Oni nama navode primjere, a zaboravljaju kako su stvoreni....ulemaa je složna u tome da je direktan uzrok finansijske krize moralna kriza, a ne obratno.... zato ja skičim, a mladi kojima je sperma udarila u mozak pa su im frizure u šoku starom čiči objašnjavaju kako stvari stoje.. dakle dok se žene ne povuču sa ulica, i stanje morala ne popravi, idemo dublje u ponor... žena nesmje hodat gola po uliciKikibombona wrote:Vidi, doslo je zajebano vrijeme i ne postoje naznake da ce se promijeniti. Mnozimo ubrzano a resursa sve manje. Nezaposlenost je ogromna i pitanje je hoce li se i kada ce se taj trend promijeniti.Capajebo wrote: Nije problem religije, nego je problem ljudi. I ne znam kakav ti je argument "ici u korak sa vremenom", jer to nema nikakve tezine, osim neke suplje price i provlacenja kroz redove da su religiozni ljudi zatucani. Sto, moras priznat, nije nimalo kulturno reci nekome.
Islam uopste nije krut kao sto se zeli predstaviti, makar nije bio kada je nastajao, dok ga dogma nije obradila. Imamo primjer alkohola i ropstva (postepene zabrane, preporuke). Muslimani su objasnili da ropostvo nije izricito zabranjeno zato sto su vremena bila takva. Dakle, islam se mijenjao i eveluirao u vremenu svoga nastanka a danasnje generacije su ga fiksirale. Gdje je tu logika?
Seks je potpuno prirodna stvar i najjaci nagon koji pokrece covjeka. Proziviti dvadesete i tridesete bez seksa, radi nemogucnosti da se ozenis, nije li to u suprotnosti sa prirodom covjeka?
Seks, brak, neimastina
-
seksimacak123
#101 Re: Seks, brak, neimastina
- muha_sa
#102 Re: Seks, brak, neimastina
u mene mi hanuma cim je zatrudnjela kapakHAVANA wrote:Meni vala godi i kad ne pravim djecu.Sejtan mi cunu obuzeo.Kroksica wrote:Seks je samo za reporodukciju, zato ne vidim razloga zasto bi ga iko upraznjavao van braka.Kikibombona wrote:
Seks je potpuno prirodna stvar i najjaci nagon koji pokrece covjeka. Proziviti dvadesete i tridesete bez seksa, radi nemogucnosti da se ozenis, nije li to u suprotnosti sa prirodom covjeka?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#103 Re: Seks, brak, neimastina
Spreca, prvi sam pitaospreca wrote:Ma samo ti dodji.....daleko je to do donjecka a ima se bogami sta viditi...nebih te mogo odavde vise otjeratiCapajebo wrote: To i dalje nije odgovor na moje pitanje
I nemoj me ba u Rusiju, zaglavit cu u Donjecku![]()
![]()
- Kroksica
#104 Re: Seks, brak, neimastina
Kakve ba cose? Dje dostojanstvo u tome? Da ne pricam kako se i u cosama da omaknut, pa eto ti i braka i porodice, neplanirano.Kikibombona wrote:Kako mislis nemaju đe?Kroksica wrote: Kako si ti to predstavio, nemaju dje sve i da religiously OK.
Seksati se?
Imaju sestro, uvijek se nadje cose za takve aktivnosti.
Medjutim, brak je ozbiljna stvar. Veliki broj mladih nije u prilici ozeniti se i pitanje je kada ce biti. A zivjeti bez partnera u vrijeme kada je potreba za partnerom iznimna velika (ne samo seks), mislim da nije lako.
I ovdje se radi o teskoj nepravdi. Bogati mogu imati cetri zene. Mogu se seksati dok ne crknu, a sirotinja treba mladost provesti u samoci. Takva je situacija u danasnjem vremenu, kada su mnogi ljudi bez posla i imaju jedva da sebe prehrane. Za takve je partner luksuz i oni ga po vjerskim propisima ne mogu imati, jer nemaju para da se ozene.
