Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
animals

#101 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by animals »

rekla-kazala wrote:
animals wrote:
rekla-kazala wrote:S obzirom na iseljavanje iz BiH,.. dugoročno gledano naša zemlja da bi zadržala kakav takav privredni rast će morati postati useljenička zemlja.
E sad možemo birati između Arapa, Azijata i Afrikanaca.
Inače će penzioneri skapati od gladi.
a inace trziste rada treba nove radne snage.. :-)
kako se lupa bez pokrica...kakva useljenicka zemlja..
U tvom podsmjehljivom komentaru nema ni mrve argumenata.
Do prije par godina niko nije vjerovao da Njemačkoj treba visokokvalifikovane radne snage.
Nažalost i nama treba ne samo kapitala nego i radne snage, posebno visokokvalifikovane a trebat će nam i kvalifikovane radne snage koja će raditi u firmama tipa Prevent za 500 ili 600 KM jer kako nedozvoliti pad omjera zaposlenih i penzionera .
Sa ovim nezaposlenim četrdesetogodišnjacima bez dana staža i pedesetogodišnjacima koji bi samo neke sadake dok ne umru, jako teško.

Poredis Njemacku koja je imala najveci izvoz u protekloj godini na svijetu ,
sa BIH, koja izvozi jedino nezaposlene i sirotinju..
Miki123

#102 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Miki123 »

arapi su dosta zemlje kupili po trnovu. I ne samo po trnovu, nego i po drugim općinama, npr. sarajevske rubne općine, podlugovi, prema visokom, ima ih i u pazariću. Pa ne misle na poljanama ovce čuvat' sigurno, nešta se tu mora i graditi. eto, ukoliko ste iz tih općina nek' vam ne bude mrsko otići do općine pa ćete vidjeti urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole na oglasnim tablama izdate na firme sa nazivima arapskih vlasnika.

normalno da misle graditi tu nešta.

voli bošnjo da ima netaknutu prirodu, da nema stranaca, pogotovo druge boje kože koje mora svakodnevno gledati, pa može rahat umrijet od gladi.
rekla-kazala

#103 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by rekla-kazala »

animals wrote:
rekla-kazala wrote:
animals wrote:
a inace trziste rada treba nove radne snage.. :-)
kako se lupa bez pokrica...kakva useljenicka zemlja..
U tvom podsmjehljivom komentaru nema ni mrve argumenata.
Do prije par godina niko nije vjerovao da Njemačkoj treba visokokvalifikovane radne snage.
Nažalost i nama treba ne samo kapitala nego i radne snage, posebno visokokvalifikovane a trebat će nam i kvalifikovane radne snage koja će raditi u firmama tipa Prevent za 500 ili 600 KM jer kako nedozvoliti pad omjera zaposlenih i penzionera .
Sa ovim nezaposlenim četrdesetogodišnjacima bez dana staža i pedesetogodišnjacima koji bi samo neke sadake dok ne umru, jako teško.

Poredis Njemacku koja je imala najveci izvoz u protekloj godini na svijetu ,
sa BIH, koja izvozi jedino nezaposlene i sirotinju..
Da,.. izvozimo obrazovane i radno sposobne a ostaju nam neobrazovani i radno nesposobni.
Ako pogledamo strukturu nezaposlenih po kvalifikaciji i starosnoj dobi onda je to katastrofa.
Nekvalifikovanih 152. 000
Kvalifikovanih 188.000
Srednja stručna sprema 143.000
Ako odbijemo one koji rade neprijavljeni šta ostane ? Dobrih 90% starijih od 40 godina koji su davno nekad završili školu i koji su po mjerilima kapitalizma radno nesposobni. Krajnja starosna granica novoprimljenih radnika prihvatljiva za kapitaliste je 35 godina.
Da dođeš u situaciju da otvoriš neki metaloprerađivački pogon i da ti treba 20 atestiranih zavarivača i 50 radnika na CNC mašinama shvatio bi da nema radne snage u BiH.
Last edited by rekla-kazala on 03/02/2015 19:38, edited 1 time in total.
supercali

#104 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by supercali »

jao_situacije wrote:
Ja sam protiv komunizma :kiss: socijalizam mi ne smeta toliko ako ne guši privatnu inicijativu i poduzetništvo :mrgreen: Inače ovako sve ove porezne oaze otoci funkcioniraju, ako hoćeš nizak porez moraš zaposliti neki broj domaćih i otvoriti poslovni prostor pod nekim uslovima :mrgreen:
a inace znas kakav je komunizam pa si protiv njega?
razonoda

