MURIJA TRKELJA KLIX
- Ned071
#101 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
jel trebalo ili moralo ne znam. al bez naloga nula poena.
- jalijas74
#102 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
http://www.klix.ba/vijesti/bih/klix-ba- ... /141115059
Kad ovaj snimak nestane znaci da je Klix pao za slobodu
Kad ovaj snimak nestane znaci da je Klix pao za slobodu
Last edited by jalijas74 on 29/12/2014 15:02, edited 1 time in total.
-
almir90
#103 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kako Hotel Tuzla nije optužen za ovu podvalu od snimka? 
- O'zone
- Globalni moderator
#104 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Klix je nije prisluškivao nego je od nekoga otkupio snimak.bella_ciao wrote:O'zone wrote:PRAVDA ZA ŽELJKU!!!bella_ciao wrote:Policija samo provodi zakon.
Ovdje se ne radi o slobodnom novinarstvu, ovdje se radi o neovlastenom spijuniranju i snimanju razgovora.
Ne branim Zeljku, gluho bilo, nikakva novost nije da se kupuju stolice na sve strane i zato ih treba sve na k... nabit. No poenta je da je neko neovlasteno prisluskivao, moguce ovi iz Klix-a. Sutra ce isto tako tebe il mene prisluskivati pa iskoristiti to da te sjebu, onda necete pricati o slobodnom novinarstvu.
Sto se tice klixa i novinarstva, ma ni u putu se nisu sreli.
To da će mene neko prisluškivati ili nekoga drugo pa ga sjebat s tim je mala vjerovatnoća. Postoji mada je mala. Danas svaki mobilni uređaj ima funkciju snimanja pa haj ti nekom zabrani da te snima i kasnije manipuliše sa snimcima. Zakon to zabranjuje ali pošto svakodnevno smo svjedoci da zakon funkcioniše selektivno nije mi baš vjerovatno da će da najebe onaj ko me snimao jer ipak ja nisam zvučno ime sa zvučnom foteljom i da iza mene stoji noliki vožd.
- GAU8
#105 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Da je ovo normalna zemlja, radi ove snimke bi letjele glave, a kod nas će samo nastradat onaj ko je objavio... 
-
bella_ciao
#108 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Poenta je da ovo veze nema sa slobodnim novinarstvom nit klix ima ikakve veze sa novinarstvom uopste. Podrzavam akciju policije, zelim im da sto bolje obavljaju svoj posao i zakon jednako provode za sve.O'zone wrote:Klix je nije prisluškivao nego je od nekoga otkupio snimak.bella_ciao wrote:O'zone wrote:
PRAVDA ZA ŽELJKU!!!
Ne branim Zeljku, gluho bilo, nikakva novost nije da se kupuju stolice na sve strane i zato ih treba sve na k... nabit. No poenta je da je neko neovlasteno prisluskivao, moguce ovi iz Klix-a. Sutra ce isto tako tebe il mene prisluskivati pa iskoristiti to da te sjebu, onda necete pricati o slobodnom novinarstvu.
Sto se tice klixa i novinarstva, ma ni u putu se nisu sreli.
To da će mene neko prisluškivati ili nekoga drugo pa ga sjebat s tim je mala vjerovatnoća. Postoji mada je mala. Danas svaki mobilni uređaj ima funkciju snimanja pa haj ti nekom zabrani da te snima i kasnije manipuliše sa snimcima. Zakon to zabranjuje ali pošto svakodnevno smo svjedoci da zakon funkcioniše selektivno nije mi baš vjerovatno da će da najebe onaj ko me snimao jer ipak ja nisam zvučno ime sa zvučnom foteljom i da iza mene stoji noliki vožd.
- jazzer
#109 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Red je da Cavic, Bosic i co. obezbijede besplatnu pravnu pomoc Klixu 
- karanana
#110 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#111 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
naravno... predobro nam.KatarinaKosaca wrote:Pošto je veliki fun murije, mislim da uživa..jazzer wrote:Chmoljo, izdrzi!![]()
Ima ovdje fine raje iz Zenice, ne brini za cigare i kafu
- Ned071
#112 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
selektivna primjena zakona. ili svima jednako ili nemoj nikome. al to svima jednako necemo nikad docekat.karanana wrote:sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
- Cholina_Lokica
#113 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Upravo to, meni od od klixove uredjivacke politike dize kosa na glavi. Ali je strasno to da je problem toliki odakle klixu snimak, a nije problem cvijanovicka i slicni njojkaranana wrote:sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
- bach
#114 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Žao mi je kolega novinara sa klixa, neke od njih i lično znam. NIje mi žao braće Šimić. U februrau se nisu stavili na stranu demonstranata i plenuma. Nisu se željeli zamjeriti marketinškoj SDA- SDP ažbahi...
I sad im je Gestapo došao na vrata...
