa Neletom u 2035. godini da bi opet bilo istih 4-5 pitanja.

Pitaj ostale šta ima novo Brega će ti reći da je dobio ordenje od francuskog ambasadora, Čola da je nastupao u Dubaiu, Kusta da proširuje svoje selo uz pomoć Johnny Deppa, Milorada Dodika i Monice Belucci a Loša da komponuje za novi film od Žalice samo ovaj smrad će ti još uvijek pričati o nekim svojim doživljajima iz 1988.
Nije meni toliko čudo što je ovaj još aktuelan ma koliko ga neki mrzili, najviše se i priča o kontroverznim ličnostima, meni je čudo što je ovaj smrad još aktuelan a nije ponudio 25 godina ama baš ništa novo.
Jah eto igrao si nogomet na Koševu, šta je sve Ivica Osim igrao i trenirao pa ne priča toliko o fudbalu kao ti :roll:
:thumbup: :thumbup:
U-zap

#102 Re: Nele i KLIX

Post by U-zap »

Ne kontam zasto vam smeta Nele, covjek je upravu kad kaze da Sarajevo nije sto je nekad bilo. Toliko se doselilo svega i svacega da se grad uopce ne moze porediti sa nekadasnjim Sarajevom.
Point.

#103 Re: Nele i KLIX

Post by Point. »

U-zap wrote:Ne kontam zasto vam smeta Nele, covjek je upravu kad kaze da Sarajevo nije sto je nekad bilo. Toliko se doselilo svega i svacega da se grad uopce ne moze porediti sa nekadasnjim Sarajevom.
I za tebe vrijedi odgovor gospodina Danisa Tanovica koji je napisao uhljupu Neletu. Sarajevo je bombardovano 4 godine od srpske vojske. Kako ocekivati da grad, koji je prezivio tu golgotu, ostane isti?
uglavnomja

#104 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

U-zap wrote:Ne kontam zasto vam smeta Nele, covjek je upravu kad kaze da Sarajevo nije sto je nekad bilo. Toliko se doselilo svega i svacega da se grad uopce ne moze porediti sa nekadasnjim Sarajevom.

procitaj temu, nema puno, jdan je forumas stavio sve njegove bisere u jedan post ... pa se onda javi

ne racunajuci dabic rasu i dudlanje ...
madner

#105 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Pa Nele ima pravo na svoje misljenje, kao sto i ostali imaju pravo da misle da je idiot zbog tih stavova. :D
U-zap

#106 Re: Nele i KLIX

Post by U-zap »

Point. wrote:
I za tebe vrijedi odgovor gospodina Danisa Tanovica koji je napisao uhljupu Neletu. Sarajevo je bombardovano 4 godine od srpske vojske. Kako ocekivati da grad, koji je prezivio tu golgotu, ostane isti?
Uvijek ista prica: rat bla bla bla. Kad je rat bio? Koliko godina je proslo? Svabe su 10 godina nakon ww2 imale jedu od najbrzih rastucih ekonomija u Europi. Ovdje ce proci 200 god.i opet xe se kukati
U-zap

#107 Re: Nele i KLIX

Post by U-zap »

uglavnomja wrote:

procitaj temu, nema puno, jdan je forumas stavio sve njegove bisere u jedan post ... pa se onda javi

ne racunajuci dabic rasu i dudlanje ...
Svako ljudsko bice pa tako i ti imas bisere. To sto je on javna licnost pa mu se broje krvna zrnca. A siguran sam da volis ili da si nekad volio poslusati zp, pogledati nadrealiste i sl.
Creasy

#108 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

dustaban wrote:Slucaj "Nele" treba, ako mozete, posmatrati hladne glave.

