Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salik79

#101 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

Dokaz da serijatom nije predvidjena smrtna kazna za apostaziju je i sljedeci Kur'anski ajet:

Uistinu, oni koji vjeruju, zatim ne vjeruju, potom vjeruju, zatim ne vjeruju, potom povećaju nevjerovanje, neće im Allah oprostiti, niti će ih uputiti putu.

Dakle, ni govora o ubijanju. Covjek kojeg ubijes ne moze opetovano uzvjerovati.
salik79

#102 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:
salik79 wrote:

Laz! Za druge zemlje ne znam, za Iran znam 100% da je laz.Izgubiti glavu u Iranu može se isključivo na osam načina: ubistvom, silovanjem, preprodajem droge, pedofilijom, otmicom, oružanom pljačkom, terorizmom i međunarodnom špijunažom.
Druze jesi li ti šiit? Pitam ozbiljno.

A to bi, u ovom slucaju, bilo bitno za sta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote:
Bitno da zadovolji moju dobronamjernu znatizelju :thumbup:
amiliana

#104 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by amiliana »

Kareem Abdul wrote:
Ja osobno ne pozivam na šerijat, samo sam odgovorio na pitanje forumaša insomnia.
Ali činjenica je da je uspostava šerijata dužnost muslimana, a po šerijatu su ovakve hamajlije i prodaja istih neka od najvećih nevjerstava.

Samim time ovaj čovjek koji je oduzeo i spalio tu hamajliju je po islamskom vjerovanju učinio sasvim ispravnu stvar.
Dakle, odvratio je svog brata muslimana od širka i povećao mu šanse za ulazak u dženet.

A da odgovorim i na pitanje o hidžri.
Muslimanima koji žive u nevjerničkim zemljama kao što je i BiH je dužnost uspostavljanje Allahovog zakona iznad zakona koje su pisali ljudi.
Tek onda kada ne postoji nikakva mogućnost da se uspostavi prevlast šerijata nad sekularizmom i vjernika nad nevjernicima, a muslimanima prijeti uništenje, bi trebalo odseliti u zemlje u kojima vlada šerijat. Također treba seliti i onda kada su drugi muslimani, poput onih u Siriji ugroženi da bi im se pomoglo. Tko može, naravno.
Tako barem govori uvaženi šejh Yusuf Qardawi.
Mogu oni misliti jeli to ispravno ili nije njihovo pravo da nekome namecu to nije, sta bi trebali reci za one sto vjeruju u nekakve sihire ,onim babama sto salijevaju stravu i sl.jel to po serijatu? izvini ali nekome je to glupo i suludo pa ipak nece da nekome namece da netreba tako, ako tom dedi nesto predstavlja hamajlija nije uredu doci i otimati mu to i nagovarati ga da promjeni svoje misljenje mozda njemu ima neko znacenje i nesto predstavlja kao sto je neko gore napisao da dodjes nekoj zeni i prislis je da se pokrije. Izvini ali ima Bliski istok nama to ovdje ne treba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#105 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

Bravo Amiliana :thumbup:
salik79

#106 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:
salik79 wrote:
Bitno da zadovolji moju dobronamjernu znatizelju :thumbup:
Posto sam protiv medjumuslimanskih podjela, bilo koje vrste, te osudjujem one koji to potenciraju, najvise mi odgovara definicija koju je dao sirijski reis (safijski mezheb), sam za sebe: "Po ubjedjenju/uvjerenju sam sija (sljedbenik Ehli-Bejta), a u praksi sunija.". Inace, slijedim sufijski pravac islama u BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote: Posto sam protiv medjumuslimanskih podjela, bilo koje vrste, te osudjujem one koji to potenciraju, najvise mi odgovara definicija koju je dao sirijski reis (safijski mezheb), sam za sebe: "Po ubjedjenju/uvjerenju sam sija (sljedbenik Ehli-Bejta), a u praksi sunija.". Inace, slijedim sufijski pravac islama u BiH.
Hvala na odgovoru. Inace tokom studija sam se druzio sa dvojicom Iranaca i stvarno su bili ekstra momci :thumbup: Pozdrav i nemoj sta zamjerit :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#108 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by hrasno38 »

Ovo nije nista drugo nego jedna manifestacija sile. Sto nisu dosli nekom klipanu od 25-30 godina koji je vjernik pa mu probali skinuti nesto sto nosi oko vrata ili oko ruke? Ovo treba izmarisati i sutnuti nogom iz BiH a ljude ostaviti da vjeruju kako oni smatraju da je to najbolje za njih. Dedo se osjecao bolje sa tom amajlijom oko vrata i niko nema pravo na ovom svijetu da ga ubjedjuje u suprotno a jos manje da mu to skida oko vrata za pisljivih 50 KM ili 5000 KM. On je naucio zivjeti sa tim i vjerovati na svoj nacin koji ga cini sretnim.
To bi isto bilo da je neko od BH muslimana dosao vehabiji i trazio mu da obrije bradu jer ga asocira na cetnika koji mu je poklao pola porodice. Najlakse se na onom ko ti ne moze pruziti otpor izivljavati sa svojim vjerskim ubjedjenima.
salik79

#109 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:
salik79 wrote: Posto sam protiv medjumuslimanskih podjela, bilo koje vrste, te osudjujem one koji to potenciraju, najvise mi odgovara definicija koju je dao sirijski reis (safijski mezheb), sam za sebe: "Po ubjedjenju/uvjerenju sam sija (sljedbenik Ehli-Bejta), a u praksi sunija.". Inace, slijedim sufijski pravac islama u BiH.
Hvala na odgovoru. Inace tokom studija sam se druzio sa dvojicom Iranaca i stvarno su bili ekstra momci :thumbup: Pozdrav i nemoj sta zamjerit :bih:

Nema na cemu. Ja se i danas povremeno druzim s Irancima, takodjer divni i jako odmjereni/nenapadni ljudi. A tokom rata mi je kuci dolazio iranski (ako se dobro sjecam, po cinu) general, pripadnik el-Fatih jedinice, takodjer divan, odmjeren i izuzetno skolovan/obrazovan covjek.
razonoda

#110 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by razonoda »

salik79 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Nema na cemu. Ja se i danas povremeno druzim s Irancima, takodjer divni i jako odmjereni/nenapadni ljudi. A tokom rata mi je kuci dolazio iranski (ako se dobro sjecam, po cinu) general, pripadnik el-Fatih jedinice, takodjer divan, odmjeren i izuzetno skolovan/obrazovan covjek.
:-) Ako zivis u USA , :skoljka: ijaoo
salik79

#111 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

Otkud ti ideja da bih trebao zivjeti u USA?! Ne dao Bog da moram :lol:
razonoda

#112 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by razonoda »

salik79 wrote:Otkud ti ideja da bih trebao zivjeti u USA?! Ne dao Bog da moram :lol:
:shock: hn, sto li?
salik79

#113 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

Sta "sto li?" ?! :)
razonoda

#114 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by razonoda »

salik79 wrote:Sta "sto li?" ?! :)
Zasto , ne dao BOG.
salik79

#115 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by salik79 »

razonoda wrote:
salik79 wrote:Sta "sto li?" ?! :)
Zasto , ne dao BOG.

Imam predrasude :D
razonoda

#116 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by razonoda »

:-D dovoljan razlog.
Stjui

#117 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Stjui »

hamajlije se ne smiju nosat i na to je trebalo skrenit pažnju djeci ovoga starine,pa da oni to fino sa njim na tenane,polahke rješavaju.trebali su fino,zaustavit kakvog kršnog momka od 30-35 godina,pa mu ovo priredit i imali bi od mene lajk.ovo nadvisivanje na stara insana,nije za osudu nego za šamarčinu.
shbc

#118 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by shbc »

Stjui wrote:hamajlije se ne smiju nosat i na to je trebalo skrenit pažnju djeci ovoga starine,pa da oni to fino sa njim na tenane,polahke rješavaju.trebali su fino,zaustavit kakvog kršnog momka od 30-35 godina,pa mu ovo priredit i imali bi od mene lajk.ovo nadvisivanje na stara insana,nije za osudu nego za šamarčinu.
Trebali su... Da ne kazem sta...

