Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kakavdanakneiskustvu

#101 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ridjobrki wrote:Brate, jel' ta žena bar bila čemu pa da insan zna s čime se nabelajio?

Ako je neki gabor u pitanju lično ću te naći i ubit' Boga u tebi da ćeš se morati opet krstiti.

najljepša na svijetu,znas kad se zaljubis kako to ide
Danguba

#102 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by Danguba »

JanuaryJones wrote:Za sunet se mora potpisati, jedan roditelj u prisustvu drugog. Ili donijeti saglasnost.
Ovo mi je bas novina. :-)

Mene majka a.r. rodila u subotu a berbo naisao u utorak. Babo na poslu a ona obavila posao. :-)
Bio neki dobar. Ostavio i meni nesto. :D

Jednog sina odnio u bolnicu u Bihacu navece kada je dezurni bio jedan poznati hirurg i cas posla to zavrsio bez ikakvih procedura.
Drugi sin sa par mjeseci imao bruh na obe strane a doktor veli ''da mi i ovo zavrsimo''. I tako bi. :D
JanuaryJones

#103 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by JanuaryJones »

Danguba wrote:
JanuaryJones wrote:Za sunet se mora potpisati, jedan roditelj u prisustvu drugog. Ili donijeti saglasnost.
Ovo mi je bas novina. :-)

Mene majka a.r. rodila u subotu a berbo naisao u utorak. Babo na poslu a ona obavila posao. :-)
Bio neki dobar. Ostavio i meni nesto. :D

Jednog sina odnio u bolnicu u Bihacu navece kada je dezurni bio jedan poznati hirurg i cas posla to zavrsio bez ikakvih procedura.
Drugi sin sa par mjeseci imao bruh na obe strane a doktor veli ''da mi i ovo zavrsimo''. I tako bi. :D
Biće da su počeli da se ograđuju jer za to možeš komotno tužiti i tražiti odštetu.
nightvision

#104 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by nightvision »

a kakve veze ima i da se krsti. na kraju krajeva, sta je to krstenje? neko poprsce dijete vodom i to dijete odjednom postane drugacije? ili ce biti drugacije? zato sto ga je neko poprskao vodom? budalastinja. ljudi svasta izmisljaju ne bi li se razlikovali od drugih. praiskonska potreba zivotinje da se identifikuje sa coporom. tetoviranjem i crtanjem odredjenih sara, nosanjem odredjenih stvari i predmeta, sunecenjem, prskanjem vodom... to eto ako neko nije osunecen nije i ne moze biti (i osjecati se) musliman? Ili ako je osunecen po automatizmu mora biti musliman? budalastinja. prskanje vodom mozda je jos i najbezalenije od svega ranije nabrojanog. da neko negdje nema pisanu evidenciju ko bi ga znao da je dijete bilo poprskano vodom. kako dokazati? ali ljudi su cudna sorta. ponasaju se kao da od te vode ostanu trajni oziljci. a mozda i ostaju. ljudima u glavama. nevjerovatno je koliko su ljudi sakati u glavi.
kakavdanakneiskustvu

#105 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

neki roditelji ne žele da im se takve stvari rade iza leđa
Bambi_na_kofeinu

#106 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by Bambi_na_kofeinu »

nightvision wrote:a kakve veze ima i da se krsti. na kraju krajeva, sta je to krstenje? neko poprsce dijete vodom i to dijete odjednom postane drugacije? ili ce biti drugacije? zato sto ga je neko poprskao vodom? budalastinja. ljudi svasta izmisljaju ne bi li se razlikovali od drugih. praiskonska potreba zivotinje da se identifikuje sa coporom. tetoviranjem i crtanjem odredjenih sara, nosanjem odredjenih stvari i predmeta, sunecenjem, prskanjem vodom... to eto ako neko nije osunecen nije i ne moze biti (i osjecati se) musliman? Ili ako je osunecen po automatizmu mora biti musliman? budalastinja. prskanje vodom mozda je jos i najbezalenije od svega ranije nabrojanog. da neko negdje nema pisanu evidenciju ko bi ga znao da je dijete bilo poprskano vodom. kako dokazati? ali ljudi su cudna sorta. ponasaju se kao da od te vode ostanu trajni oziljci. a mozda i ostaju. ljudima u glavama. nevjerovatno je koliko su ljudi sakati u glavi.
Neki roditelji žele biti uključeni u bitne stvari u djetetovom životu.
Tim više ako su razvedeni.
Nema nikakve veze i ako mali proslavi rođendan bez tate, i ako se oženi, nema veze i ako ga neko drugi nauči voziti bicikl ili vezati pertle...bez svega toga se može, ali eto vole ljudi biti uključeni u život svoje djece.
Praiskonski neki klinac, koji je valjda smiješan u ovo doba kad je sve bezveze, sve je nebitno, sve je pretjerivanje i bez svega se može.

Kakavdanak....pokušaj koliko je moguće upristojiti odnose sa ex, ublažiti inaćenje i ogorčenost, to ti je najbolji put da budeš uključen u djetetov život. Jebi ga...
biscanka2

#107 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by biscanka2 »

[img] a kakve veze ima i da se krsti. na kraju krajeva, sta je to krstenje? neko poprsce dijete vodom i to dijete odjednom postane drugacije? ili ce biti drugacije? zato sto ga je neko poprskao vodom? budalastinja. ljudi svasta izmisljaju ne bi li se razlikovali od drugih. praiskonska potreba zivotinje da se identifikuje sa coporom. tetoviranjem i crtanjem odredjenih sara, nosanjem odredjenih stvari i predmeta, sunecenjem, prskanjem vodom... to eto ako neko nije osunecen nije i ne moze biti (i osjecati se) musliman? Ili ako je osunecen po automatizmu mora biti musliman budalastinja. prskanje vodom mozda je jos i najbezalenije od svega ranije nabrojanog. da neko negdje nema pisanu evidenciju ko bi ga znao da je dijete bilo poprskano vodom. kako dokazati? ali ljudi su cudna sorta. ponasaju se kao da od te vode ostanu trajni oziljci. a mozda i ostaju. ljudima u glavama. nevjerovatno je koliko su ljudi sakati u glavi.[/quote

:roll: Sunecenje se nemoze bas sa krstenjem porediti ( krscenje je akt koji se samo u krscanskim vjerama obavlja) .
U islamu kao i kod zidova obrezivanje ( sunet ) je uvezan kao vjerski akt dok amerikanci to cine iz zdravstvenih razloga. :)

Procitala sam sve postove na ovu temu i moram da kazem nasmijali ste me do suza.
Nasi forumasi kao i uvjek puni humora. Halal vam vjera. :lol: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#108 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Bambi_na_kofeinu wrote:
nightvision wrote:a kakve veze ima i da se krsti. na kraju krajeva, sta je to krstenje? neko poprsce dijete vodom i to dijete odjednom postane drugacije? ili ce biti drugacije? zato sto ga je neko poprskao vodom? budalastinja. ljudi svasta izmisljaju ne bi li se razlikovali od drugih. praiskonska potreba zivotinje da se identifikuje sa coporom. tetoviranjem i crtanjem odredjenih sara, nosanjem odredjenih stvari i predmeta, sunecenjem, prskanjem vodom... to eto ako neko nije osunecen nije i ne moze biti (i osjecati se) musliman? Ili ako je osunecen po automatizmu mora biti musliman? budalastinja. prskanje vodom mozda je jos i najbezalenije od svega ranije nabrojanog. da neko negdje nema pisanu evidenciju ko bi ga znao da je dijete bilo poprskano vodom. kako dokazati? ali ljudi su cudna sorta. ponasaju se kao da od te vode ostanu trajni oziljci. a mozda i ostaju. ljudima u glavama. nevjerovatno je koliko su ljudi sakati u glavi.
Neki roditelji žele biti uključeni u bitne stvari u djetetovom životu.
Tim više ako su razvedeni.
Nema nikakve veze i ako mali proslavi rođendan bez tate, i ako se oženi, nema veze i ako ga neko drugi nauči voziti bicikl ili vezati pertle...bez svega toga se može, ali eto vole ljudi biti uključeni u život svoje djece.
Praiskonski neki klinac, koji je valjda smiješan u ovo doba kad je sve bezveze, sve je nebitno, sve je pretjerivanje i bez svega se može.

Kakavdanak....pokušaj koliko je moguće upristojiti odnose sa ex, ublažiti inaćenje i ogorčenost, to ti je najbolji put da budeš uključen u djetetov život. Jebi ga...

upravo to

:thumbup:
radostan dan

#109 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by radostan dan »

gotov si....ako si išao na more ili bazen, poprskan si, gotovo...
provjeri samo u crkvenim knjigama gdje su te zaveli? jel grigorije u trebinju ili fra jozo u lištici...
spreca

#110 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by spreca »

kad ja kakvu poprscem :oops: jel to znaci da sam je krstio :mrgreen: :lol:
radostan dan

#111 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by radostan dan »

spreca wrote:kad ja kakvu poprscem :oops: jel to znaci da sam je krstio :mrgreen: :lol:
u svakom slučaju, primila je ili bila blizu svete tajne...

Image
spreca

#112 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja

Post by spreca »

:lol: :lol: :lol:
Post Reply