Nema gandze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#101 Re: Nema gandze

Post by broj dva »

Nije mi jasno kako jos nasi poljoprivrednici nisu skontali da je kilo gandze puno isplativije od kila paradajza a ne treba ti puno vise posla...
Jedna stala na osami, par lampica, nabavit dobro sjeme i krenut u proizvodnju, svaki cetvrti-peti mjesec mozes imat rod.
Moj jaran je u ormaru za odjecu uspio izgojit 3 super biljcice doduse smrdilo je pravo u haustoru (toliko da je namjerno pustao macke da pisaju u ulazu ne bi li kamuflirali malo miris)...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#102 Re: Nema gandze

Post by Slo Burner »

broj dva wrote:Nije mi jasno kako jos nasi poljoprivrednici nisu skontali da je kilo gandze puno isplativije od kila paradajza a ne treba ti puno vise posla...
Jedna stala na osami, par lampica, nabavit dobro sjeme i krenut u proizvodnju, svaki cetvrti-peti mjesec mozes imat rod.
Moj jaran je u ormaru za odjecu uspio izgojit 3 super biljcice doduse smrdilo je pravo u haustoru (toliko da je namjerno pustao macke da pisaju u ulazu ne bi li kamuflirali malo miris)...
So why dont you try ?
broj dva

#103 Re: Nema gandze

Post by broj dva »

Slo Burner wrote:
broj dva wrote:Nije mi jasno kako jos nasi poljoprivrednici nisu skontali da je kilo gandze puno isplativije od kila paradajza a ne treba ti puno vise posla...
So why dont you try ?
-----
Nisam poljoprivrednik, zivim u gradu i nemam ni livadu (sto je losa opcija) ni stalu...
A ovdje ima svega za nabavit bez imalo problema, jos ti kuci donesu.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#104 Re: Nema gandze

Post by Slo Burner »

broj dva wrote:
Slo Burner wrote:
So why dont you try ?
-----
Nisam poljoprivrednik, zivim u gradu i nemam ni livadu (sto je losa opcija) ni stalu...
A ovdje ima svega za nabavit bez imalo problema, jos ti kuci donesu.

S obzirom da ovdje nema grada od kojeg je livada udaljena vise od 15 minuta voznje o da se tebi potrebna parcela moze kupiti za jednu milju to ne vidim kao problem. Ljudi koji uzgajaju maru se rijetko nazivaju poljoprivrednicima, takod a ni strucna sprema nije problem. A znam jako dobro sta za koliko mozes nabaviti ovih dana :D. AKo to vec smatras mno0go dobrom idejom cudi me zasto je djelis sa drugima, nego se sam obogatis. Ostaje mi da pomislim da si Bakirov sin ili samo nako sereš :D
celava_dlaka

#105 Re: Nema gandze

Post by celava_dlaka »

jezero vazda bilo mali amsterdam
VCorp

#106 Re: Nema gandze

Post by VCorp »

Zato što je naš narod glup za sve. Prosječni Bosanac je glup k'o fosna, ne zna sebi srediti normalne ljude na izborima a za takve stvari mi ćemo se načekati još dugo. Svi će legalizirati marihuanu, polako je već počelo. I za deset godina kada napredne države budu imale razvijene industrije i milijarde im budu kapale u budžet a oni budu uživali onda će kod nas početi duvati i oni što '' nikad ne bih ja te droge '' i isti će da seru kako smo nazadni.

Jučer se čujem s kolegom iz Slovenije, nabavio dozvolu za industrijsku konoplju i sad će da goji. Izađe ga kila sjemena od 13 - 17 eura a dobijat će tone i prodavati već osnovanim zadrugama. To je za gospodu a ne za nas seljačine koji uvijek glume neko poštenje a većih lopova nema od našeg naroda u Europi, što kaže moj prijatelj zajebali bi kamen.

