Čović unio Božić u Parlament BiH

Post Reply
mO k3

#101 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

hahahhahah ja supljaka :lol:
SaraFina

#102 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Za Bernardicu je zivot izmislila :D

Znamo da ti je krivo!
Jedino je vašeg koalicionog partnera Dodika zena ruznija od Bernardice :D

Što je ne odvede kod Sinise plastičara u Zegej?
LOL
Sarajko đevojko, zaboli me milokliz i za Bernardicu i Sabinu, i za Dodikovu hanumu.
Sve su to postarije dame, dobre za upitati za zdravlje i to je to.
Oni trebaju svoje supruge poštovati i čuvati za starosti. Znači nebitno je kako izgledaju. Žena ti je drug, saveznik, majka tvoje djece i prijatelj u starosti kada nastupi, i zato je treba čuvati i štedjeti.
A za one jahačke stvari, điđi miđi i špricmituhir...hvala bogu da postoje mlađe i ljepše volonterke, a čovjekovo je samo da ima afinitet za te stvari, i sve ide k'o niz ulicu.

Mislim, stvarno si upala u temu k'o s padobranom..isto kao kad bih ja nabilavao je li bolja jufka s mladim ili starim maslom i koliko ide tarane u baklavu.

Tvoj post i izlijevanje zuči samo potvrdjuje moju tezu! :D
SaraFina

#103 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:hahahhahah ja supljaka :lol:
Hafisaga je dobio slom zivaca upravo :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Nije protustavno. Ili mozda smatras da sve zemlje a nabrojao sam samo par njih milion puta (SAD, V. Britanija, skandinavske zemlje, Austrija, Holandija, itd, itd) nisu sekularne?
Vjerske slobode su zagarantovane europskom konvencijom o ljudskim pravima, na vasu zalost BiH je jedna od potpisnica te povelje. Tako da bi svaka zabrana bozicnih prijema, selami, itd bilo grubo krsenje te iste konvencije. Jbg, vrijeme vas pregazilo. Vakat je da se probudite i da shvatite da vise ne zivimo u mracnjastvu socijalizma/komunizma koji gaji rigidnu mrznju prema vjerskim slobodama, vec da zivimo u zemlji koja je u tranziciji ka civilizovanom svijetu liberalne demokratije. Sto prije to shvatite manje ce vas boljeti i manje ce te biti frustrirani ovakvim stvarima.
Komunizam ante portas :shock: :lol:
mO k3

#105 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:
mO k3 wrote:hahahhahah ja supljaka :lol:
Hafisaga je dobio slom zivaca upravo :D
:mrgreen:
Poceo se gubiti na trenutke , gluho i coravo bilo nedo bog nikome
Drinski

#106 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

Opetja033 wrote:
Pa o cemu ti pricas covjece?! Jesi li procitao clanak uopce? Pa Papa jasno kaze da je homoseksualni cin/akt grijeh. A dobar dio katolickih zemalja dopusta homoseksualne brakove. Sto se zene? Da zive platonski i sretni jedno sa drugim do kraja svog zivota? Nece se taslaciti? Dakle jasno je da je Katolicka crkva protiv homoseksualnih brakova.
Kako je protiv brakova, ako papa veli, ja sa tim nemam problem, to su ljudi dobre volje?

Ili recimo anglikanci sta kazu:
http://www.dw.de/homoseksualni-englezi- ... /a-6048658

Sada ce nastupiti i legalizacije pedofilije, jer je i to cehovsko-crkveni interes.
Opetja033