- insomnia78
#105 Re: Seks, brak, neimastina
HahaHAVANA wrote:Ovaj insomnia se sexo prije braka,samo da znate.Oho mu se oho.
Nisam, oba mi oca
- Kikibombona
#106 Re: Seks, brak, neimastina
Apsolutno netacno!Kroksica wrote:Seks je samo za reporodukciju, zato ne vidim razloga zasto bi ga iko upraznjavao van braka.Kikibombona wrote:
Seks iznimno utice na psiho-fizicko stanje covjeka. Ja sam bez seksa bolestan, ali bukvalno. Seks me oslobadja stresa, znacajno popravlja raspolozenje, pricinjava ogromno zadovoljstvo itd. Moj posao zahtjeva maksimalnu fokusiranost i koncentraciju. Nakon seksa radim neuporedivo bolje nego kada apstiniram. Vjezbanje isto pomoze u tom slucaju, ali ne kao seks.
Kako seks utiče na zdravlje
-Poboljšava cirkulaciju
Seks je dobar za srce i cirkulaciju. Srce tokom seksa ubrzava ritam i sa 70 otkucaja u minutu penje se do 150 otkucaja. To je odličan trening za srce. Ako upražnjavate seks tri puta nedeljno, rizik od sr;anog udara smanjujete za 50 odsto.
-Čini koŽu mekšom
Dok traje seksualni odnos, žensko telo udvostručuje proizvodnju estrogena, što za rezultat ima povećani sjaj kose i mekšu kožu. Znojenje tokom seksa čisti pore što našu kožu čini sjajnijom i smanjuje rizik od nastanka dermatitisa.
-UblaŽava bol
Seks umanjuje bol čak i do deset puta bolje nego neki analgetici. Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta što dovodi do velikog oslobađanja endorfina. On umiruje bol kao što je glavobolja, artritis, a za razliku od tableta, endorfin ne izaziva kontraindikacije.
-RavnoteŽa hormona
Estrogen kod žena štiti srce, a dugoročno štiti i od Alchajmera i osteoporoze.
-Poboljšava imunitet
Seksualne aktivnosti znači i manje prehlada, gripa i zaraza. Seks omogućava i bolju kontrolu bešike.
- Kroksica
#107 Re: Seks, brak, neimastina
Ti si materijal za hodze.HAVANA wrote:
Meni vala godi i kad ne pravim djecu.Sejtan mi cunu obuzeo.
- muha_sa
#108 Re: Seks, brak, neimastina
kod mene se srce taman zaholca kad kraj
dobro i izdržim ono po minute--ko kad mi je hanuma šejtanasta 
- HAVANA
#109 Re: Seks, brak, neimastina
Sex ti je bolan bir iladz.
- SaraFina
#110 Re: Seks, brak, neimastina
Sad dramatizirašKikibombona wrote:Kako mislis nemaju đe?Kroksica wrote: Kako si ti to predstavio, nemaju dje sve i da religiously OK.
Seksati se?
Imaju sestro, uvijek se nadje cose za takve aktivnosti.
Medjutim, brak je ozbiljna stvar. Veliki broj mladih nije u prilici ozeniti se i pitanje je kada ce biti. A zivjeti bez partnera u vrijeme kada je potreba za partnerom iznimna velika (ne samo seks), mislim da nije lako.
I ovdje se radi o teskoj nepravdi. Bogati mogu imati cetri zene. Mogu se seksati dok ne crknu, a sirotinja treba mladost provesti u samoci. Takva je situacija u danasnjem vremenu, kada su mnogi ljudi bez posla i imaju jedva da sebe prehrane. Za takve je partner luksuz i oni ga po vjerskim propisima ne mogu imati, jer nemaju para da se ozene.
Očigledno je da lik trola .. Ja ne znam nijedan primjer u blizoj okolini njegovih godina bez seksualnog iskustva. Kakva samoća zaboga?
