Da se vise ne zavaravamo...

Rasprave o vjerskim temama.
kerima1

#101 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by kerima1 »

animals wrote:
kerima1 wrote: Smijesni ste zar imate sta dobro za pojesti samo za vjerske praznike! :D

Dustabane i Animals otpadate od ateista,velicate religijske praznike. :-) :)
Nekad je bilo posebno za Bozic, danas je to malo drugacije..
svaki dan Bozic..
Pravilo koje vazi za one sa dubljim dzepom. :)

Ostaje ipak da vam se rugam ateisti,a slave religisjke zalupane kako neki vole reci praznike. :)
Leo_alfa

#102 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by Leo_alfa »

Meni se cini da ce ovo biti jedna od mnogih tema koje poprime kurs striktno prema frontu ateizam-teizam, pa budu zakljucane... :evil:
dustaban

#103 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by dustaban »

kerima1 wrote:
dustaban wrote:
kerima1 wrote:Dustabane,posto nisi religiozan jel' slavis bozic?
Da, supruga mi je katolkinja.
Vraga bi slavio bajram da ti je supruga muslimanka :D
Varas se, imam ja previse prijatelja muslimana i za Bajrame sam prebukiran :-)
Zapravo sva ova pitanja su mi smjesna. Sta po vama znaci slaviti Bozic i Bajram? Ici na ponocku i na bajram namaz?
Ne to naravno ne praktikujem ali druzenje sa prijateljima kojima su to praznici ne propustam. To je jednostavno prilika da im uvecam radost i podijelim je s njima bez obzira sto je povod njihovom praznovanju.

Zar ovo pobogu treba objasnjavati?!
dustaban

#104 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by dustaban »

Mohamad Sissoko wrote:Šta će mu to, pa da ga nazovu kozojebom i teroristom? :-) :oops:
Ne kontam, moze li neko objasnjenje ove duhovite posalice?!
kerima1

#105 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by kerima1 »

dustaban wrote:
kerima1 wrote:
dustaban wrote: Varas se, imam ja previse prijatelja muslimana i za Bajrame sam prebukiran :-)
Zapravo sva ova pitanja su mi smjesna. Sta po vama znaci slaviti Bozic i Bajram? Ici na ponocku i na bajram namaz?
Ne to naravno ne praktikujem ali druzenje sa prijateljima kojima su to praznici ne propustam. To je jednostavno prilika da im uvecam radost i podijelim je s njima bez obzira sto je povod njihovom praznovanju.

Zar ovo pobogu treba objasnjavati?!
:thumbup:
Kikibombona

#106 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by Kikibombona »

dustaban wrote:Vid'te nesta... ja stojim iza svake svoje rijeci sto sam rekao. Zaista jeste problem u INDOLENTNOSTI spram onih pojedinaca iz naseg naroda, nase religije, naseg komsiluka... s kojima se ne slazemo, ali smo nekako i oguglali na njihovo ponasanje.

Ja sam s tim OK. Ono sto je moj narod uradio, sve te pizdarije, ja sam se od toga ogradio na najbolji moguci nacin tako sto sam odabrao da ne zivim sa svojim narodomi i sto sam tokom rata bio na suprotnoj strani tj. u ARBiH. Naravno kad sam vidio da je i ta strana zabrljala izasao sam i iz toga.
Sto se tice religije ucinio sam najbolju mogucu stvar, ogradio sam se od svih religija!

A bogami ne moze mi se pripisati ni indolentan odnos u smislu svakodnevnog zivljenja. Ja ovdje kritikujem neke lose pojave u okruzenju u kojem zivim. To je u mom slucaju vecinsko bosnjacko okruzenje i kad ja ukazem na neke ruzne detalje (kao sto je famozna flasa u javnim WC-ima) vi to odmah protumacite mojim sovinizmom a niko da se zamisli nije li to dobronamjerno ukazivanje na bruku koja nam stvarno ne treba i stvarno daje ruznu sliku.

Isto bih se tako ponasao i da sam u "mojoj" Crnoj gori ili zeninoj Dalmaciji. Ali ja zaista slabo primjecujem taj nekakav angaziran i kriticki stav spram ovih opasnih budala sto se zovu vehabije. Vecina muslimana ih dozivljava kao benigne osobenjake.

Na kraju krajeva dze su sad oni strucnjaci sto nas ateiste bombarduju salvama citata iz svetih knjiga. Zasto niko ne demantuje, takodje izvorne citate (vidjeti uvodni post) koji govore o nemogucnosti suzivota ?!
:lol:
nasa

#107 Re: Da se vise ne zavaravamo...

Post by nasa »

Dobro, fino ste vidim iscrpili temu, dosli i do "flasa" :D , ne sumnjam da ce flase se pojaviti i na nekoj novoj temi ali za ovu ce biti dosta!
Locked