Seks, brak, neimastina

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
seksimacak123

#101 Re: Seks, brak, neimastina

Post by seksimacak123 »

Kikibombona wrote:
Capajebo wrote: Nije problem religije, nego je problem ljudi. I ne znam kakav ti je argument "ici u korak sa vremenom", jer to nema nikakve tezine, osim neke suplje price i provlacenja kroz redove da su religiozni ljudi zatucani. Sto, moras priznat, nije nimalo kulturno reci nekome.
Vidi, doslo je zajebano vrijeme i ne postoje naznake da ce se promijeniti. Mnozimo ubrzano a resursa sve manje. Nezaposlenost je ogromna i pitanje je hoce li se i kada ce se taj trend promijeniti.

Islam uopste nije krut kao sto se zeli predstaviti, makar nije bio kada je nastajao, dok ga dogma nije obradila. Imamo primjer alkohola i ropstva (postepene zabrane, preporuke). Muslimani su objasnili da ropostvo nije izricito zabranjeno zato sto su vremena bila takva. Dakle, islam se mijenjao i eveluirao u vremenu svoga nastanka a danasnje generacije su ga fiksirale. Gdje je tu logika?

Seks je potpuno prirodna stvar i najjaci nagon koji pokrece covjeka. Proziviti dvadesete i tridesete bez seksa, radi nemogucnosti da se ozenis, nije li to u suprotnosti sa prirodom covjeka?
Oni nama navode primjere, a zaboravljaju kako su stvoreni....ulemaa je složna u tome da je direktan uzrok finansijske krize moralna kriza, a ne obratno.... zato ja skičim, a mladi kojima je sperma udarila u mozak pa su im frizure u šoku starom čiči objašnjavaju kako stvari stoje.. dakle dok se žene ne povuču sa ulica, i stanje morala ne popravi, idemo dublje u ponor... žena nesmje hodat gola po ulici
muha_sa

#102 Re: Seks, brak, neimastina

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Kroksica wrote:
Kikibombona wrote:
Seks je potpuno prirodna stvar i najjaci nagon koji pokrece covjeka. Proziviti dvadesete i tridesete bez seksa, radi nemogucnosti da se ozenis, nije li to u suprotnosti sa prirodom covjeka?
Seks je samo za reporodukciju, zato ne vidim razloga zasto bi ga iko upraznjavao van braka.
Meni vala godi i kad ne pravim djecu.Sejtan mi cunu obuzeo. :evil:
u mene mi hanuma cim je zatrudnjela kapak :( šta cu jadnik vec sjest i hudit :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: Seks, brak, neimastina

Post by _BataZiv_0809 »

spreca wrote:
Capajebo wrote: To i dalje nije odgovor na moje pitanje :D
I nemoj me ba u Rusiju, zaglavit cu u Donjecku :-) :D
Ma samo ti dodji.....daleko je to do donjecka a ima se bogami sta viditi...nebih te mogo odavde vise otjerati :lol: :lol:
Spreca, prvi sam pitao :oops:
Kroksica

#104 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Kako si ti to predstavio, nemaju dje sve i da religiously OK.
Kako mislis nemaju đe?
Seksati se?

Imaju sestro, uvijek se nadje cose za takve aktivnosti.

Medjutim, brak je ozbiljna stvar. Veliki broj mladih nije u prilici ozeniti se i pitanje je kada ce biti. A zivjeti bez partnera u vrijeme kada je potreba za partnerom iznimna velika (ne samo seks), mislim da nije lako.

I ovdje se radi o teskoj nepravdi. Bogati mogu imati cetri zene. Mogu se seksati dok ne crknu, a sirotinja treba mladost provesti u samoci. Takva je situacija u danasnjem vremenu, kada su mnogi ljudi bez posla i imaju jedva da sebe prehrane. Za takve je partner luksuz i oni ga po vjerskim propisima ne mogu imati, jer nemaju para da se ozene.
Kakve ba cose? Dje dostojanstvo u tome? Da ne pricam kako se i u cosama da omaknut, pa eto ti i braka i porodice, neplanirano.
insomnia78

#105 Re: Seks, brak, neimastina

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Ovaj insomnia se sexo prije braka,samo da znate.Oho mu se oho.
Haha
Nisam, oba mi oca :lol:
Kikibombona

#106 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote:
Kikibombona wrote:
Seks je samo za reporodukciju, zato ne vidim razloga zasto bi ga iko upraznjavao van braka.
Apsolutno netacno!