Kao da se u BiH i pedesetih i šezdesetih godina bilo ko od Muslimana pridrzavao vjerskih pravila?
O sadašnjosti da ne govorim
- HAVANA
#111 Re: Seks, brak, neimastina
Ja volim zene.Kroksica wrote:Ti si materijal za hodze.HAVANA wrote:
Meni vala godi i kad ne pravim djecu.Sejtan mi cunu obuzeo.
- muha_sa
#112 Re: Seks, brak, neimastina
meni vala svejedno.
- Kroksica
#113 Re: Seks, brak, neimastina
Placebo efekti.Kikibombona wrote:Apsolutno netacno!Kroksica wrote:Seks je samo za reporodukciju, zato ne vidim razloga zasto bi ga iko upraznjavao van braka.Kikibombona wrote:
Seks iznimno utice na psiho-fizicko stanje covjeka. Ja sam bez seksa bolestan, ali bukvalno. Seks me oslobadja stresa, znacajno popravlja raspolozenje, pricinjava ogromno zadovoljstvo itd. Moj posao zahtjeva maksimalnu fokusiranost i koncentraciju. Nakon seksa radim neuporedivo bolje nego kada apstiniram. Vjezbanje isto pomoze u tom slucaju, ali ne kao seks.
Kako seks utiče na zdravlje
-Poboljšava cirkulaciju
Seks je dobar za srce i cirkulaciju. Srce tokom seksa ubrzava ritam i sa 70 otkucaja u minutu penje se do 150 otkucaja. To je odličan trening za srce. Ako upražnjavate seks tri puta nedeljno, rizik od sr;anog udara smanjujete za 50 odsto.
-Čini koŽu mekšom
Dok traje seksualni odnos, žensko telo udvostručuje proizvodnju estrogena, što za rezultat ima povećani sjaj kose i mekšu kožu. Znojenje tokom seksa čisti pore što našu kožu čini sjajnijom i smanjuje rizik od nastanka dermatitisa.
-UblaŽava bol
Seks umanjuje bol čak i do deset puta bolje nego neki analgetici. Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta što dovodi do velikog oslobađanja endorfina. On umiruje bol kao što je glavobolja, artritis, a za razliku od tableta, endorfin ne izaziva kontraindikacije.
-RavnoteŽa hormona
Estrogen kod žena štiti srce, a dugoročno štiti i od Alchajmera i osteoporoze.
-Poboljšava imunitet
Seksualne aktivnosti znači i manje prehlada, gripa i zaraza. Seks omogućava i bolju kontrolu bešike.
Ja se isto tako osjecam nakon partije saha, sta cemo sad? Vodit kampanju da mladi sto vise saha igraju?
- SaraFina
#114 Re: Seks, brak, neimastina
_BataZiv_0809 wrote:Spreca, prvi sam pitaospreca wrote:Ma samo ti dodji.....daleko je to do donjecka a ima se bogami sta viditi...nebih te mogo odavde vise otjeratiCapajebo wrote: To i dalje nije odgovor na moje pitanje
I nemoj me ba u Rusiju, zaglavit cu u Donjecku![]()
![]()
Vidi ovog bludnika! Ti nemaš još ni 30!
Capajebo mi je u rizičnoj skupini!
- Kikibombona
#115 Re: Seks, brak, neimastina
Kakvo dostojanstvo?Kroksica wrote: Kakve ba cose? Dje dostojanstvo u tome? Da ne pricam kako se i u cosama da omaknut, pa eto ti i braka i porodice, neplanirano.
Sta ima lose u tome da se momak i djevojka nadju u stanu kada je slobodan?
Na koji nacin to vrijedja dostojanstvo ljudima koji se vole i zele?
Ili recimo seks na nekom izolovanom mjestu gdje je mogucnost da neko naidje zanemarivo mala?
A to da se omakne.... Pa moras biti bas smotan da ti se to desi, a smotani ljudi snose posljedice za vlasite greske. Uostalom, ima prezervativ i sve ok.
