JThomas wrote:to je naša balkanska interpretacija feminizma, da muškarac i dalje sve plaća, a da ga žena u zamjenu za to ne sluša. kao što je naša interpretacija demokratije i ljudskih prava da se možeš drotu unijeti u lice i pitati ga što tebe zaustavlja, što ne hvata kriminalce.
/
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- al_akhisari
#101 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
- MedenoSrce
#102 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
kod nas se najvise zene i zale na feminizam
ali je besmisleno govoriti o rodnoj ravnopravnosti kada naše društvo generalno ima problem sa ljudskim pravima
nema osobe, ili je bar rijetka, koja se na neki način ne osjeća ugroženo u ovom društvu
ali hajdemo govoriti o tome zašto se muškarci, pojedini osjećaju kastrirano i insuficijentno
leži li razlog njihove insuficijencije u feminizmu?
al' hajde da čujem i kako se poslušnost plaća i to od jt-a
ali je besmisleno govoriti o rodnoj ravnopravnosti kada naše društvo generalno ima problem sa ljudskim pravima
nema osobe, ili je bar rijetka, koja se na neki način ne osjeća ugroženo u ovom društvu
ali hajdemo govoriti o tome zašto se muškarci, pojedini osjećaju kastrirano i insuficijentno
leži li razlog njihove insuficijencije u feminizmu?
al' hajde da čujem i kako se poslušnost plaća i to od jt-a
- sinuhe
#103 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Koji su primjeri feminizma u BiH osim ovih priča o kuhanju i razvodu?
- JThomas
#104 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
pa ne plaća, u tradicionalnom patrijarhatu se plaćala. sada svejedno plaćaš, ali čisto 'nako.
na balkanu, ne u pravim demokratijama i društvima prave emancipacije žena.
na balkanu, ne u pravim demokratijama i društvima prave emancipacije žena.
- MedenoSrce
#105 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
evo ja ne mislim da se i tada placala poslusnost
postojalo je postovanje i uvazavanje
podjela poslova i nagonska potreba da se bude dio zajednice (ne mogu reci da je postojala svijest ja je bar nisam zamijetila)
danas postoji kult samodovoljnosti bez da je veliki procenat tih ljudi zaista iskusio sta znaci biti sam i dovoljan
onda mnogo ljudi je ubjedjena kako zasluzuje nesto "bolje", "vise" a mogli bi se najprije podvesti pod onu "sjedi gdje si, ni za gdje si nisi"
postojalo je postovanje i uvazavanje
podjela poslova i nagonska potreba da se bude dio zajednice (ne mogu reci da je postojala svijest ja je bar nisam zamijetila)
danas postoji kult samodovoljnosti bez da je veliki procenat tih ljudi zaista iskusio sta znaci biti sam i dovoljan
onda mnogo ljudi je ubjedjena kako zasluzuje nesto "bolje", "vise" a mogli bi se najprije podvesti pod onu "sjedi gdje si, ni za gdje si nisi"
- sema911s
#106 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Ta rijec feminizam, lijepo zvuci Ali bar 96% zena nema pojma Sta znaci, Sta to vuce u ovome drustvu, imam srecu Il nesrecu radim Sa zenama, I koliko je to isfrustrino,bolesno Tim nekim ravnopravnostima da CE tebe samo sto Si musko gledat da zgazi(Na bilo Koji nacin) moguce,. Nekada mi izleti neka glupost instant meta postajes,.
Al kada od njih feministkinja trazis da nesto urade(vecina tih feministkinja se fali da placa druge da ciste iza njih), dobijes odgovor nisam Ti sluga,
Al najgore postaju kada I'm neko Tu feministicku ideju ubaci u glawu I postanu "samostalne", I dok puse vjetar u ledja(dok mama pazi) uhh Tada Su Duse, al brzo padnu e Onda krene paljba po muskima kako smo mi govna kako mrzimo zene kako onaj fim sive nas opisuje kako smo svi isti isfrustrirani, ljudjaci.,.
E pa zene ako hocete jednakost preuzmite sve obaveze koja ta jednakost donosi (bez cmizdrenja,suza, sranja, zavlacenjq, laganja I Sta sve dodje u glavu), ako hoces borbu Budi spreman Na udarce ispod pojasa jer zivut u jednakosti nema pravila ako vi nekoga nagazite(shebete) onaj njutnov zakon vrati.,.,
Ja Sam za Tu ravnopravnost Ali Sa obje strane bez da mi normalni patimo zbog hirova
Al kada od njih feministkinja trazis da nesto urade(vecina tih feministkinja se fali da placa druge da ciste iza njih), dobijes odgovor nisam Ti sluga,
Al najgore postaju kada I'm neko Tu feministicku ideju ubaci u glawu I postanu "samostalne", I dok puse vjetar u ledja(dok mama pazi) uhh Tada Su Duse, al brzo padnu e Onda krene paljba po muskima kako smo mi govna kako mrzimo zene kako onaj fim sive nas opisuje kako smo svi isti isfrustrirani, ljudjaci.,.
