MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ned071

#101 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Ned071 »

jel trebalo ili moralo ne znam. al bez naloga nula poena.
jalijas74

#102 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jalijas74 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/klix-ba- ... /141115059

Kad ovaj snimak nestane znaci da je Klix pao za slobodu :evil:
Last edited by jalijas74 on 29/12/2014 15:02, edited 1 time in total.
almir90

#103 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by almir90 »

Kako Hotel Tuzla nije optužen za ovu podvalu od snimka? :lol:
O'zone
Globalni moderator

#104 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

bella_ciao wrote:
O'zone wrote:
bella_ciao wrote:Policija samo provodi zakon.

Ovdje se ne radi o slobodnom novinarstvu, ovdje se radi o neovlastenom spijuniranju i snimanju razgovora.
PRAVDA ZA ŽELJKU!!!

Ne branim Zeljku, gluho bilo, nikakva novost nije da se kupuju stolice na sve strane i zato ih treba sve na k... nabit. No poenta je da je neko neovlasteno prisluskivao, moguce ovi iz Klix-a. Sutra ce isto tako tebe il mene prisluskivati pa iskoristiti to da te sjebu, onda necete pricati o slobodnom novinarstvu.

Sto se tice klixa i novinarstva, ma ni u putu se nisu sreli.
Klix je nije prisluškivao nego je od nekoga otkupio snimak.

To da će mene neko prisluškivati ili nekoga drugo pa ga sjebat s tim je mala vjerovatnoća. Postoji mada je mala. Danas svaki mobilni uređaj ima funkciju snimanja pa haj ti nekom zabrani da te snima i kasnije manipuliše sa snimcima. Zakon to zabranjuje ali pošto svakodnevno smo svjedoci da zakon funkcioniše selektivno nije mi baš vjerovatno da će da najebe onaj ko me snimao jer ipak ja nisam zvučno ime sa zvučnom foteljom i da iza mene stoji noliki vožd.
GAU8

#105 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by GAU8 »

Da je ovo normalna zemlja, radi ove snimke bi letjele glave, a kod nas će samo nastradat onaj ko je objavio... :run:
bach

#106 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

Demokratski mrak

bach

#107 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

Opasne klix frekvencije

bella_ciao

#108 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bella_ciao »

O'zone wrote:
bella_ciao wrote:
O'zone wrote:
PRAVDA ZA ŽELJKU!!!

Ne branim Zeljku, gluho bilo, nikakva novost nije da se kupuju stolice na sve strane i zato ih treba sve na k... nabit. No poenta je da je neko neovlasteno prisluskivao, moguce ovi iz Klix-a. Sutra ce isto tako tebe il mene prisluskivati pa iskoristiti to da te sjebu, onda necete pricati o slobodnom novinarstvu.

Sto se tice klixa i novinarstva, ma ni u putu se nisu sreli.
Klix je nije prisluškivao nego je od nekoga otkupio snimak.

To da će mene neko prisluškivati ili nekoga drugo pa ga sjebat s tim je mala vjerovatnoća. Postoji mada je mala. Danas svaki mobilni uređaj ima funkciju snimanja pa haj ti nekom zabrani da te snima i kasnije manipuliše sa snimcima. Zakon to zabranjuje ali pošto svakodnevno smo svjedoci da zakon funkcioniše selektivno nije mi baš vjerovatno da će da najebe onaj ko me snimao jer ipak ja nisam zvučno ime sa zvučnom foteljom i da iza mene stoji noliki vožd.
Poenta je da ovo veze nema sa slobodnim novinarstvom nit klix ima ikakve veze sa novinarstvom uopste. Podrzavam akciju policije, zelim im da sto bolje obavljaju svoj posao i zakon jednako provode za sve.
jazzer

#109 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jazzer »

Red je da Cavic, Bosic i co. obezbijede besplatnu pravnu pomoc Klixu :)
karanana

#110 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#111 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote:
jazzer wrote:Chmoljo, izdrzi! :)

Ima ovdje fine raje iz Zenice, ne brini za cigare i kafu :)
Pošto je veliki fun murije, mislim da uživa.. :wink:
naravno... predobro nam. :D dodirujemo se pendrecima :wink:
Ned071

#112 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Ned071 »

karanana wrote:sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
selektivna primjena zakona. ili svima jednako ili nemoj nikome. al to svima jednako necemo nikad docekat.
Cholina_Lokica

#113 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Cholina_Lokica »

karanana wrote:sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
Upravo to, meni od od klixove uredjivacke politike dize kosa na glavi. Ali je strasno to da je problem toliki odakle klixu snimak, a nije problem cvijanovicka i slicni njoj
bach

#114 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

Žao mi je kolega novinara sa klixa, neke od njih i lično znam. NIje mi žao braće Šimić. U februrau se nisu stavili na stranu demonstranata i plenuma. Nisu se željeli zamjeriti marketinškoj SDA- SDP ažbahi...

