bitno je da srbe niko nije klao ni ubijao, jer to u svijesti punoj predrasuda nije moguce. oni sto su mrtvi ko zna sta im je bilo. prehlada ili alergija na metke i nozeveSaraFina wrote:Licemjerni svijet a posebice stara beštija Evropa, po koji put je zakazala kad je pravda u pitanju?
Za rat i stradanja na prostoru bivše Jugoslavije očigledno nema krivaca.
A kako bi i bilo?
Presudjujući u ovom slučaju Srbiji morao bi " civiliziran" svijet presuditi ujedno i svom licemjerstvu. Niko drugi nije ni aminovao stradanja na ovim prostorima nego upravo licemjeri. Sad dvadeset i nešto godina nakon svega okreću glavu i peru ruke.
Na kraju ćemo se pitati" ko nas bre zavadi"
Velikosrpska agresija na medjunarodno priznate drzave EX Jugoslavije očigledno je od početka bila planirana da :
Prvo padne u zaborav
Mizerno se presudi dijelu vojnog vrha VJ i VRS
Ratni zločinci skrivajući se dočekaju duboku starost pa da gledamo na TV - u farse njihovih sudjenja poput turskih sapunica
(Šešelj lud i bolestan, Mladić neuračunljivih 100%, Karadzić će sudjenje rastezati do smrti, Bilja je odsluzila svoje i haver joj te su se povukli iz političkog i javnog zivota itd itd )
To što i dan danas po BiH nalazimo masovne grobnice beznačajno je.
Evropa ni u slučaju HR i tragedije Vukovara a ni u slučaju BiH gdje su se dogadjala stradanja nemjerljivih razmjera ne misli pravdu zadovoljiti.
Na čast bilo staroj beštiji.
Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
-
ANAKIN
#101 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
- jao_situacije
#102 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.Kareem Abdul wrote:Bošnjaci su na kraju dobili više teritorije nego što su imali prije rata. U tom smislu nemaju pravo na kukanje.hAZNADAR wrote:Htio ti ili ne htio - Bosnjaci imaju i dalje posla sa cetnicima jer sa njima dijele stosta i posto su svedeni na geto - ne treba im medijsko podsjecanje na genocid i zrtve. Lako je Srbiji i Hrvatskoj danas - mogu se zahebavati sa tuzbama i opet graditi normalne odnose - jer nijedan narod nije sveden na 30% drzave. Eto necemo o Srebrenici, Visegradu, Omarskoj, Trnopolju, opsadi glavnog grada,... govorimo dakle samo o danasnjem stanju.jao_situacije wrote: Ja sa četnicima i ustašama ne moram ništa, a pogotovo ne moram gledati u budućnost. Ja ću uvijek gledati na žrtve iz mog naroda i da se izrazim tvojim rječnikom ZABOLI ME KURČINA ZA SVAKIM ČETNIKOM I USTAŠOM moja budućnost ne smije, ne može i neće biti povezana sa njima. Tebi ako se sviđaju slobodno ti sa njima takve su prve klali i bacali u Drinu.
A ja ću ti citirati Simona Vizentala Navikavanje žrtve na rezultate genocida je također genocid.
Zato su ove tuzbe cisto preseravanje. Neka se ubuduce prave kao da se nije nista desilo i eto proslost je proslost, treba ici naprijed,.. imaju privilegiju za to - Bosnjaci ne nazalost.
-
zg2
#103 !
DA,muzicar_iz_parka wrote:Kad Srbija nije osuđena u BiH tužbi, bilo je za očekivati da neće ni u ovoj.
... Međunarodna zajednica NE želi nikog optužiti - odgovara im "nerješen rezultat"
Niko pametan NE želi novog Gavrila Principa, Punišu Račića, Antu Pavelića i slične
I SVE posljedice spomenutih !!
-
breuer
#104 Re: !
Jedina razlika jeste što je Princip ubio dvije, a Pavelić minimalno 100.000 osobazg2 wrote:DA,
... Međunarodna zajednica NE želi nikog optužiti - odgovara im "nerješen rezultat"
Niko pametan NE želi novog Gavrila Principa, Punišu Račića, Antu Pavelića i slične
I SVE posljedice spomenutih !!