E pa zene ako hocete jednakost preuzmite sve obaveze koja ta jednakost donosi (bez cmizdrenja,suza, sranja, zavlacenjq, laganja I Sta sve dodje u glavu), ako hoces borbu Budi spreman Na udarce ispod pojasa jer zivut u jednakosti nema pravila ako vi nekoga nagazite(shebete) onaj njutnov zakon vrati.,.,
Ja Sam za Tu ravnopravnost Ali Sa obje strane bez da mi normalni patimo zbog hirova
- trcicu trceci
#107 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Najgori su mi ovi sto kroz akademske institucije ispoljavaju feminizam, mislim, isto kao da bi neko drugi ispoljavao neku drugu sektu.
Sto se tice moga misljenja, ja sam protivnik feminizma i to iz mnogo razloga, a najveci je sto se ne postuje nasa tradicija. Ne mislim na tradiciju udaranja zene i ostalog, ali mislim na neke lijepe tradicije gdje postoji kao i u firmama direktor preduzeca da bi ta firma funkcionisala kako treba
u suprotnom, svi kolo vode
Ja gledam feminizam kao neku epohu koja ce proci kao sto su sve ostale prosle, i, mislim da nece jos dugo trajati, najvise 50 godina
Sto se tice moga misljenja, ja sam protivnik feminizma i to iz mnogo razloga, a najveci je sto se ne postuje nasa tradicija. Ne mislim na tradiciju udaranja zene i ostalog, ali mislim na neke lijepe tradicije gdje postoji kao i u firmama direktor preduzeca da bi ta firma funkcionisala kako treba
Ja gledam feminizam kao neku epohu koja ce proci kao sto su sve ostale prosle, i, mislim da nece jos dugo trajati, najvise 50 godina
- dječak sa šibicama
#108 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Sta znam, ja sam uvijek tu zensku ravnopravnost shvatao kao nesto ...... mi idemo malo u krajnost teme i zezanja radi, neki su vjerovatno i ozbiljni, u 99% slucajeva zena je slabija od muskarca pored nje, fizicki, i ne moze nositi balvan kao sto on moze.
Ali nije to ravnopravnost, jebiga ne mogu ni ja skijati ko Ivica Kostelic a musko on musko ja, zapravo sve profi zenske skijasice su bolje od mene definitivno. A ima ih koje bi me pobijedile i u natezanju ruke. Slicnih primjera je bezbroj, svaka zena inzinjer je bolja u svom fahu od svih nas muskaraca koji nemamo pojma o, recimo, dinamici fluida.
Ravnopravnost je po meni ono da njen posao nije da stoji uz sporet, da sluzi goste, da sjedi u cosku, da ne radi jer ko je vidio da zena radi, i slicne "tradicionalne vrijednosti". Ili preciznije receno, ravnopravnost je dati iste sanse svima, i muskarcima i zenama, i invalidima i zdravim ljudima, pa ko moze i ko je najsposobniji za odredjeni posao, neka ga radi. Ako je covjek u kolicima strucnjak za IT, onda zaposli njega, a ne otkaciti covjeka jer zaboga kako ce on to u kolicima, po firmi, valja praviti poseban pristup bla bla.
Ili ono kad racunaju koliko je zena na listama, politickih stranaka. Sto nebi bilo vise zena, recimo, zasto ganjaju neki prosjek "minimalno trecina". Ako na neki konkurs izadje 200 ljudi, 100 zena i 100 muskaraca i molim bez upadica o 200 sisa
trazi se 100 ljudi, 90 zena zadovolji a 90 muskaraca ne zadovolji. Tu je jasna stvar, upada 90 zena i 10 muskaraca. Svi su dobili istu priliku, ko zadovoljio, zadovoljio.
Sto se tice feministica, one su posebna prica, zene koje nerijetko mrze muskarce, i kojima smetaju osnovni zakoni fizike ali ne mogu ih promijeniti. Ako onih 200 kandidata idu na konkurs za nosaca na aerodromu recimo, logicno je da ce 90 ili vise muskaraca podici vece tezine i biti spretniji sa gabaritnim koferima i slicno, a da ce jedva 5 ili 10 zena zadovoljiti uvjete. Feministice bi na silu da tu nema razlika, ali ima ih, tako je Bog/majka priroda/ko god, odlucio.
