nisam ga mogao naci uopste, i dobio sam info da je isti i da pase sa Alfe 156 u potpunosti - dakle original je....goran16v wrote:Jel original u servisu ili zamjenski?_mufljuz_ wrote:shandrprcSA wrote:300KM jedan zadnji lezaj za fiestu '99 u ovlastenom tako da me ne cudi ovo za pumpu
150 maraka lezaj prednji za Lanciu Thesis....
Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#101 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
-
citroen xm
#102 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Pričamo li o benzincu? Benzinska pumpa? Ala ti servisi deru.goran16v wrote: Za moj Focus pumpa je kostala 1700 KM.
Edit: Pročitah o čemu se radi.
- golfiista
#103 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Prednji lezaj za Audi a4 B8, 380 KM.
Filter ulja za 2.0 N47 , 50 KM.
Zadnji lonac auspuha za E34, jos davne 1998.g. cijelih 1300 KM.
Filter ulja za 2.0 N47 , 50 KM.
Zadnji lonac auspuha za E34, jos davne 1998.g. cijelih 1300 KM.
-
goran16v
#104 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
To sto pase od 156-ice ne znaci da je original. Znas li razliku izmedju pojma original i zamjenski?_mufljuz_ wrote:nisam ga mogao naci uopste, i dobio sam info da je isti i da pase sa Alfe 156 u potpunosti - dakle original je....goran16v wrote:Jel original u servisu ili zamjenski?_mufljuz_ wrote:
- _mufljuz_
#105 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
ljubavi - meni se ne pegla s tobom i ne ulazi u rasprave - te djecje rasprave ostavljam tebi i onima koji sami sebe osude na debilan sizifov pos'o....goran16v wrote:
To sto pase od 156-ice ne znaci da je original. Znas li razliku izmedju pojma original i zamjenski?
cuj 1700 maraka za benzinsku pumpu, mogo si citav Fokus kupit u EU sa ispravnom i iskopat je..... toliko je pametna bila ta tvoja investicija.... ja sam za te pare skoro uradio veliki i mali servis na Lanci Tezis zajedno sa popravkama kvarova......
BTW "or'ginal" je oko 200 eura....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#106 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Druze, kakva je Teziska za dijelove?_mufljuz_ wrote:
-
goran16v
#107 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Ljubavi, ti si krenuo do lezaja od 160 KM i dosao do BTW 400 KM (sad procjeni koliko je pumpa ako je leza 400), a poredjenje cijena original i zamjenskih fush dijelova je debilan sizifov posao._mufljuz_ wrote:ljubavi - meni se ne pegla s tobom i ne ulazi u rasprave - te djecje rasprave ostavljam tebi i onima koji sami sebe osude na debilan sizifov pos'o....goran16v wrote:
To sto pase od 156-ice ne znaci da je original. Znas li razliku izmedju pojma original i zamjenski?
cuj 1700 maraka za benzinsku pumpu, mogo si citav Fokus kupit u EU sa ispravnom i iskopat je..... toliko je pametna bila ta tvoja investicija.... ja sam za te pare skoro uradio veliki i mali servis na Lanci Tezis zajedno sa popravkama kvarova......
BTW "or'ginal" je oko 200 eura....
Sto se tice pametnih investicija, tacno, mogao sam za 1700 KM kupiti komplet Focusa ili uraditi veliki i mali servis da se radilo o 10 god starom mezaru, a ne o 2,5 god starom autu sa predjenih 42k km.
-
530i
#108 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Na toliko kilometara pumpe nisu crkavale ni na najgorim serijama zastava automobila. Kakvo je samo smeće taj focus.
- basicm
#109 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Ovdje raspolozenje na nivou!
Iskreno, ja tog focusa ne bih pravio za te pare, prodao bih ga crnom vragu. Jos nisam cuo takvu cijenu za tako mali dio.
Ovom brundi: isprdak klasa
je figurativno izrazavanje, ne moras referat pisati nakon toga. Ali, biram starije auto normalne velicine prije nego novo "isprdak" klase, i tako sam i uradio. A to da takvi kao ja gazimo ljude jer smo takvi, je neki kompleks, za te stvari imaju ustanove sa ljudima u bijelom.
Iskreno, ja tog focusa ne bih pravio za te pare, prodao bih ga crnom vragu. Jos nisam cuo takvu cijenu za tako mali dio.
Ovom brundi: isprdak klasa
-
goran16v
#110 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Nit je pumpa crkla sama od sebe, bilo je u pitanju fizicko ostecenje, nit je Focus smece, poslije toga osim ciscenja TPS-a za narednoh 5 god i 50k km apsolutno nikakvih problema zato je bolje da se suzdrzis od ovakvih napamet komentara...530i wrote:Na toliko kilometara pumpe nisu crkavale ni na najgorim serijama zastava automobila. Kakvo je samo smeće taj focus.
-
goran16v
#111 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
A sta bi ti iskrenmo uradio sa 2,5 god starim autom koji vrijedi nekih 15-16k KM za koji taj dio, koji BTW nije bas tako mali, ne postoji ni zamjenski niti ga je bilo moguce naci na otpadu?basicm wrote:Ovdje raspolozenje na nivou!
Ovom brundi: isprdak klasaje figurativno izrazavanje, ne moras referat pisati nakon toga. Ali, biram starije auto normalne velicine prije nego novo "isprdak" klase, i tako sam i uradio. A to da takvi kao ja gazimo ljude jer smo takvi, je neki kompleks, za te stvari imaju ustanove sa ljudima u bijelom.