Last edited by breuer on 03/02/2015 18:48, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#105 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
reis1 wrote:Pa RS je nastala 1992., odmetnuta grupa ljudi koji su na teritoriju koji su kontrolirali ustanovili svoj subjektivitet. RS nije nastala 1995., vec je tada pravno legalizirana.
Pa ja te fino pitah da nađeš te presude u kojima se spominje RS? Uzmi vremena koliko ti treba i pronađireis1 wrote: Po tebi, svi ti akti medjunarodnih sudova u kojima se spominju RS i VRS, u kontekstu vremena 92-95, su pravno nistavni, jer RS i VRS ne postoje u tom periodu...
- Mister Yes
#106 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Šta Srbi u Daytonu UZEŠE nesrećo? Kako uzeše?zavrzlama wrote:..cude mi da srbi u dejtonu uzese
Radi se o mirovnom sporazumu gdje su se sve strane dogovorile o budućim nadležnostima administrativnih jedinica. Čuj Srbi uzeše
Ipak je naš osnovni problem obrazovanje.
- Mister Yes
#107 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Pa da vidimo gdje je ta presuda u kojoj se spominje postojanje RS-a za vrijeme rata?reis1 wrote:
Kako se onda u medjunarodnim presudama spominje RS i VRS, u kontekstu 92-95, ako nisu postojali. Po tebi, to medjunarodni sudovi operiraju s nekim nepostojecim, nepoznatim, terminima...
-
ANAKIN
#108 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
boze otkud im tolika zemlja? kupili? dobili na lotu? oteli?jao_situacije wrote: Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.
- Hajvan
#109 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Al' će dobiti Lin Badena, očigledno!
Kuku vam se, kuku.
Oho vam se, oho!
Kuku vam se, kuku.
Oho vam se, oho!
- Hajvan
#110 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
vidimo se u II poluvremenu.ANAKIN wrote: boze otkud im tolika zemlja? kupili? dobili na lotu? oteli?
-
breuer
#111 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Stani malo, ako se povodiš ovom pričom o zemlji, to bi bilo negdje III, ak ne i IV poluvrijemeHajvan wrote:vidimo se u II poluvremenu.ANAKIN wrote: boze otkud im tolika zemlja? kupili? dobili na lotu? oteli?
- Hajvan
#112 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
breuer wrote:Stani malo, ako se povodiš ovom pričom o zemlji, to bi bilo negdje III, ak ne i IV poluvrijemeHajvan wrote:vidimo se u II poluvremenu.ANAKIN wrote: boze otkud im tolika zemlja? kupili? dobili na lotu? oteli?
-
Fudo387
#113 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Naravno, ako sud donese presudu oficirima vojske republike srpske, oni to republike srpske ubace reda radi...jelte.Mister Yes wrote:Pa da vidimo gdje je ta presuda u kojoj se spominje postojanje RS-a za vrijeme rata?reis1 wrote:
Kako se onda u medjunarodnim presudama spominje RS i VRS, u kontekstu 92-95, ako nisu postojali. Po tebi, to medjunarodni sudovi operiraju s nekim nepostojecim, nepoznatim, terminima...
- Mister Yes
#114 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Mene bi ovo bilo sramota napisati. Dođu Turci i ubiju ti kralja. Onda jedan dio naroda primi vjeru agresora i dobije zemlju i privilegije zbog tog ljubljenja dupeta agresoru. I ti sada smatraš nepravdom što im je oduzeta ta zemlja koju su stekli na tako jadan način?jao_situacije wrote: Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.
Nema u ovoj zemlji budućnosti. Ovo je već toliko zatrovano i zaglupljeno da nam ne gine scenario vječne mržnje ala bliski istok. Spašavaj se ko može
- Hajvan
-
radostan dan
#116 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
reis1 wrote:
Kada Srbi ukinu RS, kao produkt genocida, onda moze dalje.
more komotno...čim vratiš sr bih u okvir sfrj.
do tada, mlati ušima i dalje...Do tada, svaki Srbin koji podrzava RS, ima krvi na rukama.
