Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post Reply
SaraFina

#101 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

pumica wrote:
SaraFina wrote:
pumica wrote:
Izetbegovic ovo uopste ne podrzava.
Sasvim je jasno da sda zeli df u vlasti.

SDA nije imala izbora jer je Fahro odričito odbio bilo kakvu suradnju s njima.
Čuj zeli DF?
Pa ako smo ja i ti koalicioni partneri kako ja mogu raditi protiv tvog interesa onda?
I to ni manje ni više nego za interes Dragana Čovica dojučerašnjeg Dodikovog podguza, čovjeka koji rastura BiH i od Mostara pravi grad slučaj.
Nije fahro odbio sda nego je bakir odbio fahru.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/170 ... b_sda.html

Sda je mogla da bira i izabrala.
Fahro bi sad usao u vlast cak i na poziv sda.

Je, u nekom paralelnom univerzumu.
Danguba

#102 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by Danguba »

Manevar SDA zvani, ja vam dajem a vi necete. :D
muzicar_iz_parka

#103 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by muzicar_iz_parka »

JBT wrote:
Koliko je SDP uzeo glasova 2010-e? Koliko Komsic?
I sve je to proces. Vremenom ce se doci na to koje su opcije ZAISTA probosanskohercegovacke. Kvalitetno zastupanje tog pravca daje prostora da vecina stanovnika BiH dozivi BiH kao svoju domovinu i zemlju u kojoj su svakoj osobi zagarantovana ista prava i da mogu solidno zivjeti u istoj.
Dok god to toga ne dodje svima je sudbina daljne tonjenje u blato neimastine i kriminala. Bez obzira na vjersku i etnicku pripadnost.
Gdje su nestali svi ti građani što glasaše za Komšića?
Imaju rezultati po svakom mjestu, pa se može vidjeti gdje je Komšić dobivao najviše glasova, podrška je bila iz razloga jer se mislilo iskoristiti "rupu u Dejtonu" i stvarala lažna slika kako će on a i SDP napraviti "državu po mjeri čovjeka" . Ne možeš stalno pobjeđivat na isti fazon.
Te "zaista probosanskohercegovacke" opcije će postojati kada bude bilo glasača koji se tako smatraju i vide, koliko bude "ostalih" na popisu stanovništva toliko podrške te stranke mogu dobijati.
Ridjobrki

#104 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by Ridjobrki »

Cijena izbacivanja Dodika iz vlasti ni u kojem slučaju ne može biti malena, mora mu se dati toliko da zaboravi na Dodika - inače ništa od cijele priče.

Drugi razlog je predstojeći kongres SDA, lako je moguće da Bakir konta namiriti foteljama nezadovoljnike i pokupovati njihovu podršku za kongres. U svakom slučaju kakva god da bude vlada ne gine joj rekonstrukcija prije kraja prve godine mandata.
SaraFina

#105 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

relativno84 wrote:
SaraFina wrote:Problem je što je HDZ-u ponudio 6 mjesta da bi DF-u preostala svega 4.
To što iza HDZ po nekim stoji jedan konstitutivni narod meni ne znači ništa :)

Iza DF-a stoje recimo " ostali" koji su temelj BiH.

Iako ih nema u ustavu.

Hobotnicu SDA treba uništiti za vijeke vijekova.
I cudimo se sto nista nije normalno :roll:

Tebi nista ne znaci sto jedan konstitutivni narod zeli je samo pokazatelj jednostranog razmisljanja. Totalirizam ne pije vise vode, nema drugova i drugarica, presvukli se u isplativije boje :D

Sve dok je ustav ovakav moramo trpiti neke stvari, ocekivati da se neko odrekne pozicije jer je to normalno zaista je naivno, skoro kao i to da su ostali temelj necega, osim SDP2 popularnijeg kao DF.

Zašto bi mi značilo? Imaš DVA naziva u takvim slučajevima ...kad je demokratsko društvo posrijedi.
Izvoli izgooglaj koja su.