Ko su bolan oni da na ovako napadan nacin pokusavaju otrgnuti nekome hamajliju? Jedino sto u ovoj drzavi smiju uraditi je reci "ja vjerujem da je ta hamajlija grijeh". Kraj price. Nuditi nekome pare, vuci ovako oko vrata, pa imao 10, 30, 50 ili 80 godina je posao za organe vlasti.

Fino spakovati kofere i pravac na Bliski Istok. Nametanje, pokusavanje uvodjenja i provodjenje serijata u Bosni i Hercegovini je kazneno djelo. Steta jedino sto se ne karakterise kao agresija na drzavu.
Oligarh

#119 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Oligarh »

Ja ne mogu da vjerujem šta nam se sve nakotilo po ovoj zemlji! Ovo je kao neka "hizba", vjerska policija ili šta li već?! Ko su ovi misionari, zna li neko, jesu li iz BiH ili...?
Oligarh

#120 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Oligarh »

Stjui wrote:hamajlije se ne smiju nosat i na to je trebalo skrenit pažnju djeci ovoga starine,pa da oni to fino sa njim na tenane,polahke rješavaju.trebali su fino,zaustavit kakvog kršnog momka od 30-35 godina,pa mu ovo priredit i imali bi od mene lajk.ovo nadvisivanje na stara insana,nije za osudu nego za šamarčinu.
Zadnji put kada sam provjeravao, Bosna i Hercegovina je po Ustavu bila sekularna država. To znači da se smiju nosati i teleće glave, ako je to nečije ubjeđenje. Moj stav oko hamajlija je isti kao i tvoj,ali to su samo naši stavovi, koji se drže za sebe. Bosna i Hercegovina je sekularna i demokratska zemlja, svi koji misle da treba da bude nešto drugo, neka se javno izjasne, da se i sa njima postupi onako kako treba. Meni je svako neprijatelj ko moju zemlju vidi kao nešto drugačije u odnosu na ono za što je se borilo od 25.11.1943.godine, I na meni je da branim to što sam branio i 1992.-95.

A tada svejedno mi je koja će mi vrsta bradonje biti ispred nišana, njih eliminišem po automatizmu.
It_is_a_Leclerc

#121 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by It_is_a_Leclerc »

Osnovni problem je što su ovi ljudi nepismeni, primitivni i zaostali. Ja garantujem da u Americi postoje psi koji se znaju ponašati kulturnije, civilizovanije, koji imaju zrelija, modernija shvatanja od pojedinih bh. "seljaka". Pa pogledajte vi te face, pa to je neokupano, sigurno i smrdi, znojno, balavo, bradato. Pravi primjer onih gubavaca iz staroruskih sela.

Ono što je tužno da takvih primjera zaostajanja "u razvoju" nema više nigdje nego na 51.000 kilometara BiH.
Freamon Lester

#122 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Freamon Lester »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa pogledajte vi te face, pa to je neokupano, sigurno i smrdi, znojno, balavo, bradato. Pravi primjer onih gubavaca iz staroruskih sela.
Mislis na dedu?
It_is_a_Leclerc

#123 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by It_is_a_Leclerc »

Freamon Lester wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa pogledajte vi te face, pa to je neokupano, sigurno i smrdi, znojno, balavo, bradato. Pravi primjer onih gubavaca iz staroruskih sela.
Mislis na dedu?
Pa i na dedu. Ali dedo je, očito, teška sirotinja i hoda okolo od kuće do kuće da mu ko šta udjeli.

Gospoda sa kamerom, pak, nisu sirotinja, već samo ogavni goatfuckeri.
Freamon Lester

#124 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Freamon Lester »

It_is_a_Leclerc wrote:
Freamon Lester wrote:
Mislis na dedu?
Pa i na dedu. Ali dedo je, očito, teška sirotinja i hoda okolo od kuće do kuće da mu ko šta udjeli.

Gospoda sa kamerom, pak, nisu sirotinja, već samo ogavni goatfuckeri.
Mislim da su ovi manijaci iz dijaspore... bar sam tako dojam dobio. Ne mogu gledati klip jos jednom ogavno mi...
Iker C

#125 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Iker C »

Svima će njima Kebo dohakati. :run:
Post Reply