I kad jos poslusate ove njegove zadnje intervjue i procitate onu knjigu (koju ja btw nisam, niti mi se nesto chita) shvaticete da je i nasa srdzba prema njemu i njegova vaznost (koju mu dajemo nasom srdzbom)... sve skupa preuvelicao i neutemeljeno.
Nele je jednostavno (za razliku od Kuste) Srbin koji je odmah skonto gdje mu je mjesto. Fakat je probao da bude izvan nacionalnog ludila, za to ima i dokaze, ali je fakat na vrijeme skontao da od toga nema nista i da je gradjanskoj opciji dosao... fajront.
I gdje je tu njegova krivica? To sto nije prolijevao suze nad onim sto se ovdje desavalo. Hvala svakome ko jeste, ali ja to ne dozivljavam kao obavezu, kako to vecina vas shvaca.
Je li on ratni zlocinac? Je li podrzavao cetnike? Je li vidjen u srpskoj uniformi (poput mile nam Brene)?
Nele je samo radop ono sto je radio cio zivot - laprdao.
Ali ovo njegovo zadnje laprdanje je bogme poprimilo jednu sasvim pristojnu artikulaciju, jeste da je to nesto sto je i dalje neugodno bosanskom uhu, ali kad se izmaknemo malo unazad i posmotrimo stvari objektivno... Nele je u pravu. Zasto bi za nasu tragediju bila kriva budala koja je imala oruzje (i jasno dala do znanja da ce ga upotrijebiti) a ne i budala koja je naivno vjerovala da to toga nece doci (i postala zrtvom).
Njegov navodno najveci grijeh, zajebancija "ko ne voli Radovana..." nije nista ozbiljnija i opasnija od "crko marshal". Za divno chudo mi smo mu odmah oprostili jednu zajebanciju a nikad necemo drugu.
Nele je... Nele, nije velicina poput Djure, ali nije vala nista gori od Emira Hadzihafizbegovica. Jednostavno covjek ostao uz svoje a drugima naudio nije.

Ako ko ima drugacije dokaze neka ih kaze.

:thumbup:

Aj da vidim na ovom forumu i objektivnih ljudi...
Creasy

#109 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

U-zap wrote:
Point. wrote:
Uvijek ista prica: rat bla bla bla. Kad je rat bio? Koliko godina je proslo? Svabe su 10 godina nakon ww2 imale jedu od najbrzih rastucih ekonomija u Europi. Ovdje ce proci 200 god.i opet xe se kukati
Nijemci su za razliku pametan i vrijedan narod. :roll:
Hajvan

#110 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

Creasy wrote:
U-zap wrote: Uvijek ista prica: rat bla bla bla. Kad je rat bio? Koliko godina je proslo? Svabe su 10 godina nakon ww2 imale jedu od najbrzih rastucih ekonomija u Europi. Ovdje ce proci 200 god.i opet xe se kukati
dok mi balije nismo, jelte?!?
pa nas svako malo morate klati na mostovima i bacati u Drine.
SIKTER.
York Light 100`s

#111 Re: Nele i KLIX

Post by York Light 100`s »

Creasy wrote:

I kad jos poslusate ove njegove zadnje intervjue i procitate onu knjigu (koju ja btw nisam, niti mi se nesto chita) shvaticete da je i nasa srdzba prema njemu i njegova vaznost (koju mu dajemo nasom srdzbom)... sve skupa preuvelicao i neutemeljeno.
Nele je jednostavno (za razliku od Kuste) Srbin koji je odmah skonto gdje mu je mjesto. Fakat je probao da bude izvan nacionalnog ludila, za to ima i dokaze, ali je fakat na vrijeme skontao da od toga nema nista i da je gradjanskoj opciji dosao... fajront.
I gdje je tu njegova krivica? To sto nije prolijevao suze nad onim sto se ovdje desavalo. Hvala svakome ko jeste, ali ja to ne dozivljavam kao obavezu, kako to vecina vas shvaca.
Je li on ratni zlocinac? Je li podrzavao cetnike? Je li vidjen u srpskoj uniformi (poput mile nam Brene)?
Ali ovo njegovo zadnje laprdanje je bogme poprimilo jednu sasvim pristojnu artikulaciju, jeste da je to nesto sto je i dalje neugodno bosanskom uhu, ali kad se izmaknemo malo unazad i posmotrimo stvari objektivno... Nele je u pravu. Zasto bi za nasu tragediju bila kriva budala koja je imala oruzje (i jasno dala do znanja da ce ga upotrijebiti) a ne i budala koja je naivno vjerovala da to toga nece doci (i postala zrtvom).
Njegov navodno najveci grijeh, zajebancija "ko ne voli Radovana..." nije nista ozbiljnija i opasnija od "crko marshal". Za divno chudo mi smo mu odmah oprostili jednu zajebanciju a nikad necemo drugu.
Nele je... Nele, nije velicina poput Djure, ali nije vala nista gori od Emira Hadzihafizbegovica. Jednostavno covjek ostao uz svoje a drugima naudio nije.

