Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post Reply
ANAKIN

#101 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by ANAKIN »

SaraFina wrote:Licemjerni svijet a posebice stara beštija Evropa, po koji put je zakazala kad je pravda u pitanju?
Za rat i stradanja na prostoru bivše Jugoslavije očigledno nema krivaca.
A kako bi i bilo?
Presudjujući u ovom slučaju Srbiji morao bi " civiliziran" svijet presuditi ujedno i svom licemjerstvu. Niko drugi nije ni aminovao stradanja na ovim prostorima nego upravo licemjeri. Sad dvadeset i nešto godina nakon svega okreću glavu i peru ruke.
Na kraju ćemo se pitati" ko nas bre zavadi"
Velikosrpska agresija na medjunarodno priznate drzave EX Jugoslavije očigledno je od početka bila planirana da :
Prvo padne u zaborav
Mizerno se presudi dijelu vojnog vrha VJ i VRS
Ratni zločinci skrivajući se dočekaju duboku starost pa da gledamo na TV - u farse njihovih sudjenja poput turskih sapunica
(Šešelj lud i bolestan, Mladić neuračunljivih 100%, Karadzić će sudjenje rastezati do smrti, Bilja je odsluzila svoje i haver joj te su se povukli iz političkog i javnog zivota itd itd )

To što i dan danas po BiH nalazimo masovne grobnice beznačajno je.

Evropa ni u slučaju HR i tragedije Vukovara a ni u slučaju BiH gdje su se dogadjala stradanja nemjerljivih razmjera ne misli pravdu zadovoljiti.

Na čast bilo staroj beštiji.
bitno je da srbe niko nije klao ni ubijao, jer to u svijesti punoj predrasuda nije moguce. oni sto su mrtvi ko zna sta im je bilo. prehlada ili alergija na metke i nozeve
:(
jao_situacije

#102 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by jao_situacije »

Kareem Abdul wrote:
hAZNADAR wrote:
jao_situacije wrote: Ja sa četnicima i ustašama ne moram ništa, a pogotovo ne moram gledati u budućnost. Ja ću uvijek gledati na žrtve iz mog naroda i da se izrazim tvojim rječnikom ZABOLI ME KURČINA ZA SVAKIM ČETNIKOM I USTAŠOM moja budućnost ne smije, ne može i neće biti povezana sa njima. Tebi ako se sviđaju slobodno ti sa njima takve su prve klali i bacali u Drinu.
A ja ću ti citirati Simona Vizentala Navikavanje žrtve na rezultate genocida je također genocid.
Htio ti ili ne htio - Bosnjaci imaju i dalje posla sa cetnicima jer sa njima dijele stosta i posto su svedeni na geto - ne treba im medijsko podsjecanje na genocid i zrtve. Lako je Srbiji i Hrvatskoj danas - mogu se zahebavati sa tuzbama i opet graditi normalne odnose - jer nijedan narod nije sveden na 30% drzave. Eto necemo o Srebrenici, Visegradu, Omarskoj, Trnopolju, opsadi glavnog grada,... govorimo dakle samo o danasnjem stanju.

Zato su ove tuzbe cisto preseravanje. Neka se ubuduce prave kao da se nije nista desilo i eto proslost je proslost, treba ici naprijed,.. imaju privilegiju za to - Bosnjaci ne nazalost.
Bošnjaci su na kraju dobili više teritorije nego što su imali prije rata. U tom smislu nemaju pravo na kukanje.
Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.
zg2

#103 !

Post by zg2 »

muzicar_iz_parka wrote:Kad Srbija nije osuđena u BiH tužbi, bilo je za očekivati da neće ni u ovoj.
DA,
... Međunarodna zajednica NE želi nikog optužiti - odgovara im "nerješen rezultat"
Niko pametan NE želi novog Gavrila Principa, Punišu Račića, Antu Pavelića i slične

I SVE posljedice spomenutih !!
breuer

#104 Re: !

Post by breuer »

zg2 wrote:DA,
... Međunarodna zajednica NE želi nikog optužiti - odgovara im "nerješen rezultat"
Niko pametan NE želi novog Gavrila Principa, Punišu Račića, Antu Pavelića i slične

I SVE posljedice spomenutih !!
Jedina razlika jeste što je Princip ubio dvije, a Pavelić minimalno 100.000 osoba :razz:
Last edited by breuer on 03/02/2015 18:48, edited 1 time in total.
Mister Yes

#105 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Mister Yes »

reis1 wrote: :) Pa RS je nastala 1992., odmetnuta grupa ljudi koji su na teritoriju koji su kontrolirali ustanovili svoj subjektivitet. RS nije nastala 1995., vec je tada pravno legalizirana.
:-D Pa super. Pravno postoji od 95-te a pošto su sudije inače pravnici bojim se da njih samo to zanima.
reis1 wrote: Po tebi, svi ti akti medjunarodnih sudova u kojima se spominju RS i VRS, u kontekstu vremena 92-95, su pravno nistavni, jer RS i VRS ne postoje u tom periodu... :D
Pa ja te fino pitah da nađeš te presude u kojima se spominje RS? Uzmi vremena koliko ti treba i pronađi :-D
Mister Yes

#106 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Mister Yes »

zavrzlama wrote: :shock: ..cude mi da srbi u dejtonu uzese
Šta Srbi u Daytonu UZEŠE nesrećo? Kako uzeše? :lol:

Radi se o mirovnom sporazumu gdje su se sve strane dogovorile o budućim nadležnostima administrativnih jedinica. Čuj Srbi uzeše :lol:

Ipak je naš osnovni problem obrazovanje. :(
Mister Yes

#107 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Mister Yes »

reis1 wrote:
Kako se onda u medjunarodnim presudama spominje RS i VRS, u kontekstu 92-95, ako nisu postojali. Po tebi, to medjunarodni sudovi operiraju s nekim nepostojecim, nepoznatim, terminima... :lol:
Pa da vidimo gdje je ta presuda u kojoj se spominje postojanje RS-a za vrijeme rata? :-D
ANAKIN

#108 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by ANAKIN »

jao_situacije wrote: Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.
boze otkud im tolika zemlja? kupili? dobili na lotu? oteli? :run:
Hajvan

#109 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Hajvan »

Al' će dobiti Lin Badena, očigledno!
Kuku vam se, kuku.
Oho vam se, oho!
Hajvan

#110 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Hajvan »

ANAKIN wrote: boze otkud im tolika zemlja? kupili? dobili na lotu? oteli? :run:
vidimo se u II poluvremenu.
;-)
breuer

#111 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by breuer »

Hajvan wrote:
;-)
Stani malo, ako se povodiš ovom pričom o zemlji, to bi bilo negdje III, ak ne i IV poluvrijeme :D
Hajvan

#112 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Hajvan »

breuer wrote:
Hajvan wrote:
;-)
Stani malo, ako se povodiš ovom pričom o zemlji, to bi bilo negdje III, ak ne i IV poluvrijeme :D
:D

:lol:
:run:
Fudo387

#113 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Fudo387 »

Mister Yes wrote:
reis1 wrote:
Kako se onda u medjunarodnim presudama spominje RS i VRS, u kontekstu 92-95, ako nisu postojali. Po tebi, to medjunarodni sudovi operiraju s nekim nepostojecim, nepoznatim, terminima... :lol:
Pa da vidimo gdje je ta presuda u kojoj se spominje postojanje RS-a za vrijeme rata? :-D
Naravno, ako sud donese presudu oficirima vojske republike srpske, oni to republike srpske ubace reda radi...jelte.
Mister Yes

#114 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Mister Yes »

jao_situacije wrote: Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.
Mene bi ovo bilo sramota napisati. Dođu Turci i ubiju ti kralja. Onda jedan dio naroda primi vjeru agresora i dobije zemlju i privilegije zbog tog ljubljenja dupeta agresoru. I ti sada smatraš nepravdom što im je oduzeta ta zemlja koju su stekli na tako jadan način? :-)

Nema u ovoj zemlji budućnosti. Ovo je već toliko zatrovano i zaglupljeno da nam ne gine scenario vječne mržnje ala bliski istok. Spašavaj se ko može :run:
Hajvan

#115 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Hajvan »

:zzzz:
radostan dan

#116 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by radostan dan »

reis1 wrote:

Kada Srbi ukinu RS, kao produkt genocida, onda moze dalje.

more komotno...čim vratiš sr bih u okvir sfrj.
Do tada, svaki Srbin koji podrzava RS, ima krvi na rukama.
do tada, mlati ušima i dalje...
ANAKIN

#117 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by ANAKIN »

Mister Yes wrote:
Mene bi ovo bilo sramota napisati. Dođu Turci i ubiju ti kralja. Onda jedan dio naroda primi vjeru agresora i dobije zemlju i privilegije zbog tog ljubljenja dupeta agresoru. I ti sada smatraš nepravdom što im je oduzeta ta zemlja koju su stekli na tako jadan način? :-)

Nema u ovoj zemlji budućnosti. Ovo je već toliko zatrovano i zaglupljeno da nam ne gine scenario vječne mržnje ala bliski istok. Spašavaj se ko može :run:
steta sto nas komunisti peglali jos jedno 80 godina. valjda bi nas civilizovali
Bodkin

#118 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:
Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:Inače, rat bio i prošao, jebat ga, završilo je kako je završilo, nitko nije kriv, nema odštete, nema genocida, treba poštovati presudu. Ali da sam ja netko utjecajan u Hrvatskoj, sigurno bih kočio Srbiju po svakom pitanju dok ne kažu gdje su svi nestali. Jer to je zločin koji traje i dan danas, preko 20 godina drže ljude u neizvjesnosti i neznanju i za to nema nikakvog opravdanja. To je hladan i proračunat zločin čiji su sudionici sve srbijanske vlade od Miloševića naovamo.
Dok to ato je svaki punoljetan tada muskarac ratni zlocinac i sto ga se tereti u hr i ne moze se vratiti necemo spominjati. To nije zlocin svake hrvatske vlade jelde
Samo ako je počinio zločin. Za sudjelovanje u oružanoj pobuni se nitko ne tereti jer podliježe zakonu o oprostu. Ne samo da se ne terete za narušavanje ustavnog poretka međunarodno priznate zemlje, već su poneki bili i ministri u vladi i saborski zastupnici. Ratni zločinci su samo oni koji su počinili ubojtvo ili neki drugi ratni zločin. Deseci tisuća su se vratili, a oni koji se ne vraćaju dobro znaju zašto se ne vraćaju...
Al u cuni je tako :D
reis1

#119 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

Mister Yes wrote:
reis1 wrote:

Da, sve one presude iz Haag-a u kojima se spominje RS, vojska RS, policija RS - sve ti je to nistavno, jer to jarane nikako nije postojalo prije 95. :-D

Osramotio si se lagajuc i neznajuc, ali te se lako prokuzilo... :oops:
Hajvan

#120 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Hajvan »

sad je na nas red.
ocigledno da se genocidi nagrađuju.
pa cemo iz ovih presuda izvuci PRAVILNE zakljucke.
hAZNADAR

#121 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by hAZNADAR »

Mister Yes wrote:

Upravo nema buducnost izbog te mitomanije koju prosipas. Ne pada mi na pamet otvarati diskusiju ciji je bio kralj, sta su bili Bosnjani i sl. jer je to historija i za udzbenika. Upravo zbog tih navodnih srednjovjekovnih izdaja i vjecitog spominjanja toga, i kroz to mog naroda kao genetskog otpada, agresorskim dupelizcima, produkta okupacije,.. imamo i imacemo zatrovane mozgove poput tvog, razlicite arsine po pitanju pravde, covjecnosti i morala,.. - i upravo zato je buducnost ovdje nesigurna i samo ceka novi krug pakla.

Neka se Srbi i Hrvati slobodno mire izmedju sebe i uspostavljaju normalne kontakte - zavidim im i volio bih da je i moj narod u takvoj poziciji.

Ali dok je sveden na geto i dok na moj narod se fasisticki gleda zbog radi historije, porijekla,.. dok mu se ne priznaje i nacija i jezik i historija,... tuzbe i ocekivanja pravde su farsa. Nametnuli ste sablon gdje samo apsolutni pobjednik odlucuje i samo silom.
Danguba

#122 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Danguba »

Kao sto neko rece ''seosko mirovno vijece'' odlucilo bla, bla, bla...

Izvuce se qrva jos jednom.

Ako je ovo kao i presuda u slucaju genocida na BiH, formula za pomirenje, vjerujte da ce do njega tesko doci jer agresor i pocinitelj raznih zlocina(direktno) i glavni logisticar nije kaznjen. Za mene nije kazna ''bombardovani su i izgubili su Kosovo.
Zato nam se istorija cesto ponavlja puna zlocina jer prosli zlocinac nije dovoljno kaznjen.

Ovakav remi bi bio logican da se utakmica igrala i na trecem terenu negdje oko Paracina.

Ko zna, mozda se slijedece poluvrijema bas tamo negdje i odigra. Bolje tamo nego stalno ''domacin''. :izet:
reis1

#123 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

radostan dan wrote:
reis1 wrote:

Kada Srbi ukinu RS, kao produkt genocida, onda moze dalje.

more komotno...čim vratiš sr bih u okvir sfrj.
Do tada, svaki Srbin koji podrzava RS, ima krvi na rukama.
do tada, mlati ušima i dalje...

SFRJ se raspala na Kosovu 1989.

Drugo, MZ i Badinter su potvrdili i zahtjevali referendum stanovnistva BiH kao preduvjet za odluku o buducnosti BiH. 66% gradjana glasalo je za nezavisnost.

S druge strane, za RS kao nelegalnu tvorevinu 1992-1995., svaki Srbin koji podrzava RS, je onaj koji podrzava zlocine i genocid na kojima je RS nastala, pa prema tome ima krv zlocina i genocida na svojim rukama.

To je jednostavno tako.
Hajvan

#124 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Hajvan »

i znas sta jos?!
ovaj mozda hoda gradom. mozda se i pozdravlja s tobom, smijeska ti se.
ali za njega si nize bice
za njega si prepreka za njegov san o "velikoj" i "močnoj" jugosaviji/srbiji…
za njega si recidiv osmanlijske vlladavine- neobrzovan, glup i genetski otpad.
Fudo387

#125 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:do tada, mlati ušima i dalje...
... a ti crtaj starke patike po kompjuteru i mastaj.
pa kome dosadi. :D
Post Reply