Govorim o budžetu i RTRS-u. Ta je kontrola manje izražena u Srbiji i to je jedini razlog zbog kojeg se u zavedenom narodu manji entitet smatra pijemontom srpstva.Martinez_ wrote:Lovu i medije? Haha. Imaju puno manje od organizacija finansiranih od USAID-a. Kako to objašnjavaš?Skijaš wrote: Zato što zaista vjeruju da se radi o propagandi i zavjeri. Imaš ljudi koji vjeruju i u veće gluposti i to samoinicijativno, pa je sasvim razumljiv stepen izmanipulisanosti srpskog naroda kojeg za kosu drži velikosrpski faktor a koji na raspolaganju ima lovu, policiju, obrazovanje, medije itd itd itd
VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
- Skijaš
#101 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
- Reisova
#102 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Ma pravi licemjer šta je ovo labuđi pjev da neće umrijeti pa sada došao tobe šta je sve pred rat sa svojim zapaljivim govorima napravio. Kreten pravi ! Samo u našim balkanskim vukojebinama se zaboravlja šta su ljudi pričali i promjene traku i evo sada je sve u redu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
costacurta
#104 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Kako god,
Ne znam da li je neko gledao u utorak Teska rec, Dragan Vucicevic i Vuk Draskovic?
Nemam pojma dal Draskovic zaista misli sve ono sto govori ali meni je bilo zaista drago slusati ga kontra onog kloca voditelja kojeg je 2 sata ubjedjivao da mrznja i proslost nisu rjesenje, da ga je sramota Srebrenice i Sarajeva i Radovana i Mladica i SAO Krajine i zlocina koje su Srbi pocinili i kako Srpski narod mora kao i Nijemci proci kroz katarzu, priznati svoje zlocine i prestati ih pravdati drugim zlocinima pocinjenim nad Srbima. Okrenuti se prema komsijama Hrvatima, Bosnjacima, Albancima i zivjeti bez mrznje. Uglavnom za sve sto se desavalo 90.tih optužuje Srbiju.
Al dzaba kad kontra sebe ima kloca voditelja koji je svo vrijeme iznosio argumente, kao sto misli i veeelika vecina njegovih sunarodnjaka, tipa Sarajevo je krivo sto je stradalo u ratu jer je ubilo srpskog svata.
Vrhunac veceri je bio kad rece da je zaista Sarajevo granatirano toliko koliko smo mi kukali ne bi ostao kamen na kamenu. A Draskovic se samo nasmija i rece mu vama nije strano da veceras nesto napisete a ujutro se izvinjavate kao npr za Kolindu.
Odgledao sam emisiju sa odusevljenjem. Istovremeno ne mogodoh skriti srdzbu i ogorcenost klocom voditeljom, pored Ivanovica jedan od najiritantnijih likova. Ali ne toliko zbog stavova koliko zbog same pojave, ljigo. Klasika ona wanabe novinara i pro gledanosti u stanju je mater rentati za marku
Ne znam da li je neko gledao u utorak Teska rec, Dragan Vucicevic i Vuk Draskovic?
Nemam pojma dal Draskovic zaista misli sve ono sto govori ali meni je bilo zaista drago slusati ga kontra onog kloca voditelja kojeg je 2 sata ubjedjivao da mrznja i proslost nisu rjesenje, da ga je sramota Srebrenice i Sarajeva i Radovana i Mladica i SAO Krajine i zlocina koje su Srbi pocinili i kako Srpski narod mora kao i Nijemci proci kroz katarzu, priznati svoje zlocine i prestati ih pravdati drugim zlocinima pocinjenim nad Srbima. Okrenuti se prema komsijama Hrvatima, Bosnjacima, Albancima i zivjeti bez mrznje. Uglavnom za sve sto se desavalo 90.tih optužuje Srbiju.
Al dzaba kad kontra sebe ima kloca voditelja koji je svo vrijeme iznosio argumente, kao sto misli i veeelika vecina njegovih sunarodnjaka, tipa Sarajevo je krivo sto je stradalo u ratu jer je ubilo srpskog svata.