-
ANAKIN
#117 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
steta sto nas komunisti peglali jos jedno 80 godina. valjda bi nas civilizovaliMister Yes wrote:Mene bi ovo bilo sramota napisati. Dođu Turci i ubiju ti kralja. Onda jedan dio naroda primi vjeru agresora i dobije zemlju i privilegije zbog tog ljubljenja dupeta agresoru. I ti sada smatraš nepravdom što im je oduzeta ta zemlja koju su stekli na tako jadan način?jao_situacije wrote: Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.![]()
Nema u ovoj zemlji budućnosti. Ovo je već toliko zatrovano i zaglupljeno da nam ne gine scenario vječne mržnje ala bliski istok. Spašavaj se ko može
-
Bodkin
#118 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Al u cuni je takoJohnnyS wrote:Samo ako je počinio zločin. Za sudjelovanje u oružanoj pobuni se nitko ne tereti jer podliježe zakonu o oprostu. Ne samo da se ne terete za narušavanje ustavnog poretka međunarodno priznate zemlje, već su poneki bili i ministri u vladi i saborski zastupnici. Ratni zločinci su samo oni koji su počinili ubojtvo ili neki drugi ratni zločin. Deseci tisuća su se vratili, a oni koji se ne vraćaju dobro znaju zašto se ne vraćaju...Bodkin wrote:Dok to ato je svaki punoljetan tada muskarac ratni zlocinac i sto ga se tereti u hr i ne moze se vratiti necemo spominjati. To nije zlocin svake hrvatske vlade jeldeJohnnyS wrote:Inače, rat bio i prošao, jebat ga, završilo je kako je završilo, nitko nije kriv, nema odštete, nema genocida, treba poštovati presudu. Ali da sam ja netko utjecajan u Hrvatskoj, sigurno bih kočio Srbiju po svakom pitanju dok ne kažu gdje su svi nestali. Jer to je zločin koji traje i dan danas, preko 20 godina drže ljude u neizvjesnosti i neznanju i za to nema nikakvog opravdanja. To je hladan i proračunat zločin čiji su sudionici sve srbijanske vlade od Miloševića naovamo.
- reis1
#119 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Mister Yes wrote:Pa da vidimo gdje je ta presuda u kojoj se spominje postojanje RS-a za vrijeme rata?reis1 wrote:
Da, sve one presude iz Haag-a u kojima se spominje RS, vojska RS, policija RS - sve ti je to nistavno, jer to jarane nikako nije postojalo prije 95.
Osramotio si se lagajuc i neznajuc, ali te se lako prokuzilo...
- Hajvan
#120 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
sad je na nas red.
ocigledno da se genocidi nagrađuju.
pa cemo iz ovih presuda izvuci PRAVILNE zakljucke.
ocigledno da se genocidi nagrađuju.
pa cemo iz ovih presuda izvuci PRAVILNE zakljucke.
-
hAZNADAR
#121 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Upravo nema buducnost izbog te mitomanije koju prosipas. Ne pada mi na pamet otvarati diskusiju ciji je bio kralj, sta su bili Bosnjani i sl. jer je to historija i za udzbenika. Upravo zbog tih navodnih srednjovjekovnih izdaja i vjecitog spominjanja toga, i kroz to mog naroda kao genetskog otpada, agresorskim dupelizcima, produkta okupacije,.. imamo i imacemo zatrovane mozgove poput tvog, razlicite arsine po pitanju pravde, covjecnosti i morala,.. - i upravo zato je buducnost ovdje nesigurna i samo ceka novi krug pakla.Mister Yes wrote:Mene bi ovo bilo sramota napisati. Dođu Turci i ubiju ti kralja. Onda jedan dio naroda primi vjeru agresora i dobije zemlju i privilegije zbog tog ljubljenja dupeta agresoru. I ti sada smatraš nepravdom što im je oduzeta ta zemlja koju su stekli na tako jadan način?jao_situacije wrote: Bošnjacima je zemlja oduzimana sistemski od vremena A-U pa do druge polovine 20. st. te šuplje meni ne možeš prosipati ja sam gledao statističke podatke o površini zemlje koju su Bošnjaci posjedovali 1878. 1908. 18. itd. do 68. jer mi je to bilo u predmetu na fakultetu. Sve je zapisano u arhivima i zemljišnjim knjigama. To ti je kao da Indijancima u USA neko kaže budite zadovoljni u rezervatu.![]()
Neka se Srbi i Hrvati slobodno mire izmedju sebe i uspostavljaju normalne kontakte - zavidim im i volio bih da je i moj narod u takvoj poziciji.