Dakle usporedi slučaj Komšić osam godina unazad sa slučajem Covic i HDZ i Komšić i DF.
Kad se radi o omjeru glasova.

I sve će ti biti jasno.
ragib

#106 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by ragib »

Nek se dize hampa i drago mi je jer hdz realno zasluzuje 4 ministarska mjesta. Nazalost ucjenjuju zbog cinjenice da mogu blokirati FBiH.
Ali zaista ne znam kako je tako lahko proslo ovo na drzavnom nivou, mislim na raspoedjelu fotelja

FBiH - 10 ministarskih pozicija bi pripalo SDA - DF-u - 6 HDZ-u
BiH 3 ministarske pozicije bi pripale DF-u i SDa-u - 3 HDZ-u
3 pozicije zamj. ministara DF-u i SDA-u - 4 HDZ-u

Na drzavnom nivou HDZ ima vise pozicija nego SDA i DF zajedno i ako imaju 3 puta vise glasova( kad se sabere glasovi SDA i HDz-a) nego HDZ
Last edited by ragib on 01/03/2015 23:40, edited 1 time in total.
pumica

#107 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by pumica »

SaraFina wrote:
pumica wrote:
Nije fahro odbio sda nego je bakir odbio fahru.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/170 ... b_sda.html

Sda je mogla da bira i izabrala.
Fahro bi sad usao u vlast cak i na poziv sda.

Je, u nekom paralelnom univerzumu.
Fahri vlast treba OCAJNICKI.
Sa crnim djavlom bi usao u koaliciju samo da se docepa vlasti.
Vlast mu treba iz opstepoznatih razloga...njemu licno...njega je briga za sbb dok ima licnu korist...za narod ga zaboli neka stvar.
Ma on je nikakva opcija.
relativno84

#108 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by relativno84 »

SaraFina wrote: Zašto bi mi značilo? Imaš DVA naziva u takvim slučajevima ...kad je demokratsko društvo posrijedi.

Dakle usporedi slučaj Komšić osam godina unazad sa slučajem Covic i HDZ i Komšić i DF.

I sve će ti biti jasno.
Tebi ne znaci ali te cudi sto isto tako Covicu nista ne znace Komsiceve cinjenice :-) :lol:

Ne treba nam google da shvatimo da je HDZ realnost i da bez njih nista nece moci da se uradi, oni to koriste maximalno i treba kad im se pruzila prilika, i treba nas kaznjavati sto se usitnjavamo a oni grupisu :thumbup:
SaraFina

#109 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

Ridjobrki wrote:Cijena izbacivanja Dodika iz vlasti ni u kojem slučaju ne može biti malena, mora mu se dati toliko da zaboravi na Dodika - inače ništa od cijele priče.

Drugi razlog je predstojeći kongres SDA, lako je moguće da Bakir konta namiriti foteljama nezadovoljnike i pokupovati njihovu podršku za kongres. U svakom slučaju kakva god da bude vlada ne gine joj rekonstrukcija prije kraja prve godine mandata.

Pa što su to njih dvojca sijamski blizanci mozda?
Dodik i Covic?

Uostalom bilo kakvi ustupci Čoviću dalje na ovaj način su pogubni za nas u budućnosti.
Bakir je ograničen čovjek očigledno.
Sve više sam uvjerena da iako je s DF-om u koaliciji daje podršku Čoviću jer je poput samog njega vodja nacionalnog tora.
Dakle stvara sebi takodje uvjete za pregrupisavanje glasača slabeći utjecaj već sad stranki koje nemaju nacionalni predznak.
Bakir je veći zagovarač torova od Čovića ..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#110 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by hrasno38 »

Nomo wrote:
drunken tiger wrote:Meni samo nije jasno odakle toliko povjerenje građana liku koji na njihove oči rastura državu!? Sasvim je jasno da se radi o daljoj podjeli države na više jednonacionalnih regija.