Ali nije to ravnopravnost, jebiga ne mogu ni ja skijati ko Ivica Kostelic a musko on musko ja, zapravo sve profi zenske skijasice su bolje od mene definitivno. A ima ih koje bi me pobijedile i u natezanju ruke. Slicnih primjera je bezbroj, svaka zena inzinjer je bolja u svom fahu od svih nas muskaraca koji nemamo pojma o, recimo, dinamici fluida.
Ravnopravnost je po meni ono da njen posao nije da stoji uz sporet, da sluzi goste, da sjedi u cosku, da ne radi jer ko je vidio da zena radi, i slicne "tradicionalne vrijednosti". Ili preciznije receno, ravnopravnost je dati iste sanse svima, i muskarcima i zenama, i invalidima i zdravim ljudima, pa ko moze i ko je najsposobniji za odredjeni posao, neka ga radi. Ako je covjek u kolicima strucnjak za IT, onda zaposli njega, a ne otkaciti covjeka jer zaboga kako ce on to u kolicima, po firmi, valja praviti poseban pristup bla bla.
Ili ono kad racunaju koliko je zena na listama, politickih stranaka. Sto nebi bilo vise zena, recimo, zasto ganjaju neki prosjek "minimalno trecina". Ako na neki konkurs izadje 200 ljudi, 100 zena i 100 muskaraca i molim bez upadica o 200 sisa
Sto se tice feministica, one su posebna prica, zene koje nerijetko mrze muskarce, i kojima smetaju osnovni zakoni fizike ali ne mogu ih promijeniti. Ako onih 200 kandidata idu na konkurs za nosaca na aerodromu recimo, logicno je da ce 90 ili vise muskaraca podici vece tezine i biti spretniji sa gabaritnim koferima i slicno, a da ce jedva 5 ili 10 zena zadovoljiti uvjete. Feministice bi na silu da tu nema razlika, ali ima ih, tako je Bog/majka priroda/ko god, odlucio.
- S4mpion
#109 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Ne sumnjam da ima i takvih, ali razvod nikad nije bio lakše prihvatljiv kao danas. U mnogim situacijama se ništa ne pokušava popravit, odmah "hoću razvod". Razvod je postao jednostavan k`o vode se napit.arslanbey wrote: Bogami,ima dosta i onih koji kazu "kceri ako nisi dobra njemu nisi ni nama".kad su se moje sestre udavale moji su im govorili nemoj da nam ocrnite obraz samo...i nisu
-
Sunny-7
#110 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Razvod sam po sebi nikad nije jednostavan, ali je istina da ljudi lako odustaju od porodice. I tu vidim manjak osjecaja odgovornosti, al' to vec nema veze sa feminizmom, poganih i sebicnih i zena i muskaraca nikad nece nestati.S4mpion wrote:Ne sumnjam da ima i takvih, ali razvod nikad nije bio lakše prihvatljiv kao danas. U mnogim situacijama se ništa ne pokušava popravit, odmah "hoću razvod". Razvod je postao jednostavan k`o vode se napit.arslanbey wrote: Bogami,ima dosta i onih koji kazu "kceri ako nisi dobra njemu nisi ni nama".kad su se moje sestre udavale moji su im govorili nemoj da nam ocrnite obraz samo...i nisu
- sema911s
#111 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
taj razvod prizivaju sto neznaju da se suoce sa problemom, naviklo da mama radi sve za nju i kada dodje do necega bjezi kuci mami i kuka kod sudije,S4mpion wrote:Ne sumnjam da ima i takvih, ali razvod nikad nije bio lakše prihvatljiv kao danas. U mnogim situacijama se ništa ne pokušava popravit, odmah "hoću razvod". Razvod je postao jednostavan k`o vode se napit.arslanbey wrote: Bogami,ima dosta i onih koji kazu "kceri ako nisi dobra njemu nisi ni nama".kad su se moje sestre udavale moji su im govorili nemoj da nam ocrnite obraz samo...i nisu
i onda krene prica i kafane kako je muski rod grozan
- insomnia78
- insomnia78
- Ridjobrki
#114 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Btw, jel' ko kad vidio feministicu da je 'nako ugodna oku?
Ja sve što ih znam to je grdo dabogsačuva.
- trcicu trceci
#115 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
ja ih znam nekoliko dobrih, ali nisu zgodne, velike sise, guzovi i to, nego imaju neku samozatajnost u sebi sto me lozi
- insomnia78
#116 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
sherbett wrote:nađem ja vremena i za toinsomnia78 wrote:U kuhinju!!!![]()
sa zadovoljstvom
- pirpa
- madner
#118 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Ovo nema nikakvog smisla.trcicu trceci wrote:Najgori su mi ovi sto kroz akademske institucije ispoljavaju feminizam, mislim, isto kao da bi neko drugi ispoljavao neku drugu sektu.