Ali dok je sveden na geto i dok na moj narod se fasisticki gleda zbog radi historije, porijekla,.. dok mu se ne priznaje i nacija i jezik i historija,... tuzbe i ocekivanja pravde su farsa. Nametnuli ste sablon gdje samo apsolutni pobjednik odlucuje i samo silom.
- Danguba
#122 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Kao sto neko rece ''seosko mirovno vijece'' odlucilo bla, bla, bla...
Izvuce se qrva jos jednom.
Ako je ovo kao i presuda u slucaju genocida na BiH, formula za pomirenje, vjerujte da ce do njega tesko doci jer agresor i pocinitelj raznih zlocina(direktno) i glavni logisticar nije kaznjen. Za mene nije kazna ''bombardovani su i izgubili su Kosovo.
Zato nam se istorija cesto ponavlja puna zlocina jer prosli zlocinac nije dovoljno kaznjen.
Ovakav remi bi bio logican da se utakmica igrala i na trecem terenu negdje oko Paracina.
Ko zna, mozda se slijedece poluvrijema bas tamo negdje i odigra. Bolje tamo nego stalno ''domacin''.
Izvuce se qrva jos jednom.
Ako je ovo kao i presuda u slucaju genocida na BiH, formula za pomirenje, vjerujte da ce do njega tesko doci jer agresor i pocinitelj raznih zlocina(direktno) i glavni logisticar nije kaznjen. Za mene nije kazna ''bombardovani su i izgubili su Kosovo.
Zato nam se istorija cesto ponavlja puna zlocina jer prosli zlocinac nije dovoljno kaznjen.
Ovakav remi bi bio logican da se utakmica igrala i na trecem terenu negdje oko Paracina.
Ko zna, mozda se slijedece poluvrijema bas tamo negdje i odigra. Bolje tamo nego stalno ''domacin''.
- reis1
#123 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
radostan dan wrote:reis1 wrote:
Kada Srbi ukinu RS, kao produkt genocida, onda moze dalje.
more komotno...čim vratiš sr bih u okvir sfrj.
do tada, mlati ušima i dalje...Do tada, svaki Srbin koji podrzava RS, ima krvi na rukama.
SFRJ se raspala na Kosovu 1989.
Drugo, MZ i Badinter su potvrdili i zahtjevali referendum stanovnistva BiH kao preduvjet za odluku o buducnosti BiH. 66% gradjana glasalo je za nezavisnost.
S druge strane, za RS kao nelegalnu tvorevinu 1992-1995., svaki Srbin koji podrzava RS, je onaj koji podrzava zlocine i genocid na kojima je RS nastala, pa prema tome ima krv zlocina i genocida na svojim rukama.
To je jednostavno tako.
- Hajvan
#124 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
i znas sta jos?!
ovaj mozda hoda gradom. mozda se i pozdravlja s tobom, smijeska ti se.
ali za njega si nize bice
za njega si prepreka za njegov san o "velikoj" i "močnoj" jugosaviji/srbiji…
za njega si recidiv osmanlijske vlladavine- neobrzovan, glup i genetski otpad.
ovaj mozda hoda gradom. mozda se i pozdravlja s tobom, smijeska ti se.
ali za njega si nize bice
za njega si prepreka za njegov san o "velikoj" i "močnoj" jugosaviji/srbiji…
za njega si recidiv osmanlijske vlladavine- neobrzovan, glup i genetski otpad.
-
Fudo387
#125 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
... a ti crtaj starke patike po kompjuteru i mastaj.radostan dan wrote:do tada, mlati ušima i dalje...
pa kome dosadi.