Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

L u c i f e r

#101 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

Top komentar sa klixa:

Hebo me svak ako ti uopce znas sta znaci rijec fiskalno

:lol:
mudrac2

#102 Re: Kifla mandatar

Post by mudrac2 »

"Govori engleski, talijanski i rumunski jezik. "

:D
suncica24

#103 Re: Kifla mandatar

Post by suncica24 »

Pored covjeka koji je magistrirao i doktorirao na tehnickom fakultetu vanka, radio u struci na top poslovima... vanka, vratio se u BiH gdje radi svoj posao, u struci... SDA izabere Konakovica za mandatara (sramotno uopste navesti reference kao/za poredjenje).

Eto to ti je SDA.
I uopste politika na bh nacin.
mudrac2

#104 Re: Kifla mandatar

Post by mudrac2 »

fakat i ja sam očekivao da ćemo konačno dobiti školovanog premijera :roll:
VjecitiStudent

#105 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

mudrac2 wrote:fakat i ja sam očekivao da ćemo konačno dobiti školovanog premijera :roll:
Premijer je itekako školovan, prošao je sve škole SDA.
bumerangss

#106 Re: Kifla mandatar

Post by bumerangss »

pedeset wrote:Meni on uopšte nije loš izbor. Sačekajte malo, nemojte odmah pljuvati. Nije uredu njemu spočitavati neke stvari koje je nekad uradila SDA. Ponekad gledam skupštinu KS i on mi se stvarno čini OK. Mlad, pametan, nije preambiciozan što je dobro jer neki bi gazili preko mrtvih da dođu do pozicije. Nek malo porade na sigurnosti građana KS, malo oko polupropalih preduzeća, po mogućnosti i malo da zaposle omladinu i bit će dobro. SRETNO DINO.
Ti mora da si neki foteljas u BHTelecom-u pa tako zboris!
mudrac2

#107 Re: Kifla mandatar

Post by mudrac2 »

VjecitiStudent wrote:
mudrac2 wrote:fakat i ja sam očekivao da ćemo konačno dobiti školovanog premijera :roll:
doduše, i još k tomu govori tri strana jezika.
muha_sa

#108 Re: Kifla mandatar

Post by muha_sa »

o mandataru veze nemam osim da je bivši košarkaš i da je clan SDA.

pošto smo mi poznati da sve znamo a posebno smo dobri pljuvaci svega i svakoga dajte ime nekog ko bi bio po vašem/ našem ukusu dobar (sposoban) mandatar.

da se razumijemo :) nisam glasac SDA i kako znam za sebe na sve i jedne izbore sam izlazio i glasAo :)
mudrac2

#109 Re: Kifla mandatar

Post by mudrac2 »

muha_sa wrote:o mandataru veze nemam osim da je bivši košarkaš i da je clan SDA.

pošto smo mi poznati da sve znamo a posebno smo dobri pljuvaci svega i svakoga dajte ime nekog ko bi bio po vašem/ našem ukusu dobar (sposoban) mandatar.

da se razumijemo :) nisam glasac SDA i kako znam za sebe na sve i jedne izbore sam izlazio i glasAo :)
evo već smo dali, onaj što mu je bio konkurent, doktor.
muha_sa

#110 Re: Kifla mandatar

Post by muha_sa »

mudrac2 wrote:
muha_sa wrote:o mandataru veze nemam osim da je bivši košarkaš i da je clan SDA.

evo već smo dali, onaj što mu je bio konkurent, doktor.
bivši pilot helikoptera :?

danas doktora kolko hoŠ---ima li kakvih rezultata iza njega :?
VjecitiStudent

#111 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

suncica24 wrote:Pored covjeka koji je magistrirao i doktorirao na tehnickom fakultetu vanka, radio u struci na top poslovima... vanka, vratio se u BiH gdje radi svoj posao, u struci... SDA izabere Konakovica za mandatara (sramotno uopste navesti reference kao/za poredjenje).

Eto to ti je SDA.
U SDA se samo malezijska diploma pika.
Ili desetodnevni kurs DIF-a "diplomirati možeš i ti", kao u Kiflinom slučaju.
mudrac2

#112 Re: Kifla mandatar

Post by mudrac2 »

muha_sa wrote:[q

ne može ni biti rezultata kad ne može od ovakvih da dođe na red. i da, ima doktora ali iz travnika, pravih NEMA.
VjecitiStudent

#113 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

muha_sa wrote:

Doktor-konkurent je sve svoje diplome stekao vani, nije za porediti sa našim kiseljačko-travničkim kursevima.
muha_sa

#114 Re: Kifla mandatar

Post by muha_sa »

VjecitiStudent wrote:
muha_sa wrote:

Doktor-konkurent je sve svoje diplome stekao vani, nije za porediti sa našim kiseljačko-travničkim kursevima.
poštujem :thumbup:

ne provociram, fakat pojma nemam pa zato i pitam :)

davno sam presto pratit politiku, nju osjetim na svakom koraku i vidim jad :-) rekoh sebi--ne troši život na to vec živi a oni su svi u 5 dkg :-)
treba mentalni sklop mjenjat a to je jako jako dug proces----za jedno 100 godina more bit bidne nešto :thumbup: :lol:
jazzer

#115 Re: Kifla mandatar

Post by jazzer »

Mislim da se reference ''bivsi kosarkas'' i sam Kifla stidi :) .
sinuhe

#116 Re: Kifla mandatar

Post by sinuhe »

Dosta smiješan kanton... Kakvi su onda drugi :? KS bi trebao biti najbolji.
The BEN10

#117 Re: Kifla mandatar

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:
:-D
Dr. Kuca

#118 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

eifel wrote:Da sam juce umro ne bih danas ovo vidio

:lol: ova je dobra :lol: :lol:

Btw cuj kifla :lol: :lol: sto kifla? hahaha

Mada dat cu mu vremena godinu dana pa cu onda suditi. Necu unaprjed osudjivat i pljuvat. U skupstini Ks-a je bio dobar govornik.
ultima_palabra

#119 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Kifla je čitav prošli mandat radio na ovome, iluzorno je bilo očekivati da će mu neko oduzeti tu poziciju koju je toliko htio. Sam je (uz pomoć sehare SDA) zbacio SDP-SBB vladu i uspostavio onu klimavu "ekspertnu" sa minimalnom većinom... koja se nekim trikovima održala sve do danas.

Da dobro mešetari i pliva u tim vodama je fakt... vjerovatno će to koristiti i na ovoj poziciji da balansira sa par zajebanih sindikata (Gras, policija, prosvjetari + taksisti). Nastavit će se politika trulih kompromisa "drži vodu da majstori odu", mutavcima iz DF-a će trebati jedno 2-3 godine da pohvataju konce i skontaju u šta su se uvalili.
O'zone
Globalni moderator

#120 Re: Kifla mandatar

Post by O'zone »

L u c i f e r wrote:
bogoljub wrote:Totalno nerazumljiva hajka na Konakovića! Čuj unio kifle na skupštinu! Kakav zločin! Zar baš kifle? Pa kako se samo drznuo tako nešto napraviti ispaćenom narodu. Šta da je neko gladan vidio kako on jede kifle? Uopće nije kulturno jesti kifle! Sramotno! Zar sada poslije tog ''GNUSNOG ČINA'' da bude mandatar vlade KS!? Ustajmo ljudi i probudimo se već jednom!

Stvarno ste legende, što vam smeta Konaković!:? :bih:
Lijepo smo rekli

Zato sto nema adekvatnog znanja i iskustva, tj nikakvog

Kifle su spomenute samo radi pojasnjenja nadimka
Za bitne funkcije se i biraju ljudi koji nemaju adekvatnog znanja i iskustva jer se njima upravlja a oni ne upravljaju.

Svaka stranka ima vrhušku koja komanduje gdje, kako i šta a ovi kao Konaković su samo oruđe da se dođe do cilja.
Dr. Kuca

#121 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

Ma moraju doci promjene radikalne, ako bude balansiranje ode sve u kurac.
m_l

#122 Re: Kifla mandatar

Post by m_l »

ultima_palabra wrote:Kifla je čitav prošli mandat radio na ovome, iluzorno je bilo očekivati da će mu neko oduzeti tu poziciju koju je toliko htio. Sam je (uz pomoć sehare SDA) zbacio SDP-SBB vladu i uspostavio onu klimavu "ekspertnu" sa minimalnom većinom... koja se nekim trikovima održala sve do danas.

Da dobro mešetari i pliva u tim vodama je fakt... vjerovatno će to koristiti i na ovoj poziciji da balansira sa par zajebanih sindikata (Gras, policija, prosvjetari + taksisti). Nastavit će se politika trulih kompromisa "drži vodu da majstori odu", mutavcima iz DF-a će trebati jedno 2-3 godine da pohvataju konce i skontaju u šta su se uvalili.
Haj' iskreno reci koliki je deficit ta vlada, na celu sa Musicem, napravila za to kratko vrijeme?
OldMayor

#123 Re: Kifla mandatar

Post by OldMayor »

Hahah...pa fakat naklon do poda kifli, mislim lik je sposoban za uvuc se analni otvor, sto jest jest... Kosarkas, diplomac, ekonomista, menadzer, direktor, predsjednik upravnih odbora, zastupnik, mandatar...i sto je najbitnije, u svemu neuspjesan do bola. Cega god se lik ufatio, propalo je.

Ccc...i kakvo je ovo samo pisanje u facu ljudima koji su protestvovali...hahah. Znaci izricito trazeno da vodeci ljudi budu strucnjaci, i oni onda izaberu kiflu...

hahahaha...kakva smo mi telad od naroda..buahahaha...

p.s. u normalnoj zemlji, ovaj lik bi max doguro do kakvog sluzbenika za salterom u banci.
eifel

#124 Re: Kifla mandatar

Post by eifel »

Dr. Kuca wrote:
eifel wrote:Da sam juce umro ne bih danas ovo vidio

:lol: ova je dobra :lol: :lol:

Btw cuj kifla :lol: :lol: sto kifla? hahaha

Mada dat cu mu vremena godinu dana pa cu onda suditi. Necu unaprjed osudjivat i pljuvat. U skupstini Ks-a je bio dobar govornik.
Koje su mu strucne reference :-D
StupskaBitanga

#125 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
suncica24 wrote:Pored covjeka koji je magistrirao i doktorirao na tehnickom fakultetu vanka, radio u struci na top poslovima... vanka, vratio se u BiH gdje radi svoj posao, u struci... SDA izabere Konakovica za mandatara (sramotno uopste navesti reference kao/za poredjenje).

Eto to ti je SDA.
U SDA se samo malezijska diploma pika.
Ili desetodnevni kurs DIF-a "diplomirati možeš i ti", kao u Kiflinom slučaju.
interesantno bas kako svi SDAovci ili novopečeni profesori ili mlađahni načelnici opstina imaju zavrsen Fax u Maleziji
Locked