Vrhunac veceri je bio kad rece da je zaista Sarajevo granatirano toliko koliko smo mi kukali ne bi ostao kamen na kamenu. A Draskovic se samo nasmija i rece mu vama nije strano da veceras nesto napisete a ujutro se izvinjavate kao npr za Kolindu.
Odgledao sam emisiju sa odusevljenjem. Istovremeno ne mogodoh skriti srdzbu i ogorcenost klocom voditeljom, pored Ivanovica jedan od najiritantnijih likova. Ali ne toliko zbog stavova koliko zbog same pojave, ljigo. Klasika ona wanabe novinara i pro gledanosti u stanju je mater rentati za marku
- Sezam
#105 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Naivan si do bola. Sve je to igra kako bi Srbija skupljala poene u Evropi. Lik koji je u skoro svaku srpsku kucu unio prirucnik za mrznju I klanje Bosnjaka, sad ti prodaje mir i toleranciju.costacurta wrote:Kako god,
-
muzicar_iz_parka
-
RtrnOfSalisbury
#107 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
i sta kad "priznaju zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdanja zlocina zlocinima drugih'' ? hocel zemlja stati? i ko je taj koji treba da prizna zlocine bez precutkovanja ..... hocel to bit na dnevnik? sumljam da bi ta vijest prosla zapazeno.
-
ZelenaZgrada
#108 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
To je sve u sklopu Vukove reklamne kampanje pred ulazak u rijaliti "Parovi" na HappyTV, u kojem će ga ekskluzivno pred kamerama naguziti ZmajOdŠipova (znate valjda da je on Šešeljev fan?)costacurta wrote:Kako god,
- draganbl
#109 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Nije tačno.York Light 100`s wrote:A evo i rečenica iz Orbiniovog posta što je Banksy postavio na prvoj strani
Ja mislim da je ovo uopšte najveće zlo koje se moglo proizvesti jer to je stvarno tako i to se primjetiti dan danas. Ako neko danas nazove Srebrenicu genocidom ili kaže da je Ratko Mladić ratni zločinac on automatski za svoje nije pravi Srbin.Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih. U srpskom drustvu cesto vidis jednoobraznost, iste standarde,.. uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih - ponajvise zahvaljujuci njemu. Draskovic je zlo upakovao u modu, kulturu
Evo ja ću reći da je u Srebrenici bio genocid i da je Ratko Mladić ratni zločinac i to me neće činiti manje Srbinom nego što sam bio prije nego što sam to rekao. Druga je stvar što ja ne želim da mene neko karakteriše kao Srbina, jer to ne smatram potrebnim.
Međutim, na ovom forumu, koji je ogledalo čitave Bosne i Hercegovine sam doživljavao i dan danas doživljavam strahovite uvrede od pripadnika bošnjačkog naroda, čim moje mišljenje izađe iz matrice po kojoj funkcioniše ne samo ovaj forum, već čitava bosansko-bošnjačka vizija Bosne i Hercegovine.
Stoga, rečenicu
Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih.
je trebalo promijeniti u sljedeće dvije:
Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste. Kao ni kod ostalih.
-
VCorp
#110 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Nije uopće bitno šta ćeš ti reći i priznati, bio ti Srbin ili neke desete nacionalnosti. 30 hiljada bošnjačkih civila je ubijeno i to ignorišu i ismijavaju samo oni koji su tome naučeni.draganbl wrote:Nije tačno.York Light 100`s wrote:A evo i rečenica iz Orbiniovog posta što je Banksy postavio na prvoj strani
Ja mislim da je ovo uopšte najveće zlo koje se moglo proizvesti jer to je stvarno tako i to se primjetiti dan danas. Ako neko danas nazove Srebrenicu genocidom ili kaže da je Ratko Mladić ratni zločinac on automatski za svoje nije pravi Srbin.Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih. U srpskom drustvu cesto vidis jednoobraznost, iste standarde,.. uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih - ponajvise zahvaljujuci njemu. Draskovic je zlo upakovao u modu, kulturu
Evo ja ću reći da je u Srebrenici bio genocid i da je Ratko Mladić ratni zločinac i to me neće činiti manje Srbinom nego što sam bio prije nego što sam to rekao. Druga je stvar što ja ne želim da mene neko karakteriše kao Srbina, jer to ne smatram potrebnim.