ovdje se cesto kaze da je narod glup i glasa za SDA . Netacno . Ne vjerujem u glupe i pametne narode . Ako ima Bosnjaka negdje oko milion i 800 - 900 hiljada onda SAmo 8 - 10 % Bosnjaka glasa za SDA . to su familija prijatelji i oni koji su uhljbljeni na drzavnu sisu . Ima nesto potkupljenih , tu su kriminlaci i lopovi i slicna olos , oni sa kratkim pantolama i nesto sirotinje koja je potkupljena . Nazalost izborni sistem i jos neki drugi faktori uticu na to da ta izdajnicka i kriminalno mafijaska organizacija i dalje jase . Taj konj ce jednog dana ostariri , oboliti , slomiti nogu , pobjeci u drugu ergeleu ili nesto deseto i onda ce SDA da jase moj qurac .
Tako nekako. 1996 godine SDA je imala 899000 glasova a 2014 godine 275.000 i corav ce skontati da je ovo mizeran broj glasova i evo ako izbacimo one stanke iz F BiH koje imaju hrvatske i srpske predznake bonsjaci su dali oko 500.000 glasova ostalim partijama za koje su uglavnom glasali Bosnjaci. Dakle SDA nema apsolutno povjerenje Bosnjaka vec dugo vremena nego u prenesenom znacenju upravo ono sto je @Nomo naveo. Na zalost pa su se svi ovi glasovi rasuli na jos 15-tak stranaka ali s ovakvim stavom SDA i otvorenim seksom sa HDZ-om nadam se iskreno da ce dozivjeti opet na sljedecim izborima debakl. Ovo je pljuvanje po Heliodromu, srusenom do temelja istocnom Mostaru, srusenom Starom mostu i pljuvanju po svim zrtvama koje su nastale od ruke HDZ-a i sto je najgore koalicija sa onima koji su prije koji dan opet najavili cijepanje F BiH. Izetbegovic to radi samo iz iskljucivo vlastitog interesa i interesa njegovih najblizih saradnika pa naravno i familije tamo negdje do 55 koljena:)
SaraFina

#111 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

relativno84 wrote:
SaraFina wrote: Zašto bi mi značilo? Imaš DVA naziva u takvim slučajevima ...kad je demokratsko društvo posrijedi.

I sve će ti biti jasno.
Tebi ne znaci ali te cudi sto isto tako Covicu nista ne znace Komsiceve cinjenice :-) :lol:

Ne treba nam google da shvatimo da je HDZ realnost i da bez njih nista nece moci da se uradi, oni to koriste maximalno i treba kad im se pruzila prilika, i treba nas kaznjavati sto se usitnjavamo a oni grupisu :thumbup:

Pa kud ćeš veče grupisanje nego u nacionalni Tor čiji je vodja Bakir Izetbegović?
I što smo dobili s tim?
Da daje ključne pozicije i zavaljuje bukvalno stranku s kojom ima sporazum odnosno DF.
Dakle kakvo je to partnerstvo?
Stvaranje klime da uništi sve ono dobro i da se i nas narod okrene nacionalizmu i sabije u torove.

Što se tiče usporedbe Čovića u trenutnoj poziciji i Komšića osam godina unazad, nisi me razumio što sam ti htjela reći ..
Last edited by SaraFina on 01/03/2015 23:51, edited 1 time in total.
bdzs

#112 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by bdzs »

relativno84 wrote:

I sve će ti biti jasno.

Eto im sad realnost pa nek se krpe kako znaju.. mislim na ruke u parlamentu :) . Uzgred, Željko svaka čast :bih:
relativno84

#113 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by relativno84 »

SaraFina wrote:Pa kud ćeš veče grupisanje nego u nacionalni Tor čiji je vodja Bakir Izetbegović?
I što smo dobili s tim?
Da daje ključne pozicije i zavaljuje bukvalno stranku s kojom ima sporazum odnosno DF.
Stvaranje klime da uništi sve ono dobro i da se i nas narod okrene nacionalizmu i sabije u torove.

Što se tiče usporedbe Čovića u trenutnoj poziciji i Komšića osam godina unazad, nisi me razumio što sam ti htjela reći ..

