Neki je lik načepio Alipašinom....dobro zuji...
Juče sam vidio jednu metalik sivu, u perfektnom stanju....izgleda da je to nekome drugo auto u kući..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
citroen xm wrote:Bato, kupi onu iz Tb.Niti bolju, niti jeftijiju nećeš naći.
Madnerumadner wrote:Mislim da bi to bilo novo primarno auto.
Otidji na PIK,ima jedna 159 SW TI,bijela,kraj 2009 god,50k km orginalnih. Covjek je prodaje za 20k KM vec pola god i nema naznaka da ce je prodati. Ova Brera,mozda,ali samo mozda vrijedi iste pare. Mislim da je emko u pravu,ali meni je to super,jer da imam tih 20k KM,ta 159 bi veceras bila moja.Walther wrote:Realna cijena je preko 25k KM, koliko ce dobiti je opet drugo pitanje... Mozda vise, mozda manje. Recimo Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM 20V TI (2010) je kod nas oko 28k KM. Za 20k KM moze dobiti JTS iz 2007 i to ne bas u najboljem stanju. U svakom slucaju jeftina Alfa je obicno i zadnja Alfaemko1234 wrote:Ma ne može on za ono auto uzeti više od 15-18k km, tj toliko bi mogao tražiti i to je realna cijena. A sumnjam da može dobiti i 15k km.
Ali da je lijep auto, jeste.
I vrlo rijedak. Na youtubu nema 10 klipova o tom autu.
U Bosni je cijena je bar +20% za slicnan primjerak.
jer je grob kao i vecina polovnih 159, pogotovo TI.... 159 je kod nas od 6000KM dalje (JTD)... dobra TI nikad i ne stigne do oglasamali_milojica wrote:Otidji na PIK,ima jedna 159 SW TI,bijela,kraj 2009 god,50k km orginalnih. Covjek je prodaje za 20k KM vec pola god i nema naznaka da ce je prodati. Ova Brera,mozda,ali samo mozda vrijedi iste pare. Mislim da je emko u pravu,ali meni je to super,jer da imam tih 20k KM,ta 159 bi veceras bila moja.
Nema... to mozes raditi kad imas u ponudi 100000 automobila.... kad su ponudi 3 ti slobodno prodavacu filozofiraj o amortizacijiemko1234 wrote:Čuj cijene nemaju veze s amortizacijom?
E haj da i to čujem/O.
A sučim imaju cijene veze ako nemaju s amortizacijom (između ostalog) ?
99,9% nije prvi vlasnik vec "prvi vlasnik u BIH", 159tica iz prve ruke je na Balkanu jako jako jako jako malo. U Bosni mislim da se i nije prodavala oficielno (pogotovo 2009-2010).citroen xm wrote:Pa nije grob jer je kao nova i prodaje je prvi vlasnik.
Znam ja momka,alfista,bili smo na nekoliko susreta ST,ZG,RI i zadnji put u ZE i vidio sam auto uzivo. Stanje jednako "novom". Uvezao je iz CH prije godinu i pol,imala 30k km. Taj auto se vozao i po SA na CH tablama,bila je par puta i na pijaci,nas neki gastarbajter je vozao. Od nj je kupio. I pola godine je vec prodaje za 20k KM i ne moze da proda.citroen xm wrote:Evo je
http://www.olx.ba/artikal/14572992/alfa ... 159-sw-ti/
Ljudi valjda znaju vlasnika. On pristaje na sve provjere. Ne znam šta ti dalje treba.
Ma teško je našem narodu prodati bilo šta za 20 000 KM, a da to nije njemačko. Da je kakav BMW, Audi, Mercedes, isto godište, i oprema, ali sa 250-300 000 km, za ove pare, smijem je kladiti da bi ga davno prodao.citroen xm wrote:Evo je
Ljudi valjda znaju vlasnika. On pristaje na sve provjere. Ne znam šta ti dalje treba.
za pocetak sa "prvog" smo vec presli na "prvog u BiH" sto znaci da je najmanje "drugi"... a na to da se Ti sa 50k iz CH za 20.000KM se sijem grohotomcitroen xm wrote:Evo je
Upravu si 100%, takvu logiku vjerovatno imaju i ovi likovi koji prodaju ta auta, zato pojedina stoje na piku i preko godine.Walther wrote:Nema... to mozes raditi kad imas u ponudi 100000 automobila.... kad su ponudi 3 ti slobodno prodavacu filozofiraj o amortizacijiemko1234 wrote:Čuj cijene nemaju veze s amortizacijom?