Međutim, na ovom forumu, koji je ogledalo čitave Bosne i Hercegovine sam doživljavao i dan danas doživljavam strahovite uvrede od pripadnika bošnjačkog naroda, čim moje mišljenje izađe iz matrice po kojoj funkcioniše ne samo ovaj forum, već čitava bosansko-bošnjačka vizija Bosne i Hercegovine.
Stoga, rečenicuDanas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih.
Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste. Kao ni kod ostalih.
Forum nije ogledalo BiH, jer ovdje anonimusi pišu šta hoće jer znaju da neće snositi nikakve posljedice.
I koliko se god neko vadio, srpski fašizam je najgori na Balkanu i ni približno nije blizu bošnjačkom fašizmu. Kad si čuo da prosječni Bošnjak negira zločine nad Srbima ? Koliko pjesama postoji kod Srba koje veličaju ubijanja okolnih naroda a koliko kod Bošnjaka ? Koliko masovnih grobnica postoji s ostacima srpskih žrtava a koliko s bošnjačkim ? Čiji su generali, komandanti i vojnici bježali a čiji su se sakrivali od sudova ? Koliko si vidio grafita o Jasenovcu koje su ispisali Bošnjaci a koliko je grafita uokolo koji glorifikuju zločin u Srebrenici, Ratka Mladića itd ... ? Jesi bio ziv za vrijeme rata pa da slušaš kako su i šta su pričali bošnjački političari a šta su srpski ? Je li mi hocemo raspačavati Srbiju ? Pogledaj koliko naroda je na Balkanu u konfliktu sa Srbima - Bošnjaci, Hrvati, Albanci, Bugari, Makedonci ali za Srbe su svi oni u krivu ? Je li mi negiramo Jasenovac i srpske žrtve ? Jesmo li mi htjeli rat, je li Alija predao oružje teritorijalne obrane BiH samo da ne bude rata pa kako nam se to vratilo ? Jesu u Sarajevu pucali po ljudima koji su dosli protestovati da se rat zaustavi i da ga ne žele ? Ljudi idu na komemoraciju žrtvama u Srebrenicu a Srbi iz provokacije peku svinje ispred kuća, dobacuju svakakve uvrede i na taj dan ? Srbi imaju problem s Vojvodinom, Sandžakom itd ... pa je li mi to odobravamo dok s druge strane Drine potiču na mržnju ? Je li predsjednik Srbije bivši četnički vojvoda koji govori da se promjenio pa svako malo priča da se treba rastaviti BiH ? Je li premijer Srbije čovjek koji je pričao kako treba za svakog Srbina pobiti stotinu Bošnjaka ? Je li šarlatan Šešelj i dan - danas ima svoje pristalice ? Je li četnici drže skupove u Višegradu u kojem su počinili stravične zločine i bude stare rane, pozivaju na rat i Veliku Srbiju ? Mogu ti do sutra nabrajati takve stvari.
Kod nas ima daleko više normalnih ljudi poslije svega šta su nam Srbi uradili, pola države čine Bošnjaci pa i dalje trpi čitava država zbog Srba koji će govna jesti samo da ukopaju BiH što više mogu jer sanjaju da se otcijepe a to što i sebi sjebavaju živote njih ne zanima. Nikad više nemoj da nas porediš jer ono što je kod nas fašizam i kod Srba nema veze jedno s drugim. Živimo stotinama godina skupa na ovim prostorima a deset genocida su Srbi napravili nad Bošnjacima i onda smo mi i Srbi isti ? Nismo brate, lažeš sam sebe i lažu te ljudi oko tebe. Ovo nije naša propaganda već istina, i što se prije počnete mijenjati to bolje za vas a i za Srbiju. Ljudi su kod nas sad bolje informisani, drže se skupa i opametili su se i garantujem ti da u slučaju novog rata ( ne priželjkujem ga, daleko od toga ) da ovog puta neće biti Bošnjaci ovce za klanje niti će više bilo kome šta opraštati. Nema se šta ni oprostiti onima koji oprost nikad nisu ni tražili.
