nikad nisam spomenuo volontiranje u kontekstu zelje za radom nego zelje da naucim i kasnije napredujem. dakle ti se gubis, a ne jamali_balon wrote:Bodkin wrote:
nigdje na svijetu ne rade najbolji ljudi u administraciji drzave. tj rade u banana drzavama kao nasim. najbolji ljudi rade u realnom sektoru gdje mogu zaraditi 10 puta vise i napraviti 10 puta vise
A sta bi sa pricom od maloprije po kojoj lova nije toliko bitna koliko je bitno raditi i biti ispunjen tom zeljom za radom, gdje si volontirao haman dzaba..... saberi se gubis se....
Ako kod nas najbolji ljudi rade u drzavnoj administraciji sto smo onda u kurcu...
Odosmo s teme. ispricavam se, necu vise
Cjenovnik za radna mjesta
-
Bodkin
#101 Re: Cjenovnik za radna mjesta
-
todd_smith
#102 Re: Cjenovnik za radna mjesta
ako je u struci i ako imam prilike da stvorim neke jake veze preko toga, onda zasto da neshibonja wrote:Da se tema ne razvodni,..imal ko da hoce kupit poso?
Cijena oko,gore navedenih,..milja dole,2,3 gore![]()
Placanje unaprijed 50%,po potpisu ugovora ostatak
mislim naravno ako bih vec imao sumu, da dizem kredit i to, to ne bih
pusti suplju i lazno moralisanje, naravno da bih radije posteno posao stekao i isao na intervju i da me tako zaposle, zbog sposobnosti, ali nazalost ne zivimo u tom sistemu
-
mali_balon
#103 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Jah izgubih se.....Bodkin wrote:
nikad nisam spomenuo volontiranje u kontekstu zelje za radom nego zelje da naucim i kasnije napredujem. dakle ti se gubis, a ne jau drzavnoj sluzbi ces udarati pecate do kraja zivota. ni dole ni gore. bujrum ko voli
Hmmmmmm udarati pecate do peMzije uz sigurnu 1200KM sa benificijama, godisnjim kad hocu, bolovanjem itd itd ili kod privatnika "raditi u struci i biti kreativan" za iste pare hmmmmmm jebena dilema
- Zeljoooo
#104 Re: Cjenovnik za radna mjesta
"Danac" naporan si. Vidis da te ignorisu. Eto ti Danske pa kupuj. Ostavi se metle ili socijale. Sta je vecZviz wrote:Kupujem posao u drzavnoj instituciji. Odrasto van tih prostora tacnoje tri decenije van te marsute. Sta znam. Svasta ali cu drzati jezik za zubima i ko ovca glasati i ako nisam drzavljan za onoga kome treba glas. Nudim u kesi keš. Ja drzave i pi*ke matarin.
- Kinesko prkno
#105 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Prije 10tak godina drugu veza iz DGS-a trazila 50000 km uz objasnjenje"jaro,to ako si sposoban za godinu mahnes".Prije par godina momak dao 8000 km da radi kod Cavkana na pumpi 
-
todd_smith
#106 Re: Cjenovnik za radna mjesta
znaci nije bio sposobanKinesko prkno wrote:Prije 10tak godina drugu veza iz DGS-a trazila 50000 km uz objasnjenje"jaro,to ako si sposoban za godinu mahnes".Prije par godina momak dao 8000 km da radi kod Cavkana na pumpi
-
sumirprimus
#107 Re: Cjenovnik za radna mjesta
jao price...
i to sve ovi sposobni poduzetnici sto u radno vrijeme heklaju postove...
-
Bodkin
#108 Re: Cjenovnik za radna mjesta
za mene tu nema dileme. udarati pecate do penzije jedino ako bas nista drugo ne mogu da nadjem. zato i postoje razliciti ljudi. jedni bi udarali pecate, drugi bi radili malo vise za iste pare. plus sto kod privatnika bar imas sanse da napredujes. kad pecatiras predjes sa obicnog pecata na onaj sekvencijalnimali_balon wrote:Jah izgubih se.....Bodkin wrote:
nikad nisam spomenuo volontiranje u kontekstu zelje za radom nego zelje da naucim i kasnije napredujem. dakle ti se gubis, a ne jau drzavnoj sluzbi ces udarati pecate do kraja zivota. ni dole ni gore. bujrum ko voli
Hmmmmmm udarati pecate do peMzije uz sigurnu 1200KM sa benificijama, godisnjim kad hocu, bolovanjem itd itd ili kod privatnika "raditi u struci i biti kreativan" za iste pare hmmmmmm jebena dilema
- wickerman
#109 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Dosta si mi nekako agresivan, tacnije receno na rubu incidenta prema forumasima koji imaju drugacije misljenje od tebe pa bi te nesto pitao: da li ti radis i jesi li na budzetu ili mimo budzeta?mali_balon wrote:Jah izgubih se.....Bodkin wrote:
- ultima_palabra
#110 Re: Cjenovnik za radna mjesta
http://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni- ... 50120065#4
Nakon štrajka glađu, mogu preći na štrajk žeđu i štrajk nedisanja.
- Dr Kova
#111 Re: Cjenovnik za radna mjesta
extra tema, svaka čast toddu
Ja sam čuo da je Elektroprivreda 25 - 30 k, ali to je opet rekla - kazala
- Kinesko prkno
#112 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Nije imao priliku,al zato kako covjek sipa 95,ma umjetnosttodd_smith wrote:znaci nije bio sposobanKinesko prkno wrote:Prije 10tak godina drugu veza iz DGS-a trazila 50000 km uz objasnjenje"jaro,to ako si sposoban za godinu mahnes".Prije par godina momak dao 8000 km da radi kod Cavkana na pumpi
-
Bodkin
#113 Re: Cjenovnik za radna mjesta
30kBuckethead wrote:extra tema, svaka čast toddu![]()
- Zeljoooo
#114 Re: Cjenovnik za radna mjesta
5/10 budzetlijesumirprimus wrote:jao price...![]()
![]()
3/10 dijaspora
1/10 nezaposlen
To ti je sastav ovod foruma.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#115 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Zaboli me cosak, jer sva ova prica je tako pateticna i smjesna, da je ovo Bogu plakati a sta vise. Percepcija prosjecnog Bosanca u BiH je da ostali koji zive 20, 30 itd. godina van nje beru novac na granama, leze po citav dan i evt. metlare. Ima ih na socijali, ima ih koji rade tako reci mizernije poslove, ali niko ne bere novac sa grane. I ove nake cifre o kupovanju poslova je tako budalasto i smijesno da svak ko zna da sabere dva i dva vidi da je cirkus. Kupovine radnih mjesta je bilo i prije rata, vecinom gastarbajteri odnosno njihova djeca su to cinila! Ko ce danas u BiH da iskesira 30.000km za neku poziciju? Necu raci da nema ljudi koji mogu, ali budite realni. Pa da mu je plata 2.000km netto na ruke mora da 15 mjeseci radi da isto povrati! A posto su vruce pozicije bazirane na sezonski fazon odnoso po izborima. Pa racunajte i sami koliki je rizik. Mada onih u BiH sa platom od 2.000KM na ruke je mali broj. Imam clana u rodbini dljoj koji je clan jedne strane i sjedi u nekom izabranom krugu - nisam skroz u toku, pa mu je ista stranka duzna para tako kaze sam. Kao zapisuje se u teku pa ce se nekada nadoknaditi ili kako vec. Ako Bosna hoce da ide naprijed treba prvo da preda sve i jednu instituciju strancima, ljudima koji znaju da vode stvari to dole sve je go lopov i neznalica. Svak ko fol nesto humanisticki govori ono ovo a kad dodje na poziciju onda kad su i oni i ja cu i tako u krug. 20 godina ta drzava nije makla sa mrtve tacke. Bosanac koji je skolovan u BiH i tu odrastao nece nikada biti sposoban da upravlja firmom a gdje jos drzavom. Ta sposobnost jednostavno ne lezi u naravi ljudi i gotova prica. BiH je propala drzava pa vi mene pljujte koliko god zelite. Zar nevidite da omladina a i stariji vecinom ciljaju da zbrisu. Ko se moze da uda udaje je ili zeni, ko moze da studira vani taj se grebe nogama i rukama da ode i tako ostane tamo, ko ima stelu za posao vani ne razmislja previse sta ce raditi daj samo da zbrise. U BiH doci i zapoceti biznis je u 98% slucaja propali biznis. Nisi u stanju zbog politicke i socijalne klime kakva jeste da planiras 10 dana unaprijed a ne godinu ili dvije.Zeljoooo wrote:"Danac" naporan si. Vidis da te ignorisu. Eto ti Danske pa kupuj. Ostavi se metle ili socijale. Sta je vecZviz wrote:Kupujem posao u drzavnoj instituciji. Odrasto van tih prostora tacnoje tri decenije van te marsute. Sta znam. Svasta ali cu drzati jezik za zubima i ko ovca glasati i ako nisam drzavljan za onoga kome treba glas. Nudim u kesi keš. Ja drzave i pi*ke matarin.
Mali je broj ljudi u BiH koji nebi je napustili za posao vani. Mali je broj omladine (djevojaka i muskaraca) koji se nebi udali / ozenili da napuste istu itd. ako se o tome ne prica ili niko javno ne izjasnjava nije znak da nerazmisljaju tako. A ovdje se prica o kupovini radnog mjesta u BiH. Komi tragicno. I okladio bi se da je neko iz dijaspore pokreno temu ili pojaco odnosno zabiberio istu tematiku sa ciframa.
-
vade_mecum
#116 Re: Cjenovnik za radna mjesta
pausalno ti je poredjenje jer na budzetu imas rizik da padas u milost ili nemilost svake 4 godine u zavisnosti od pripadosnti nekoj politickoj struji i izbornih rezultata, mada znam i nestranackih ljudi na budzetu koji su padali u nemilost jer su bili na poziciji kad su "oni" bili na vlasti (bez obzira koji "oni" zaista bili). ali avaj! i ljudi na budzetu su samo ljudi, a covjek je prilagodljvo bice pa se takvi tjese sa "nek se radi kako-tako" i "nek je ziva glava"mali_balon wrote:Jah izgubih se.....Bodkin wrote:
ima i privatni sektor puno vise rizika da se ne lazemo ali ima i ogromni benefit koji se zove "izgradjivanje konkurentnosti"
-
sumirprimus
#117 Re: Cjenovnik za radna mjesta
a jokZeljoooo wrote:5/10 budzetlijesumirprimus wrote:jao price...![]()
![]()
3/10 dijaspora
1/10 nezaposlen
alija sirotanovic,mala maca...
- Zeljoooo
#118 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Pa ko iskesira 30.000 KM za neki posao na budzetu samo onako sa namjerom da krade bogu dane je glup covjek.Bodkin wrote:30kBuckethead wrote:extra tema, svaka čast toddu![]()
Ja sam čuo da je Elektroprivreda 25 - 30 k, ali to je opet rekla - kazalagrob te jebo za te pare pokrenes firmu i zivis godinu dana. 30k...
Ko iskesira 30.000 KM pa ukrade 10x toliko je pametan covjek.b
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#119 Re: Cjenovnik za radna mjesta
A sta je zadnja desetina? Romi?Zeljoooo wrote:5/10 budzetlijesumirprimus wrote:jao price...![]()
![]()
3/10 dijaspora
1/10 nezaposlen
-
mali_balon
#120 Re: Cjenovnik za radna mjesta
wickerman wrote: Dosta si mi nekako agresivan, tacnije receno na rubu incidenta prema forumasima koji imaju drugacije misljenje od tebe pa bi te nesto pitao: da li ti radis i jesi li na budzetu ili mimo budzeta?
Prvi dio tvog posta mi je malo glup, ali ipak da ti odgovorim sto sam agresivan pram nekom ko ima drugacije misljenje
I da ti odgovorim, trenutno sam na zeninom budzetu pa zato imam vremena da se zajebajem i tpikam po forumu.
- Dr Kova
#121 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Vjeruj, i ja sam se šokirao. I tu je vjer opcija kad vratiš sebi tu lovu, odjebaus miki mausBodkin wrote: 30kgrob te jebo za te pare pokrenes firmu i zivis godinu dana. 30k...
-
todd_smith
#122 Re: Cjenovnik za radna mjesta
pa jeste, samo sto ces morati 10k potrositi na registraciju i placanje preko ruke da ti se taj proces registracije malo ubrzaBodkin wrote:30kBuckethead wrote:extra tema, svaka čast toddu![]()
Ja sam čuo da je Elektroprivreda 25 - 30 k, ali to je opet rekla - kazalagrob te jebo za te pare pokrenes firmu i zivis godinu dana. 30k...
onda sto ces lomiti zivce 12 mjeseci koja ce te ostariti za 36-48 mjeseci
ovako, platis i hladis muda
- PapakizSarajeva
#123 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Ultima ... Ovo je vec za novu temu, da se "razmasemo" k'o ljudi. I da im saspemo u lice sta mislimo o njima, njihovom radu i platama ...ultima_palabra wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni- ... 50120065#4
- Zeljoooo
#124 Re: Cjenovnik za radna mjesta
1/10 politicariZviz wrote:A sta je zadnja desetina? Romi?Zeljoooo wrote:5/10 budzetlijesumirprimus wrote:jao price...![]()
![]()
3/10 dijaspora
1/10 nezaposlen
Imas onog Pedju i jos par jebivjetara iz NS, Sabinu sa laznim profilom i josjesan onaj zabravio sam kako se zove koji su kao eto poliKiticari.
-
ally_29
#125 Re: Cjenovnik za radna mjesta
Citajuci ovo sve,ne mogu da vjerujem!!!
Kakav narod,takva politika ,nazalost!! Dno ljudskoga ponosa i morala!! Veliki respekt manjini koja ne podrzava ovakvo stanje!! Nek nam je Bog na pomoci