Da se kod nas legalizira marihuana i otvore coffe shopovi mi bi se preporodili. Dok se neko popne na Vlašić, pročisti pluća i onda zapali jednog ima da ga spuca i gandža i ljepota naše prirode. Pa fino onda žedan siđe u grad, pa nekoliko sokova kupi, jer je bi ga jedan je malo. Pa onda udari porciju ćevapa najvećih koje može naći. Pa uđe u prodavnicu pa sebi kupi slatkiša. Onda šeta po Sarajevu pa fino sjede pa izmerači pivo. Pa ako puši već travu velike su šanse da puši i cigare pa će i to kupit, bit će strancu jeftino pa će kupiti čitavu šteku. Onda sigurno ima neki koncert, SFF itd ... pa će zapičiti i tamo. Spavat će u hotelu, eto još maraka. Kad se vrati kući reći će kako je bilo dobro prijateljima, moraš ići da vidiš to sve jer taj dio Europe nije ono što mi vidimo ovdje po Njemačkoj, Danskoj itd ... pa eto i njih. Povući će i do Mostara vjerovatno. Pa malo u Banja Luku na pičiće.

Ali šta mi znamo jebem nam sve nakaradno i necivilizovano, umjesto da budemo prvi u regiji koji će na tome mlatiti pare mi ćemo biti zadnja rupa na sviralu kao i uvijek. Znam ja nas, jebo ti nas.

A da ne pričamo za naše seljake i poljoprivrednike, pa jebo sve kraj toliko plodne zemlje da ne bi za 20 godina bili GandžaŠvica. Bosnian Haze bi duvali i u Oslu.
broj dva

#107 Re: Nema gandze

Post by broj dva »

Slo burner - misli sta hoces. Imam par pouzdani tipova za vlastite potrebe (koje postaju skromnije sto manje vremena imam) a za proizvodnju meni licno ne pada na pamet. Ne treba mi love, nemam vremena ni za sadit ni navodnjavat ni susit a nemam zelje za prodavat. Ko zeli / zna / smije (jer ima rizik) moze dobro zaradit i istovremeno poboljsat kvalitet jer vecina toga sto se prodaje u BiH je poprilicno lose.

V-corp. Tako nekako. U mari su velike pare, sa ili bez legalizacije (koja jedino odluci gdje ide lova, hoce li sve kod privatnika ili ce nesto i porezniku. Ali je lakse kupit onu albansku brlju nego purle haze uzgojit.
I u pravu si, to je medju najpopularnijim vrstama u Oslu, mada je ovde hashis poprilicno jak.
insomnia78

#108 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

VCorp wrote:
Zato što je naš narod glup za sve. Prosječni Bosanac je glup k'o fosna, ne zna sebi srediti normalne ljude na izborima a za takve stvari mi ćemo se načekati još dugo. Svi će legalizirati marihuanu, polako je već počelo. I za deset godina kada napredne države budu imale razvijene industrije i milijarde im budu kapale u budžet a oni budu uživali onda će kod nas početi duvati i oni što '' nikad ne bih ja te droge '' i isti će da seru kako smo nazadni.

Jučer se čujem s kolegom iz Slovenije, nabavio dozvolu za industrijsku konoplju i sad će da goji. Izađe ga kila sjemena od 13 - 17 eura a dobijat će tone i prodavati već osnovanim zadrugama. To je za gospodu a ne za nas seljačine koji uvijek glume neko poštenje a većih lopova nema od našeg naroda u Europi, što kaže moj prijatelj zajebali bi kamen.