-
haluga
#111 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Nije uopće bitno šta ćeš ti reći i priznati, bio ti Srbin ili neke desete nacionalnosti. 30 hiljada bošnjačkih civila je ubijeno i to ignorišu i ismijavaju samo oni koji su tome naučeni.
Forum nije ogledalo BiH, jer ovdje anonimusi pišu šta hoće jer znaju da neće snositi nikakve posljedice.
I koliko se god neko vadio, srpski fašizam je najgori na Balkanu i ni približno nije blizu bošnjačkom fašizmu. Kad si čuo da prosječni Bošnjak negira zločine nad Srbima ? Koliko pjesama postoji kod Srba koje veličaju ubijanja okolnih naroda a koliko kod Bošnjaka ? Koliko masovnih grobnica postoji s ostacima srpskih žrtava a koliko s bošnjačkim ? Čiji su generali, komandanti i vojnici bježali a čiji su se sakrivali od sudova ? Koliko si vidio grafita o Jasenovcu koje su ispisali Bošnjaci a koliko je grafita uokolo koji glorifikuju zločin u Srebrenici, Ratka Mladića itd ... ? Jesi bio ziv za vrijeme rata pa da slušaš kako su i šta su pričali bošnjački političari a šta su srpski ? Je li mi hocemo raspačavati Srbiju ? Pogledaj koliko naroda je na Balkanu u konfliktu sa Srbima - Bošnjaci, Hrvati, Albanci, Bugari, Makedonci ali za Srbe su svi oni u krivu ? Je li mi negiramo Jasenovac i srpske žrtve ? Jesmo li mi htjeli rat, je li Alija predao oružje teritorijalne obrane BiH samo da ne bude rata pa kako nam se to vratilo ? Jesu u Sarajevu pucali po ljudima koji su dosli protestovati da se rat zaustavi i da ga ne žele ? Ljudi idu na komemoraciju žrtvama u Srebrenicu a Srbi iz provokacije peku svinje ispred kuća, dobacuju svakakve uvrede i na taj dan ? Srbi imaju problem s Vojvodinom, Sandžakom itd ... pa je li mi to odobravamo dok s druge strane Drine potiču na mržnju ? Je li predsjednik Srbije bivši četnički vojvoda koji govori da se promjenio pa svako malo priča da se treba rastaviti BiH ? Je li premijer Srbije čovjek koji je pričao kako treba za svakog Srbina pobiti stotinu Bošnjaka ? Je li šarlatan Šešelj i dan - danas ima svoje pristalice ? Je li četnici drže skupove u Višegradu u kojem su počinili stravične zločine i bude stare rane, pozivaju na rat i Veliku Srbiju ? Mogu ti do sutra nabrajati takve stvari.
