Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
El_comadante

#101 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by El_comadante »

sve ste vi ovo lijepo napisali i obrasložili zašto je to tako. medjutim šta je riješenje problema? kako če me ući u prvi 100 na ovoj listi?
madner

#102 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by madner »

Para nema, plana nema, tako da treba razmisljati o cuvanju pozicije, ne o napredovanju. :D
neki

#103 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by neki »

El_comadante wrote:sve ste vi ovo lijepo napisali i obrasložili zašto je to tako. medjutim šta je riješenje problema? kako če me ući u prvi 100 na ovoj listi?
Za pocetak, treba nam bolje osnovno obrazovanje :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#104 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by mk ultra »

karanana wrote:jebi ga, ko je silom neprilika ili otvorenim prilikama u novom valu migracija stanovnistva u posljednjih 20 godina dosao u sarajevo iz foce, visegrada, lukavca.....(ne zamjerite ako nisam sve spomenuo ili ako sam spomenuo ovo sto sam spomenuo) i drugih okupiranih ili manje razvijenih dijelova BiH, njima je sarajevo vrh.
a oni koji su tu zivili decenijama ili oni koji su iz grada otisli 90ih pa se sada povremeno vracaju vide i znaju da je grad propao i poprilicno postao ovo sto se u naslovu navodi.
barem ja to tako primjetim uporedjujuci utiske ovih sarajlija koji su duze tu od prije rata ili su se ovdje rodili u poredjenju sa utiscima i elanom i raspolozenjem ovih tako da kazem novih sarajlija koji su tu doselili u zadnjih 10-20 godina.
ovo ti je samo jedan aspekt problema
nepismenost naroda se rješava pravilnim kažnjavanjem i pravilnim sistemom
a to što neko nema volje da ustroji narod to je drugo

zovneš policiju da maknu vozila koja su parkirana na trotoaru, oni dođu, vide, odu...? zašto?
jel tome kriv čovjek koji je došo iz Strgačine?
OldMayor

#105 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by OldMayor »

El_comadante wrote:sve ste vi ovo lijepo napisali i obrasložili zašto je to tako. medjutim šta je riješenje problema? kako če me ući u prvi 100 na ovoj listi?
Preseliš se u Beč.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#106 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by bitanga_sa_otesa »

mk ultra wrote: jel tome kriv čovjek koji je došo iz Strgačine?
jeste ako su policajci i njihovi sefovi iz strgacine :D
saja_dj

#107 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by saja_dj »

mk ultra wrote:
karanana wrote:jebi ga, ko je silom neprilika ili otvorenim prilikama u novom valu migracija stanovnistva u posljednjih 20 godina dosao u sarajevo iz foce, visegrada, lukavca.....(ne zamjerite ako nisam sve spomenuo ili ako sam spomenuo ovo sto sam spomenuo) i drugih okupiranih ili manje razvijenih dijelova BiH, njima je sarajevo vrh.
a oni koji su tu zivili decenijama ili oni koji su iz grada otisli 90ih pa se sada povremeno vracaju vide i znaju da je grad propao i poprilicno postao ovo sto se u naslovu navodi.
barem ja to tako primjetim uporedjujuci utiske ovih sarajlija koji su duze tu od prije rata ili su se ovdje rodili u poredjenju sa utiscima i elanom i raspolozenjem ovih tako da kazem novih sarajlija koji su tu doselili u zadnjih 10-20 godina.
ovo ti je samo jedan aspekt problema
nepismenost naroda se rješava pravilnim kažnjavanjem i pravilnim sistemom
a to što neko nema volje da ustroji narod to je drugo

zovneš policiju da maknu vozila koja su parkirana na trotoaru, oni dođu, vide, odu...? zašto?
jel tome kriv čovjek koji je došo iz Strgačine?
na kraju je opet kriv narod koji glasa ma odakle god dosao.

onaj sto se parkira na trotoar, sto prelijece gdje nema ni blizu semafora, sto ne placa kartu grasu, ne placa plin toplanama itd itd.

takav profil covjeka, nece glasati za profil politicara koji bi se suprotstavio ovom nacinu/kulturi zivljenja.

zasto mislite da dijaspora stalno kuka? lose im u becu? jest lose po kulturi zivota, moraju mjesecnu placat inace 50-100€ kazne, i nema parkiranja po trotoaru.
JThomas

#108 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by JThomas »

dijaspora kuka da ti ne bi od njih tražio lovu :D
madner

#109 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by madner »

Pa kada su pri vrhu, troskovi zivota su veci. Sto je bolji grad, teze je zivjetu u njemu sa normalnim primanjima.

Ova lista nije za ljude koji zive od plate do plate, tu je Sarajevo pri vrhu. :D
summerwine

#110 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by summerwine »

Zanimljivo, ja uvijek nabasam na neke liste u kojima je Sarajevo "must-see" destinacija, ili top 10 poželjnih odredišta, najljubazniji...etc.

Doduše možda mi dojam o "rupi od grada" kvare moji prijatelji iz HR koji svoj novogodišnji provod ne bi mijenjali za bilo koju europsku metropolu.