-
VjecitiStudent
#115 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Izgladiće se to začas, biće do proljeća Željkica najmenađerica vlade.bach wrote:Žao mi je kolega novinara sa klixa, neke od njih i lično znam. NIje mi žao braće Šimić. U februrau se nisu stavili na stranu demonstranata i plenuma. Nisu se željeli zamjeriti marketinškoj SDA- SDP ažbahi...
-
bella_ciao
#116 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade, cudno nam sto se kupuju pozicije al nam nije cudno kad nam rodjak sredi poso u telekomu il 10ku na faksu.Cholina_Lokica wrote:Upravo to, meni od od klixove uredjivacke politike dize kosa na glavi. Ali je strasno to da je problem toliki odakle klixu snimak, a nije problem cvijanovicka i slicni njojkaranana wrote:sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
Kolko god je zakon selektivan tolko smo i mi. Ko god hoce da mjenja nesto nek krene prvo od sebe.
Sto se tice klixa, lazu, huskaju, neobjektivni su, neprofesionalni su, nepismeni su... sto bi se ja suosjecao s njima. Oni nisu novinari.
-
VjecitiStudent
#117 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ukoliko ih osude, najgora kazna koju im sud može izreći jeste zabrana "Copy and paste" funkcije na računarima.
- filosofman
#118 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Na ovaj način se direktno krši i Zakon o zaštiti od klevete
Kolegij "Dnevnog avaza": Osuda policijskog upada i snažna podrška kolegama sa portala Klix.ba
Urednički kolegij "Dnevnog avaza" najoštrije osuđuje jutrošnji policijski upad u redakciju internet-portala Klix.ba u Sarajevu.
Ovakav način tretiranja medija, po uzoru na nedemokratske režime u svijetu, očito ima za cilj pritisak na novinare i urednike, odnosno njihovo sprečavanje u humanoj misiji borbe za istinu i informiranje javnosti o svemu što se dešava u Bosni i Hercegovini.
Na ovaj način se direktno krši i Zakon o zaštiti od klevete i član u kojem se navodi da novinar ima pravo zaštititi svoj izvor informacija u cilju interesa javnosti, što je jedini grijeh kolega s Klix.ba.
Apeliramo na javnost u BiH da digne svoj glas protiv ovakvih i sličnih pritisaka na medije, s kojima se već godinama na razne načine suočava i "Dnevni avaz" u nastojanju da informira javnost o onome što vlast ne bi htjela da se zna.
Tražimo od institucija da zaustave pritiske na medije i izražavamo snažnu kolegijalnu podršku menadžmentu, novinarima i urednicima portala Klix.ba u profesionalnom radu.
Glavni i odgovorni urednik
Faruk Vele
Autor:
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/155369/kolegi ... Ewe10.dpuf
Kolegij "Dnevnog avaza": Osuda policijskog upada i snažna podrška kolegama sa portala Klix.ba
Urednički kolegij "Dnevnog avaza" najoštrije osuđuje jutrošnji policijski upad u redakciju internet-portala Klix.ba u Sarajevu.
Ovakav način tretiranja medija, po uzoru na nedemokratske režime u svijetu, očito ima za cilj pritisak na novinare i urednike, odnosno njihovo sprečavanje u humanoj misiji borbe za istinu i informiranje javnosti o svemu što se dešava u Bosni i Hercegovini.
Na ovaj način se direktno krši i Zakon o zaštiti od klevete i član u kojem se navodi da novinar ima pravo zaštititi svoj izvor informacija u cilju interesa javnosti, što je jedini grijeh kolega s Klix.ba.
Apeliramo na javnost u BiH da digne svoj glas protiv ovakvih i sličnih pritisaka na medije, s kojima se već godinama na razne načine suočava i "Dnevni avaz" u nastojanju da informira javnost o onome što vlast ne bi htjela da se zna.
Tražimo od institucija da zaustave pritiske na medije i izražavamo snažnu kolegijalnu podršku menadžmentu, novinarima i urednicima portala Klix.ba u profesionalnom radu.
Glavni i odgovorni urednik
Faruk Vele
Autor:
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/155369/kolegi ... Ewe10.dpuf
-
gurabija78
#119 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
ovo je najbolji dokaz da je snimak autentičan, ako je iko uopšte i sumnjao u to...
- GAU8
#120 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
A je li po tvom mišljenju to OK?bella_ciao wrote: Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade....
-
bella_ciao
#121 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Naravno da jeste problem. Al nije nikako cudno ni iznenadjujuce.GAU8 wrote:A je li po tvom mišljenju to OK?bella_ciao wrote: Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade....
-
mali_balon
#122 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Eh kad te avaz podrzava onda si jebo macku mater
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#123 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
ohladite, i bez teških riječi 
- karanana
#124 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
izbacuju druge neke clanke.
garant zbog eventualnog sudskog procesa ne smiju nista da tipkaju vezano za ovo sto im rade.
garant zbog eventualnog sudskog procesa ne smiju nista da tipkaju vezano za ovo sto im rade.
- filosofman
#125 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?