Kod nas ima daleko više normalnih ljudi poslije svega šta su nam Srbi uradili, pola države čine Bošnjaci pa i dalje trpi čitava država zbog Srba koji će govna jesti samo da ukopaju BiH što više mogu jer sanjaju da se otcijepe a to što i sebi sjebavaju živote njih ne zanima. Nikad više nemoj da nas porediš jer ono što je kod nas fašizam i kod Srba nema veze jedno s drugim. Živimo stotinama godina skupa na ovim prostorima a deset genocida su Srbi napravili nad Bošnjacima i onda smo mi i Srbi isti ? Nismo brate, lažeš sam sebe i lažu te ljudi oko tebe. Ovo nije naša propaganda već istina, i što se prije počnete mijenjati to bolje za vas a i za Srbiju. Ljudi su kod nas sad bolje informisani, drže se skupa i opametili su se i garantujem ti da u slučaju novog rata ( ne priželjkujem ga, daleko od toga ) da ovog puta neće biti Bošnjaci ovce za klanje niti će više bilo kome šta opraštati. Nema se šta ni oprostiti onima koji oprost nikad nisu ni tražili.[/quote]

Kod nas ima daleko više normalnih ljudi poslije svega šta su nam Srbi uradili, pola države čine Bošnjaci pa i dalje trpi čitava država zbog Srba koji će govna jesti samo da ukopaju BiH što više mogu jer sanjaju da se otcijepe a to što i sebi sjebavaju živote njih ne zanima. Nikad više nemoj da nas porediš jer ono što je kod nas fašizam i kod Srba nema veze jedno s drugim. Živimo stotinama godina skupa na ovim prostorima a deset genocida su Srbi napravili nad Bošnjacima i onda smo mi i Srbi isti ? Nismo brate, lažeš sam sebe i lažu te ljudi oko tebe. Ovo nije naša propaganda već istina, i što se prije počnete mijenjati to bolje za vas a i za Srbiju. Ljudi su kod nas sad bolje informisani, drže se skupa i opametili su se i garantujem ti da u slučaju novog rata ( ne priželjkujem ga, daleko od toga ) da ovog puta neće biti Bošnjaci ovce za klanje niti će više bilo kome šta opraštati. Nema se šta ni oprostiti onima koji oprost nikad nisu ni tražili.[/quote]
- draganbl
#112 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Momak, te parole ostavi za nekog drugog, previše je postova proteklo ovim forumom da bi se na ovakvo tvoje pisanje iko ozbiljan obazirao.VCorp wrote:Nije uopće bitno šta ćeš ti reći i priznati, bio ti Srbin ili neke desete nacionalnosti. 30 hiljada bošnjačkih civila je ubijeno i to ignorišu i ismijavaju samo oni koji su tome naučeni.draganbl wrote:
Stoga, rečenicuDanas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih.
Kod nas ima daleko više normalnih ljudi poslije svega šta su nam Srbi uradili, pola države čine Bošnjaci pa i dalje trpi čitava država zbog Srba koji će govna jesti samo da ukopaju BiH što više mogu jer sanjaju da se otcijepe a to što i sebi sjebavaju živote njih ne zanima. Nikad više nemoj da nas porediš jer ono što je kod nas fašizam i kod Srba nema veze jedno s drugim. Živimo stotinama godina skupa na ovim prostorima a deset genocida su Srbi napravili nad Bošnjacima i onda smo mi i Srbi isti ? Nismo brate, lažeš sam sebe i lažu te ljudi oko tebe. Ovo nije naša propaganda već istina, i što se prije počnete mijenjati to bolje za vas a i za Srbiju. Ljudi su kod nas sad bolje informisani, drže se skupa i opametili su se i garantujem ti da u slučaju novog rata ( ne priželjkujem ga, daleko od toga ) da ovog puta neće biti Bošnjaci ovce za klanje niti će više bilo kome šta opraštati. Nema se šta ni oprostiti onima koji oprost nikad nisu ni tražili.
Usput, ne bi bilo zgoreg da sublimiramo tvoje epsko pisanje u jednu rečenicu, tj. da te pitam:
Da li ti želiš da kažeš da je srpski narod lošiji od nekog drugog (u ovom slučaju bošnjačkog) naroda?
-
sumirprimus
-
Lug
#114 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Kad Draskovic ode u Potocare i oda duzno postovanje nevino ubijenima i kad javno kaze Srbima da entitet RS treba ukinuti jer je nastao na genocidu kojeg se on sramoti... tad cu mu mozda i povjerovati, sve ostalo je samo suplja, predstava za Bosnjake i Evropu kao i nacin da se zadrzi manji entitet kao exluzivitet naroda po cijem imenu i nosi ime.. on sve zlocine priznaje ali rezultate tog genocida bi ostavio.. 
-
VCorp
#115 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Naveo sam ti činjenice. Odgovori ti meni da li misliš da je srpski narod lošiji od bošnjačkog ?draganbl wrote:
Da li ti želiš da kažeš da je srpski narod lošiji od nekog drugog (u ovom slučaju bošnjačkog) naroda?