#107 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:
Nije protustavno. Ili mozda smatras da sve zemlje a nabrojao sam samo par njih milion puta (SAD, V. Britanija, skandinavske zemlje, Austrija, Holandija, itd, itd) nisu sekularne?
Vjerske slobode su zagarantovane europskom konvencijom o ljudskim pravima, na vasu zalost BiH je jedna od potpisnica te povelje. Tako da bi svaka zabrana bozicnih prijema, selami, itd bilo grubo krsenje te iste konvencije. Jbg, vrijeme vas pregazilo. Vakat je da se probudite i da shvatite da vise ne zivimo u mracnjastvu socijalizma/komunizma koji gaji rigidnu mrznju prema vjerskim slobodama, vec da zivimo u zemlji koja je u tranziciji ka civilizovanom svijetu liberalne demokratije. Sto prije to shvatite manje ce vas boljeti i manje ce te biti frustrirani ovakvim stvarima.
Komunizam ante portas :shock: :lol:
Nisi odgovorio na pitanje. Ili si i ti jedan od onih koji kada dobiju konkretan odgovor, pocnu spamovati? Dakle da li smatras SAD, V. Britaniju, skandinavske zemlje, Austriju i Holandiju sekularnim drzavama? Da ili ne. Jednostavno. Uzeo sam samo primjere zemalja za koje licno znam da organizuju bozicne/uskrsnje prijeme u svojim ambasadama ovdje. A i da imaju zvanicne ceremonije/prijeme u svojim zemljama. Dakle da li ih smatras sekularnim ili ne? Vrlo jednostavno pitanje.
spreca

#108 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

SaraFina wrote:

Tvoj post i izlijevanje zuči samo potvrdjuje moju tezu! :D
ma ubi ga ne :izet: ca :lol:
Hafis

#109 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

Jebo europsku zemlju koja ne organizira božićni prijem u nekoj državnoj instituciji.
Inače, ovo se nije moglo izbjeći, sve da je i Raguž ušao u predsjedništvo.

Ovakve geste napaćenom hrvatskom puku u BiH vraćaju povjerenje u državu.
Drinski

#110 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

Hafis wrote:Jebo europsku zemlju koja ne organizira božićni prijem u nekoj državnoj instituciji.
Inače, ovo se nije moglo izbjeći, sve da je i Raguž ušao u predsjedništvo.

Britko! :lol:
Opetja033

#111 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

Drinski wrote:
Opetja033 wrote:
Pa o cemu ti pricas covjece?! Jesi li procitao clanak uopce? Pa Papa jasno kaze da je homoseksualni cin/akt grijeh. A dobar dio katolickih zemalja dopusta homoseksualne brakove. Sto se zene? Da zive platonski i sretni jedno sa drugim do kraja svog zivota? Nece se taslaciti? Dakle jasno je da je Katolicka crkva protiv homoseksualnih brakova.
Kako je protiv brakova, ako papa veli, ja sa tim nemam problem, to su ljudi dobre volje?

Ili recimo anglikanci sta kazu:
http://www.dw.de/homoseksualni-englezi- ... /a-6048658

Sada ce nastupiti i legalizacije pedofilije, jer je i to cehovsko-crkveni interes.
Sto sada spominjes anglikance kada si prvobitno rekao da "zapadne zemlje ne smiju donijeti zakon kojem se Papa protivi". Radi toga smo i poceli diskusiju. Gubis se. Mozemo pricati i o luteranskim crkvama.

Fakat se pitam znas li citati uopce. Evo citata, sta je rekao:
Ako je netko homoseksualac i traži Boga te ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim. Katekizam Katoličke Crkve to veoma dobro objašnjava. Homoseksualna orijentacija nije grijeh, ali homoseksualni odnosi jesu. Te osobe ne smiju biti marginalizirane zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo“, odgovorio je papa Franjo na upite novinara u zrakoplovu na povratku iz Rio de Janeira u Vatikan. „Ta orijentacija nije problem. Moramo biti braća. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju..
Dakle katolicka crkva sasvim se sasvim jasno protivi homoseksualnim brakovima i smatra ih grijehom ili si ti fakat toliki trol (da ne upotrijebim tezu rijec) da tvrdis suprotno? A uprkos protivljenju katolicke crkve, neke katolicke zemlje su omogucile homoseksualcima da stupe u brak. Dakle tvoja nebulozna teza da nijedan zakon na Zapadu ne moze proci a da ga katolicka crkva ne odobri je presmijesan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#112 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:[

Nisi odgovorio na pitanje. Ili si i ti jedan od onih koji kada dobiju konkretan odgovor, pocnu spamovati? Dakle da li smatras SAD, V. Britaniju, skandinavske zemlje, Austriju i Holandiju sekularnim drzavama? Da ili ne. Jednostavno. Uzeo sam samo primjere zemalja za koje licno znam da organizuju bozicne/uskrsnje prijeme u svojim ambasadama ovdje. A i da imaju zvanicne ceremonije/prijeme u svojim zemljama. Dakle da li ih smatras sekularnim ili ne? Vrlo jednostavno pitanje.
Ocigledno mi imamo razlicitu definiciju sekularizma.

