Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#101 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

@mba wrote:
animals wrote:Tocno se zna ko ce ga podrzati :D uvijek isti tipovi :D

tacno se zna koji su redovni pljuvaci svega bosnjackog, hajd pogodi koji su to!
Ne znam otkud ti da je sve što nije radikalno-desničarsko odmah anti-bošnjačko? :roll:
Cherry-Cherry

#102 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Cherry-Cherry »

L u c i f e r wrote:
@mba wrote:
animals wrote:Tocno se zna ko ce ga podrzati :D uvijek isti tipovi :D

tacno se zna koji su redovni pljuvaci svega bosnjackog, hajd pogodi koji su to!
Ne znam otkud ti da je sve što nije radikalno-desničarsko odmah anti-bošnjačko? :roll:
Sudeći po forumu, možeš biti ili veliki bošnjak ili četnik salonac.
dječak sa šibicama

#103 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by dječak sa šibicama »

cyprus wrote:Iz užasa ovog teksta, izdvajam najveći hračak na svaku osobu koja ima imalo morala i razuma u sebi...
...Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...
Probajmo zamisliti rečenicu: ''Mislim da je Veselin Veselinović spočetka bio heroj srpskog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...'' Jelde da bi se (sasvim opravdano) napsovali svega mrtvog i živog autoru takve umobolne rečenice? Ja sad pitam: po čemu je ova rečenica drugačija?

I da se nacionalisti sa ove strane Trebevića ne bi uhvatili njihovog najčešćeg argumenta kada se govori o ovoj i sličnim temama, a to je ''relativizacija i izjednačavanja žrtve i dželata'', odmah ću reći da ne izjednačavam jednu i drugu stranu, ali apsolutno izjednačavam jednog i drugog monstruma... A dvije strane su pokazale da nisu iste time što je đukela sa Širokače ipak likvidirana (iako bih ja bio sretniji da mu je suđeno), dok je druga strana najblaže rečeno gledala mirno i sa odobravanjem zvjerstva đukele sa Grbavice...

Ipak, najveća mrlja opkoljenog Sarajeva jeste ukop đukele sa Širokače, i sa aspekta lokacije, i sa aspekta posjete... Svakog razumnog, moralnog i iole objektivnog Sarajliju ta činjenica boli...

O ostalim gadostima iz teksta, možda nešto kasnije, a možda i nikako...
Mali ispravak navoda, dzukela nije sa Sirokace vec iz Berkuse, nema na cemu :D
Cherry-Cherry

#104 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Cherry-Cherry »

dječak sa šibicama wrote:
cyprus wrote:Iz užasa ovog teksta, izdvajam najveći hračak na svaku osobu koja ima imalo morala i razuma u sebi...
...Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...
Probajmo zamisliti rečenicu: ''Mislim da je Veselin Veselinović spočetka bio heroj srpskog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio...'' Jelde da bi se (sasvim opravdano) napsovali svega mrtvog i živog autoru takve umobolne rečenice? Ja sad pitam: po čemu je ova rečenica drugačija?

I da se nacionalisti sa ove strane Trebevića ne bi uhvatili njihovog najčešćeg argumenta kada se govori o ovoj i sličnim temama, a to je ''relativizacija i izjednačavanja žrtve i dželata'', odmah ću reći da ne izjednačavam jednu i drugu stranu, ali apsolutno izjednačavam jednog i drugog monstruma... A dvije strane su pokazale da nisu iste time što je đukela sa Širokače ipak likvidirana (iako bih ja bio sretniji da mu je suđeno), dok je druga strana najblaže rečeno gledala mirno i sa odobravanjem zvjerstva đukele sa Grbavice...

Ipak, najveća mrlja opkoljenog Sarajeva jeste ukop đukele sa Širokače, i sa aspekta lokacije, i sa aspekta posjete... Svakog razumnog, moralnog i iole objektivnog Sarajliju ta činjenica boli...

O ostalim gadostima iz teksta, možda nešto kasnije, a možda i nikako...
Mali ispravak navoda, dzukela nije sa Sirokace vec iz Berkuse, nema na cemu :D
Sve ti je to isto... Berkuša, Širokača, Mahmutovac, Toka Džeka, Jerčedoli ... Znači Trebević :mrgreen:
:skoljka: :skoljka:
tandmand

#106 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by tandmand »

L u c i f e r wrote:
@mba wrote: tacno se zna koji su redovni pljuvaci svega bosnjackog, hajd pogodi koji su to!
Tzv. desnica je privatizirala bosnjastvo, svela ga na begovat i staus quo.
cyprus

#107 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:Sudeći po forumu, možeš biti ili veliki bošnjak ili četnik salonac.
Što bi ti i onaj šoven sa kojim ideš po ruku na drugoj temi rekli - to je prirodno i sasvim normalno :thumbup:
Cherry-Cherry

#108 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Cherry-Cherry »

cyprus wrote:
Cherry-Cherry wrote:Sudeći po forumu, možeš biti ili veliki bošnjak ili četnik salonac.
Što bi ti i onaj šoven sa kojim ideš po ruku na drugoj temi rekli - to je prirodno i sasvim normalno :thumbup:
Ti si jedan od onih ,koji miješaju nacionalizam i šovinizam, tako da...
detroit-mercy

#109 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by detroit-mercy »

tandmand wrote:
L u c i f e r wrote:
@mba wrote: tacno se zna koji su redovni pljuvaci svega bosnjackog, hajd pogodi koji su to!
Tzv. desnica je privatizirala bosnjastvo, svela ga na begovat i staus quo.
Godine moralne zapustenosti, nedostatak empatije, diploma sa Kiseljaka, Bijeljina i Travnikana kao i kupovine ispita na drzavnim fakultetima, cijenjenje onih sto su se snasli i ljudi iz stranke kao i provodjenje babinih ciljeva od strane sina da se mora pogurat/stvorit 20tak mocnih ljudi/familija koji ce stranku moci gurati financijski i uslucaju da opuca na izbrima je dovelo do toga da se ljudima javljaju kojekakve patriote da im objasne kako nam se gaze nase svetnjinje tipa Caco ili stranka :skoljka:. A niko da kaze da je najveca svetinja ove drzave "bosanski covjek" odavno zgazen i naguzen i ceka da mu se uvezu godine radnog staza da bi mogao ostvariti pravo na 320km mjesecno, malo da bi zivio ali sasvim dovoljno da ne umre :skoljka:
I to sve dok 20tak odabranih patriota zive svoj "American Dream".
I sto bi stari dobri Johny rekao "govoriš mi o ideji, o patriotizmu generacije,da li je to skup interesa nekorisnih ljudi, ili nešto vrijedno robije", mada je Johny vazda bio tezak turbofolkerima, njima je Sinan bio vazda laksi za razumjeti :skoljka:
L u c i f e r

#110 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

detroit-mercy wrote: Godine moralne zapustenosti, nedostatak empatije, diploma sa Kiseljaka, Bijeljina i Travnikana kao i kupovine ispita na drzavnim fakultetima, cijenjenje onih sto su se snasli i ljudi iz stranke kao i provodjenje babinih ciljeva od strane sina da se mora pogurat/stvorit 20tak mocnih ljudi/familija koji ce stranku moci gurati financijski i uslucaju da opuca na izbrima je dovelo do toga da se ljudima javljaju kojekakve patriote da im objasne kako nam se gaze nase svetnjinje tipa Caco ili stranka :skoljka:. A niko da kaze da je najveca svetinja ove drzave "bosanski covjek" odavno zgazen i naguzen i ceka da mu se uvezu godine radnog staza da bi mogao ostvariti pravo na 320km mjesecno, malo da bi zivio ali sasvim dovoljno da ne umre :skoljka:
I to sve dok 20tak odabranih patriota zive svoj "American Dream".
I sto bi stari dobri Johny rekao "govoriš mi o ideji, o patriotizmu generacije,da li je to skup interesa nekorisnih ljudi, ili nešto vrijedno robije", mada je Johny vazda bio tezak turbofolkerima, njima je Sinan bio vazda laksi za razumjeti :skoljka:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dpjokala26

#111 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by dpjokala26 »

nisu emiru gadljive pare koje zaradi po hrvatskoj i srbiji.kad je toliki patriota sto ne osta da pomogne bosnjacima u bih?
njegovi nacionalisticki stavovi su poznati,ni ovaj tekst me ne iznenadjuje.
ipak se i on svrstao u red ubica,ubi zenu iz ciste oholosti. :(
razonoda

#112 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by razonoda »

dpjokala26 wrote:nisu emiru gadljive pare koje zaradi po hrvatskoj i srbiji.kad je toliki patriota sto ne osta da pomogne bosnjacima u bih?
:D valjda ce odgovarati za to?
PM72

#113 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by PM72 »

Emir se sprema za robije pa pravi od sebe bošnjačkog paćenika u čemu mu je uzor Alija (veli da je njegov predsjednik najmoralnija osoba na planeti - možda da su ga poslali poslali na Mars).Gade mi se kvazi patriote koje su bile do 1993 u logističkim centrima HVO-a,gade mi se komadanti koji bi nam sad ispirali mozgove i još pravili spiskove pokretača otpora a isti rat proveli u Istambulu i Rimu.Gade mi se oni u čije nas ime Emir šatro brani.A to je bošnjačka politička (e)lita.Bio je ministar i iskoristio vlast,od bijelog hljeba do stana u Sarajevu.Kao glumac - sve pohvale.
Umalo popisivac

#114 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Umalo popisivac »