Da se kod nas legalizira marihuana i otvore coffe shopovi mi bi se preporodili. Dok se neko popne na Vlašić, pročisti pluća i onda zapali jednog ima da ga spuca i gandža i ljepota naše prirode. Pa fino onda žedan siđe u grad, pa nekoliko sokova kupi, jer je bi ga jedan je malo. Pa onda udari porciju ćevapa najvećih koje može naći. Pa uđe u prodavnicu pa sebi kupi slatkiša. Onda šeta po Sarajevu pa fino sjede pa izmerači pivo. Pa ako puši već travu velike su šanse da puši i cigare pa će i to kupit, bit će strancu jeftino pa će kupiti čitavu šteku. Onda sigurno ima neki koncert, SFF itd ... pa će zapičiti i tamo. Spavat će u hotelu, eto još maraka. Kad se vrati kući reći će kako je bilo dobro prijateljima, moraš ići da vidiš to sve jer taj dio Europe nije ono što mi vidimo ovdje po Njemačkoj, Danskoj itd ... pa eto i njih. Povući će i do Mostara vjerovatno. Pa malo u Banja Luku na pičiće.

Ali šta mi znamo jebem nam sve nakaradno i necivilizovano, umjesto da budemo prvi u regiji koji će na tome mlatiti pare mi ćemo biti zadnja rupa na sviralu kao i uvijek. Znam ja nas, jebo ti nas.

A da ne pričamo za naše seljake i poljoprivrednike, pa jebo sve kraj toliko plodne zemlje da ne bi za 20 godina bili GandžaŠvica. Bosnian Haze bi duvali i u Oslu.
De ba odvadi malo
VCorp

#109 Re: Nema gandze

Post by VCorp »

Ako nemas sta pametno za reci nemoj ni srati bezveze.
insomnia78

#110 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

Ma sta pametno, bas ce se neko dolaziti napisavati po vlasicu i travniku
Prosla su ta vremena kad je trava bila nesto aman zanimljiva omladini
Plus bezveze furate tu neku romantizaciju trave, co'ek bi rek'o da je ne znam ti sta
nasa

#112 Re: Nema gandze

Post by nasa »

Nije bas uvijek iskrenost pozeljna, ponekad je bolje iz stida sakriti nesto, tako se bar pokaze svjesnost da se radi nesto sto nije bas za hvalit se...eto @kiki razmisli i o tome, a i ostali sto podrzavate....

Mene samo interesuje da li biste da radite s djecom kao ucitelji, socijalni radnici, doktori itd.preporucili istim konzumaciju marihuane ili da li biste sopstvenoj djeci, ako ne biste onda razmislite prije nego mlatite po forumu jer vrlo moguce da vas neka djeca citaju.
Mislim, pusite sta hocete ali ovakve teme su bas bezveze.
Kikibombona

#113 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

nasa wrote:Nije bas uvijek iskrenost pozeljna, ponekad je bolje iz stida sakriti nesto, tako se bar pokaze svjesnost da se radi nesto sto nije bas za hvalit se...eto @kiki razmisli i o tome, a i ostali sto podrzavate....

Mene samo interesuje da li biste da radite s djecom kao ucitelji, socijalni radnici, doktori itd.preporucili istim konzumaciju marihuane ili da li biste sopstvenoj djeci, ako ne biste onda razmislite prije nego mlatite po forumu jer vrlo moguce da vas neka djeca citaju.
Mislim, pusite sta hocete ali ovakve teme su bas bezveze.
Naravno da ne Naso. Ne bih djeci preporucio nista lose, ukljucujuci alkohol, kafu, cigare i ostalo smece koje se konzumira. Al evo, kada sagledam sebe i ljude oko sebe, pozelio bih da moje dijete bude kao ja. Naime, nisam ovisnik ni o cemu. Cigare - sikter, kafa - sikter. I jedno i drugo sam konzumirao pa odbacio. Navucen na alkohol i vutru nikad nisam bio. Desava se da nijedno ne uzmem po mjesec dana... Sportista sam u dusi, ali i od rekreacije nekad odmaram. Ni na hljeb nisam navucen, a jako je lose sto ga jedemo u velikim kolicinama. Daj boze da djeca budu kao ja. Svasta sam probao i uvijek imao punu kontrolu nad zivotom, nikada nisam posrnuo i bio depresivan.

Najbitnije je da je dijete pametno i lijepo odgojeno. Nije problem da zapali dzoju s vremena na vrijeme, da popije i zabavi se sa drustvom..... Ako je debil, dzaba ti sve Naso, negdje ce debelo zabrljati. Glupost mora izaci na povrsinu.

Ja bih da mi gandzu legalizujemo, da zaposlimo ovu bijedu.... Bolje da lova ide bijedi nego kriminalnom olosu. Zaradjeni novac bi se mogao usmjeriti na lijecenje tesko oboljelih nasih ljudi. Garantujem da bi prihodi bili takvi da bi teski bolesnici imali sva potrebna sredstva za lijecenje u evropskim klinikama.
insomnia78

#114 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

Isto ko sto se sad bijeda skoluje i lijeci od PDV-a
De ba @kiki, marke mi ne bi vidjeli od tih para
Stjui

#115 Re: Nema gandze

Post by Stjui »

nasa wrote: Mene samo interesuje da li biste da radite s djecom kao ucitelji, socijalni radnici, doktori itd.preporucili istim konzumaciju marihuane ili da li biste sopstvenoj djeci, ako ne biste onda razmislite prije nego mlatite po forumu jer vrlo moguce da vas neka djeca citaju.
Mislim, pusite sta hocete ali ovakve teme su bas bezveze
.
baš tako gđice/gđo.nasa.ne služi im to na čast,ali priznajem,znao sam se tu i tamo sa ovisnicima dobro ismijati.nikada neću zaboraviti mladoga gospodina @ćelavu_dlaku i dan kada je sav zajapuren i ucviljen bahnuo na forum.a inače se radilo o veoma bahatom mladom gdinu,bar što se tema o travi tiče.
celava_dlaka wrote:Pozdrav.. Danas na nesrecu sam pao sa manjom kolicinom trave tacnije oko 1g je bio gore dole.. Do sad nisam nikad kaznjavan niti bilo sta, niti sam imao dosje.. Sad me zanima jel moguce kako da se izvucem da mi ne ide ovo u dosje? I kakve me kazne cekaju otprilike sve sta me ceka i da li ovo moze uticati na posao za koji sam konkurisao ( vec imam izvadjene papire o nekaznjavanju i da se ne vodi krivicni postupak ) i to je sve vec predato na tom konkursu.. Nadam se da ce proci bez trollovanja
Image

:lol:
nasa

#116 Re: Nema gandze

Post by nasa »

:lol:

@kiki, mene ne interesuje sta ti konzumiras, odrastao si covjek, znas posljedice, preuzimas odgovornost samo se nadam ne kao ovaj @celavi :D
Ja sam se osvrnula samo na temu koja je neprikladna...bukvalno se pita gdje pronaci kriminalce jer istina nije da tete u trafikama to prodaju i onda se dalje jos pisu hvalospjevi, vise odgovornosti bi pokazali na temi o cokoladi...
Kikibombona

#117 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Isto ko sto se sad bijeda skoluje i lijeci od PDV-a
De ba @kiki, marke mi ne bi vidjeli od tih para
Nazalost, u pravu si.

Cigare su gori otrov od gandze, mada je i gandza smece. Kao sto rekoh, da pusis kamilicu nije dobro. Sta bosanska bijeda ima od ekstra poreza na cigare? Nista....

Al evo, kontam da bi mogli legalizovati pod tim izgovorom. Konzumaciju i protok gandze je tesko zaustaviti.... Pa bolje onda da prodaje drzava nego olosi. A novac od ovih koji se dobrovoljno truju iskoristiti za lijecenje ljudi koji nisu svojom voljom tesko oboljeli. A imamo takvih napretek, kao i konzumenata trave. Na taj nacin bi mogli namaknuti sredstva za teske bolesnike. Zar to ne bi bilo pozitivno i primjer za cijeli svijet?
nasa

#118 Re: Nema gandze

Post by nasa »

Nesto ti kratak taj put od portage za dilerima marihune do borca za ugrozene kategorije, de ba @kiki, pusi i suti i manje supljiraj :P
Kikibombona

#119 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

nasa wrote::lol:

@kiki, mene ne interesuje sta ti konzumiras, odrastao si covjek, znas posljedice, preuzimas odgovornost samo se nadam ne kao ovaj @celavi :D
Ja sam se osvrnula samo na temu koja je neprikladna...bukvalno se pita gdje pronaci kriminalce jer istina nije da tete u trafikama to prodaju i onda se dalje jos pisu hvalospjevi, vise odgovornosti bi pokazali na temi o cokoladi...
Tema je zafrkancija i parodija na kuknjavu raje sto nema trave. Na vise mjesta sam cuo da se nema gdje uzeti, da je nekakva nestasica. Jedan lik rece da nema nigdje u BiH, pa sam time inspirisan napravio saljivi komentar....

Naso, trava je bezazlena u odnosu na pljuge koje se uredno reklamiraju. Tu biljku i njenu konzumaciju su pretjerano stigmatizovali konzervativni i vjerski krugovi... Vise stete po zdravlje ima pretjerana konzumacija hljeba nego poneka dzoja. Realno, od nje nikakvih ozbiljnijih posljedica nema, nista... Blagi otrov kao i kafa, sa vise negativnih nego pozitivnih djelovanja. A kafa je ok? Meni je ta kafurina glupost nevidjena. Jedino su cigare veca glupost. Od dzoje makar dobijes neki osjecaj smirenosti, ravnodusnosti, malo te otupi i uspori, sto ponekad prija itd. Alkohol je sto puta gori od trave.
bleee_sa

#120 Re: Nema gandze

Post by bleee_sa »

Jel 'vo i moderacija krizira :mrgreen:
Kikibombona

#121 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

nasa wrote:Nesto ti kratak taj put od portage za dilerima marihune do borca za ugrozene kategorije, de ba @kiki, pusi i suti i manje supljiraj :P
Kakva Naso potraga Bog s tobom? Pa ko normalan na forumu trazi travu? :D :lol: Svako ko konzumira travu zna kako je moze naci, a forum UOPSTE nije mjesto za to. Stavise, idiotizam je nedozvoljenu supstancu traziti na javnom forumu. Valjda niko nije do te mjere glup i nesposoban.

Tema je cista zajebancija i parodija na kuknjavu raje....
insomnia78

#122 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

I odakle vam to da ce legalizovanje sprjeciti nezakonitu trgovinu
Mislite da u Holandiji nema narko mafije?
:lol: :lol: :lol:
nasa

#123 Re: Nema gandze

Post by nasa »

bleee_sa wrote:Jel 'vo i moderacija krizira :mrgreen:
ma jok, djelotvorna je i sama tema ...cuj kikija, tema je parodija :lol: :lol: :lol:

Hajde dobro, ne skontah :kiss: :lol:
Kikibombona

#124 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:I odakle vam to da ce legalizovanje sprjeciti nezakonitu trgovinu
Pa nije legalizovana hemija....

Mozes legalizovati i uplredo sa tim peterostruko poostriti kazne za kupovinu i dilanje. Tada se ne bi isplatilo kupovati, ne bi bilo vrijedno rizika, bolje kupiti legalno.... Al doduse, ostaje hemija....
insomnia78

#125 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:I odakle vam to da ce legalizovanje sprjeciti nezakonitu trgovinu
Pa nije legalizovana hemija....

Mozes legalizovati i uplredo sa tim peterostruko poostriti kazne za kupovinu i dilanje. Tada se ne bi isplatilo kupovati, ne bi bilo vrijedno rizika, bolje kupiti legalno.... Al doduse, ostaje hemija....
Ma kak'a hemija, znam par likova koji devaraju s tim u Holandiji
Hasis, trava sve se prodaje na crno
Previse je to para da bi se tako lako neko odreko kolaca
I cigare su legalne na citavom svijetu pa se svercaju masovno
Sta mislis ko'lko bi bio "paket" s akcizama i citavon "ugradnjom" drzave?
Post Reply