#105 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by razonoda »

rekla-kazala wrote:
Naslovnica wrote:Zaista ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji vjeruju u ovo ulaganje od 4,5 milijardi, pa makar i eurocenti, a ne kaemova.
Kakav narod...
Iskreno rečeno ni ja ne vjerujem ali ne smijem da kažem jer sam uvijek "destruktivan", "pesimističan", "nepovjerljiv",... Da su rekli da će investirati 100 miliona još bi i povjerovao ali 4,5 milijardi je puno love da bi se investiralo u BiH.
:-) Mozda i nije investicija ---mozda ste SVI PRODATI, voda , zemlja ,stoka -saznat ce te kad odete u grund------sta pise. :roll:
bach

#106 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by bach »

mk ultra wrote:
muha_sa wrote:nije se rodio ko je narodu ugodio.
samo da vidiš kako 20 arapa barkiradiraju izvor u Ledićima, meni se taj prizor smučio prošlo ljeto ... sve je to fino investicije, pare, zapošljavanje, ali ne želim da budem stranac u vlastitoj domovini.
Ovako kako je krenulo prodat će sve živo, i šta onda?

De pojasni šta se to desilo u Ledićima?

Kako misliš zabarikadirali izvor?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#107 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by mk ultra »

bach wrote:
mk ultra wrote:
samo da vidiš kako 20 arapa barkiradiraju izvor u Ledićima, meni se taj prizor smučio prošlo ljeto ... sve je to fino investicije, pare, zapošljavanje, ali ne želim da budem stranac u vlastitoj domovini.

ne znam koliko si upoznat sa terenom
al imaju 2 izvora u ledicima, jedan kod spomenika u samom selu, drugi ovamo ispod jednog brda
eh njih 20 je zasjelo oko ovog drugog izvora, kuhaju kahve, hlade noge i sl. i nije se moglo prići .. to mi je prvi put u životu bio da sam prošao tuda a da se nisam vode napio :run:

prodajite, sve prodajte... 8-)
insomnia78

#108 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by insomnia78 »

Pa dodjes, napijes se
Nebi ti glavu otkinuli jebo ga ti
Trebam te

#109 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

bach wrote:
mk ultra wrote:

Ledice su kupili Turci, prave tekiju (Naksibandi) bice dzamija, cijelo selo prodato...

:kiss:
karanana

#110 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by karanana »

znas kako ti je to kod nas, a ovi arapski meshetari i prevaranti su skontali da tako razmisljamo,.....cim vidimo arapa sa onim odijelom i onom kapom/maramom njihovom (ne znam kako se to zove), mi odmah kazemo: eno ga sheik milijarder. i skontali su to oni, i tako dodju obuceni ovdje i bacaju patke sa nekim fol firmama koje iza sebe nemaju nikakvu istoriju. nemaju cak ni web sajt kakav bi eventualno na prvu nekoga i mogao prevariti.
samo jos ne mogu da skontam sta je plan prevare i ovakvih prica o 2-3-4-5 milijardi ulaganja i na koji nacin ce ovi prevaranti izvuci nesto iz ovih prica i obecanja. mozda dobijanje zemlje.
holowey

#111 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by holowey »

karanana wrote:znas kako ti je to kod nas, a ovi arapski meshetari i prevaranti su skontali da tako razmisljamo,.....cim vidimo arapa sa onim odijelom i onom kapom/maramom njihovom (ne znam kako se to zove), mi odmah kazemo: eno ga sheik milijarder. i skontali su to oni, i tako dodju obuceni ovdje i bacaju patke sa nekim fol firmama koje iza sebe nemaju nikakvu istoriju. nemaju cak ni web sajt kakav bi eventualno na prvu nekoga i mogao prevariti.
samo jos ne mogu da skontam sta je plan prevare i ovakvih prica o 2-3-4-5 milijardi ulaganja i na koji nacin ce ovi prevaranti izvuci nesto iz ovih prica i obecanja. mozda dobijanje zemlje.
zamisli sebe u toj situaciji, dodjes kao turista u jednu egzoticnu (za njih) zemlju, vodaju te okolo, cascavaju, postanes medijska licnost, celebrity na jedan dan, i otprate te kuci... pa ko to ne bi iskoristio? :D
Trebam te

#112 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Trebam te »

karanana wrote:znas kako ti je to kod nas, a ovi arapski meshetari i prevaranti su skontali da tako razmisljamo,.....cim vidimo arapa sa onim odijelom i onom kapom/maramom njihovom (ne znam kako se to zove), mi odmah kazemo: eno ga sheik milijarder. i skontali su to oni, i tako dodju obuceni ovdje i bacaju patke sa nekim fol firmama koje iza sebe nemaju nikakvu istoriju. nemaju cak ni web sajt kakav bi eventualno na prvu nekoga i mogao prevariti.

Odlicno receno :thumbup: ...Politicka patka, i nista vise.