Jebem ti onog ko ovom smecu dade hrvatsko drzavljanstvo.
PM72

#115 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by PM72 »

ko da je to kakva pljačka,dva frtalja Krajine ima šahovnice.
detroit-mercy

#116 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by detroit-mercy »

razonoda wrote:
dpjokala26 wrote:nisu emiru gadljive pare koje zaradi po hrvatskoj i srbiji.kad je toliki patriota sto ne osta da pomogne bosnjacima u bih?
:D valjda ce odgovarati za to?
Naucio lola da za pripadnike stranke saobracajni zakon ne vazi, oni u svojim Mercedesima i Audijima nisu obicni ucesnici u saobracaju. Oni mogu i zgazit i ubit, napraviti stetu ali to se ne pika kad je patriotizam u pitanju :skoljka: . Bitan je patriotizam, jebo sto narod nema hljeba jest :skoljka:
razonoda

#117 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by razonoda »

PM72 wrote:ko da je to kakva pljačka,dva frtalja Krajine ima šahovnice.
I vecina politicara-bosnjaka :-)
Umalo popisivac

#118 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Ne znam je li ovo meni upuceno?

Ima u Krajini, morali su dobiti jer su im se preci izjasnjavali Hrvatima. Ali ovaj iz Tuzle je dobio na temelju nekakvih "zasluga" za Hrvatsku. Kao i Beslic sto mi isto nije jasno, al Halid je bar ljudina pa mi nije ni zao. Ovaj je govno.
Last edited by Umalo popisivac on 03/01/2015 14:40, edited 1 time in total.
PM72

#119 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by PM72 »

Nisi u pravu.Većina političara iz boššnjačkog stada ima diplomatske pasoše da mogu landarati bez viza i zaustavljanje gdje i kad hoće.Još su izganjali foru da im po prestanku mandata ti pasoši vrijede još dugo,dugo.Linafo,zaslužni građani.
Umalo popisivac

#120 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Alkalaj ima (dobio), cini mi se cak i Izetbegovic. :D
PM72

#121 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by PM72 »

Umalo popisivac wrote:

Ima u Krajini, morali su dobiti jer su im se preci izjasnjavali Hrvatima. Ali ovaj iz Tuzle je dobio na temelju nekakvih "zasluga" za Hrvatsku. Kao i Beslic sto mi isto nije jasno, al Halid je bar ljudina pa mi nije ni zao.

Nisam upratio da si krajišnik i nisam ništa ružno mislio - samo kažem istinu.I moj rahmetli dedo se pisao kao Hrvat ,bio u domobranima pa je moj dajdža izganjao hrvatski pasoš.Da sam bio pametan mogao sam i ja ali jebaji ga sad.
Umalo popisivac

#122 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

PM72 wrote:
Umalo popisivac wrote:

Ima u Krajini, morali su dobiti jer su im se preci izjasnjavali Hrvatima. Ali ovaj iz Tuzle je dobio na temelju nekakvih "zasluga" za Hrvatsku. Kao i Beslic sto mi isto nije jasno, al Halid je bar ljudina pa mi nije ni zao.

Nisam upratio da si krajišnik i nisam ništa ružno mislio - samo kažem istinu.I moj rahmetli dedo se pisao kao Hrvat ,bio u domobranima pa je moj dajdža izganjao hrvatski pasoš.Da sam bio pametan mogao sam i ja ali jebaji ga sad.
Pa znam da nisi. I nisam iz Krajine. Samo ti kazem da su ljudi u Krajini dobijali to drzavljanstvo po drugom principu od Emira. On ga je dobio naime na temelju "posebnih zasluga", nemaju njegovi preci s time veze.
razonoda

#123 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by razonoda »

Sami smo krivi sto nas pasosh nije na cijeni. Nikako da ga ''unovcimo''
cyprus

#124 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by cyprus »

razonoda wrote:Sami smo krivi sto nas pasosh nije na cijeni. Nikako da ga ''unovcimo''
Naravno, dijelite ga ljudima koji sa Hrvatskom veze imaju i manje nego Emir, pardon Ante... No, to je neka druga priča...
PM72

#125 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by PM72 »

Koliko znam,on je porijeklom iz Srebrenice.Pasoš je dobio za usluge na "promičbi" hrvatske kulture i filma tj.za učešće u svakom filmu,od reklama za tomato mobitel pa do ozbiljnih filmskih ostvarenja.A dao je doprinos i na odbrani Hrvatske tako što je bio u logističkom centu HVO-a u Grudama.Onda je zdušio u Tuzlu pa se uvlačio Aliji u šupak.Valjalo se saprat od kockastog poganluka.Pa je bilesi išao do Teočaka ,naravno,ne da opali koji metak nego da izvede predstavu u kojoj je glumio ranjenika Armije BiH.Skandirao je rečenice - "haram mu bilo ko ispruži ruku fašistima iz Srbije" pa prvi poletio kod Brene i Bobe,ne bi me čudilo da ode i kod imenjaka na Mećavnik da ga zamoli da mu halali što je srao o njemu...
Locked