Eto vas dvojica objektivnih kad ste se našli odgovorite mi onako objektivno šta to znači "Nele je odmah skontao ko je, šta je i gdje mu je mjesto"?
Da li je definicija dobrog pravog Srbina postaviti se na stranu agresora i koljača? Da li bi on to manje bio Srbin da je iz Sarajeva pobjegao za Minhen, Toronto ili Čikago umjesto u Beograd? Da li po tome Mirko Srdić nije Srbin?
Nisam nešto baš pametan kao vi ali biti Srbin je za mene etnička pripadnost a ne naziv agresorske vojske. Sutra da moji naprave neko sranje ja neću sigurno biti na strani negativaca i isparit ću se na neko treće neutralno mjesto ali to neće mene činiti manje Bošnjakom kao što neko ko je otišao u Njemačku 1992. godine nije manje Bošnjak od onoga što je branio ovu zemlju. Zna se definicija Bošnjaka, biti Bošnjak ne znači uzeti pušku i boriti se za Bakira, Fahru ili Lagumdžiju, spali ste i vi i Nele da vam obični smrtnici kao Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić i ostala bagra odlučuju da li zaslužujete da pripadate svom narodu.
Nama govorite da su nas kao narod par SDAovaca napravili u Holiday Innu a vas su bradati svinjari što do 92. nisu sišli u civilizaciju obučavali što ste rođeni na asfaltu šta znači biti pravi Srbin

Kukate na generaliziranje Srba od pojedinih na forumu koji tvrde kako su svi Srbi isti a upravo sa ovakvim komentarima "Nele je skontao ko je pa je zato pobjegao u Beograd i prdio" upravo apsolutno generalizovanje Srba "branio je Miloševićevu politiku i nije branio Sarajevo zato što je Srbin"
Mogao je on biti i u Sarajevu i Beogradu i u Mariboru, New Yorku, Beču a da i dalje bude Srbin to mu niko ne može oduzeti niti je on to birao, šta se može birati je hoćeš li postati šupak i četnik.
York Light 100`s

#112 Re: Nele i KLIX

Post by York Light 100`s »

U-zap wrote:
Point. wrote:
I dan danas se priča o Holocaustu, Švabe su se izvinule i moglo je se krenuti dalje. Da su se ponašali bahato kao i Srbi i 70 godina poslije 2. svjetskog rata bi bila slična situacija kao i ovdje.
Europa i Amerika su podvukli crtu nakon 2. svjetskog, znalo se ko je kriv, ko mora odgovarati, jedna historija, jedna istina, znalo je se ko je pozitivac, ko je negativac, sankcije i posljedice za negiranje genocida i veličanje ratnog zločina i zločinaca.

Ovdje je urađeno apsolutno suprotno, nije izgleda ni bilo agresije, krivi su pojedinci, negativci su nagrađeni svojom državicom genocidna, ovdje ne samo da fašizam i nacionalizam nisu sasječeni u korijenu nego se ta biljka i dalje njeguje
Ne bi bilo suživota ni poslije 2. svjetskog da se nisu poduzele radikalne mjere, ovdje se svijet pravi ćorav i blesav umjesto da sve učinu da se spriječe tenzije slične u Jugoslaviji krajem 80ih, čak se i stiče utisak da se to i priželjkuje od stranaca
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#113 Re: Nele i KLIX

Post by japin_mutapi »

kaže šupak kod mate đakovića - ja sam dao identitet sarajevu
JThomas

#114 Re: Nele i KLIX

Post by JThomas »

klix može gurati i vas isto k'o i neleta za dosta malo love. para vrti gdje burgija ne može.
Yug