Seks iznimno utice na psiho-fizicko stanje covjeka. Ja sam bez seksa bolestan, ali bukvalno. Seks me oslobadja stresa, znacajno popravlja raspolozenje, pricinjava ogromno zadovoljstvo itd. Moj posao zahtjeva maksimalnu fokusiranost i koncentraciju. Nakon seksa radim neuporedivo bolje nego kada apstiniram. Vjezbanje isto pomoze u tom slucaju, ali ne kao seks.
Kako seks utiče na zdravlje
-Poboljšava cirkulaciju
Seks je dobar za srce i cirkulaciju. Srce tokom seksa ubrzava ritam i sa 70 otkucaja u minutu penje se do 150 otkucaja. To je odličan trening za srce. Ako upražnjavate seks tri puta nedeljno, rizik od sr;anog udara smanjujete za 50 odsto.
-Čini koŽu mekšom
Dok traje seksualni odnos, žensko telo udvostručuje proizvodnju estrogena, što za rezultat ima povećani sjaj kose i mekšu kožu. Znojenje tokom seksa čisti pore što našu kožu čini sjajnijom i smanjuje rizik od nastanka dermatitisa.
-UblaŽava bol
Seks umanjuje bol čak i do deset puta bolje nego neki analgetici. Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta što dovodi do velikog oslobađanja endorfina. On umiruje bol kao što je glavobolja, artritis, a za razliku od tableta, endorfin ne izaziva kontraindikacije.
-RavnoteŽa hormona
Estrogen kod žena štiti srce, a dugoročno štiti i od Alchajmera i osteoporoze.
-Poboljšava imunitet
Seksualne aktivnosti znači i manje prehlada, gripa i zaraza. Seks omogućava i bolju kontrolu bešike.
Kroksica

#107 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

HAVANA wrote:
Ti si materijal za hodze.
muha_sa

#108 Re: Seks, brak, neimastina

Post by muha_sa »

kod mene se srce taman zaholca kad kraj :( dobro i izdržim ono po minute--ko kad mi je hanuma šejtanasta :-)
HAVANA

#109 Re: Seks, brak, neimastina

Post by HAVANA »

Sex ti je bolan bir iladz.
SaraFina

#110 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Kako si ti to predstavio, nemaju dje sve i da religiously OK.
Kako mislis nemaju đe?
Seksati se?

Imaju sestro, uvijek se nadje cose za takve aktivnosti.

Medjutim, brak je ozbiljna stvar. Veliki broj mladih nije u prilici ozeniti se i pitanje je kada ce biti. A zivjeti bez partnera u vrijeme kada je potreba za partnerom iznimna velika (ne samo seks), mislim da nije lako.

I ovdje se radi o teskoj nepravdi. Bogati mogu imati cetri zene. Mogu se seksati dok ne crknu, a sirotinja treba mladost provesti u samoci. Takva je situacija u danasnjem vremenu, kada su mnogi ljudi bez posla i imaju jedva da sebe prehrane. Za takve je partner luksuz i oni ga po vjerskim propisima ne mogu imati, jer nemaju para da se ozene.
Sad dramatiziraš :D

Očigledno je da lik trola .. Ja ne znam nijedan primjer u blizoj okolini njegovih godina bez seksualnog iskustva. Kakva samoća zaboga?

Kao da se u BiH i pedesetih i šezdesetih godina bilo ko od Muslimana pridrzavao vjerskih pravila?
O sadašnjosti da ne govorim :D
HAVANA

#111 Re: Seks, brak, neimastina

Post by HAVANA »

Kroksica wrote:
HAVANA wrote:
Ti si materijal za hodze.
Ja volim zene.
muha_sa

#112 Re: Seks, brak, neimastina

Post by muha_sa »

meni vala svejedno.
Kroksica

#113 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote:
Kikibombona wrote:
Apsolutno netacno!

Seks iznimno utice na psiho-fizicko stanje covjeka. Ja sam bez seksa bolestan, ali bukvalno. Seks me oslobadja stresa, znacajno popravlja raspolozenje, pricinjava ogromno zadovoljstvo itd. Moj posao zahtjeva maksimalnu fokusiranost i koncentraciju. Nakon seksa radim neuporedivo bolje nego kada apstiniram. Vjezbanje isto pomoze u tom slucaju, ali ne kao seks.
Kako seks utiče na zdravlje
-Poboljšava cirkulaciju
Seks je dobar za srce i cirkulaciju. Srce tokom seksa ubrzava ritam i sa 70 otkucaja u minutu penje se do 150 otkucaja. To je odličan trening za srce. Ako upražnjavate seks tri puta nedeljno, rizik od sr;anog udara smanjujete za 50 odsto.
-Čini koŽu mekšom
Dok traje seksualni odnos, žensko telo udvostručuje proizvodnju estrogena, što za rezultat ima povećani sjaj kose i mekšu kožu. Znojenje tokom seksa čisti pore što našu kožu čini sjajnijom i smanjuje rizik od nastanka dermatitisa.
-UblaŽava bol
Seks umanjuje bol čak i do deset puta bolje nego neki analgetici. Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta što dovodi do velikog oslobađanja endorfina. On umiruje bol kao što je glavobolja, artritis, a za razliku od tableta, endorfin ne izaziva kontraindikacije.
-RavnoteŽa hormona
Estrogen kod žena štiti srce, a dugoročno štiti i od Alchajmera i osteoporoze.
-Poboljšava imunitet
Seksualne aktivnosti znači i manje prehlada, gripa i zaraza. Seks omogućava i bolju kontrolu bešike.
Placebo efekti.
Ja se isto tako osjecam nakon partije saha, sta cemo sad? Vodit kampanju da mladi sto vise saha igraju?
SaraFina

#114 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
spreca wrote:
Capajebo wrote: To i dalje nije odgovor na moje pitanje :D
I nemoj me ba u Rusiju, zaglavit cu u Donjecku :-) :D
Ma samo ti dodji.....daleko je to do donjecka a ima se bogami sta viditi...nebih te mogo odavde vise otjerati :lol: :lol:
Spreca, prvi sam pitao :oops:

Vidi ovog bludnika! Ti nemaš još ni 30!

