Je suis Muslim

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hajvan

#101 Re: Je suis Muslim

Post by Hajvan »

samo jednom riječju da opišem većinu ljudi u komentarima. Neznalice.

- nedostak znanja ili svijesti općenito; neobrazovani i/ili nesofisticirani.

- nedostak znanja, informacija ili svijesti o temi diskusije/debate/razgovora.
It_is_a_Leclerc

#102 Re: Je suis Muslim

Post by It_is_a_Leclerc »

pirpa wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Evo, vidiš da možete skontati kad hoćete.

Dok god ne kršiš zakon, ti imaš pravo da govoriš šta god želiš, i da pritom crpiš pravo na slobodu govora koje ti daje, ne Šerijat, ne Hamurabijev zakon, već zakon demokratskog sistema.

Isto tako, Jevrej ima pravo da nacrta Muhameda a.s. kako gleda na pripadnike Islamske države i govori - "kakvi kreteni", a da pritom par neandertalaca ne ubije 12 ljudi.
ja bi mogao otici ali bi bio svjestan rizika moji rijeci i da se tu moze naci grupa ljudi koja bi me u najboljem slucaju samo prebila zbog vrijedzanja njihove vjere i vjerskih osjecanja.

ti ako si toliko siguran u tu svoju slobodu govora otidzi u hercegovinu i stani pored neke crkve i reci im da isus nije boziji sin i da njihova vjera nije ispravna. e onda se javi ovde pa nam prenesi kako si prosao.
Mi, za razliku od Francuske koja ima skoro 400 godina dugu historije sloboda i blagostanja, nismo ozbiljno društvo već konglomerat plemenskih zajednica koje se mlate i pišaju jedni po drugima. Ovdje vehabije idu po cesti i galame na curice u haljinama. O čemu mi pričamo ?!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#103 Re: Je suis Muslim

Post by mk ultra »

It_is_a_Leclerc wrote:
pirpa wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Evo, vidiš da možete skontati kad hoćete.

Dok god ne kršiš zakon, ti imaš pravo da govoriš šta god želiš, i da pritom crpiš pravo na slobodu govora koje ti daje, ne Šerijat, ne Hamurabijev zakon, već zakon demokratskog sistema.

Isto tako, Jevrej ima pravo da nacrta Muhameda a.s. kako gleda na pripadnike Islamske države i govori - "kakvi kreteni", a da pritom par neandertalaca ne ubije 12 ljudi.
ja bi mogao otici ali bi bio svjestan rizika moji rijeci i da se tu moze naci grupa ljudi koja bi me u najboljem slucaju samo prebila zbog vrijedzanja njihove vjere i vjerskih osjecanja.

ti ako si toliko siguran u tu svoju slobodu govora otidzi u hercegovinu i stani pored neke crkve i reci im da isus nije boziji sin i da njihova vjera nije ispravna. e onda se javi ovde pa nam prenesi kako si prosao.
Mi, za razliku od Francuske koja ima skoro 400 godina dugu historije sloboda i blagostanja, nismo ozbiljno društvo već konglomerat plemenskih zajednica koje se mlate i pišaju jedni po drugima. Ovdje vehabije idu po cesti i galame na curice u haljinama. O čemu mi pričamo ?!
zašto se nisu bunili protiv francuskog razaranja libije, ta država više nikad neće biti kako treba...
Havatar

#104 Re: Je suis Muslim

Post by Havatar »

Velkoski wrote:Image

Je suis Sarajevo!
Sad ce ti portal doc na crnu listu :mrgreen:
Kikibombona

#105 Re: Je suis Muslim

Post by Kikibombona »

pirpa wrote:Igrali se sa vatrom, vatrom se opekli. tko im hebe majku
zao mi je jedino policije .
i sloboda govora mora imati neke granice a ne da diraju nesto sto je milionima ljudi sveto.
Evo kako razmislja covjek zatrovan vjerom.

Ubili su te ljude, ni prvi ni posljednji koji su polozili zivote za slobodu. Njihova zrtva (ili mucenistvo, kako vjernici kazu) ce doprinijeti slobodi i ubrzati procese. Dakle, nisu uzalud izgubili zivot.