Sto se tice moga misljenja, ja sam protivnik feminizma i to iz mnogo razloga, a najveci je sto se ne postuje nasa tradicija. Ne mislim na tradiciju udaranja zene i ostalog, ali mislim na neke lijepe tradicije gdje postoji kao i u firmama direktor preduzeca da bi ta firma funkcionisala kako trebau suprotnom, svi kolo vode
- trcicu trceci
#119 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
iskreno nisam se zabrinuo, neki ce shvatiti na sta mislim, a neki ce mudrovati
- black
- pirmin
#121 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
"Zenama moze ispasti maternica ako trce maraton"

Zamisli ti te gluposti koja je na um pala nekom impotentnom idiotu?!
Ili nekolicini njih? Ili masi njih?
Nekad se moralo reci "dosta je!" pa nasta feminizam. S punim pravom.
Jedan od xyz-primjera.

Zamisli ti te gluposti koja je na um pala nekom impotentnom idiotu?!
Ili nekolicini njih? Ili masi njih?
Nekad se moralo reci "dosta je!" pa nasta feminizam. S punim pravom.
Jedan od xyz-primjera.
-
shin
#122 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Politička korektnost i feminizam modernog doba.
- Šveđanin
#123 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Upravo ovo. I svaki put ostanem zamišljen kad u svakodnevnom životu iznova i iznova skontam da je ovo istinito.Ridjobrki wrote:Btw, jel' ko kad vidio feministicu da je 'nako ugodna oku?
Upoznao sam tooooonu feministkinja u svom životu, isključim se, ove teme me baš i ne zanimaju jer imam svoje poimanje ravnopravnosti, nego uočih baš ovo što si ti napisao. Sve one, bukvalno sve, su gabori. Ne da su se unakazile ružnom bojom kose, ružnom odjećom, da su se udebljale.. nego prirodni gabori, prirodno ružne žene.
Što je malo čudno.. jer je situacija obično mješovita, ima lijepih, ružnih, svakakvih.. pa i sami znate kad negdje izađete, bilo gdje da krenete.. ali što se tiče grupe feministkinje i fizičke privlačnosti, na nuli je.
- Ridjobrki
#124 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
O tome ti pričam.Šveđanin wrote:Upravo ovo. I svaki put ostanem zamišljen kad u svakodnevnom životu iznova i iznova skontam da je ovo istinito.Ridjobrki wrote:Btw, jel' ko kad vidio feministicu da je 'nako ugodna oku?
Ja sve što ih znam to je grdo dabogsačuva.![]()
Upoznao sam tooooonu feministkinja u svom životu, isključim se, ove teme me baš i ne zanimaju jer imam svoje poimanje ravnopravnosti, nego uočih baš ovo što si ti napisao. Sve one, bukvalno sve, su gabori. Ne da su se unakazile ružnom bojom kose, ružnom odjećom, da su se udebljale.. nego prirodni gabori, prirodno ružne žene.![]()
Što je malo čudno.. jer je situacija obično mješovita, ima lijepih, ružnih, svakakvih.. pa i sami znate kad negdje izađete, bilo gdje da krenete.. ali što se tiče grupe feministkinje i fizičke privlačnosti, na nuli je.
Znam ja jednu feministicu koja se proljepšala kako se udala, baš nekidan gledam - gura kolica, ostavila posao, kaže ima više vremena za sebe pa valjda to...
- Šveđanin
#125 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Nemojte da ko misli da sam sarkastičan, stvarno je ovako. Mislim, sve i da neko meni hoće dokazati suprotno guglaće "hot, seksi feministkinje" pa valjda će naći neku, ali govorim o lično mojim iskustvima. Cijeli život su feministkinje raznih vrsta u raznim situacijama oko mene, ali svaka.. svaka je ružna ko smrt. Možda tu ima neki pozadinski razlog.Ridjobrki wrote:O tome ti pričam.Šveđanin wrote:Upravo ovo. I svaki put ostanem zamišljen kad u svakodnevnom životu iznova i iznova skontam da je ovo istinito.Ridjobrki wrote:Btw, jel' ko kad vidio feministicu da je 'nako ugodna oku?
Ja sve što ih znam to je grdo dabogsačuva.![]()
Upoznao sam tooooonu feministkinja u svom životu, isključim se, ove teme me baš i ne zanimaju jer imam svoje poimanje ravnopravnosti, nego uočih baš ovo što si ti napisao. Sve one, bukvalno sve, su gabori. Ne da su se unakazile ružnom bojom kose, ružnom odjećom, da su se udebljale.. nego prirodni gabori, prirodno ružne žene.![]()
Znam ja jednu feministicu koja se proljepšala kako se udala, baš nekidan gledam - gura kolica, ostavila posao, kaže ima više vremena za sebe pa valjda to...
Što se tiče početaka feminizma i njegove originalne ideje, to su izuzetno pozitivne stvari.