#115 Re: Nele i KLIX

Post by Yug »

japin_mutapi wrote:kaže šupak kod mate đakovića - ja sam dao identitet sarajevu
Pa donekle i jeste,inace kako objasniti da je za kratko vrijeme prodao 120 000 knjiga (vjerovatno ce to biti mnogo vise),knjiga se tice Sarajeva osamdesetih najvise.I mnogi drugi su davali identitete tom gradu u proslom vijeku ali su morali se seliti za zivota u Beograd ili Zagreb itd.
nosara

#116 Re: Nele i KLIX

Post by nosara »

Dizete ga u stratorferu... :D

Cinjenica je, iz zvalje, tu i tamo, jos uvijek progovara zadrta budaletina... Stoji takodjer i to da, koristeci nase "danas" i okolnosti koje vise nemaju veze ni s ratom i agresijom, a kreiramo ih mi i produkt su nase "pameti", ponekad jako dobro pogadja srz...
Zuc koju je detroit pomenuo, a obilato se toci otkako je jedan od najjacih brendova sarajevske subkulture osamdesetih privirio u grad, to najbolje potvrdjuje... Da smo u stanju upicanit svoje zivote i prostore na kojima "agresori" nemaju pristup, Nele bi mogao komotno vecerat u Sarajevu kad god hoce, nikog ne bi bilo briga i niko ga ne bi ganjao po gradu nabijajuci tako tiraz njegove, sjetom, nostalgijom i tugom za rodnim gradom, nabijene knjige...

Nije, nazalost, Nele nas najveci problem... A ni Kusta, bogami... Oni su svoj problem, ili nisu, njihova stvar... Uredimo Miladinovu avliju i pustimo sve nase supke neka veceraju u gradu i pojedu muda zbog cinjenice da su vidjeni, ali neprimijeceni... Sta gubimo...?
dulekrele

#117 Re: Nele i KLIX

Post by dulekrele »

Image
Yug

#118 Re: Nele i KLIX

Post by Yug »

nosara wrote:Dizete ga u stratorferu... :D

Cinjenica je, iz zvalje, tu i tamo, jos uvijek progovara zadrta budaletina... Stoji takodjer i to da, koristeci nase "danas" i okolnosti koje vise nemaju veze ni s ratom i agresijom, a kreiramo ih mi i produkt su nase "pameti", ponekad jako dobro pogadja srz...
Zuc koju je detroit pomenuo, a obilato se toci otkako je jedan od najjacih brendova sarajevske subkulture osamdesetih privirio u grad, to najbolje potvrdjuje... Da smo u stanju upicanit svoje zivote i prostore na kojima "agresori" nemaju pristup, Nele bi mogao komotno vecerat u Sarajevu kad god hoce, nikog ne bi bilo briga i niko ga ne bi ganjao po gradu nabijajuci tako tiraz njegove, sjetom, nostalgijom i tugom za rodnim gradom, nabijene knjige...

Nije, nazalost, Nele nas najveci problem... A ni Kusta, bogami... Oni su svoj problem, ili nisu, njihova stvar... Uredimo Miladinovu avliju i pustimo sve nase supke neka veceraju u gradu i pojedu muda zbog cinjenice da su vidjeni, ali neprimijeceni... Sta gubimo...?
Pa dobro bi bilo za pocetak da se u tom gradu moze vecerati bez policijske zastite a ne ko u nekoj zadrtoj mahali gledati lijevo desno.To su ljudi koji su obisli cijelu planetu,ljudi sa slavom i novcem i cisto sumnjam da njih zaboli za nostalgijom i tugom,mnogo je tu prostora i varijanti da se ta "nostalgija" razbije :D
Creasy

#119 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Hajvan wrote:
Creasy wrote:
U-zap wrote: Uvijek ista prica: rat bla bla bla. Kad je rat bio? Koliko godina je proslo? Svabe su 10 godina nakon ww2 imale jedu od najbrzih rastucih ekonomija u Europi. Ovdje ce proci 200 god.i opet xe se kukati
dok mi balije nismo, jelte?!?
pa nas svako malo morate klati na mostovima i bacati u Drine.
SIKTER.
:shock:

E jesi vala hajvan pravi... :D
Creasy

#120 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

York Light 100`s wrote:
Creasy wrote:

Eto vas dvojica objektivnih kad ste se našli odgovorite mi onako objektivno šta to znači "Nele je odmah skontao ko je, šta je i gdje mu je mjesto"?
Da li je definicija dobrog pravog Srbina postaviti se na stranu agresora i koljača? Da li bi on to manje bio Srbin da je iz Sarajeva pobjegao za Minhen, Toronto ili Čikago umjesto u Beograd? Da li po tome Mirko Srdić nije Srbin?
Nisam nešto baš pametan kao vi ali biti Srbin je za mene etnička pripadnost a ne naziv agresorske vojske. Sutra da moji naprave neko sranje ja neću sigurno biti na strani negativaca i isparit ću se na neko treće neutralno mjesto ali to neće mene činiti manje Bošnjakom kao što neko ko je otišao u Njemačku 1992. godine nije manje Bošnjak od onoga što je branio ovu zemlju. Zna se definicija Bošnjaka, biti Bošnjak ne znači uzeti pušku i boriti se za Bakira, Fahru ili Lagumdžiju, spali ste i vi i Nele da vam obični smrtnici kao Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić i ostala bagra odlučuju da li zaslužujete da pripadate svom narodu.
Nama govorite da su nas kao narod par SDAovaca napravili u Holiday Innu a vas su bradati svinjari što do 92. nisu sišli u civilizaciju obučavali što ste rođeni na asfaltu šta znači biti pravi Srbin

Kukate na generaliziranje Srba od pojedinih na forumu koji tvrde kako su svi Srbi isti a upravo sa ovakvim komentarima "Nele je skontao ko je pa je zato pobjegao u Beograd i prdio" upravo apsolutno generalizovanje Srba "branio je Miloševićevu politiku i nije branio Sarajevo zato što je Srbin"
Mogao je on biti i u Sarajevu i Beogradu i u Mariboru, New Yorku, Beču a da i dalje bude Srbin to mu niko ne može oduzeti niti je on to birao, šta se može birati je hoćeš li postati šupak i četnik.
Image

:D
nosara

#121 Re: Nele i KLIX

Post by nosara »

Yug wrote:

Pa dobro bi bilo za pocetak da se u tom gradu moze vecerati bez policijske zastite a ne ko u nekoj zadrtoj mahali gledati lijevo desno.To su ljudi koji su obisli cijelu planetu,ljudi sa slavom i novcem i cisto sumnjam da njih zaboli za nostalgijom i tugom,mnogo je tu prostora i varijanti da se ta "nostalgija" razbije :D
Naravno, do neke licne krize... Tad obicno dodje iz guzice u glavu pa se pisu kojekakve placipickaste knjige... :D
zateznistub

#122 Re: Nele i KLIX

Post by zateznistub »

Yug wrote:

Ja da imam brata, ne bi ga ovoliko hvalio ni branio kao ti zvalju!

Čovjek je napisao post koji od prve do zadnje vrijedi ciste petice!
Yug

#123 Re: Nele i KLIX

Post by Yug »

Pa pazi Nosara,svaki covjek bi trebao napisati u odredjenom dobu knjigu o svom zivotu ,a posebno se to odnosi na ljude koji su poprilicno imali sadrzajan zivot.Ovoliko interesovanje za tu knjigu opravdava svaku recenicu u toj knjizi,a taj tvoj mahalaski komentar samo govori tebi samom.
ultima_palabra

#124 Re: Nele i KLIX

Post by ultima_palabra »

Da nije ovakvih tema, ne bih ni znao šta ima tnikače na forumu... makar neka korist od Žvaljavog :D
Yug

#125 Re: Nele i KLIX

Post by Yug »

ultima_palabra wrote:Da nije ovakvih tema, ne bih ni znao šta ima tnikače na forumu... makar neka korist od Žvaljavog :D
a jesi se nagovorio,hebem ga ja u stau ona zvaljava da hebem ja,zvalju cetnickog :lol:
Locked