Dokaz za to su karikature koje su danas preplavile internet. Sta ce sada ti tvoji vjerski fanatici? Ubiti milione ljudi koji su objavili karikature? Bitku sa slobodom vjersko-fanaticna stoka ne moze dobiti. Gube 100%. Izgubio je fasisticki Vatikan i diskriminatorsko krscanstvo, izgubit i ovi islamski fasisti i diskriminatori.

Posljedice ce nazalost snositi i normalni muslimani, pa je zbog toga potrebno da i oni budu sto ostriji prema KUGI koja egzistira u okvirima islama.
MyTao

#106 Re: Je suis Muslim

Post by MyTao »

Altruist wrote:Ako ti je zakon dao neko pravo ne mora da znaci da je ono a priori ispravno i moralno, do prije 50tak godina zakon nije dozvoljavao crncima da piju sa pipe sa kaje piju bijelci !

Inace vidim da uglavnom imate povrsan i blijed pogled na slobodu izrazavanja i misli, prepocujem malo citanja(krenite od Nikolaja Berdjajeva).
Znaci Islamisti su tu da Francusku puskom dovedu na pravi put, jer zakoni o slobodi govora i slicno nisu ispravni? Ili nije o tome rijec?
Havatar

#107 Re: Je suis Muslim

Post by Havatar »

Smijesno je da se u isto vrijeme istice i tolerancija a i vrijedjanje tudjih vjerski osjecaja kao vrijednost iako je to u direktnoj suprotnsti jednog sa drugim. Kako li su to zamislili , vrijedjaj ali samo tolerantno :lol:
int21

#108 Re: Je suis Muslim

Post by int21 »

MyTao wrote:
Altruist wrote:Ako ti je zakon dao neko pravo ne mora da znaci da je ono a priori ispravno i moralno, do prije 50tak godina zakon nije dozvoljavao crncima da piju sa pipe sa kaje piju bijelci !

Inace vidim da uglavnom imate povrsan i blijed pogled na slobodu izrazavanja i misli, prepocujem malo citanja(krenite od Nikolaja Berdjajeva).
Znaci Islamisti su tu da Francusku puskom dovedu na pravi put, jer zakoni o slobodi govora i slicno nisu ispravni? Ili nije o tome rijec?
Ne samo Francusku, i sve ostale zemlje.....
Kikibombona

#109 Re: Je suis Muslim

Post by Kikibombona »

Havatar wrote:Smijesno je da se u isto vrijeme istice i tolerancija a i vrijedjanje tudjih vjerski osjecaja kao vrijednost iako je to u direktnoj suprotnsti jednog sa drugim. Kako li su to zamislili , vrijedjaj ali samo tolerantno :lol:
Sto tvoja vjera vrijedja homeseksualce, govori da su bolesni?
int21

#110 Re: Je suis Muslim

Post by int21 »

Kikibombona wrote:
Havatar wrote:Smijesno je da se u isto vrijeme istice i tolerancija a i vrijedjanje tudjih vjerski osjecaja kao vrijednost iako je to u direktnoj suprotnsti jednog sa drugim. Kako li su to zamislili , vrijedjaj ali samo tolerantno :lol:
E sad si ga nasao ......
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#111 Re: Je suis Muslim

Post by mk ultra »

int21 wrote:
MyTao wrote:

Ne samo Francusku, i sve ostale zemlje.....
a francuska i britanija su tu da puškom pokradu što mogu iz libije, iraka, afganistana i sl... pobiše pola svijeta i nikog ne boli qrac
Havatar

#112 Re: Je suis Muslim

Post by Havatar »

Kikibombona wrote:
Ne vidim da neko kritikuje kad oni prave akcije i performanse kojima ugrozavaju prava vjernika , upadaju u dzamije , crkve, hologramima crtaju polne organe na vjerskim objektima, porucuju muslimanima jedite slaninu sto je isto nasilje , kao sto je nasilje i vrijedjanje putem medija ratnohuskackom retorikom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#113 Re: Je suis Muslim

Post by Velkoski »

Eno sada se skreće tema na homoseksualizam..

Sam WHO je to smatrao bolešću sve dok lobi nije postao prejak, ovdje bi trebala završiti raspravu na ovu temu. Malo razmišljati i skontati što je to tako. To je poremećaj svakome sa imalo common sensea.
Kikibombona

#114 Re: Je suis Muslim

Post by Kikibombona »

int21 wrote: E sad si ga nasao ......
Jedna od osnovnih karakteristika vjernika je manipulativnost i ignorisanje cinjenica.

Tesko je njih 'naci', zive u svom svijetu koji VJERI daje za pravo da komentarise, vrijedja i kritikuje druge i drugacije, ali to isto pravo ne daje drugima koji imaju komentar, uvredu ili kritiku na racun iste te VJERE.

Vjera - homoseksualac je bolesnik

Vjernici to imaju pravo reci

Homoseksulac - poslanici su lazovi, vjere su zlo

Nedopustivo vrijedjanje

Dakle, LICEMJERI!
Luca36

#115 Re: Je suis Muslim

Post by Luca36 »

Izvinjavam se što vas prekidam u debati ali, odoste sa teme.

Trebate svi shvatiti da ovi ljudi ne šljive nijedan pravni sistem na svijetu osim nekog svog prava i suda, i da se pri tome pozivaju na Islam i uzvikuju Allahu ekber, od čega se većina islamskog svijeta ograđuje.
Apsurdno je govoriti o pravima a ne spomenuti i obaveze koje proizilaze iz tih prava. Ovi smaknuti novinari su iskoristili svoje pravo da iskažu šta im god padne na pamet, iako vjerujem da im iz tog prava proizilazi i obaveza da pri tome paze kako i u kojoj mjeri će narušiti tuđa prava i povrijediti tuđe osjećaje.
Oni su uzeli sebi za pravo da ismijavaju Poslanika, bili su upozoravani u više navrata, ostali su pri svome, eh onda su i ovi teroristi uzeli sebi za pravo da ih smaknu.
Po mom skromnom mišljenju, trebali su svoje nezadovoljstvo iskazati tužbom na sudu, ali kako rekoh ovi ljudi ne šljive nikakve pravne sisteme.

Ono što ja želim reći jeste da ne podržavam ni jedne ni druge, ali neću da me neko na silu stavi na stranu ili jednih ili drugih.
Ja sam Musliman, nisam Čarli i nisam terorista.
dale cooper

#116 Re: Je suis Muslim

Post by dale cooper »

Capajebo wrote: Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?
I vidis, evo npr. meni vise smeta ismijavanje i vrijedjanje Poslanika, nego bilo sta drugo.
Pa kao vjernika najviše bi trebalo da te vrijeđa ubistvo, koje krši temeljne postulate islamske vjere (ili bilo koje druge kad smo već kod toga)
Kikibombona

#117 Re: Je suis Muslim

Post by Kikibombona »

Havatar wrote: Ne vidim da neko kritikuje kad oni prave akcije i performanse kojima ugrozavaju prava vjernika , upadaju u dzamije , crkve, hologramima crtaju polne organe na vjerskim objektima, porucuju muslimanima jedite slaninu sto je isto nasilje , kao sto je nasilje i vrijedjanje putem medija ratnohuskackom retorikom.
Vidis li ti pitanje.

Zasto tvoja vjera i tvoj Bog govore da su homoseksualci bolesni?

Samo jedno pitanje, a moglo bi ih se ovakvi postaviti na stotine..........

Otkud tvojoj vjeri i tvom Bogu pravo da vrijedja homoseksualce?
drndalo

#118 Re: Je suis Muslim

Post by drndalo »

Kikibombona wrote:
Havatar wrote: Ne vidim da neko kritikuje kad oni prave akcije i performanse kojima ugrozavaju prava vjernika , upadaju u dzamije , crkve, hologramima crtaju polne organe na vjerskim objektima, porucuju muslimanima jedite slaninu sto je isto nasilje , kao sto je nasilje i vrijedjanje putem medija ratnohuskackom retorikom.
Vidis li ti pitanje.

E vid' sad filozofskog zapleta... Ako je Bog kreator svijeta, onda je ON takodjer napravio i homoseksualce... Ispravne ili neispravne, nije na nama da sudimo, ON ih je napravio jer ZNA zasto su mu trebali... Ko smo onda MI (bilo koji) da MU protivrjecimo !!!??? :?
Luca36

#119 Re: Je suis Muslim

Post by Luca36 »

Kikibombona wrote:
int21 wrote: E sad si ga nasao ......
Jedna od osnovnih karakteristika vjernika je manipulativnost i ignorisanje cinjenica.

Tesko je njih 'naci', zive u svom svijetu koji VJERI daje za pravo da komentarise, vrijedja i kritikuje druge i drugacije, ali to isto pravo ne daje drugima koji imaju komentar, uvredu ili kritiku na racun iste te VJERE.

Vjera - homoseksualac je bolesnik

Vjernici to imaju pravo reci

Homoseksulac - poslanici su lazovi, vjere su zlo

Nedopustivo vrijedjanje

Dakle, LICEMJERI!
Eh tebe sad. Jučer se ispilio i sad bi da devalviraš značaj vjere u razvoju civilizacije.
Podsjećaš me na ovog "žuću" psa lutalicu u mahali.
Jučer se okotio ovdje i sad laje i trza se na nas koji smo tu bili prije njega, i ponaša se k'o da je svijet post'o od kad se on rodio.
I još na kraju ga opet mi nahranimo, a on škevće li škevće.

Tako i ti, SDA te odgojila a ti ode u pedere pa sad škevćeš i ujedaš ruku koja te hrani.
Last edited by Luca36 on 08/01/2015 15:24, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#120 Re: Je suis Muslim

Post by Velkoski »

Pa gdje su ti vjerski časopisi koji prave karikature homoseksualaca i JAVNO to govore svakodnevno kroz medije? GDJE!?

Sloboda govora mi ne daje za pravo da jebem nekome mater jer mi je to ćejf, jednostavno ne daje.
Havatar

#121 Re: Je suis Muslim

Post by Havatar »

Kikibombona wrote:
Vidis li ti pitanje.

Ne vrijedja ih nego ih poziva na spas a to je skroz drugaciji odnos od crtanja muslimana u kadi punoj krvi ili pisanja na slici Kabe kako je treba gadjati nuklearkom kao sto je to nedavno uradio onaj aktivista za prava homoseksualaca iz Srbije o cemu su mediji pisali .
SmokingMan

#122 Re: Je suis Muslim

Post by SmokingMan »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fun fact - Ljudi, u civilizovanom svijetu, mogu vrijeđati koga hoće.
Nekultura je svakako postala dio slobode govora,a kako da moderno društvo danas žvi bez toga.Ljudi u zaista uživaju provocirajući omalovažavajući jedni druge,ljudske strasti su se izjednačile,a možda i prevazišle one životinjske.
kamberovica polje

#123 Re: Je suis Muslim

Post by kamberovica polje »

Havatar wrote:
Kikibombona wrote:
Vidis li ti pitanje.

Ne vrijedja ih nego ih poziva na spas a to je skroz drugaciji odnos od crtanja muslimana u kadi punoj krvi ili pisanja na slici Kabe kako je treba gadjati nuklearkom kao sto je to nedavno uradio onaj aktivista za prava homoseksualaca iz Srbije o cemu su mediji pisali .
Spas za tebe kao muslimana i spas za pripadnika budizma, šintoizma, taoizma...izama su potpuno različite stvari. Otkud znaš da oni baš trebaju tvoj spas? Možda ga i ne žele.
agent_zero

#124 Re: Je suis Muslim

Post by agent_zero »

drunken tiger wrote:Svaki onaj koji traži opravdanje za ubistvo (nebitno koje) za mene je moron i kreten i idiot! Nasilje i ubistva opravdavati time što je neko crtao nešto je van svake pameti.
I ne samo to, nego mentalni bolesnik, životinja, neljudsko biće... Šejtan u ljudskom obliku.

Pozivam moderaciju da ovakve teme ne samo ključaju, nego i brišu.

A otvarače istih da odmah banuju!
Pjanic15

#125 Re: Je suis Muslim

Post by Pjanic15 »

Još uvijek se ovdje ne zna razlika i težina verbalne/pismene od fizičke. Prosta logika, matematika, pravno-sudni zakon, pa čak i sami propisi iz Islama, jasno nalažu da to dvoje se ne mogu poistovjećivati, vagati i biti na istom nivou, te time uzvraćati ili smatrati opravdanim fizički napad kamol i ubistvo za verbalne/pismene provokacije, ko ovo ne shvata problem je isključivo do njega.
Locked