Capajebo mi je u rizičnoj skupini!
Kikibombona

#115 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote: Kakve ba cose? Dje dostojanstvo u tome? Da ne pricam kako se i u cosama da omaknut, pa eto ti i braka i porodice, neplanirano.
Kakvo dostojanstvo?

Sta ima lose u tome da se momak i djevojka nadju u stanu kada je slobodan?
Na koji nacin to vrijedja dostojanstvo ljudima koji se vole i zele?
Ili recimo seks na nekom izolovanom mjestu gdje je mogucnost da neko naidje zanemarivo mala?

A to da se omakne.... Pa moras biti bas smotan da ti se to desi, a smotani ljudi snose posljedice za vlasite greske. Uostalom, ima prezervativ i sve ok.
insomnia78

#116 Re: Seks, brak, neimastina

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote:kod mene se srce taman zaholca kad kraj :( dobro i izdržim ono po minute--ko kad mi je hanuma šejtanasta :-)
:lol: :kiss:
S4mpion

#117 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

Brak štiti porodicu kao osnovnu društvenu grupu.

Mnogi bi da se zabavljaju, a kad treba preuzeti punu odgovornost za svoje postupke, onda "brak je ozbiljna stvar." :pusi:
HAVANA

#118 Re: Seks, brak, neimastina

Post by HAVANA »

Nista,vi igrajte saha,mi cemo guzit.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#119 Re: Seks, brak, neimastina

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Jesi to ovdje pricala kako smo ti i ja bludnicili na Zlatiboru prosle zime? :twisted:
muha_sa

#120 Re: Seks, brak, neimastina

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Nista,vi igrajte saha,mi cemo guzit.
+1

znam vala i šaha igrat, znojim se samo kad gubim--od muke :lol:
S4mpion

#121 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

Kikibombona wrote: A to da se omakne.... Pa moras biti bas smotan da ti se to desi, a smotani ljudi snose posljedice za vlasite greske. Uostalom, ima prezervativ i sve ok.
I djeca snose posljedice, ali ko će mislit na djecu pored silne "zabave". :pusi:
Kroksica

#122 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Kakve ba cose? Dje dostojanstvo u tome? Da ne pricam kako se i u cosama da omaknut, pa eto ti i braka i porodice, neplanirano.
Kakvo dostojanstvo?

Sta ima lose u tome da se momak i djevojka nadju u stanu kada je slobodan?
Na koji nacin to vrijedja dostojanstvo ljudima koji se vole i zele?
Ili recimo seks na nekom izolovanom mjestu gdje je mogucnost da neko naidje zanemarivo mala?

A to da se omakne.... Pa moras biti bas smotan da ti se to desi, a smotani ljudi snose posljedice za vlasite greske. Uostalom, ima prezervativ i sve ok.
Ako je slobodan stan, sto ne usele, osnuju porodicu i uzivaju u zajednickom zivotu a prezervative ostave za ogranicavanje potomstva?
Kikibombona

#123 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:
Sad dramatiziraš :D

Očigledno je da lik trola .. Ja ne znam nijedan primjer u blizoj okolini njegovih godina bez seksualnog iskustva. Kakva samoća zaboga?

Kao da se u BiH i pedesetih i šezdesetih godina bilo ko od Muslimana pridrzavao vjerskih pravila?
O sadašnjosti da ne govorim :D
Apsolutno ne.

Evo, uzet cu kao primjer zgradu u kojoj zivim. Vise od trecine momaka izmedju 25 i 35 nema stalno zaposlenje. Ovi mladji od 20 - 25 ne rade u 80% slucajeva, tacnije znam dvojicu koji imaju stalne poslove. Ovi ostali cvaknu koji dinar tu i tamo, ako i to. Sarafina, jebena je situacija kod nas, ti ocigledno nemas pravu sliku.

Na srecu pa se ne pridrzavamo.....
SaraFina

#124 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Jesi to ovdje pricala kako smo ti i ja bludnicili na Zlatiboru prosle zime? :twisted:

Nisam. Nego sam pričala što traziš onu Ruskinju koja te kao malodobnog dječaka seksualno napastovala!
Sad napastvovanje je diskutabilno jer si bio više no voljan? :D
Capajebo

#125 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

HAVANA wrote:Ovaj insomnia se sexo prije braka,samo da znate.Oho mu se oho.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply