FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Locked
nigor

#101 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by nigor »

Bodkin wrote:
nigor wrote:
jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
E pa obrati se njima, tuži ih, oni su privatni mediji i nisu dužni da budu svima po volji, sa druge strane, FTV je mediji koji svi mi plaćamo i teisti i ateisti, i vehabije i četnici i ustaše, komunisti i nacionalist, upravo zato oni ne smiju da prikazuju što žele, već moraju biti odmjereni. Znači, ako je ismijavanje poslanika Muhameda uvrijedljivo za muslimane, FTV i ostale javne kuće koje ubiru pretplatu ne smiju sudjelovati u tome i gotovo.
Cuj? Znaci ne smiju vise govoriti agresija? Ni gradjanski rat? Ni prenositi bajrame ili bozice? Jer sve to nekoga vrijedja

Malo bi nametali medijima ta smiju ili ne objaviti? Malo bi pravili teokratiju?
Pa u pravilu ne bi trebali, zbog toga je i dogovoreno da se taj period naziva "tragični sukob", dok se ne dogovore drugačije. To i jeste suština demokratije, pronalaženje zajedničkog jezika suprostavljenih strana, a ne guranje prsta u oko jedni drugima. Prijenosi bajrama i božića nikoga ne vrijeđaju osim iskompleksirane debile.

npr. imamo šatro liberalne likove, ultra cool i moderne, podržavaju sve i svašta, ali bi uvijek nešto zabranjivali, ili pink tv, ili narodnjake, ili turbofolk, "bazene", teferiče, religiju, stalno takvi otvaraju teme tipa treba li zabraniti koncert Seke Aleksić ili Lepe Brene, stalno im neki qrac smeta.
Sa druge strane, imamo uber zaostale likove, konzervativne, seljačine, gledaju tv pink, slušaju narodnjake, odu i na koridu, odu i u džamiju, odu na koncert Seke, tamo mladost pjeva zabavlja se i veseli, niko nikog ne pita koje je ko vjere i sl. ne smeta im rock, ne smeta im "sloga", ne smeta im ništa...

E sada, ovi drugi nikada ne potežu pitanje da se zabrani rock ili pank, nikada im niko ne smeta, nikada nikome ne bi ništa uskraćivali, ali zato ovi prvi, oni bi uvijek nekog ograničavali za nešto, kao, on je moderan i liberalan, nije za zabrane, ali bi zabranio nečiju vjeru ili nečiji životni stil, nečiji ukus...

Postavlja se pitanje, ko je od ove dvije grupe bolje razumio demokratiju i ko je tolerantniji?
Last edited by nigor on 14/01/2015 19:39, edited 2 times in total.
augustini45

#102 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by augustini45 »

?....izraz "jeb'o charlie" u gornjem postu je samo sarkasticni komentar situvacije,,,,!!!!!!!,,,,, following the mainstream. ..!!!!!!!!!!....demokratski izrazaj...!!!!!!....nista licno ili uvredljivo....!!!!,,, ;-)
It_is_a_Leclerc

#103 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by It_is_a_Leclerc »

escobar__ wrote:
Ok, ali smatraš li da je uredu da se nečije svetinje vrijeđaju i ismijavaju u ime slobode govora? Mislim, nebitno sad je l' vjeruje u Allaha ili Annunaki bića s planeta X? Jebo te, pa to su osnove bontona ponašat se k'o insan i prema drugima se odnosit s poštovanjem.

Šta misliš da se krenemo šegačit s homićima, misliš li da bi to prošlo glatko u svijetu slobode govora, ljudskih prava i ostalih šarenih laža za priglupe narodne mase?
Ja podržavam ismijavanje homića. Dapače. Cijela ta lobistička mašinerija, i pokret je meni čisti cirkus. Ono što ne podržavam je pozivanje da se nekog mlati, prebija, itd. Ako mene uvrijedi karikatura Poslanika, ja neću gledati tu televiziju. Ne može se tražiti da se nešto zabrani samo zato što nekog to pogađa na ličnoj osnovi.

Jer, onda bi eventualna grupa Hindusa mogla tražiti da se prestane prikazivati slika nekog goveđeg bifteka, jer je to zaboga njihova svetinja, a mi je koljemo, jedemo i kuhamo, što je vrhunska uvreda za njihovo božanstvo.
Ali Kemal

#104 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Ali Kemal »

Sve ove panicne reakcija na karikature Muhameda samo pokazuju i dokazuju trenutnu krizu Islama.
U sustini, cisto sa vjerskog stanovista, potpuno je besmisleno da je bilo koji musliman zabrinut zbog toga, jer ako postoji drugi svijet, ko je crtao Muhameda ce u dzehenem, a ovi sto protestuju dzenet, mada ni to nije sigurno, jer nigdje ne pise da crtanje Muhameda put u dzehenem, medjutim cisto vjerski sasvim je sigurno ko ubije nevinog covjeka ide direktno u pakao, kao da tu treba neka mudrost.
Zbog straha da se kaze javno sta je problem sa Islamom, odgovara se terorom da se zaplase ljudi, ali teror nije nikada uspio na duze staze, pa tako nece ni ovog puta.
Ovo javljanje i protestovanje povodom FTV i TV1 je totalni primitivizam gdje divlji hoce da istjeraju pitome, sto je proces koji traje godinama i sasvim sam ubjedjen da ce na kraju da kolapsira i da ce se drustvo iz korjena promijeniti, safovi i umeti ce otici na smljetiste istorije.
Last edited by Ali Kemal on 14/01/2015 19:55, edited 3 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#105 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by kakavdanakneiskustvu »

jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#106 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

nigor wrote:
E pa obrati se njima, tuži ih, oni su privatni mediji i nisu dužni da budu svima po volji, sa druge strane, FTV je mediji koji svi mi plaćamo i teisti i ateisti, i vehabije i četnici i ustaše, komunisti i nacionalist, upravo zato oni ne smiju da prikazuju što žele, već moraju biti odmjereni. Znači, ako je ismijavanje poslanika Muhameda uvrijedljivo za muslimane, FTV i ostale javne kuće koje ubiru pretplatu ne smiju sudjelovati u tome i gotovo.

znaci da ne bi smjeli objavljivati bilo sta sto je uvredljivo za bilo koju grupu ljudi?
Bosanac sa dna kace

#107 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Bosanac sa dna kace »

kakavdanakneiskustvu wrote:

....ali njima niste obavezni plaćati pretplatu! Sada je pretpalata uključena u telefonsko račun, ne platiš dvije isključe fiksni telefon....
augustini45

#108 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by augustini45 »

PeppermintSA wrote:
eeeeeee wrote:

Eh drug moj onda se prvo treba nauciti s cim se mozes saliti, a s cim ne. Jebiga
Sa Islamom i Muhamedom se možeš šaliti. Ne vjeruješ? Pitaj francusku vladu. :)
?...koju francusku vladu,,???...jel' onu sto im onaj cionisticki fashista svrsi u facu I rece da su banana drzava,,,!!!,,, jebote, pa cak je I pickousti vucic, za citavu francusku vladu, zajedno sa holandeom na celu, gromada I ljudina..dostojanstven covjek I drzavnik..pickousti je, pored sveg protokola, sa crvenilom , od krvi koja mu jenavrla u obraze, odbrusio Rami na njegovu provokaciju..!!!..... :izet:
kakavdanakneiskustvu

#109 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Henry Chinaski wrote:
jefferson wrote: Razumijem ja sta ti govris, placamo sve je to OK. Ali ko je taj koji odredjuje sta je uvredljivo a sta ne?
Neko to treba da određuje. Opšte je poznata činjenica da ovo vrijeđa trećinu stanovništva na planeti i to treba poštovati.
Hajde neka neko ispriča vic o jevrejima u Aušvicu na vijestima (sloboda govora).

Ovo nema nikakve veze sa muslimanima nego sa zdravom logikom.

vicevi se ne pricaju na vijestima
PeppermintSA

#110 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by PeppermintSA »

augustini45 wrote:
PeppermintSA wrote:
eeeeeee wrote:

Eh drug moj onda se prvo treba nauciti s cim se mozes saliti, a s cim ne. Jebiga
Sa Islamom i Muhamedom se možeš šaliti. Ne vjeruješ? Pitaj francusku vladu. :)
?...koju francusku vladu,,???...jel' onu sto im onaj cionisticki fashista svrsi u facu I rece da su banana drzava,,,!!!,,, jebote, pa cak je I pickousti vucic, za citavu francusku vladu, zajedno sa holandeom na celu, gromada I ljudina..dostojanstven covjek I drzavnik..pickousti je, pored sveg protokola, sa crvenilom , od krvi koja mu jenavrla u obraze, odbrusio Rami na njegovu provokaciju..!!!..... :izet:
Dao sam Francusku kao primjer. Nek u svakoj Zapadnoj zemlji neki časopis objavi karikaturu Muhameda, pa ćemo vidjeti da li zvanična država misli da je to dopustivo. Pokušali su tražiti od danske vlade da se zabrani karikatura, pa nije prošlo.

U sekularnom svijetu Muhamed može biti samo svetinja iza četiri zida, a jedna od mnogobrojnih meta za šprdnju na ulici. I hvala dragom bogu ( :D ) da je tako.
muzicar_iz_parka

#111 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by muzicar_iz_parka »

Treba presjeći sve kablove telemacha.

Jeftino iznajmljujem armiračka kliješta:

Image
kakavdanakneiskustvu

#112 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

jefferson wrote:
Henry Chinaski wrote:
jefferson wrote: Razumijem ja sta ti govris, placamo sve je to OK. Ali ko je taj koji odredjuje sta je uvredljivo a sta ne?
Neko to treba da određuje. Opšte je poznata činjenica da ovo vrijeđa trećinu stanovništva na planeti i to treba poštovati.
Hajde neka neko ispriča vic o jevrejima u Aušvicu na vijestima (sloboda govora).

Ovo nema nikakve veze sa muslimanima nego sa zdravom logikom.
Niti ko prica o jevrejima u ausvicu niti o muslimanima u Srebrenici. Mjesas kruske i jabuke. Pokusavas povuci paralelu izmedju necega izmedju cega se ne moze povuci paralela.
I ko kaze da ovo vrijedja sve muslimane. Ima Muslimana koji misle da sloboda govora je upravo to, sloboda govora.
Govorim o vrijeđanju nečijih uvjerenja. Nije važno koja je tema, važno je da svjesno napadaš nečije uvjerenje i samim tim provociraš. Ne znam šta ima pozitivno u tome i kako je svijet bolji sa takvim slobodama govora?[/quote]

feral tribune je radio slicne stvari,tad ljudima u bosni,velikom broju ljudi,to nije smetalo,jer su objavljivali fotomontaže tuđmana,crkvenih velikodostojnika,trebamo biti svjesni da je nekome muhamed manje bitan od npr. michaela jordana i da nekomke više smeta karikatura kobe bryanta nego muhameda,treba li onaj kome smeta karikatura jordana uzeti pusku i pucati?,nisu svi ljudi na planeti vjernici,zar je to tesko shvatiti,nekome je nesto sveto,nekome drugom ta ista stvar je apsolitno nebitna
Kikibombona

#113 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Kikibombona »

Vrijeme ce sve srediti.

Sloboda govora i sloboda opcenito je kroz vijekove dobivala na snazi paralelno sa slabljenjem religijskog uticaja.

Sta se sve nekada nije moglo a sada moze zahvaljujuci seklarizaciji!??

Krscanski kler je porazen u Evropi, ali su se opet vjernici par decenija navikavali na poraz krscanske ideologije. Nisam bas mogao svasta pricati. Sada mozes crtati Isusa kako zelis, mozes pricati sta zelis. Niko te nece fizicki a vjerovatno ni verbalno napasti.

I mi smo na putu da zavrsimo sa ostacima religijaske nametljivosti. Nekad je glava letila ako bi opsovao Boga, nekad bi za to bio prebijen, a nekada verbalno napadnut. Sada ljudi psuju gdje hoce i kako hoce. Nikada nisam vidio da je neko zbog toga imao problema. Psovanje ne odobravam iz xy razloga, i sam sam prestao psovati.... samo hocu reci da su ljudi slobodni svasta govoriti, kao i prihvatati/tolerisati izgovoreno, ako nije upuceno direktno njima. Tako ce se vjernici naviknuti i na ove karikature. Uvjeren sam da se u blizoj buducnosti niko od vjernika nece na to obazirati, kao sto se ne obaziru na druge stvari koje se suprostavljaju religijskim ucenjima.

Moj savjet vjernicima je da iskuliraju. Ako se prestanu obazirati, ove karikature i slicne stvari nece biti nikome zanimljive. Ako zaista duboko vjerujes, kako te moze ugroziti neka bezvezna karikatura!??

Mene nikakvo misljenje ne moze uvrijediti. Ako mi smeta okrenem glavu i to je to.
kakavdanakneiskustvu

#114 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

reis1 wrote:Ali pazi crnog kvadratica preko Mukijevog lica... :lol:

tobe jarabi
kakavdanakneiskustvu

#115 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

deer_hunter wrote:
Henry Chinaski wrote:
ja ih ispricao milion puta i nikad niko nije potegao kalas na mene... :thumbup: usporedjivati stradanje stvarnih ljudi i crtanje karikature religijskih likova koji postoje samo u glavama vjernika je smijesno :-)
dezurni_ucenik

#116 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by dezurni_ucenik »

nigor

Grupacija koja ne slusa narodnjake je ,logicno,u manjini.Shvatam sto oni traze zabranjivanje,jer jednom Saki Polumenti nije mjesto u Domu Mladih vec na Bazenima,Bosni,Barlotiju ...Jest da i Dom Mladih odavno nije nikakav epicentar dogadjanja.Ako je vecina grada inficirana turbofolkom sundom,ne moraju se zbog toga,zbog pravila vecine,inficirati i ostala mjesta koja ne pustaju takvu mjuzu.

Grupacija koja ide na Seku Aleksic,slusa narodnjake,je u vecini.Oni cak i ne znaju da postoje ovi iz prve grupacije.I ako znaju ,gledaju na to ko na grupu najvecih djankoza.

E sad zamisli,da je ova grupacija"Seka Aleksic" u manjini,a grupacija iz prvog pasusa u vecini.Sta mislis kako bi se ponasali djigerasi?Da odjednom preko noci,pocne se zabranjivati javno pustanje turbofolka.Da odjednom na Bazenima se pocne pustati dubstep,u Bosni death metal,u Piratima jazz...Sta mislis kako bi se ponasali gosti tih ugostiteljskih objekata?Ja se kladim da bi se mnogo agresivnije ponasali nego urbani i liberalni.

Ovi iz prvog pasusa su odavno shvatili da im je metnut do bubrega,zato jedan dio te grupacije suti i trpi jer zna da se sitaucja nece promjeniti ,dok se drugi dio previse nafurao i ponasa previse snobovski i elitisticki.Mozda iz svog ovog jada bi se trebala izroditi neka progresivna ideja,ali to se nece desiti.Kao sto napisah,jedni su previse pali u apatiju dok drugi su previse zauzeti svojim egoizmom.A grupacija "Seka Aleksic" i dalje uspjesno radi..
Reisova

#117 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Reisova »

POTPISUJEM !
kakavdanakneiskustvu

#118 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

fosna2014 wrote:Ovo mi se cini sve da lici na ovu formulu:

Pijem, pusim, kurvam se, gledam golotinje, travarim, drogiram se, ... ne jedem svinjetinu! :D

kurve-može
droga- može
kocka-može-
alkohol-može

svinjetina-ne hvala ja sam musliman
jefferson

#119 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by jefferson »

fosna2014 wrote:Ovo mi se cini sve da lici na ovu formulu:

Pijem, pusim, kurvam se, gledam golotinje, travarim, drogiram se, ... ne jedem svinjetinu! :D

kurve-može
droga- može
kocka-može-
alkohol-može

svinjetina-ne hvala ja sam musliman
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
nigor

#120 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by nigor »

dezurni_ucenik wrote:Saki Polumenti nije mjesto u Domu Mladih
A zašto ne bi bilo, zar oni koji slušaju Polumentu nisu mladi, zar ne plaćaju porez, uostalom, zašto je neki poluidiot koji raščupane kose urla neke parole koje ni sam ne razumije bio bolji od Šake Polumente, pa da ispred Šake zasluži da bude u Domu Mladih, a Šako ne :roll:
Meni su ovdje postavljali pitanje ko određuje kriterije, šta je dobro, a šta ne, šta je pristojno, a šta ne, e po istom, ko određuje kriterije po kojima je uzmimo Edo Majka bolji od Šake Polumente itd.
dezurni_ucenik

#121 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by dezurni_ucenik »

nigor wrote:
A zašto ne bi bilo, zar oni koji slušaju Polumentu nisu mladi, zar ne plaćaju porez, uostalom, zašto je neki poluidiot koji raščupane kose urla neke parole koje ni sam ne razumije bio bolji od Šake Polumente, pa da ispred Šake zasluži da bude u Domu Mladih, a Šako ne :roll:
Meni su ovdje postavljali pitanje ko određuje kriterije, šta je dobro, a šta ne, šta je pristojno, a šta ne, e po istom, ko određuje kriterije po kojima je uzmimo Edo Majka bolji od Šake Polumente itd.
Image
jefferson

#122 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by jefferson »

nigor wrote:
Karikatura Muhameda: Uvreda za Muslimane.
Sako Polumenta: Ponos Muslimana.
:run:
kakavdanakneiskustvu

#123 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Bosanac sa dna kace wrote:

....ali njima niste obavezni plaćati pretplatu! Sada je pretpalata uključena u telefonsko račun, ne platiš dvije isključe fiksni telefon....

danas je luksuz imati fiksni telefon pored ovoliko nacina komunikacija,mobiteli,skype
Bodkin

#124 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Bodkin »

ok a sta je sa onima koje vrijedja to sto se u skolama uci religija, a ne uci ateisticka filozofija? skole svi placaju. ide od poreza.

i sta je sa onima koje vrijedja sto se religijske ustanove placaju iz drzavnog proracuna? dakle od svacijih para.od poreza
Ecci
Vozim: Biciklam

#125 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s

Post by Ecci »

Bodkin wrote:ok a sta je sa onima koje vrijedja to sto se u skolama uci religija, a ne uci ateisticka filozofija? skole svi placaju. ide od poreza.

i sta je sa onima koje vrijedja sto se religijske ustanove placaju iz drzavnog proracuna? dakle od svacijih para.od poreza
U školama u, pored religije, postoji i predmet demokratija i prava građana.
Locked