Poredjenje sa tim drzavama je besmisleno jer one imaju uredjen sistem u kojem je religija simbolicka, a ne politicka funkcija. Zloupotreba religije u svrhu legitimizacije politicke moci je ono sto meni smeta, a ne njena prisutnost.

Prosto ko pasulj.
Helena2014

#113 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Helena2014 »

Ma nisam ja znala da su vama žene političara bitne, evo još

bivša :D
Image

Image

Špirićeva Naida Salković, sada Nada Špirić :D
Image

Image

Image
Last edited by Helena2014 on 19/12/2014 10:38, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#114 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote: Dakle katolicka crkva sasvim se sasvim jasno protivi homoseksualnim brakovima i smatra ih grijehom ili si ti fakat toliki trol (da ne upotrijebim tezu rijec) da tvrdis suprotno? A uprkos protivljenju katolicke crkve, neke katolicke zemlje su omogucile homoseksualcima da stupe u brak. Dakle tvoja nebulozna teza da nijedan zakon na Zapadu ne moze proci a da ga katolicka crkva ne odobri je presmijesan.
Brak ili registrovano partnerstvo?
Opetja033

#115 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:[

Ocigledno mi imamo razlicitu definiciju sekularizma.

Poredjenje sa tim drzavama je besmisleno jer one imaju uredjen sistem u kojem je religija simbolicka, a ne politicka funkcija. Zloupotreba religije u svrhu legitimizacije politicke moci je ono sto meni smeta, a ne njena prisutnost.

Prosto ko pasulj.
Dakle vjerske slobode - da
Vjerske slobode kod nas - neka hvala.

Sreca pa se ne pitate nista. Emigrirao bih odavde svega mi.
sinuhe

#116 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by sinuhe »

Crkva je uticajna u svim evropskim drzavama kako u Svedskoj tako i u Italiji.
O tome kako je Crkva na margini u zapadnim drustvima u Bosni pricaju uglavnom novinari kojima je jedini dodir sa Zapadom kakva kafana ili bordel u nekoj metropoli.
animus

#117 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by animus »

Ne znam kako niko nije primjetio glavnu koku na zabavi koja se uvalila na slici ispred Bernardice i koja je bliza Dragancetu nego njegova zena. Mislim da je Borjana glavni razlog sto je Bernardica morala da dodje u Sarajevo na zabavu. Vidi ona, odnio vrag salu, ode Dragan ako nesto ne uradi. A Dragan i podsjeca na Clintona, pravi onaj je.acki stav kojem zene tesko odoljevaju. Jedino je Hare bio bolji od njega u tom pogledu. Ne vjerujem ja da se on zadovoljava sa ovom Bernardicom sad kad je u najboljim godinama.

Inace ne vidim potrebu za ovom temom, nek se slave svi praznici kad je vrijeme za to ali brate treba i raditi i nadokanditi vrijeme koje se izgubi na tim slavljima. Dajte vise tog mandatara i VM pa da ispunjavamo te EU uslove, pa aBd za slijedeci Bozic da kazemo da imamo razlog za slavlje jer nam je protekla godina bila uspjesna.
Opetja033

#118 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote: Dakle katolicka crkva sasvim se sasvim jasno protivi homoseksualnim brakovima i smatra ih grijehom ili si ti fakat toliki trol (da ne upotrijebim tezu rijec) da tvrdis suprotno? A uprkos protivljenju katolicke crkve, neke katolicke zemlje su omogucile homoseksualcima da stupe u brak. Dakle tvoja nebulozna teza da nijedan zakon na Zapadu ne moze proci a da ga katolicka crkva ne odobri je presmijesan.
Brak ili registrovano partnerstvo?
Brak. Katolicke zemlje koje priznaju instituciju homoseksualnog braka (ne partnerstva): Argentina, Spanija, Portugal, Brazil, Francuska, Meksiko i nekoliko talijanskih regija. Mozda sam koju i fulio.
mO k3