- insomnia78
#116 Re: Seks, brak, neimastina
muha_sa wrote:kod mene se srce taman zaholca kad krajdobro i izdržim ono po minute--ko kad mi je hanuma šejtanasta
- S4mpion
#117 Re: Seks, brak, neimastina
Brak štiti porodicu kao osnovnu društvenu grupu.
Mnogi bi da se zabavljaju, a kad treba preuzeti punu odgovornost za svoje postupke, onda "brak je ozbiljna stvar."
Mnogi bi da se zabavljaju, a kad treba preuzeti punu odgovornost za svoje postupke, onda "brak je ozbiljna stvar."
- HAVANA
#118 Re: Seks, brak, neimastina
Nista,vi igrajte saha,mi cemo guzit.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#119 Re: Seks, brak, neimastina
Jesi to ovdje pricala kako smo ti i ja bludnicili na Zlatiboru prosle zime?SaraFina wrote:
- muha_sa
#120 Re: Seks, brak, neimastina
+1HAVANA wrote:Nista,vi igrajte saha,mi cemo guzit.
znam vala i šaha igrat, znojim se samo kad gubim--od muke
- S4mpion
#121 Re: Seks, brak, neimastina
I djeca snose posljedice, ali ko će mislit na djecu pored silne "zabave".Kikibombona wrote: A to da se omakne.... Pa moras biti bas smotan da ti se to desi, a smotani ljudi snose posljedice za vlasite greske. Uostalom, ima prezervativ i sve ok.
- Kroksica
#122 Re: Seks, brak, neimastina
Ako je slobodan stan, sto ne usele, osnuju porodicu i uzivaju u zajednickom zivotu a prezervative ostave za ogranicavanje potomstva?Kikibombona wrote:Kakvo dostojanstvo?Kroksica wrote: Kakve ba cose? Dje dostojanstvo u tome? Da ne pricam kako se i u cosama da omaknut, pa eto ti i braka i porodice, neplanirano.
Sta ima lose u tome da se momak i djevojka nadju u stanu kada je slobodan?
Na koji nacin to vrijedja dostojanstvo ljudima koji se vole i zele?
Ili recimo seks na nekom izolovanom mjestu gdje je mogucnost da neko naidje zanemarivo mala?
A to da se omakne.... Pa moras biti bas smotan da ti se to desi, a smotani ljudi snose posljedice za vlasite greske. Uostalom, ima prezervativ i sve ok.
- Kikibombona
#123 Re: Seks, brak, neimastina
Apsolutno ne.SaraFina wrote:
Sad dramatiziraš
Očigledno je da lik trola .. Ja ne znam nijedan primjer u blizoj okolini njegovih godina bez seksualnog iskustva. Kakva samoća zaboga?
Kao da se u BiH i pedesetih i šezdesetih godina bilo ko od Muslimana pridrzavao vjerskih pravila?
O sadašnjosti da ne govorim
Evo, uzet cu kao primjer zgradu u kojoj zivim. Vise od trecine momaka izmedju 25 i 35 nema stalno zaposlenje. Ovi mladji od 20 - 25 ne rade u 80% slucajeva, tacnije znam dvojicu koji imaju stalne poslove. Ovi ostali cvaknu koji dinar tu i tamo, ako i to. Sarafina, jebena je situacija kod nas, ti ocigledno nemas pravu sliku.
Na srecu pa se ne pridrzavamo.....
- SaraFina
#124 Re: Seks, brak, neimastina
_BataZiv_0809 wrote:Jesi to ovdje pricala kako smo ti i ja bludnicili na Zlatiboru prosle zime?SaraFina wrote:
Nisam. Nego sam pričala što traziš onu Ruskinju koja te kao malodobnog dječaka seksualno napastovala!
Sad napastvovanje je diskutabilno jer si bio više no voljan?
- Capajebo
#125 Re: Seks, brak, neimastina
HAVANA wrote:Ovaj insomnia se sexo prije braka,samo da znate.Oho mu se oho.