Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kerima1 wrote:Dustabane,posto nisi religiozan jel' slavis bozic?
Da, supruga mi je katolkinja.
Vraga bi slavio bajram da ti je supruga muslimanka
Varas se, imam ja previse prijatelja muslimana i za Bajrame sam prebukiran
Zapravo sva ova pitanja su mi smjesna. Sta po vama znaci slaviti Bozic i Bajram? Ici na ponocku i na bajram namaz?
Ne to naravno ne praktikujem ali druzenje sa prijateljima kojima su to praznici ne propustam. To je jednostavno prilika da im uvecam radost i podijelim je s njima bez obzira sto je povod njihovom praznovanju.
dustaban wrote:
Varas se, imam ja previse prijatelja muslimana i za Bajrame sam prebukiran
Zapravo sva ova pitanja su mi smjesna. Sta po vama znaci slaviti Bozic i Bajram? Ici na ponocku i na bajram namaz?
Ne to naravno ne praktikujem ali druzenje sa prijateljima kojima su to praznici ne propustam. To je jednostavno prilika da im uvecam radost i podijelim je s njima bez obzira sto je povod njihovom praznovanju.
dustaban wrote:Vid'te nesta... ja stojim iza svake svoje rijeci sto sam rekao. Zaista jeste problem u INDOLENTNOSTI spram onih pojedinaca iz naseg naroda, nase religije, naseg komsiluka... s kojima se ne slazemo, ali smo nekako i oguglali na njihovo ponasanje.
Ja sam s tim OK. Ono sto je moj narod uradio, sve te pizdarije, ja sam se od toga ogradio na najbolji moguci nacin tako sto sam odabrao da ne zivim sa svojim narodomi i sto sam tokom rata bio na suprotnoj strani tj. u ARBiH. Naravno kad sam vidio da je i ta strana zabrljala izasao sam i iz toga.
Sto se tice religije ucinio sam najbolju mogucu stvar, ogradio sam se od svih religija!
A bogami ne moze mi se pripisati ni indolentan odnos u smislu svakodnevnog zivljenja. Ja ovdje kritikujem neke lose pojave u okruzenju u kojem zivim. To je u mom slucaju vecinsko bosnjacko okruzenje i kad ja ukazem na neke ruzne detalje (kao sto je famozna flasa u javnim WC-ima) vi to odmah protumacite mojim sovinizmom a niko da se zamisli nije li to dobronamjerno ukazivanje na bruku koja nam stvarno ne treba i stvarno daje ruznu sliku.
Isto bih se tako ponasao i da sam u "mojoj" Crnoj gori ili zeninoj Dalmaciji. Ali ja zaista slabo primjecujem taj nekakav angaziran i kriticki stav spram ovih opasnih budala sto se zovu vehabije. Vecina muslimana ih dozivljava kao benigne osobenjake.
Na kraju krajeva dze su sad oni strucnjaci sto nas ateiste bombarduju salvama citata iz svetih knjiga. Zasto niko ne demantuje, takodje izvorne citate (vidjeti uvodni post) koji govore o nemogucnosti suzivota ?!