E haj da i to čujem/O.
cijena zavisi od ponude i potraznje, spustanje cijene zbog "amortizacije" dolazi u obzir kad je ponuda puno veca od potraznje
Takav auto stoji godinu jer je obicno grob. Neko je zgazi u inostranstvu i onda zavrsi u export only. Sa 200k km ide na 60k km... Pa se onda gazi po BIH... Da bi se km opet spustili sa novih 200k km na 60k. I na kraju se prodaje "ko nova" a narod kao glup. Kod nas je dobro tesko naci, "domacu" nemoguce a imamo vecu ponudu od BIH. Koliko znam AR uopste nema zapustnika u Federaciji sto znaci da se servisira na livadi (karikiram).emko1234 wrote:Upravu si 100%, takvu logiku vjerovatno imaju i ovi likovi koji prodaju ta auta, zato pojedina stoje na piku i preko godine.Walther wrote:Nema... to mozes raditi kad imas u ponudi 100000 automobila.... kad su ponudi 3 ti slobodno prodavacu filozofiraj o amortizacijiemko1234 wrote:Čuj cijene nemaju veze s amortizacijom?
E haj da i to čujem/O.
cijena zavisi od ponude i potraznje, spustanje cijene zbog "amortizacije" dolazi u obzir kad je ponuda puno veca od potraznje
Sudeći po datumu pitanja, navedena brera se prodaje od kraja 2013 godine. Uz malo matematike, dolazimo do zaključka da je na piku već preko godinu i po dana.
Očigledno je potražnja za tim autima i kao novim bila mala, a još je manja za polovnim.
Možda momku nigdje ne škripi pa mu se ne žuri. To auto će neko uzet brze ruke na kraju za 15k keša i to je to.
Ja ovog momka sa ovom Alfom licno znam. Iako zivi u Derventi,znamo se sa susreta Alfista sto po BiH sto po HR. Auto je je sve kako pise,nije preprodavac,auto u nj vlasnistvu skoro 2 god,izasla ga je kao svetog Petra kajgana,ali danas ne moze za nju uzeti 20k i to je realnost ovog trzista.ado-šampion wrote:Ako se smijem ukljuciti, ja bih se slozio s Waltherom za ovu konkretnu Alfu. Mislim da nema sanse da je ovako malo presla, dosla iz CH (carine, porezi, klinci palci, CH nije u EU) i jos da lik zaradi na njoj. Ne bih da se grijesim, ali meni se cini da je ovo standardan nacin uvoza auta kod nas koje ispadne jeftinije nego slicno na lupam mobile.de, a prodavac opet zaradi - skine se kilometraza za duplo ili vise.
A inace, ovakva Alfa se kod nas od privatnog lica realno jako tesko moze prodati za 20 hiljada, gotovo nemoguce. Prilike vani su jedno, a prilike kod nas su nesto sasvim drugo. Jako mali dio (postenog) stanovnistva moze priustiti auto od 20 k, a bez uvrede za bilo koga i bez ironije, ovakve Alfe kod nas kupuju ili oni koji nemaju za njemacki premium (cijena) a hoce nesto bolje, brze, "momacko", ili ljubitelji Alfe, kojih je unutar ovog malog dijela jos manje. U prilog ovoj prici idu i ponude auto kuca, ako se pogledaju 159-ke ima ih s jako dobrom opremom 5 godina stare s ne prevelikom kilometrazom za 17 hiljada, stalno su na nekoj akciji, sve s garancijom na kilometrazu i garancijom na motor i mjenjac.
kako moze biti prvi vl. ako je kod njega 2 godine?mali_milojica wrote:Ja ovog momka sa ovom Alfom licno znam. Iako zivi u Derventi,znamo se sa susreta Alfista sto po BiH sto po HR. Auto je je sve kako pise,nije preprodavac,auto u nj vlasnistvu skoro 2 god,izasla ga je kao svetog Petra kajgana,ali danas ne moze za nju uzeti 20k i to je realnost ovog trzista.ado-šampion wrote:Ako se smijem ukljuciti, ja bih se slozio s Waltherom za ovu konkretnu Alfu. Mislim da nema sanse da je ovako malo presla, dosla iz CH (carine, porezi, klinci palci, CH nije u EU) i jos da lik zaradi na njoj. Ne bih da se grijesim, ali meni se cini da je ovo standardan nacin uvoza auta kod nas koje ispadne jeftinije nego slicno na lupam mobile.de, a prodavac opet zaradi - skine se kilometraza za duplo ili vise.
A inace, ovakva Alfa se kod nas od privatnog lica realno jako tesko moze prodati za 20 hiljada, gotovo nemoguce. Prilike vani su jedno, a prilike kod nas su nesto sasvim drugo. Jako mali dio (postenog) stanovnistva moze priustiti auto od 20 k, a bez uvrede za bilo koga i bez ironije, ovakve Alfe kod nas kupuju ili oni koji nemaju za njemacki premium (cijena) a hoce nesto bolje, brze, "momacko", ili ljubitelji Alfe, kojih je unutar ovog malog dijela jos manje. U prilog ovoj prici idu i ponude auto kuca, ako se pogledaju 159-ke ima ih s jako dobrom opremom 5 godina stare s ne prevelikom kilometrazom za 17 hiljada, stalno su na nekoj akciji, sve s garancijom na kilometrazu i garancijom na motor i mjenjac.