Glupo je generalizirati svaki narod a sve što sam napisao su činjenice pa ti shvati sam. Samo da znaš da imam Srbe u bližoj familiji i sve to što sam naveo nema veze ni s jednim od njih.
A znam i umobolnika s kojima sam se družio, dođe raja sa strane i kaže šta ima Bosanci, kako je u Bosni i onda su bila dvojica i ono što ti mene zoveš Bosanac, ja sam Srbin iz Republike Srpske. Ovi što ne znaju situaciju kod nas kao ono ti si iz Srbije i onda ovaj mora objašnjavati svaki put. Sa Srbima imam svakakvih iskustava, od druženja prije rata, u ratu i sad poslije. Vidi se da to nisu isti ljudi.
-
VCorp
#116 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Burazeru, to ću ja reći pred kamerom sve i jedne televizije, kad god hoces i gdje god hoces. Bas me zaboli što se oni ne slažu, ako se ne slažeš s činjenicama onda je problem u tebi a ne u drugima. Uopće me nije briga šta će misliti o meni, sve su mi rekli kad su mi zujali meci iznad glave, kad su mi pobili komšinice, kad su mi pogodili zgradu, kad su mi pobili rođake. Dužan sam zbog njih da kažem istinu, nisam od onih koji kada dobiju šamar okrenu drugi obraz i boli me neka stvar za tim pričama o pomirenju i toleranciji jer njima to paše samo dok mi ćutimo a čim spomenemo svoje žrtve odmah počnu s onim da ne mogu živjeti s nama, da ih mrzimo, da je bolje da se otcijepe i slično. Sto puta su ljudi rekli onu ako im ne paše neka se sele, niko ih ne drži zarobljene u Bosni. Sad kad nema JNA, Slobe i naoružanja onda bi oni malo o suživotu i toleranciji.sumirprimus wrote:vcorp aj to reci vulinu...
- draganbl
#117 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Toliko si u prošlom postu iznio činjenica i "činjenica", a nisi sposoban da odgovoriš na jednostavno pitanje, već ti mene pitaš to isto. Dakle, odgovori:VCorp wrote:Naveo sam ti činjenice. Odgovori ti meni da li misliš da je srpski narod lošiji od bošnjačkog ?draganbl wrote:
Glupo je generalizirati svaki narod a sve što sam napisao su činjenice pa ti shvati sam. Samo da znaš da imam Srbe u bližoj familiji i sve to što sam naveo nema veze ni s jednim od njih.
A znam i umobolnika s kojima sam se družio, dođe raja sa strane i kaže šta ima Bosanci, kako je u Bosni i onda su bila dvojica i ono što ti mene zoveš Bosanac, ja sam Srbin iz Republike Srpske. Ovi što ne znaju situaciju kod nas kao ono ti si iz Srbije i onda ovaj mora objašnjavati svaki put. Sa Srbima imam svakakvih iskustava, od druženja prije rata, u ratu i sad poslije. Vidi se da to nisu isti ljudi.
Da li je srpski narod lošiji od bošnjačkog?
-
VCorp
#118 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Nije. Srbi su ok. Problem ste vi Vlasi
Rekao sam ti da ti je pitanje glupo.
- draganbl
#119 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Ne razumijem post, pa ako možeš da pojasniš.VCorp wrote:Nije. Srbi su ok. Problem ste vi VlasiRekao sam ti da ti je pitanje glupo.
Da li rečenicom "Srbi su ok." konstatuješ da Srbi nisu ništa lošiji narod nego Bošnjaci, ili je to neka igra riječi koju ne razumijem?
Ko su ti Vlasi i kada kažeš "vi Vlasi", je li mene lično ubrajaš u te Vlahe?
Ako mi je pitanje glupo, zašto si ti onda mene pitao to isto? Očekuješ li da ja, uzimajući u obzir činjenice i "činjenice" koje si naveo ponudim odgovor umjesto tebe?
-
VCorp
#120 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Pitao sam te isto jer postavljas pitanje koje nema veze mozgom. Naveo sam ti činjenice i to je to. Vec sam ti odgovorio da je generalizacija naroda glupa.