-
mahalas505
#112 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Pa jel bilo kakve garancije, ipak nije staro auto?goran16v wrote:A sta bi ti iskrenmo uradio sa 2,5 god starim autom koji vrijedi nekih 15-16k KM za koji taj dio koji BTW nije bas tako mali, ne postoji ni zamjenski ni na otpadu?basicm wrote:Ovdje raspolozenje na nivou!
Ovom brundi: isprdak klasaje figurativno izrazavanje, ne moras referat pisati nakon toga. Ali, biram starije auto normalne velicine prije nego novo "isprdak" klase, i tako sam i uradio. A to da takvi kao ja gazimo ljude jer smo takvi, je neki kompleks, za te stvari imaju ustanove sa ljudima u bijelom.
-
goran16v
#113 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Bilo 2 god, ali i da je bio u garanciji bilo je fizicko ostecenje koje garancija ne bi pokrila...
- medobrundoo
#114 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
čim si se našo prozvan, sam si sebe znači takvim i okarakterisaobasicm wrote:Ovdje raspolozenje na nivou!
šta li za tebe i slične znači "normalna" veličina...ajd ti znaj
- _mufljuz_
#115 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
jebeno druze_BataZiv_0809 wrote:Druze, kakva je Teziska za dijelove?_mufljuz_ wrote:
nije auto za svaki dan pa to ti je
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#116 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Bato,mani se corava posla i Thesisa._BataZiv_0809 wrote:Druze, kakva je Teziska za dijelove?_mufljuz_ wrote:
- medobrundoo
#117 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
toliko je ta kalaja bila dobra da se polovna može naći po cijeni kompakta, a kao nova bila 3 puta skuplja
a sam brand propo, između ostalog i zbog mizerne prodaje te kalaje
od svih Lancia budalaštinja, jedino je ova dole delta hachback ličila na solidno auto

od svih Lancia budalaštinja, jedino je ova dole delta hachback ličila na solidno auto

-
direstraits0078
#118 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
To sto pase od 156-ice ne znaci da je original. Znas li razliku izmedju pojma original i zamjenski?[/quote]goran16v wrote:nisam ga mogao naci uopste, i dobio sam info da je isti i da pase sa Alfe 156 u potpunosti - dakle original je...._mufljuz_ wrote:Jel original u servisu ili zamjenski?_mufljuz_ wrote:
Razlika je obično u boji ambalaže.
Npr. SNR ležaj ili SKF ležaj ili FAG ležaj dolazi u fancy kutijama s natpisom ford, škoda ili šta već, a proizvodi se na istom mjestu i prolazi istu kontrolu kvaliteta.
Ali neko prosto voli da ga opale po ušima, da bi se moglo reći: kupio sam original, mora da je original, jer sam ga masno platio.
Ista vrsta klijentele kupuje i vozi golfa 6 s 1.4 motorom i modriča uljem, jer im je bitno šta komšija kaže, a ne šta su kupili.
Last edited by direstraits0078 on 17/02/2015 09:06, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#119 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
hajd ne prdimedobrundoo wrote:toliko je ta kalaja bila dobra da se polovna može naći po cijeni kompakta, a kao nova bila 3 puta skuplja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#120 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Pretpostavio sam druze_mufljuz_ wrote:
jebeno druze![]()
nije auto za svaki dan pa to ti je
Jebiga, 10 godina skoro sanjam o tom autu, ali se bojim da me ne otjera u bankrot
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#121 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Bas ko sto rekoh mufljuzu, sanjam to auto godinama.mali_milojica wrote: Bato,mani se corava posla i Thesisa.
Ali eto ne zalijecem se, raspitujem se na sve strane, pa i na forumu, misljenja su dobro podijeljena.
Znam da je Delta bolji izbor zbog istovrsnosti platforme sa Bravom ili 159 sa Vectrom, ali jbga zelja je zelja
- _mufljuz_
#122 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
ako imas nekih para kupis neku sklopociju za svaki dan i tezu - garazu za tezis i pomalo vikend petak subota ovo ono : ) u medjuvremenu je pljevis okopavas ljubis i zalivas_BataZiv_0809 wrote:Pretpostavio sam druze_mufljuz_ wrote:
jebeno druze![]()
nije auto za svaki dan pa to ti je![]()
Jebiga, 10 godina skoro sanjam o tom autu, ali se bojim da me ne otjera u bankrot
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#123 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
Vrlo sam blizu te ideje_mufljuz_ wrote:
ako imas nekih para kupis neku sklopociju za svaki dan i tezu - garazu za tezis i pomalo vikend petak subota ovo ono : ) u medjuvremenu je pljevis okopavas ljubis i zalivas
Jebo me svak' luda i nenormalna
- medobrundoo
#124 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
otvorite si zasebnu temu
lancia kalaje i moje puste želje za takvim kalajama...da ili ne
veze nema sa fabijom, da je bar model lancie iz njene klase
- _mufljuz_
#125 Re: Nova Fabija 3 vs. Golf 3 ili koliko su auta napredovala
ima veze sa fabijom - ima 4 tocka stakla vrata i motor - mojne mi supljemedobrundoo wrote:otvorite si zasebnu temu
alo Bato srbine - aj javi mi se na pp