Znaci nije bitno sto je tor samo neka vodja nije Bakir :? :D

Formiranje vlasti je delikatan zadatak, ocito Komsic nije dorastao tome, treba ga i razumiti, godinama u nazad njegovo je bilo da radi ono sto drugi dogovore, a sada treba preuzeti odgovornost i izboriti se sam, nadam se da nece pobjeci kao sto je to uradio napustajuci SDP. Da je ostao i izborio se za svoje stavove, mozda bi sada umjesto Niksica formirao vlast s jos vecim uporistem u birackom tijelu, ovako mu ostaje da se povuce ili da trpi.

Koji god izbor da napravi nece biti dobro.
SaraFina

#114 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

relativno84 wrote:
SaraFina wrote:Pa kud ćeš veče grupisanje nego u nacionalni Tor čiji je vodja Bakir Izetbegović?
I što smo dobili s tim?

Formiranje vlasti je delikatan zadatak, ocito Komsic nije dorastao tome, treba ga i razumiti, godinama u nazad njegovo je bilo da radi ono sto drugi dogovore, a sada treba preuzeti odgovornost i izboriti se sam, nadam se da nece pobjeci kao sto je to uradio napustajuci SDP. Da je ostao i izborio se za svoje stavove, mozda bi sada umjesto Niksica formirao vlast s jos vecim uporistem u birackom tijelu, ovako mu ostaje da se povuce ili da trpi.

Čuj delikatan zadatak kome nije dorastao?

Je li DF napravio niz ustupaka od ustupaka svih HR pozicija, nekandidiranja onog penzionera iz Livna za HR člana presjedništva pa do zadnjeg sada kad je dobio status ikebane.
I naravno da izborni rezultat bi trebao sad konačno nadoknaditi sve ono ustupljeno.
Dakle čovjek ima 150 000 glasača i realno je da treba imati šest ministarstava. Čović 4.

Na kraju i taj SDP nije razjedinio Komšić nego ego Zlaje L.
Komšić je svoju vrijednost dokazao i SDp-u i HDZ - u brojem od 150000.
Što zeliš više?
JBT

#115 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by JBT »

muzicar_iz_parka wrote:
JBT wrote:
Koliko je SDP uzeo glasova 2010-e? Koliko Komsic?
I sve je to proces. Vremenom ce se doci na to koje su opcije ZAISTA probosanskohercegovacke. Kvalitetno zastupanje tog pravca daje prostora da vecina stanovnika BiH dozivi BiH kao svoju domovinu i zemlju u kojoj su svakoj osobi zagarantovana ista prava i da mogu solidno zivjeti u istoj.
Dok god to toga ne dodje svima je sudbina daljne tonjenje u blato neimastine i kriminala. Bez obzira na vjersku i etnicku pripadnost.
Gdje su nestali svi ti građani što glasaše za Komšića?
Imaju rezultati po svakom mjestu, pa se može vidjeti gdje je Komšić dobivao najviše glasova, podrška je bila iz razloga jer se mislilo iskoristiti "rupu u Dejtonu" i stvarala lažna slika kako će on a i SDP napraviti "državu po mjeri čovjeka" . Ne možeš stalno pobjeđivat na isti fazon.
Te "zaista probosanskohercegovacke" opcije će postojati kada bude bilo glasača koji se tako smatraju i vide, koliko bude "ostalih" na popisu stanovništva toliko podrške te stranke mogu dobijati.
Ne ulazim u kvalitet opcije, nego pricam o tome da je moguce da gradjanske ili lijeve opcije ostvare jako velike rezultate medju birackim tijelom. Uz kvalitetnu takvu opciju, dakle opciju koja ce stajati iza svoje ideologije ti rezultati mogu biti i veci.
Teoretski takve opcije mogu uzeti i 100% glasova. Sta bi onda tu bila prepreka?
Nece nikad uzeti 100%, ali mogu uzeti nadpolovicnu vecinu i to bez problema ako imaju kvalitet. To nikako ne moze biti beznacajno. Pricati ljudima da nema veze koliko lijeve opciju uzmu glasova, da opet ne mogu vladati je laz. Mogu itekako, ako narod to bude zelio i to izrazio na izborima.
JBT

#116 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by JBT »

relativno84 wrote:
I što smo dobili s tim?

DF je napravio jedini moguci potez koji je za njih pozitivan.
Neka sada SDA i HDZ beru "plodove" svoga "rada". Neka napokon pocnu snositi odgovornost za svoje postupke.
SDA se nasla u nebranom grozdju i to je ono sto zaista i jeste zasluzila jer nije nista drugo do kriminogena organizacija koja je, kroz mito, korupciju i nepotizam, stvorila sistem koji se svrha samom sebi. Postoji samo da bi sebi produzio vijek trajanja. Drzava i drustvo su u tome nebitni i to se vidi kroz bogacenje male manjine i osiromasavanje velike vecine.
Bice interesantno vidjeti kako se nse sa odgovornoscu koju su do sada uvijek prebacivali na nekog drugog.
JBT

#117 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by JBT »

Sad bi bio fazon da DF koalira sa SBB, SDP, HDZ 1990. Ima li tu preko 50% ? :)
Danguba

#118 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by Danguba »

JBT wrote:Sad bi bio fazon da DF koalira sa SBB, SDP, HDZ 1990. Ima li tu preko 50% ? :)
taman dok se neko ne prehladi... :D
StupskaBitanga

#119 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by StupskaBitanga »

Danguba wrote:
JBT wrote:Sad bi bio fazon da DF koalira sa SBB, SDP, HDZ 1990. Ima li tu preko 50% ? :)
a NS?
ili vlada u sjeni
SaraFina

#120 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

SBB, HDZ i SNSD ima ja mislim?
JBT

#121 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by JBT »

Kako god i ko god, potencijal postoji. :)
JBT

#122 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by JBT »

Federalni nivo je u pitanju.
relativno84

#123 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by relativno84 »

SaraFina wrote:Čuj delikatan zadatak kome nije dorastao?

Je li DF napravio niz ustupaka od ustupaka svih HR pozicija, nekandidiranja onog penzionera iz Livna za HR člana presjedništva pa do zadnjeg sada kad je dobio status ikebane.
I naravno da izborni rezultat bi trebao sad konačno nadoknaditi sve ono ustupljeno.
Dakle čovjek ima 150 000 glasača i realno je da treba imati šest ministarstava. Čović 4.

Što zeliš više?
Vidimo kako je dorastao :D skoro svaki sastanak napusti i prvo sto uradi trci pred novinare i jadikuje kako mu pakas Bake i zlocesti Cova nisu dali ono sto zasluzuje :D pa brate izbori se, ako nisi u stanju pomjeri se, uvijek ima foteljasa u rezervi sto cekaju svoju priliku :D

Previse se energicno unosis u sve ovo, covjek bi pomislio da atakujes na jednu od te dvije sporne pozicije sto Df dobit nece :oops:
Danguba

#124 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by Danguba »

StupskaBitanga wrote:
Danguba wrote:
a NS?
ili vlada u sjeni
sve osim ovoga imali bi moj glas dok sam ziv.
SaraFina

#125 Re: Bakir Izetbegović budući gubitnik povjerenja bošnjačkog naroda?

Post by SaraFina »

relativno84 wrote:
SaraFina wrote:Čuj delikatan zadatak kome nije dorastao?

Što zeliš više?
Vidimo kako je dorastao :D skoro svaki sastanak napusti i prvo sto uradi trci pred novinare i jadikuje kako mu pakas Bake i zlocesti Cova nisu dali ono sto zasluzuje :D pa brate izbori se, ako nisi u stanju pomjeri se, uvijek ima foteljasa u rezervi sto cekaju svoju priliku :D

Previse se energicno unosis u sve ovo, covjek bi pomislio da atakujes na jednu od te dvije sporne pozicije sto Df dobit nece :oops:

Dramatičnost lozi u BiH biračko tijelo.
Dodik je najbolji primjer te tvrdnje. A kako misliš da bi se trebao izboriti to? Ne kontam.. Pojednostavi..
Post Reply