-
Walther
#121 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Cinjenica je ipak da je samo jedan narod osudjen zbog genocida u BIH. A to "ko je bolji" je prica za vrtic.draganbl wrote:Toliko si u prošlom postu iznio činjenica i "činjenica", a nisi sposoban da odgovoriš na jednostavno pitanje, već ti mene pitaš to isto. Dakle, odgovori:VCorp wrote:Naveo sam ti činjenice. Odgovori ti meni da li misliš da je srpski narod lošiji od bošnjačkog ?draganbl wrote:
Da li je srpski narod lošiji od bošnjačkog?
- draganbl
#122 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Koliko sam te razumio, ti si u prošlom postu već odgovorio na moje pitanje i ja više ne insistiram ne njemu, jer si dao odgovor. Da te podsjetim, na moje pitanje "Da li je srpski narod lošiji od bošnjačkog", odgovorio si
Dakle, možeš li sada da objasniš ko su ti Vlasi i otkuda ja među njima?
Dakle pošto smo se obojica složili da srpski narod nije lošiji od bošnjačkog (ja sam to i ranije smatrao, a evo vidim da i ti tako misliš, što mi je drago), ostaje da razgraničimo i ko su Vlasi i šta podrazumijevaš pod time "Problem ste vi Vlasi", a usput se obraćaš meni.Nije. Srbi su ok. Problem ste vi VlasiRekao sam ti da ti je pitanje glupo
Dakle, možeš li sada da objasniš ko su ti Vlasi i otkuda ja među njima?
- draganbl
#123 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Možeš li malo preciznije reći koji je to narod osuđen zbog genocida u BiH, tj. po kojoj presudi je to tako, pošto je moguće da mi je to promaklo.Walther wrote:
Cinjenica je ipak da je samo jedan narod osudjen zbog genocida u BIH. A to "ko je bolji" je prica za vrtic.
Siguran sam da ne misliš na presudu po tužbi BiH protiv Srbije, jer je po toj presudi utvrđeno da se genocid nije desio u BiH, već samo u Srebrenici i da su ga počinile snage policije i vojske RS.
Bilo bi dobro ako bi mi pronašao presudu i citat u toj presudi po kojoj je taj narod osuđen zbog genocida, jer bi to značajno uticalo na dalji tok rasprave.
- Banksy
#124 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Snage policije i vojske RS su inače etnički norveškog porijekla.draganbl wrote:Možeš li malo preciznije reći koji je to narod osuđen zbog genocida u BiH, tj. po kojoj presudi je to tako, pošto je moguće da mi je to promaklo.Walther wrote:
Cinjenica je ipak da je samo jedan narod osudjen zbog genocida u BIH. A to "ko je bolji" je prica za vrtic.
Siguran sam da ne misliš na presudu po tužbi BiH protiv Srbije, jer je po toj presudi utvrđeno da se genocid nije desio u BiH, već samo u Srebrenici i da su ga počinile snage policije i vojske RS.
Bilo bi dobro ako bi mi pronašao presudu i citat u toj presudi po kojoj je taj narod osuđen zbog genocida, jer bi to značajno uticalo na dalji tok rasprave.
-
Walther
#125 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Osudjeni su Srbi. Direktno oni iz "RS" uz pomoc braca sa one strane Drine. Usput, vise manje komplet vojno rukovodstvo Srba (sa ove ili one strane Drine) je Haagu. A nisu su tamo zbog prometnih. Ko je tacno i zbog ceka osudjen imas u arhivu ICTY. Zlocin koji se desio u Srebrenici se desio i u BIH jer je Srebrenica u BiH. Inace medju nama, najocigledniji primjer genocida je Prijedor. Genocid nisu pocinile samo "policija i vojska RS" i svaliti sve skupa na njih je jako podlo. Najgora sranja su svakako izvrsili civili koji su obicno bili puno gori od pripadnika "onog sto je ostalo od JNA".draganbl wrote:Možeš li malo preciznije reći koji je to narod osuđen zbog genocida u BiH, tj. po kojoj presudi je to tako, pošto je moguće da mi je to promaklo.Walther wrote: