Jadno je čitati ovakve komentare, imate li vi imalo samopoštovanja, govorim generalno. Nema prijatelja danas, a nije ih nikad ni bilo. Ima samo zajedničkih interesa, a kad su zajednički onda je sve dobro. Da se interesi ne poklapaju, Amerikanci bi ti sutra izazvali rat u Bosni.. da se interesi poklapaju prekosutra bi Obama došao u Bosnu i ljubio Bakira ko brata rođenog. Isto su radili sa niz drugih zemalja... identičan scenario.Nomo wrote:bosanske granice cuvaju bosanci , bogovi i sjedinjene americke drzave ! amerika moj prijatelj , amerika u dobru i u zlu . volim ameriku![]()
usa the best .
Ne budite smiješni, nema tu nikakve ideologije. U redu je reći da si u suprotstavljanju 2 sile na strani jedne zbog toga toga i toga, ali govoriti kako ti je neka od tih sila prijatelj je ludo.. samo partner i ništa više, ako i to...
Odgovorio sam ti u temi za hokej.Cybernetic wrote:Bas tako. Jah, svijet podijeljen na anglofile i rusofile. Sto uopce znaci fan SAD? Evo ja volim americki jazz, americki rock, mnoge americke filmove, imam podosta prijatelja iz Amerike i sigurno ne mrzim Amerikance. Ja ovdje pricam o konkretnim ljudima. Da li to znaci da trebam aplaudirati americkim korporacijama i politickoj i vojnoj eliti te zemlje koja vec decenijama ne terorise samo ostatak svijeta nego i sopstvene gradjane. Kada govorimo o Americi, pitanje je o kojoj Americi je rijec. Pateticna tema. Autoru izgleda promaklo da je SAD odigrala vrlo vaznu ulogu u usponu kozojeba iz ISIS-a.Šveđanin wrote:Nije valjda da su samo 2 tabora zastupljena... a anglofili, germanofili? I ostali -fili...
Imamo mi jednu specijalnu kategoriju ovdje, ubjedljivo najtvrdoglaviju.. turkofili!