Valjda se provjeri ko su investitori pa tek se onda potpisuje sporazum o saradnji. Mi smo neznalice vjerujemo svakome, nasem narodu je vrlo lako baciti sarenu lazu...neuk narod sta's. :P

Daj Boze da se ovako nesto desi, samo igraci su veoma sumnjivi...Arapi koji imaju novac i zesce fondove ulazu u nekretnine u Parizu, NY , svjetskim metropolama a ne u Trnovo (de uozbiljimo se :shock: )...mali arap sa slike djeluje vise nego smijesno sa fondom od 4.5 Mil KM :lol:

Samo vidi ko sjedi u sali prilikom potpisivanja sporazuma, sve ti je jasno!!!
:wink:
karanana

#113 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by karanana »

holowey wrote:
zamisli sebe u toj situaciji, dodjes kao turista u jednu egzoticnu (za njih) zemlju, vodaju te okolo, cascavaju, postanes medijska licnost, celebrity na jedan dan, i otprate te kuci... pa ko to ne bi iskoristio? :D
ejs...onda su zajebali ovog od jucer. bacio covjek 4,5 milijarde i sve sto je dobio je prijem u opstini i cappy sokic. mozda je s ibrom kasnije otisao djegod na meso.
Ridjobrki

#114 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Ridjobrki »

Evo procurili su prvi nacrti budućeg 4.5 milijarde vrijednog turističkog kompleksa:

Image
Banksy

#115 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Banksy »

karanana wrote:
holowey wrote: zamisli sebe u toj situaciji, dodjes kao turista u jednu egzoticnu (za njih) zemlju, vodaju te okolo, cascavaju, postanes medijska licnost, celebrity na jedan dan, i otprate te kuci... pa ko to ne bi iskoristio? :D
ejs...onda su zajebali ovog od jucer. bacio covjek 4,5 milijarde i sve sto je dobio je prijem u opstini i cappy sokic.
mozda je s ibrom kasnije otisao djegod na meso.
Kod Brajlovića. Pa kad je ugledao livade preko puta, sine mu nova ideja:

http://www.klix.ba/biznis/investicije/p ... 50203047#5
Dobrinja80

#116 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by Dobrinja80 »

insomnia78 wrote:Pa dodjes, napijes se
Nebi ti glavu otkinuli jebo ga ti
Što je sigurno sigurno je.
Bolje držati odstojanje, druga je to kultura.
razonoda

#118 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by razonoda »

holowey wrote:
:-) Mozda ne treba zamisljati ---nek nabavi tu odjecu , i izdje na kafu ,recimo BBI , i vidjet ce koja je ''zvijezda''' :lol:
karanana

#119 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by karanana »

mozda bi se pokoja treba uhvatila na tu odjecu.
MOSALJOZE

#120 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by MOSALJOZE »

Da se pritefterim možda nešto i bude :skoljka: Samo nek se kotrlja...
razonoda

#121 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by razonoda »

karanana wrote:mozda bi se pokoja treba uhvatila na tu odjecu.
:-) bilo bi ih vishe. probaj ... :lol:
rekla-kazala

#122 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by rekla-kazala »

karanana wrote:mozda bi se pokoja treba uhvatila na tu odjecu.
A ispod matije ne obučeš ništa da si spreman. Na gotovs ! :lol:
salik79

#123 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by salik79 »

Ridjobrki wrote:Evo procurili su prvi nacrti budućeg 4.5 milijarde vrijednog turističkog kompleksa:

Image

Meni ovo vise baca na render :D
homega

#124 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by homega »

Takođe, zanimljiva je veza između Vakufske direkcije Islamske zajednice BiH, čije je sjedište u Sarajevu, na Skenderiji, u Ul. Reisa Dž. Čauševića br. 2 (http://vakuf.ba/kontakt-podaci) i dvije firme čije je sjedište takođe u zgradi Vakufske direkcije, u prizemlju:

1. firme "RESPEKT" d.o.o (poznata po uslugama fotokopiranja), kojoj su osnivači državljani Kraljevine Saudijske Arabije, MUSTAFA AIT IDIR i HADŽ BOUDELLAA, sa po 1.000 KM osnivačkog kapitala (http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... 701635::NO::). Direktor ove firme je Mustafa Ait Idir (ne znam kako i kada je dobio BiH državljanstvo), i

2. firme "SAUDIJSKO BOSANSKA" d.o.o. za usluge i promet nekretninama Sarajevo, registrirana sa sjedištem u Ul. Reisa Dž. Čauševića br. 4 (iako je kancelarija ove firme djeljiva vratima sa kancelarijom firme "RESPEKT" d.o.o. sa broja 2 iste ulice. Osnivač ove firme sa 2.000 KM uloga je MOSLEH ALAMLAH M ALONAZY iz Riyadha, ulica Akka broj 25, takođe iz Saudijske Arabije (http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... 280051::NO::), dok joj je direktor izvjesni Ibrahim Palić, sa zanimljivim i neobičnim ovlaštenjem za raspolaganje do 1.500 KM novca.
smasma

#125 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad

Post by smasma »

žešća ubleha.. stvarno moras bit budala da povjerujes u ovo. bič pliz
Post Reply