Kultura dijaloga na forumu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palermo

#101 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by palermo »

Ne bih rekao da nedostaje kultura dijaloga na forumu. Ima tu povremenih ispada, ali meni se čini da nije to baš tako loše. Ljudi jednostavno različito misle. Različito i iskazuju svoje misli. To je tako.

Meni više fali pameti, obrazovanja, iskustva na samome forumu, nego kulture dijaloga.
ruzavjetrova

#102 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by ruzavjetrova »

palermo wrote:Ne bih rekao da nedostaje kultura dijaloga na forumu. Ima tu povremenih ispada, ali meni se čini da nije to baš tako loše. Ljudi jednostavno različito misle. Različito i iskazuju svoje misli. To je tako.

Meni više fali pameti, obrazovanja, iskustva na samome forumu, nego kulture dijaloga.

Obrazovan i pametan covjek ce uvijek saslusati / uvaziti svako misljenje ili stav,ma koliko on bio drugaciji,ukoliko naravno bude argumentovano dokazan.Bez obrazovanosti nema ni kulture dijaloga.
kakavdanakneiskustvu

#103 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by kakavdanakneiskustvu »

ruzavjetrova wrote:
palermo wrote:Ne bih rekao da nedostaje kultura dijaloga na forumu. Ima tu povremenih ispada, ali meni se čini da nije to baš tako loše. Ljudi jednostavno različito misle. Različito i iskazuju svoje misli. To je tako.

Obrazovan i pametan covjek ce uvijek saslusati / uvaziti svako misljenje ili stav,ma koliko on bio drugaciji,ukoliko naravno bude argumentovano dokazan.Bez obrazovanosti nema ni kulture dijaloga.
:thumbup:
dale cooper

#104 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by dale cooper »

Nažalost, malo je te kulture dijaloga ovdje. Zato se teme i masovno zatvaraju, jer nakon
par stranica se pređu sve granice normalne rasprave pa se završi na uvredama najgore vrste.
I sve tako iznova. Začaran krug, nažalost. :-?
Nermin Sam

#105 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by Nermin Sam »

ruzavjetrova wrote:

Zalud vrhunsko obrazovanje bez fina, prije svega kućnog, odgoja. :wink:
ruzavjetrova

#106 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by ruzavjetrova »

Nermin Sam wrote:

Zalud vrhunsko obrazovanje bez fina, prije svega kućnog, odgoja. :wink:

Fundament :thumbup:
sheilak

#107 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by sheilak »

prvo na nasim prostorima inace fali opste kulture a da ne govorimo o kulturi dijaloga
ovdje ustvari samo vidimo kakvi smo mi u biti kad maske padnu i kad se izuzme stavka nepoznavanje sagovornika u realnom vremenu licem u lice
ovdje svi mi ili vecina pokazuje kakva je ustvari dok to ti nikad nece pokazati u javnosti dok samo nekolicina je ista i ovdje i javno

kao sto je vec neko vjerovatno napisao
posto ovdje ima i ta anonimnost i vrlo mala mogucnost snosenja posljedica iz nas ispliva i ono negativno sto u vecini slucajeva ne bi pisali i pricali javno
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#108 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by KatarinaKosaca »

mudrac2 wrote:eee, a da je taj lola bio kakav rmpalija pa ti muz fasovo degeneka onda bi bila kriva drzava, policija, gras......
Ma, nije stvar4u u tome ko je fizički jači i već kad smo kod toga ne bi krivila državu i policiju, nego u tome da postoje ljudi koje uljudno ponašanje i pristojno ophođenje smatraju slabošću i koji jedino i samo razumiju jezik primitivizma. I navela sam primjer da ssam kao budala dvije sedmice ja njemu kao nešto fino objašnjavala, nije mu ulazilo u glavu dok nije čuo sebi razumljivim jezikom. Tako je u životu, tako je na ulici, tako je na forumu. Takvi smo... uljudnost i lijep odgoj ljudi uglavnom ruralnog porijekla su uveli kao sinonim slabosti i gluposti.
dzemaludin007

#109 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by dzemaludin007 »

palermo wrote: Meni više fali pameti, obrazovanja, iskustva na samome forumu, nego kulture dijaloga.

Za to ces morati koristiti specijalizovane forume za tu vrstu interesovanja (pogotovo strani forumi). Ovo je forum opsteg tipa, vise za ubijanje svakodnevne monotonije. I meni nedostaje sto se ne javljaju likovi od kojih mozes nesto da naucis, takvi slabo i ucestvuju po forumima, a i u drzavi je tako,pametni uglavnom se drze po strani i gledaju svoja posla. :izet:
KatarinaKosaca wrote:...nego u tome da postoje ljudi koje uljudno ponašanje i pristojno ophođenje smatraju slabošću i koji jedino i samo razumiju jezik primitivizma.... uljudnost i lijep odgoj ljudi uglavnom ruralnog porijekla su uveli kao sinonim slabosti i gluposti.
Dobro si to i rekla, ovo dozivljavam bas cesto. :) Sto si kulturniji prema nekome, on gori. :)
hAZNADAR

#110 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by hAZNADAR »

Mislim da bi bila dobra ideja otvoriti jednu posebnu temu za svadju - kada se par zakaci na drugoj temi - onda izadju napolje da se pobiju - tj na temi za svadju. :D

Takodjer i postovi koji se prijavljuju moderatorima se mogu kopirati i postirati na spomenutoj temi.

Tek toliko da se vidi da vjecito iste face stalno ili provociraju ili vrijedjaju.