#119 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

animus wrote:Ne znam kako niko nije primjetio glavnu koku na zabavi koja se uvalila na slici ispred Bernardice i koja je bliza Dragancetu nego njegova zena. Mislim da je Borjana glavni razlog sto je Bernardica morala da dodje u Sarajevo na zabavu. Vidi ona, odnio vrag salu, ode Dragan ako nesto ne uradi. A Dragan i podsjeca na Clintona, pravi onaj je.acki stav kojem zene tesko odoljevaju. Jedino je Hare bio bolji od njega u tom pogledu. Ne vjerujem ja da se on zadovoljava sa ovom Bernardicom sad kad je u najboljim godinama.

Inace ne vidim potrebu za ovom temom, nek se slave svi praznici kad je vrijeme za to ali brate treba i raditi i nadokanditi vrijeme koje se izgubi na tim slavljima. Dajte vise tog mandatara i VM pa da ispunjavamo te EU uslove, pa aBd za slijedeci Bozic da kazemo da imamo razlog za slavlje jer nam je protekla godina bila uspjesna.
E da si sve procitao mozda ne bi ovako napisao
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#120 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by pici »

jooojj dobrih plazmi tamo iza ovih grdoba...

Image
spreca

#121 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Helena2014 wrote:Ma nisam ja znala da su vama žene političara bitne, evo još

bivša :D
Image

Image

Špirićeva Naida Salković, sada Nada Špirić :D
Image

Image

[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2014/04/11/ada82b19b21a9e7a2cbf00d9c5bda5b8.jpg[/img]
Daj ako ima sta bolje......kad ovo vidim nece mi naumpast zadugo :lol:
PeppermintSA

#122 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by PeppermintSA »

Opetja033 wrote: Ti samo dokazujes moju tezu da vi imate problem sa vjerom opcenito.
Da, ne krijem to.
Opetja033 wrote:I to jeben problem. Francuska krsi neka od osnovnih ljudskih prava, zagarantovanih europskom poveljom o ljudskim pravima (izmedju ostalog i pravo na slobodno i javno izrazavanje vjere).
Mjerodavna povelja o ljudskim pravima je ona prihvaćena od strane Ujedinjenih naroda. U njoj ne stoji pravo na javno izražavanje vjere, već sloboda na vjeru.
Opetja033 wrote:Obzirom da si uzeo za primjer Francusku i Tursku prije Erdogana, pretpostavljam da se recimo slazes sa zabranom nosenja hidzaba studenticama na drzavnim fakultetima i drzavnim srednjim skolama?
Da, za zabranu sam hidžaba u javnim ustanovama generalno.
Hafis

#123 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

Da nije Božića i Uskrsa, vraga bi se naša napaćena dijaspora iz EU mogla uputiti kući i obići rodbinu.
animus

#124 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by animus »

mO k3 wrote:
animus wrote:Ne znam kako niko nije primjetio glavnu koku na zabavi koja se uvalila na slici ispred Bernardice i koja je bliza Dragancetu nego njegova zena. Mislim da je Borjana glavni razlog sto je Bernardica morala da dodje u Sarajevo na zabavu. Vidi ona, odnio vrag salu, ode Dragan ako nesto ne uradi. A Dragan i podsjeca na Clintona, pravi onaj je.acki stav kojem zene tesko odoljevaju. Jedino je Hare bio bolji od njega u tom pogledu. Ne vjerujem ja da se on zadovoljava sa ovom Bernardicom sad kad je u najboljim godinama.

E da si sve procitao mozda ne bi ovako napisao
pratim temu ali sam izgleda taj dio propustio. Nema veze. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#125 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by pici »

Hafis wrote:
Image

:mrgreen:
Post Reply