Uh...boljeg vica odavno nisam cuoKolinda wrote: Baš bi volio da mi objasniš 1.ovaj crveno boldirani pojam 2.Vezu HDZ-a sa tim pojmom i onim što bi ako ja dobro razumijem (zato i postoji 1.) to trebalo značiti .
Sa moga gledišta jedina proeuropska i napredna stranka na ovim prostorima je HDZ . Istina po meni su malo preblagi kada je u pitanje borba za ravnopravnost Hrvatskog naroda sa ostala dva konstitutivna naroda u BiH ali to je očito cijena i njihova namjerna žrtva da bi ubrzali put Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama .
UCJENE HDZ ekstremista i separatista
- spreca
#101 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
- MuaDib
#102 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Vrlo je opasno dopustiti HDZ-u da na mala vrata uvede SNSD u Vladu Federacije. Ako HDZ bude beskompromisno istrajavao na 6 ministarstava kompromis, onda kao uslov SDA i DF trabju postaviti zahtjeva da 6 ministar ne može biti član SNSD-a.
- Kolinda
#103 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Šta se čeka ?Streptokok wrote:jedini lagumdžijin potez sa kojim se 100% slažem je izbacivanje hdz-a iz vlasti. Mislim da sa tom praksom treba nastaviti.
- spreca
#104 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Pa ne zuri nam seKolinda wrote:Šta se čeka ?Streptokok wrote:jedini lagumdžijin potez sa kojim se 100% slažem je izbacivanje hdz-a iz vlasti. Mislim da sa tom praksom treba nastaviti.
- Kolinda
#105 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Što devedesetka ? Možda zato što su stranka s kojom bi se mogle ostvariti centralističke ideje , tj.kvazi građanske opcije koje znamo svi čemu vode .spreca wrote:Uh...boljeg vica odavno nisam cuoKolinda wrote: Baš bi volio da mi objasniš 1.ovaj crveno boldirani pojam 2.Vezu HDZ-a sa tim pojmom i onim što bi ako ja dobro razumijem (zato i postoji 1.) to trebalo značiti .
Sa moga gledišta jedina proeuropska i napredna stranka na ovim prostorima je HDZ . Istina po meni su malo preblagi kada je u pitanje borba za ravnopravnost Hrvatskog naroda sa ostala dva konstitutivna naroda u BiH ali to je očito cijena i njihova namjerna žrtva da bi ubrzali put Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama ...........da si to rekao/la za devedesetku moglo bi se razgovarati
Ili pak što su instalirani od američke ambasade .
Koje su to njihove reference koje ih stavljaju u taj neki za tebe/vas konstruktivni okvir . I po čemu je to HDZ-BIH kompromitiran kao jedini istinski borac za europsku BiH .
Last edited by Kolinda on 10/01/2015 11:44, edited 1 time in total.
- Kolinda
#106 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Samo polako ,lajk !spreca wrote:Pa ne zuri nam seKolinda wrote:Šta se čeka ?Streptokok wrote:jedini lagumdžijin potez sa kojim se 100% slažem je izbacivanje hdz-a iz vlasti. Mislim da sa tom praksom treba nastaviti.
- spreca
#107 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Kolinda wrote: Što devedesetka ?
Možda zato što su stranka s kojom bi se mogle ostvariti centralističke ideje , tj.kvazi građanske opcije koje znamo svi čemu vode .Jer su pro BiH i proeuropska stranka
Ili pak što su instalirani od američke ambasade .Koje su to njihove reference koje ih stavljaju u taj neki za tebe/vas konstruktivni okvir . I po čemu je to HDZ-BIH kompromitiran kao jedini istinski borac za europsku BiHvidim dodigova ispostava radi 24/7 u hz hb
.od vremena bobana i bobanovaca 'adz je uvijek radio protiv interesa bih
- Kolinda
#108 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
E baš si me prosvjetlio , hvala ti ! To sto si ti ovako načelno napisao se može napisati za svaku stranku u BiH pa i šire , znači nigdje konkretnog razloga ali kako se kaže 100 puta ponovljena laž/teza bi trebala postati istina , da ali kod naivnog naroda ali postoje i oni drugi na tvoju žalost .spreca wrote:Kolinda wrote: Što devedesetka ?
Možda zato što su stranka s kojom bi se mogle ostvariti centralističke ideje , tj.kvazi građanske opcije koje znamo svi čemu vode .Jer su pro BiH i proeuropska stranka
Ili pak što su instalirani od američke ambasade .Koje su to njihove reference koje ih stavljaju u taj neki za tebe/vas konstruktivni okvir . I po čemu je to HDZ-BIH kompromitiran kao jedini istinski borac za europsku BiHvidim dodigova ispostava radi 24/7 u hz hb
.od vremena bobana i bobanovaca 'adz je uvijek radio protiv interesa bih
- spreca
#109 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Daj molim te u par rijeci mi napisi zasto je hdz jedina probih i proeuro stranka i kako je najpopustljivija samo zaradi napretka bih
-
Hafis
#110 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Svejedno, meni opet nije jasno kako to HDZ radi protiv interesa BiH?
U čemu se danas ogleda ta djelatnost?
U čemu se danas ogleda ta djelatnost?
- spreca
#111 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Svejedno...mi meni nije jasno kako to hdz radi u interesu bih
- Lokman
#112 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Baš bi volio da mi objasniš 1.ovaj crveno boldirani pojam 2.Vezu HDZ-a sa tim pojmom i onim što bi ako ja dobro razumijem (zato i postoji 1.) to trebalo značiti .Kolinda wrote: Situacija nije takva da se HDZ može izbaciti iz vlasti, niti bi se takvim potezom postiglo bilo šta. Problem sa HDZ-om se riješava na inteligentniji način. HDZ i njihova antibosanska politika imaju smisla samo u kontekstu sukoba Srba i Bošnjaka. Ako tog sukoba nema onda HDZ postaje folklorni element. Pitanje BiH je pitanje odnosa pravoslavnih i muslimana. Ako se urede odnosi pravoslavnih i muslimana kako to rade Putin i Erdogan onda je Bosna mirna. U suprotnom HDZ lovi u mutnom na štetu i jednih i drugih.
Sa moga gledišta jedina proeuropska i napredna stranka na ovim prostorima je HDZ . Istina po meni su malo preblagi kada je u pitanje borba za ravnopravnost Hrvatskog naroda sa ostala dva konstitutivna naroda u BiH ali to je očito cijena i njihova namjerna žrtva da bi ubrzali put Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama .[/quote]
Teško je osporiti prirodni nagon hrvatskog naroda da sačuva svoj identitet u Bosni i Hercegovini, pogotovo u današnjoj konstalaciji i odnosima koji vladaju u našoj državi. Po mome mišljenju pogrešan je način na koji HDZ pokušava da ostvari svoju politiku. Iz moje perspektive to izgleda kao antibošnjački savez sa Dodikom kojem je cilj zatvaranje muslimana u rezervat, sa konačnim ciljem biloškog uništenja,identično planu Boban - Karadžić. To je prava i konstantna politika hercegovačkog HDZ-a. U prošlom ratu desilo se masovno razgraničenje među narodima ali je zadržan okvir Bosne i Hercegovina. Srbi su povlašteni u smislu da imaju ekskluzivitet dok Hrvati i Bošnjaci dijele jedan teritorij koji je zamišljen kao multietnički ali je i taj teritorij de facto razgraničen između naroda. Zapad (Amerika i Njemačka) stvorili su Federaciju BiH zbog nepovjerenja prema muslimanima odnosno kako bi Bih trajno vezali za Zapad. Tu se HDZ sukobljava sa interesima Zapada i za svoj separatizam traži saveznika u bošnjačkom arhineprijatelju Miloradu Dodiku. Da HDZ nema antibosansku politiku nikada ne bi imao saveznika u Dodiku nego bi tražio prava za hrvatski narod na teritoriju čitave BiH.
-
Hafis
#113 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Stvar je jednostavna, to jest ovisna o etničkoj pripadnosti ''analitičara''.
Ja znam da se Zlatko Lagumdžija više nego dobro slagao s Dodikom, a ni rahmetli Tihić nije zaostajao nimalo u kvaliteti suradnje s tim likom.
Ali, opet je palo zvono samo na HDZ.
Kada je neka bošnjačka stranka u pitanju ta se suradnja (s Dodikom, ali po potrebi i s Radovanovom kćerkom, pa i s crnim vragom) naziva ''nužnom'' i normalno u cilju je ''očuvanja Bosne'', ali pošto je HDZ hrvatska stranka, onda se ta suradnja naziva ''antibosanskom'' politikom.
Ovo bi školarac u 5. osnovne shvatio, a ne odrasli ljudi.
Ja znam da se Zlatko Lagumdžija više nego dobro slagao s Dodikom, a ni rahmetli Tihić nije zaostajao nimalo u kvaliteti suradnje s tim likom.
Kada je neka bošnjačka stranka u pitanju ta se suradnja (s Dodikom, ali po potrebi i s Radovanovom kćerkom, pa i s crnim vragom) naziva ''nužnom'' i normalno u cilju je ''očuvanja Bosne'', ali pošto je HDZ hrvatska stranka, onda se ta suradnja naziva ''antibosanskom'' politikom.
- spreca
#114 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Pa i ti bi trebao da shvatis da ponekad moras i sa crnim djavolom tikve saditi.........ako je po tvojemu dodig crni djavo u danom slucaju( a on to jeste i gore od toga)..... a tvoj sef odmah odletio do djavola da proslavi pobjedu,onda nevidim razliku medju njima osim sto ti mislis da je covic andjeo...........jasno je zasto covic nosi vazelin u laktase jer mu je glavni baja obeco rasturiti bih a covicu osigurati svoju drzavicu.........i najvecoj budali je jasno da od toga nema nisata,samo ne i covicu pa i dalje srlja u nepoznatoHafis wrote:Stvar je jednostavna, to jest ovisna o etničkoj pripadnosti ''analitičara''.
-
Hafis
#115 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Sve ti je to šuplja. Osim par stereotipnih rečenica, ništa na sonu.
To se isto može reći za svakog političara koji uđe u koaliciju bilo s kim.
Ima li kakva salveta, dokument, transkript, kakav opipljiv primjer...bilo što? ili da ti vjerujem na riječ.
Ima li kakva salveta, dokument, transkript, kakav opipljiv primjer...bilo što? ili da ti vjerujem na riječ.
- Lokman
#116 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Bošnjaci su u najgoroj poziciji od tri naroda u BiH. Ne samo to Bošnjaci su u najgoroj poziciji na Balkanu. Iza Hrvata je Hrvatska, iza Srba je Srbija. Bošnjaci su u potpunom okruženju a osim toga su i muslimanske vjere u Evropi koja je nepovratno krenula u pravcu fobije od islama, ali za razliku od Albanaca koji su također većinom muslimani,nemaju matičnu državu i brojčanost koja im garantira samoodrživost.Hrvati jesu najmalobrojniji narod u BiH ali gledajući u širem kontekstu oni imaju Hrvatsku i u krajnjem slučaju katolički dio Evrope. Koga imaju Bošnjaci? Nikoga. Lažu sami sebe utopijskim islamskim svijetom i lažnim prijateljstvom Amerike. Sa tog stanovišta ponašanje HDZ-a je izuzetno opasno i predstavlja pokušaj gušenja bošnjačkog naroda.Hafis wrote:Stvar je jednostavna, to jest ovisna o etničkoj pripadnosti ''analitičara''.
- spreca
#117 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
e pa nemozete vi uvijek crtati....prosla su ta vremena.......sad smo mi u prilici da drzimo sito u rukama i da prosijemo sve i da bi odstranili kukolj/separatiste....nemoras ti nikome vjerovati...samo ce ti se ukazatiHafis wrote:Sve ti je to šuplja. Osim par stereotipnih rečenica, ništa na sonu.
-
Hafis
#118 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Samo ti drži i dalje 
- Kolinda
#119 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Zanimljiv je ovaj fenomen da je Hrvat ok samo u slučaju da odgovara većini u Bošnjačkom korpusu , opet Hrvat je ok samo tada ako se uklapa u Željkov ili Ivin (Komšići naravno) pogled na Hrvatstvo ili BiH .
Evo za primjer : Hrvati nikada nisu dovodili u pitanje volju Bošnjačkog naroda kad je u pitanju izborni rezultat , tako ni ja nikada ne bi doveo u pitanje tko će biti u vlasti iz djela Bošnjačkog naroda pa makar to bio crni vrag njega je izabrao Bošnjački narod dok konstantno stranka koja dobiva 75-85% glasova Hrvatskog naroda u BiH ima probleme u dijelu (većinskom) Bošnjačkog korpusa .
Kako onda ovo nazivaju ovi dežurni dušebriznici ?
Evo za primjer : Hrvati nikada nisu dovodili u pitanje volju Bošnjačkog naroda kad je u pitanju izborni rezultat , tako ni ja nikada ne bi doveo u pitanje tko će biti u vlasti iz djela Bošnjačkog naroda pa makar to bio crni vrag njega je izabrao Bošnjački narod dok konstantno stranka koja dobiva 75-85% glasova Hrvatskog naroda u BiH ima probleme u dijelu (većinskom) Bošnjačkog korpusa .
- Streptokok
#120 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
nacionalne manjine nisu u poziciji da ucjenjuju, jer bi ucjena lahko mogla preći u kmečanje.
Ps. Doktore imal kakva koza na belegiju?
Ps. Doktore imal kakva koza na belegiju?
- spreca
#121 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
de majketi objasni kako bi vi to mogli uticati na izbor bosnjackog clana i sl...........a kad bi mogli nema sumnje da bi to ucinili...zato mani se sbkbKolinda wrote:Zanimljiv je ovaj fenomen da je Hrvat ok samo u slučaju da odgovara većini u Bošnjačkom korpusu , opet Hrvat je ok samo tada ako se uklapa u Željkov ili Ivin (Komšići naravno) pogled na Hrvatstvo ili BiH .
- spreca
#122 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
srpsko bosnjacki odnosi se polako stabiliziraju.......znas ko ce najebati ako se bude kurcio i trazio ono sto ni ludom nebih doslo u glavu.......uzivaj i ne sikiraj se .......sve ce to Cho rjesitiHafis wrote:Samo ti drži i dalje
- Streptokok
#123 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
oni su samo bošnjake trpali u logore, al da bi im birali prešednika, ma kakvi, previše su obrazli.
-
Hafis
#124 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Čuj stabiliziraju se srsko-hrvatski odnosi..spreca wrote:srpsko bosnjacki odnosi se polako stabiliziraju.......znas ko ce najebati ako se bude kurcio i trazio ono sto ni ludom nebih doslo u glavu.......uzivaj i ne sikiraj se .......sve ce to Cho rjesitiHafis wrote:Samo ti drži i dalje
Hvala ti bože pa ste došli tobe. Vakat je i bio, ne može se vječno od mržnje živjeti. Nemaš pojma koliko mi je drago zbog. To i jest rješenje problema zvani BiH.
Samo vi to stabilizirajte, a za ostalo neće biti do nas.
Idemo svi u EU
- res publica
#125 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Ma nema ništa od te stabilizacije, druže. Nije Bakir došao na Dan Republike, nego Čović.spreca wrote:srpsko bosnjacki odnosi se polako stabiliziraju.......znas ko ce najebati ako se bude kurcio i trazio ono sto ni ludom nebih doslo u glavu.......uzivaj i ne sikiraj se .......sve ce to Cho rjesitiHafis wrote:Samo ti drži i dalje