A i bilo kakva promocija je bolja od nikakve, npr. kad će se na ovakvim i sličnim listama naći Istočno Sarajevo ili Trebinje :lol:
salik79

#111 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by salik79 »

neki wrote:
Za pocetak, treba nam bolje osnovno obrazovanje :mrgreen:
:thumbup: Osnova svega :D
neki

#113 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by neki »

bach wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /150306106

Šta reći i koju poruku poslati...
da ovaj grad jos uvijek nije pao na nivo koji njegovi trenutni stanovnici zasluzuju..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#114 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by mk ultra »

Image
VjecitiStudent

#115 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by VjecitiStudent »

Načelnik općine odrastao u bespravnoj gradnji, sav ponosan to pripovjeda.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#117 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by bitanga_sa_otesa »

kakva zajebancija,vidis da je to garmispartenkirchen :mrgreen:
bach

#118 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by bach »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/hoce-l ... 50307009#2

Ni stadiona kako treba...

A maštamo o nekoj novoj Olimpijadi...
vješalica

#119 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by vješalica »

Sto se tice skijasa ne razumijem sta su ovdje pojedinci ocekivali pored unistenih skakaonica
Otisli ljudi da se zabave,neka djeca i to malo na vazduhu i ne vidim razloga zasto bi bilo izlozeno to podsmjehu iz kucnog ambijenta u momentima sopstvene destrukcije i praznoce
SmokingMan

#120 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by SmokingMan »

bach wrote:
Recite mi da je ovo zaebencija i to žestoka...
Ne,oni su to shvatili krajnje ozbiljno,...

Samo kod nas vrijeme ide unazad...
uglavnomja

#121 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by uglavnomja »

Znaci placem :shock:

Skije za slalom, pancerice za alpsko skijanje .... :roll:

Skakaonica u rangu predskolskog uzrasta, djecica na malim plasticnim skijicama skacu sa ovakvih ...

Ovi su i nadrealiste presisali :D
ZelenaZgrada

#122 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by ZelenaZgrada »

Lajavikrelac wrote:
klixo wrote:Generalno Srbija je u vecem qrcu nego mi.
Tačno. Prosječna plata u BG se kreće oko 20000+-koja hiljada RSD što je oko 300-350 KM. A u šta ti je u SA/BL vrijednost 10 KM to ti je u BG 100.... :roll:
To možda za ove što rade na crno po pekarama, trafikama isl. Bilo šta ozbiljnije uglavnom je u rasponu 300-400e. Što je i dalje mizerija sa kojom se teško sastavi od prvog do prvog.

Ako pričamo o legalnim tokovima, zakonom propisani minimalac je 22000din, tako da teško prosek može biti 20. Pogotovo u Beogradu punom političke mafije, gde se inače vrte najveće pare u Srbiji.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#123 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Domaci izdajnik »

Paaa u BIH je prosječna plata 825 KM zvanično. Koliko znaš ljudi da rade za te pare a nisu na crno? Drugo to ozbiljnije što navodiš jako malo ljudi ima, plus što se sve sliva u BG i kuso i repato radne snage koliko želiš.
ZelenaZgrada

#124 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by ZelenaZgrada »

Lajavikrelac wrote:Paaa u BIH je prosječna plata 825 KM zvanično. Koliko znaš ljudi da rade za te pare a nisu na crno? Drugo to ozbiljnije što navodiš jako malo ljudi ima, plus što se sve sliva u BG i kuso i repato radne snage koliko želiš.
Ja ne znam nikoga sa diplomom faksa ko je regularno zaposlen a da dobija manje od 40k, to ti je 300 i kusur evra.

"Kuso i repato" se može odnositi samo na niskokvalifikovane poslove (koje može da radi svako) i što se toga tiče cifra od 20.000 je ok.

Da je prosek zarade stvarno 20 hiljada dinara, izbili bi socijalni nemiri. Deset hiljada režija dolaze minimalno, znači ostaje ti manje od sto evra da preživiš- i to ako ne plaćaš kiriju. U kojem filmu naučne fantastike je to moguće, ja ne znam.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#125 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Domaci izdajnik »

Jast, jest....eto narod po Srbiji i BG samo laže i kenja, a tek u Bosni :-) Jbt šta tebi nije jasno? Imaš pun kurac i kvalifikovanih i obrazovanih po BG-u a manjak posla, eto logike o malim platama. I ko kaže da svi sa faksom rade posao u svojoj struci za propisanu platu? Isto ti je kao u Sarajevu ili B.Luci - puni biroi nezaposlenih sa diplomom koji traže posao i šta dođe ti gazda i kaže evo ti 1500 KM zato što imaš diplomu? Jest, a mrmot zamota čokoladu :-)
Ima vas ko kusih pasa i 450 KM uzmi ili ostavi ima ko hoće sistem :oops: Te dobre zarade imaju samo u državnim službama kao i kod nas....Znam ja i sa diplomom i sa postdiplomskim koji sjede kući jer ne mogu naći ni za 200 Eura posao u BG. Što onomad reče onaj krimos mala bar puna krokodila.
I tih 300 i koliko eura u BG ti je mizerija koliko je tamo skup život. Ko da slušam priču onog debila Đelića :roll:
Post Reply