Par prijedloga za ime teme su "stub srama" ili "haj hos' izac' napolje", "megdan", "OK Corral", "vela havle", "ljudi vid'te sta mi rece", "haj mi jos jednom to reci ako smijes",... :D

Gdje bi i moderator mogao samo preletiti dnevni bilans i odrediti kaznu,..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by pici »

Image

bez nje ova tema neJma smisla :izet:
Last edited by pici on 23/02/2015 22:08, edited 1 time in total.
ruzavjetrova

#112 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by ruzavjetrova »

hAZNADAR wrote:Mislim da bi bila dobra ideja otvoriti jednu posebnu temu za svadju - kada se par zakaci na drugoj temi - onda izadju napolje da se pobiju - tj na temi za svadju. :D

Takodjer i postovi koji se prijavljuju moderatorima se mogu kopirati i postirati na spomenutoj temi.

Tek toliko da se vidi da vjecito iste face stalno ili provociraju ili vrijedjaju.

Par prijedloga za ime teme su "stub srama" ili "haj hos' izac' napolje", "megdan", "OK Corral", "vela havle", "ljudi vid'te sta mi rece", "haj mi jos jednom to reci ako smijes",... :D

Slusaj ti riznicaru, ne promoviraj mi negativizam na temi :twisted: :skoljka:
NeenaSa

#113 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by NeenaSa »

Ne mo'sh popustit', koliko budala mozhe potegnut'.
hAZNADAR

#114 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by hAZNADAR »

ruzavjetrova wrote:
hAZNADAR wrote:Mislim da bi bila dobra ideja otvoriti jednu posebnu temu za svadju - kada se par zakaci na drugoj temi - onda izadju napolje da se pobiju - tj na temi za svadju. :D

jel to hoces da izbrisem ili editujem post
ruzavjetrova

#115 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by ruzavjetrova »

hAZNADAR wrote:
jel to hoces da izbrisem ili editujem post[/quote]

Ne, hocu da se malo opustis i shvatis salu.Nemoj tako odmah misliti najgore. Vidi naslov teme :-D :bih:
Danguba

#116 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by Danguba »

@ruzavjetrova, u potpunosti te razumijem o cemu pricas. i sam sa nekada nikakav ali se drzim onog principa ''sa gospodom gospodski...''.

volio bih da ovaj forum jednom to i postane ali tesko.
ruzavjetrova

#117 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by ruzavjetrova »

Danguba wrote:@ruzavjetrova, u potpunosti te razumijem o cemu pricas. i sam sa nekada nikakav ali se drzim onog principa ''sa gospodom gospodski...''.

volio bih da ovaj forum jednom to i postane ali tesko.

Promovirat cemo kulturu dijaloga i ukazivati na one koji to nemaju :bih:
Danas sam se nasla u vrlo ruznoj situaciji gdje sam na moje uljudno pitanje dobila iznimno drzak odgovor,vise puta.Bas sam se morala suzdrzati da ne planem,ali na kraju sam isposlovala cak i izvinjenje doticne neprofesionalne i nekulturne medicinske radnice. Nema ljepseg osjecaja. :-D Ali nije meni drago sto sam ja nju "slomila" nego mislim,sad je vidjela da to ne ide tako pa ce slijedeci put i ona malo povuci rucnu,na vrijeme. :bih:
SaraFina

#118 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:Nažalost, malo je te kulture dijaloga ovdje. Zato se teme i masovno zatvaraju, jer nakon
par stranica se pređu sve granice normalne rasprave pa se završi na uvredama najgore vrste.

Ja volim kad ima verbalnog konflikta malo, ali naravno da se završi na uljudan način.
To nekako daje čar raspravama.
Capajebo

#119 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by Capajebo »

Ja imam stelu na forumu, zato mi niko ne smije nista lose reci, i svi pricaju fino i kulturno sa mnom.
SaraFina

#120 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:Ja imam stelu na forumu, zato mi niko ne smije nista lose reci, i svi pricaju fino i kulturno sa mnom.

Ti nisi konfliktan. Pravi su dzentlmen sa damama a drug sa muškom populacijom.
Capajebo

#121 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by Capajebo »

SaraFina wrote:
Capajebo wrote:Ja imam stelu na forumu, zato mi niko ne smije nista lose reci, i svi pricaju fino i kulturno sa mnom.

Ovo su situacije kad ne volim ovu novost sa notifikacijama... ne mogu se pretvarati da nisam vidio odgovor na moj post... :mrgreen:
Nermin Sam

#122 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by Nermin Sam »

Ne bih se složio da je nečija uglađenost na forumu uvijek mjerilo zdrave diskusije.
Npr. vrhunski trolovi su često veoma kulturni, ne vrijeđaju, perfidno provociraju.... na takvu zamku često natrče
sasvim fini, neiskvareni ljudi koji u datom trenutku ne mogu skontati niti se suzdržati... i popiju ban. :-) :wink:
SaraFina

#123 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote:

Ovo su situacije kad ne volim ovu novost sa notifikacijama... ne mogu se pretvarati da nisam vidio odgovor na moj post... :mrgreen:

Samo sam iskrena :D

Reci " hvala" i produzi!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#124 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by Chmoljo »

Capajebo wrote:Ja imam stelu na forumu
i ja isto.
dale cooper

#125 Re: Kultura dijaloga na forumu

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:Nažalost, malo je te kulture dijaloga ovdje. Zato se teme i masovno zatvaraju, jer nakon

Ja volim kad ima verbalnog konflikta malo, ali naravno da se završi na uljudan način.
To nekako daje čar raspravama.
Takođe, ali uvijek sam pazio da ne pređem granicu dobrog ukusa, niti da koga uvrijedim.
I ako se neko uvrijedio, ponudio bih ispriku. To bi jednostavno trebala da bude stvar odgoja,
i u stvarnosti i u virtualnom svijetu.
Post Reply