I sad im je Gestapo došao na vrata...
VjecitiStudent

#115 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by VjecitiStudent »

bach wrote:Žao mi je kolega novinara sa klixa, neke od njih i lično znam. NIje mi žao braće Šimić. U februrau se nisu stavili na stranu demonstranata i plenuma. Nisu se željeli zamjeriti marketinškoj SDA- SDP ažbahi...

I sad im je Gestapo došao na vrata...
Izgladiće se to začas, biće do proljeća Željkica najmenađerica vlade.
bella_ciao

#116 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bella_ciao »

Cholina_Lokica wrote:
Upravo to, meni od od klixove uredjivacke politike dize kosa na glavi. Ali je strasno to da je problem toliki odakle klixu snimak, a nije problem cvijanovicka i slicni njoj
Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade, cudno nam sto se kupuju pozicije al nam nije cudno kad nam rodjak sredi poso u telekomu il 10ku na faksu.

Kolko god je zakon selektivan tolko smo i mi. Ko god hoce da mjenja nesto nek krene prvo od sebe.

Sto se tice klixa, lazu, huskaju, neobjektivni su, neprofesionalni su, nepismeni su... sto bi se ja suosjecao s njima. Oni nisu novinari.
VjecitiStudent

#117 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by VjecitiStudent »

Ukoliko ih osude, najgora kazna koju im sud može izreći jeste zabrana "Copy and paste" funkcije na računarima.
filosofman

#118 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by filosofman »

Na ovaj način se direktno krši i Zakon o zaštiti od klevete

Kolegij "Dnevnog avaza": Osuda policijskog upada i snažna podrška kolegama sa portala Klix.ba

Urednički kolegij "Dnevnog avaza" najoštrije osuđuje jutrošnji policijski upad u redakciju internet-portala Klix.ba u Sarajevu.

Ovakav način tretiranja medija, po uzoru na nedemokratske režime u svijetu, očito ima za cilj pritisak na novinare i urednike, odnosno njihovo sprečavanje u humanoj misiji borbe za istinu i informiranje javnosti o svemu što se dešava u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj način se direktno krši i Zakon o zaštiti od klevete i član u kojem se navodi da novinar ima pravo zaštititi svoj izvor informacija u cilju interesa javnosti, što je jedini grijeh kolega s Klix.ba.

Apeliramo na javnost u BiH da digne svoj glas protiv ovakvih i sličnih pritisaka na medije, s kojima se već godinama na razne načine suočava i "Dnevni avaz" u nastojanju da informira javnost o onome što vlast ne bi htjela da se zna.

Tražimo od institucija da zaustave pritiske na medije i izražavamo snažnu kolegijalnu podršku menadžmentu, novinarima i urednicima portala Klix.ba u profesionalnom radu.

Glavni i odgovorni urednik

Faruk Vele

Autor:
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/155369/kolegi ... Ewe10.dpuf
gurabija78

#119 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by gurabija78 »

ovo je najbolji dokaz da je snimak autentičan, ako je iko uopšte i sumnjao u to...
GAU8

#120 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by GAU8 »

bella_ciao wrote: Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade....
A je li po tvom mišljenju to OK?
bella_ciao

#121 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bella_ciao »

GAU8 wrote:
bella_ciao wrote: Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade....
A je li po tvom mišljenju to OK?
Naravno da jeste problem. Al nije nikako cudno ni iznenadjujuce.
mali_balon

#122 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mali_balon »

Eh kad te avaz podrzava onda si jebo macku mater
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#123 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

ohladite, i bez teških riječi :)
karanana

#124 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

izbacuju druge neke clanke.
garant zbog eventualnog sudskog procesa ne smiju nista da tipkaju vezano za ovo sto im rade.
filosofman

#125 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by filosofman »

Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
Post Reply